3.6/5

• Zapomnianowo

3. Opinie o pracodawcach Lubanie
  5. Opinie o ekoryniec s.c. Marzena, Dariusz Ryniec

Opinie o ekoryniec s.c. Marzena, Dariusz Ryniec Lubanie

Nie przegap nowości o ekoryniec s.c. Marzena, Dariusz Ryniec!

Krystian P

19.12.2022 13:05

Właśnie skończyłem drugą instalacje pompy ciepła, wcześniejszą wykonywałem w 2020 roku. Bardzo dobre podejście do klienta, wszystko sprawnie załatwione. dobry sprzęt, opieka serwisowa również . Polecam firmę.

21.07.2022 10:52

Jakie jest podejście kierownictwa do pracowników w ekoryniec s.c. Marzena, Dariusz Ryniec?
    Dariusz Ryniec

21.07.2022 11:48

jesteśmy firmą rodzinną z ponad 20-letnią historią. od początku zarządzaniem i organizacją działalności zajmują się Marzena i Dariusz Ryniec w odpowiednim podziale funkcji. wraz z ponad 20 osobową kadrą projektantów, doradców techn-handlowych, instalatorów, automatyków, serwisantów obsługujemy teren całego kraju świadcząc usługi doradcze, instalacyjne i serwisowe. kadra ekoryniec regularnie podnosi i uzupełnia poziom swoich kwalifikacji, natomiast nowi pracownicy są wdrażani w systemie szkoleń tak, by swoim profesjonalizmem mogli stanowić grupę fachowców. zależy nam na profesjonalnej obsłudze klientów wobec tego dbamy by każdy z pracowników taki poziom prezentował. zapewniamy stabilną pracę w dobrym towarzystwie
    Jacek

26.01.2022 15:55

Z natury jestem ciężkim klientem ale w ekoryńcu zamówiłem pompę z montażem do nowego domu. Łatwiej byłoby mi porównać usługę gdybym miał 3 domy i 3 firmy by montowały pompy ale tak czy inaczej nie narzekam... Szczerze mówiąc to była pierwsza ekipa budowlana, której nie musiałem patrzeć na ręce. Weszli, zaczęli skręcać kotłownię, herbata/kawa i dalej pracują. Nie szukałem ich, nie chodziłem za nimi, nie biegali pijani dlatego jeżeli chodzi o jakość usług daje ocenę jak najbardziej pozytywną. PS. pompa zaraz będzie miała swój pierwszy sezon grzewczy za sobą i wciąż daje radę. Pzdr Jacek
    klientostatni

09.11.2020 16:19

Nie polecam tej firmy. Zakładali u nas pompę ciepła. Zaczeło się wszystko już w fazie projektu. Jakiś inteligent od siedmiu boleści zaprojektował zabezpieczenie i przewody. Wykonaliśmy według tego co nakazali. Zaczynają montaż, instalator stwierdza, że zabezpieczenie jest nie takie i położony przewód zły. Sprowadzam elektryka po raz drugi i przerabiam wszystko na nowo (oczywiście kosztami obciążam ekoryniec). Sprawa druga, wykonuję podest pod urządzenie które zamontowane zostanie na zewnątrz budynku. Ekipa montuje niezgodnie z wytycznymi i przy okazji niszczy podest . Sprawa trzecia, Pan montujący namawia nas abyśmy nie usuwali starej instalacji i bojlera, jak gdyby coś. Po jednym lub dwóch tygodniach z zaworu bezpieczeństwa zaczyna lecieć woda, ciśnienie jest w układzie większe niż było, a odcinam zawór bezpieczeństwa woda z bojlera miesza się z tą z pompy przez co temperatura w kranie tej wody spada. Żona dzwoni do właściciela, ten przysyła fachowcę który w 15 minut odcina bojler i zaślepia rury (co miał zrobić instalując popmę) i kończy. Po kilku dniach przychodzi faktura na 400 zł za UWAGA naprawę zaworu bojlera, tak dokładnie jest na fakturze. Żadnej informacji o odpłatności, żadnej specyfikacji kosztowej zużytych materiałów, żadnego protokołu wykonania i odbioru. Śmiech na sali, granda. Oczywiście zapłaciłem 300zł dla świętego spokoju ale zdecydowanie nie polecam firmy Ekoryniec. Amatorzy, ludzie z przypadku, brak profesjonalizmu.
    Dariusz Ryniec

10.11.2020 11:08

Szanowny Panie… z uwagą zapoznałem się z Pana opinią i od razu zauważyłem, że sprowadza się ona do uwypuklenia wszystkich naszych potknięć w trakcie realizacji łączącej nas umowy, które dodatkowo zostały opisane w taki sposób, że wywołują jedno wrażenie: nic nie zrobiliśmy dobrze, wszystko zepsuliśmy, nic nie potrafimy. A przecież finalnie zainstalowana przez nas pompa ciepła działa, więc chyba tak tragicznie nie było? Rzeczywiście zdarzyły się nam pomyłki czy sytuacje nieprzewidziane, za które już Pana przepraszałem mimo, iż nie zawsze po naszej stronie była wina. Zdecydował Pan o upublicznieniu szczegółów naszej relacji umownej, więc w tej samej formule odniosę się do Pana zarzutów, przytaczając kilka faktów dla ukazania pełniejszego obrazu: 1. Przyznaję, że dostał Pan od nas początkowo wytyczne instalacji elektrycznej do innego modelu pompy – była to pomyłka pracownika technicznego, do której się przyznaliśmy i naprawiliśmy błąd sprawnie i na swój koszt. Co jeszcze mieliśmy zrobić, żeby był Pan usatysfakcjonowany? 2. Instalator naszej firmy rzeczywiście podczas montażu i wiercenia otworu skruszył bloczek betonowy, który został przez niego naprawiony, bez kosztów po Pana stronie. Nie wspomniał Pan jednak, ze dostarczone przez Pana bloczki były świeże, kruche - oczywiście instalator mógł od razu zakwestionować ich jakość i montaż pompy ciepła wydłużyłby się, ale nie chcieliśmy stawiać Pana w takiej sytuacji. Wyszliśmy Panu naprzeciw i finalnie jesteśmy obciążani wszelkimi konsekwencjami tej decyzji; 3. Ponad miesiąc po montażu i uruchomieniu pompy ciepła zostaliśmy poinformowani przez Pana małżonkę o zauważonych problemach: za niska temperatura ciepłej wody oraz cieknący zawór. Bezzwłocznie, tego samego dnia, w ciągu godziny pojawił się u Państwa nasz serwisant i stwierdził, iż odkręcony został zawór odcinający bojler, pozostawiony ze starej instalacji na Państwa życzenie, przez co woda przechodząc przez niego znacznie się wystudzała. To nie my kręciliśmy zaworami w Pana domu, trudno więc nam przypisywać winę za tę sytuację. Dodatkowo serwisant zauważył wyciek na zaworze pozostawionym ze starej instalacji - również nie my go montowaliśmy. I co ważne: zamontowana przez nas pompa ciepła działała poprawnie, co jest jednoznaczne z brakiem nieprawidłowości i wad. Pan natomiast próbował nam wmówić, że Pana brak umiejętności obsługi urządzeń kotłowni to fakty, które zalicza się pod rękojmię, gwarancję, wady urządzenia i nasze błędy instalacyjne – i z tym się nie mogliśmy zgodzić; 4. Serwisant, zgodnie z Państwa życzeniem, odciął istniejący stary bojler od nowej instalacji węzła z pompą ciepła, zamontował konieczne do tego złączki, ponownie odpowietrzył układ hydrauliczny, wykonał niezbędne nastawy i pozostawił wyregulowany układ grzewczy z pompą ciepła; 5. Biuro za dodatkową pracę i materiały instalacyjne wystawiło Panu fakturę. Ma Pan rację, że pomimo, iż zakres jest niewielki, to zapis na fakturze mógłby być bardziej precyzyjny - i zamiast „usunięcie awarii zaworu bezpieczeństwa przy bojlerze”, poprawniej by było od razu zapisać tak jak w fakturze po korekcie „usługa serwisowa”. Nie zmienia to jednak faktu, iż w związku z tym, że nasza wizyta w żadnym przypadku nie wynikała z naszej winy, oczywistym jest, że poniesione przez nas koszty powinny obciążyć użytkownika. Podkreślić jednak należy – co Pan całkowicie pominął – że pompa ciepła cały czas pracowała i nadal pracuje prawidłowo, produkując ciepłą wodę na cele grzewcze i cwu. Za wyżej opisane sytuacje oraz wynikający z nich dyskomfort kilkukrotnie telefonicznie i pisemnie Pana przeprosiłem wierząc, że wytknięte pomyłki niewątpliwie przyczynią się do podnoszenia standardu obsługi serwisowej tak, by takich sytuacji w przyszłości uniknąć. Jednak widzę, że dla Pana istotniejsze jest by w takiej sytuacji wykorzystać czyjąś słabość i publicznie opisać niektóre szczegóły współpracy, sugerując nasz całkowity brak profesjonalizmu. Jest to dla nas niezrozumiałe i przykre, bo wprowadza Pan w błąd wszystkich, którzy czytają tego typu opinie – zwłaszcza, że do dzisiaj (wbrew Pana twierdzeniom) nie zapłacił Pan ustalonej kwoty 300zł. Wzywam Pana teraz publicznie, do natychmiastowej zapłaty za wykonaną usługę. z poważaniem Dariusz Ryniec

16.11.2020 07:35

brakująca kwota została uregulowana
    Marta

25.10.2020 18:52

Czyli umowa o prace na czas nieokreślony?
    ekoryniec

26.10.2020 11:32

oczywiście. jak każdemu rozsądnemu pracodawcy, zależy i nam na tym, by mieć stabilną i profesjonalnie przygotowaną kadrę i wraz z nią rozwijać się. jest to możliwe jedynie w przypadku umów długoterminowych. wspólnie budujemy własną przyszłość.

02.09.2020 17:57

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w firmie ekoryniec s.c. Marzena, Dariusz Ryniec?
    biuro ekoryniec

03.09.2020 11:36

w związku z szerokim zakresem prac, jaki wykonujemy, tj prace konsultacyjne, doradcze, projektowe, instalatorskie, serwisowe oraz z konsekwentną budową marki ekoryniec zdecydowanie preferujemy umowy z pracownikami długoterminowe lun na czas nieokreslony. nie jest dla nas jednak żadnym problemem zawiązywanie umów z wykonawcami zewnętrznymi zadaniowo czyli umowa zlecenie, kontrakt itp ...do każdego przypadku podchodzimy indywidualnie

24.05.2020 17:21

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w ekoryniec s.c. Marzena, Dariusz Ryniec?

26.05.2020 11:52

Narzędzia jakie przysługują pracownikowi zależą od zajmowanego stanowiska. W odniesieniu do pracowników biurowych do podstawowych narzędzi należy: komputer wraz z niezbędnym oprogramowaniem, telefon, samochód... Natomiast w odniesieniu do pracowników technicznych są to: aparat fotograficzny, telefon, samochód oraz narzędzia specjalistyczne umożliwiające pracę na budowie. Każde stanowisko jest wyposażane indywidualnie.

13.02.2020 16:05

Czy ekoryniec s.c. Marzena, Dariusz Ryniec ma ściśle ustalone godziny pracy?
    biuro

13.02.2020 17:18

firma jako biuro pracuje od 8 do 16, w indywidualnych przypadkach godziny ustalamy z klientem... doradcy techniczno-handlowi -możliwy kontakt telefoniczny w dogodnym czasie
    biuro ekoryniec

25.03.2020 09:44

oczywiście istnieją takie standardy...wszelkie ustalenia są jednak indywidualne i dopasowane do charakteru wykonywanych zadań...zapraszamy do bezpośredniego kontaktu

03.03.2020 15:33

W najbliższy weekend tj. 7-8 marca 2020 r. odbędą się Targi Budownictwa i Targi Mieszkaniowe "Od Działki Po Dom".
    Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia stoiska ekoryniec w  Centrum Targowym PARK w Toruniu przy ul. Szosa Bydgoska 3, w sobotę w godz. 10.00-17.00 oraz w niedzielę godz. 10.00 – 16.00.

Kontakt - ekoryniec s.c. Marzena, Dariusz Ryniec

Siutkówek 7 87-732 Lubanie

NIP:8882015426

Branże: Instalacje budowlane

FacebookIconLinkedinIcon

11.02.2020 09:41

W dniu 7 lutego zakończyły się Targi BUDMA 2020. Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzili stoisko ekoryniec podczas tych czterech intensywnych dni. Cieszymy się, że przybyli Państwo do nas tak licznie i mamy nadzieję, że był to owocny czas i wkrótce będziemy mogli spotkać się ponownie!
    Małgorzata

19.04.2018 10:29

@oszukana jeśli chodzi o usuwanie komentarzy na forum gowork, jest to możliwe tylko i wyłącznie w sytuacji, gdy dana opinia łamie regulamin. A, więc wszelkie wypowiedzi zawierające pomówienia, wulgaryzmy czy też oszczerstwa mają prawo być archiwizowane. Szczegóły znajdują się tutaj https://www.gowork.pl/regulamin
    Wzorowa firma hahaha

01.02.2020 09:14

Ja również jestem tego zdania, wzorowi są do pewnego momentu potem zaczyna się jazda
    Niezadowolony

10.02.2020 22:31

Zgadza się wszystko. Na początku super, ale niech tylko coś się zepsuje.....to już koniec miłych rozmów na płaszczyźnie właściciel klient.

04.11.2019 18:13

Jaka umowa obowiązuje w ekoryniec s.c. Marzena, Dariusz Ryniec podczas okresu próbnego?

05.11.2019 12:04

Kwestie umowy są ustalane indywidualnie z każdym potencjalnym pracownikiem w zależności od kwalifikacji, jakie posiada kandydat, a także powierzonych zadań i obowiązków.

22.05.2018 17:07

trzeźwo myślący

05.06.2018 10:02

Znając życie coś Panu budowlańcowi nie poszło i teraz hejt uskutecznia w internecie :( a zazwyczaj prawda jest zupełnie inna ...przykre
    kornelin

10.12.2017 19:47

O-D-R-A-D-Z-A-M ! Pompa wytrzymała 3lata i jest do wyrzucenia - brak serwisu !! - totalna ignorancja właściciela !! , który przy zakładaniu jej wydawał się kompetentny . Brak słów - jeszcze raz serdecznie ... odradzam ! !!!
    Niezadowoleni klienci!!!!

30.08.2017 20:20

Dawno nie spotkałam się z takim aroganckim i bezczelnym traktowaniem klienta. Firma Ekoryniec a w szczególności (usunięte przez administratora) któremu można wcisnąć każdą ciemnotę. Bardzo żałuję, że podjęliśmy się współpracy z tą słabą i beznadziejną firmą i że zleciliśmy im wykonanie pompy ciepła. Dopóki wszystko działa to (usunięte przez administratora)jest Twoim "najlepszym przyjacielem", natomiast kiedy trzeba wykonać usługę na gwarancji , coś naprawić, to przeciąganie sprawy trwa miesiącami a na końcu okazuje się , że (usunięte przez administratora)nie chce być odpowiedzialny za swój błąd i w swojej bezczelności na gwarancji żąda pieniędzy od klienta. (usunięte przez administratora) Odradzam współpracę z firmą Ekoryniec, to najgorszy z wyborów. Potencjalny kliencie zastanów się na wyborem innej firmy!!!!!!!
    Wzorowa firma hahaha

01.02.2020 10:10

Jestem tego samego zdania! Na początku myślałem,że jesteśmy jedyni, którzy są niezadowoleni z usług, ale jak widać jest wiele osób, które są tego samego zdania. Współpraca i serwis tej firmy to jakieś nieporozumienie. Na każdy przyjazd serwisu trzeba odczekać swoje.Firma bierze zlecenia w całej Polsce ale nie jest w stanie zapewnić sprawnego szybkiego serwisu klientom z dalszych terenów Polski. Pompa od momentu uruchomienia cały czas źle pracuje. Regulacje pompy serwisanta nie przyniosły żadnego skutku. Z(usunięte przez administratora) Jesteśmy rozczarowani podejściem samego szefa firmy do klienta, są nastawieni tylko na zysk (usunięte przez administratora). Nie wspomnę o potężnych kosztach jakie ponieśliśmy za pompę i inne usługi w tej firmie.(usunięte przez administratora)
    admin

31.07.2015 06:03

Wiesz jak wygląda charakter pracy w firmie EKORYNIEC SC MARZENA DARIUSZ RYNIEC? Twoja opinia jest ważna, pomóż poznać firmę innym użytkownikom.
    Marek K.

12.04.2017 08:44

Nie mam jakichkolwiek zastrzeżeń. Wzorowa firma Polecam! Błyskawiczna reakcja na zapytanie ofertowe, świetny kontakt, profesjonalne podejście do klienta – polecam!
    Zadowolony

20.03.2017 08:31

obserwuję firmę Ekoryniec od wielu lat ponieważ robili pompy ciepła u kilku naszych znajomych, którzy wzajemnie polecali ich usługi, jako firmy profesjonalnej. Z tego co wiem wszyscy są zadowoleni i polecają ich dalej. My również. Pompy działają bezawaryjnie, podłogówki grzeją tak jak zostały zaprojektowane. Nie żałujemy wyboru tej firmy. Wiedzą co robią i o to nam chodziło.
    Maciej F

19.03.2017 20:48

Ja czekam na realizację kontraktu, podzielę się doświadczeniami po.
    Robert

28.02.2017 13:21

Moja opinia jest kompletnie inna. Na czas i widać że firma przykłąda się do prac zleconych. Nie wiem dlaczego tak negatywnie.

Zostaw merytoryczną opinię o ekoryniec s.c. Marzena, Dariusz Ryniec