Biznes Partner

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 45 ocen.

Biznes Partner
3 45 6 1

Opinie o Biznes Partner

Agnieszka

@new man, jest to Twoja pierwsza praca za pośrednictwem firmy Biznes Partner? Napisałeś, że w firmie pracuje różnorodne towarzystwo, czy możesz w jakiś sposób ocenić atmosferę panującą pomiędzy pracownikami? Można liczyć na wsparcie i pomoc bardziej doświadczonych kolegów? Przedstaw, proszę, jak wygląda ten aspekt pracy.

Stefan

Jakieś newsy macie o pracy w firmie?

Robot
@Stefan 17.07.2018 20:02

wyzysk, mobbing i żenada

new man
@Stefan 17.07.2018 20:02

To zalezy gdzie masz pracować. Ja jakis czas pracuje przez nich w gadkach. W sumie nie narzekam, laska z biura przyjezdza 2 x w tygodniu po doksy wiec nie trza jechac do poznania i jest pod telefonem. Mogla by byc milsza ale nie mozna wszystkiego wymagac. Ludzie w grupie sa przerozni ( od lasek z fajnymi cyckami po swirow i baby mowiace do kartonow) ale jest wtedy zabawnie. Liderzy- w sumie spoko graja w dobrego i zlego policjanta, aczkolwiek lepiej nie miec rozmowy z tym zlym bo człowiek az nadto jest zmotywowany... w sumie polecam prace przez nich

Agnieszka

@maverica, dlaczego, tak negatywnie oceniasz firmę Biznes Partner? Jakie sytuacje wpłynęły na to, iż zdecydowałeś się na wyrażenie takiej opinii o tym pracodawcy? Podziel się, z nami swoimi doświadczeniami związanymi z tym miejscem pracy. @Nikola92, jakiego dnia masz spotkanie o pracę w firmie Biznes Partner? @Robot, swój komentarz oparłeś o poważne zarzuty względem firmy Biznes Partner, jednak w żaden sposób nie uargumentowałeś swoje wypowiedzi, przez co trudno ocenić, czy rzeczywiście takie zjawiska występują w tym miejscu pracy. Proszę Cię, uzasadnij swoją opinię, ponieważ na chwile obecną jest ona ogólna nie poparta żadnym sensownym uzasadnieniem.

Agnieszka

@nikola92, aplikowałaś do pracy w firmie Biznes Partner? Jesteś przed wstępną rozmową z pracodawcą i chciałabyś lepiej przygotować się do spotkania rekrutacyjnego? Napisz, proszę, jak wygląda Twoja sytuacja pod tym względem.

Nikola92
@Agnieszka 18.07.2018 09:45

Cześć Agnieszka jestem przed spotkaniem i chciałabym jak najlepiej zaprezentować sie. Czy mozesz mi jakos pomoc? Podaj email to odezwe sie.

maverica

biznes partner to dno!! Nie polecam zwłaszcza tej grubaski co do rosmana rekrutuje joanna ...pumba

Agnieszka

@Kasia, dziękuję za opis rozmowy kwalifikacyjnej prowadzonej przez pracodawcę Biznes Partner. Czy możesz do swojej wypowiedzi dodać informację, czy w ogłoszeniu o pracę na które składałaś aplikację w wymaganiach była zawarta informacja o konieczności posiadania orzeczenia o niepełnosprawności? Czy pracodawca kompletnie nie wspomniał o tym w swoim ogłoszeniu? Napisz proszę coś na ten temat.

nikola92
@Agnieszka 03.07.2018 08:49

Witam czy jest już Pani po rozmowie czy mogłaby Pani napisać jakie pytania były Pani zadane w czasie rozmowy? będę wdzięczna za odpowiedź.

Kasia

Nie polecam firmy biznes partner. Odbyłam rozmowę na stanowisku specjalisty ds rekrutacji. Rozmowa trwała co najmniej 15 minut. Oprócz mnie ( kandydata ) w pokoju była kobieta i mężczyzna . Oboje zadawali pytania, bardzo szczegółowe. Odpowiedź dostałam, z opóźnieniem. Przyczyną nie otrzymania pracy był brak grupy inwalidzkiej. Nikt nie raczył zapytać o to na początku rozmowy czy po złożeniu aplikacji. Pytanie po co była w ogóle ta rozmowa skoro na starcie nie miałam szans? Dla frajdy? Pan Piotr bodajże, specyficzna osoba, która przyczepiła się do mojego zainteresowania, ironicznie się przy tym uśmiechając i śmiejąc się wraz z koleżanką z branży. Brak profesjonalizmu.

nikola92
@Kasia 23.06.2018 14:40

W jakim mieście odbywała Pani rozmowę rekrutacyjną, ja mam zaproszenie na rozmowę w Łodzi i jakie pytania zadawali Pani?

Karol

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!!

Agnieszka

@nick nick, czy możesz bardziej sprecyzować swoją wypowiedź? Co rozumiesz pod słowami "oni sami się wykańczają"? Skąd taka opinia? Pracowałeś w firmie Biznes Partner i możesz coś powiedzieć o pracy tam? Czy ktoś jeszcze miał możliwość współpracy z agencją pracy Biznes Partner?

nick nick

po co konkurencja? Oni sami się wykańczają!!???? I dobrze ! Tak trzymać biznes partner ????

Norbi

Czy jest powód tej ciszy?

Izydor

Konkurencja chce firmie dołożyć?

anonymous

witam bym chciala wyjechac do pracy za granice z tej agencj pracy czy warto czy probowac gdzie indziej

ONA

Witam, potwierdzam, że ludzie pracujący w kadrach w Łódzkim oddziale tej firmy są aroganccy. Mało kulturalni i rzeczywiście daje się odczuć, że człowieka traktują jak gorszy gatunek. W umowach zawieranych z potencjalnymi pracownikami już kombinują. Także zanim podpiszecie bardzo dokładnie przeczytajcie umowę. A najlepiej szukajcie innego pracodawcy.

Agnieszka

@johnnyb ile razy nie dostałeś wynagrodzenia od firmy Biznes Partner? Czemu pracowałeś po tym jak nie dostałeś wynagrodzenia? Czy zdarzyło się to każdemu pracownikowi? A może zachowanie pań z kadr powinniście zgłosić pracodawcy?

johnnyb

Kiepska firma - nie wypłacają wynagrodzenia na czas, kadry chamskie, niepomocne, z łaski coś wyjaśnią albo wystawią zaświadczenie. Chyba nie zdają sobie sprawy, że dzięki nam mają pracę... ale cóż! bez wątpienia najgorsza agencja w której pracowałem!!! NIE POLECAM!!!!!!!

pielegniarka

Firma ma chyba duże kłopoty finansowe. Pracuję w biznesie jako pielęgniarka w szpitalu i od 3 miesiecy nie ma mamy wynagrodzen bo. Ciagle tlumaczenia ze to wina szpitala bo im nie zaplacil. Jak wypowiadamy umowy to przesylaja kilka zloty na konto, ale to juz za dlugo trwa. Co nas obchodzi, ze im szpital nie zaplacil. My mamy umowe z Biznesem nie ze szpitalem. Niech i oni szpitalowi umowe rozwiaza skoro im nie placi kilka miesiecy.

Agnieszka

@Kris dzięki za odpowiedź. Szkoda, że nie ma możliwości zmiany pensji dla jednego pracownika. @ANDRZEJ a jacyś pracownicy mają szafki? Na czym polega przydział tych szafek? Czy w umowie z Biznes Partner macie informację o tych karach?

ANDRZEJ

jA PRACUJE W SWARZEDZU PRZEZ TA FIRME W (usunięte przez administratora) JAK NIE MASZ SZAFKI UBRANIOWEJ TO MUSISZ 5 ZL WLOZYC DO SZAFKI I BIERZESZ KLUCZYK,TAK JAK W MARKECIE ZENADA,JAK BYM NIE MIAL KASY TO W KURTCE CIE NIE WPUSZCZA,CZASEM ROBIA TAK ZE NIE MA AUTOBUSU TO KAZA ROBIC DO 2 W NOCY,BO JESTEM Z GNIEZNA,ONI DAJA AUTOBUS TO TAK ROBIA CZESTO,ZEBYS TYRAL DO UPADLEGO,LATAMY ZE SKANERAMI PRZY CIUCHACH ZARA.MY MLODZI TO WYTRZYMUJEMY,ALE STARSI PO DNIU UCIEKAJA,A ONI WYMYSLAJA KARY ZA NIEOBECNY DZIEN 140 ZL,UMOWA ZLECENIE,INSPEKCJA PRACY POWINNA SIE TYM ZAJAC,ZWLASZCZA ZA PLATNE SZAFKI

Agnieszka

@Kris masz rację i dobrze, że o tym przypominasz. Ale jak już ktoś zostaje zatrudniony przez agencję, to chyba ma możliwość negocjować podwyżkę u pracodawcy, tak?

Kris
@Agnieszka 02.10.2017 14:20

Każdy ma prawo negocjować warunki zatrudnienia ale takich praktyk się nie stosuje w APT. Klient (pracodawca użytkownik) w porozumieniu z APT ustala stawki jakie mają być dla Pracownika Tymczasowego. APT starają się aby te stawki były korzystne dla Pracownika Tymczasowego ale nie każdy Klient (pracodawca użytkownik) chce dać odpowiednie wynagrodzenie. Dla jednej osoby nie zmienią warunków zatrudnienia np. wynagrodzenia. APT oczywiście zawsze może zgłosić pracodawcy użytkownikowi, że warto byłoby podnieść wynagrodzenia dla PT podać powody, dla których warto to zrobić. Jeśli klient może sobie na to pozwolić to tak się dzieje.

Kris

Widzę, że osoby zatrudnione przez APT nie zdają sobie sprawy z tego, że stawki godzinowe ustala klient czyli pracodawca użytkownik a nie Agencja. O wysokości premii i czy ją otrzyma pracownik, decyduje przełożony firmy (pracodawcy użytkownika) a nie APT. Większość osób ocenia APT przez pryzmat pracodawcy użytkownika. Np., że Agencja zmienia umowy, że nie ma dodatków itp." dlatego Agencja jest zła ale to pracodawca użytkownik decyduje o takich rzeczach a APT musi się dostosować. Jeśli pracownikowi nie odpowiadają jakieś warunki to ma prawo zmienić Agencję lub pracodawcę użytkownika.

Agnieszka

@Dd Przypominam, że forum ma regulamin http://www.gowork.pl/regulamin i służy ono do opiniowania firm, a nie obrażania innych użytkowników jak Ty to robisz w moim przypadku i obrażania firmy. Według regulaminu Twój wpis może zostać usunięty przez administratora forum za łamanie regulaminu. I wracając do twojego pytania nie wiedziałam, bo nie jestem pracownikiem firmy, dlatego pytam.

Agnieszka

@.... a co wskazywałoby, że pracownicy Biznes Partner nie mają kompetencji? Na jakim etapie poszukiwań pracy się zawiodłeś na nich? Czy jakiś pracownik mógłby się ustosunkować? To ważne, bo firma Biznes Partner ma sporo ofert pracy (http://biznespartner.com/oferty-pracy/) i nie jedna osoba może zaglądać na ten wątek.

....

Brak kompetencji pracowników. Zero posiadania wiedzy względem kodeksu pracy. Dlugi okres czekania na własne dokumenty, które powinny być wydawane natychmiast. Płaca na najniższym standardzie...

Agnieszka

@normalny nie współpracuję z Biznes Partner. Czy spotkała Cię sytuacja, w której firma nie wypłaciła Ci odpowiedniej premii? Czy taka sytuacja była jednorazowa? Jaka była jej przyczyna?

Agnieszka

@normalny, napisałeś 'złodzieje'. Co masz konkretnie na myśli? Czy jakaś sytuacja wzbudziła Twój niepokój? Proszę o rzetelną odpowiedź i podanie konkretnej sytuacji.

normalny
@Agnieszka 19.04.2017 12:48

Gdzie 300 zł premii!!! W twojej kieszeni?

Dd
@Agnieszka 19.04.2017 12:48

Agencje to zlodzieje jestes glupia czy udajesz ze nie wirdzialas o tym?

normalny

Złodzieje nic więcej a panienki głupie i nic nie wiedzą

Agnieszka

@Student, bardzo miło to słyszeć! Z czego jesteś najbardziej zadowolony?

Student

Najlepsza Agencja w jakiej do tej pory pracowałem. Jasno określają warunki zatrudnienia, nie czarują, tylko przedstawiają realia pracy u swoich klientów. Obecnie nie pracuję bo wróciłem do szkoły, ale w przyszłym roku na pewno wrócę do nich :-).. Dziwią mnie opinie powyżej. Albo ludziom się nie chce pracować i wymyślają albo dużo się w tej organizacji zmieniło do tego roku. Mogę śmiało polecić współpracę! :-)

arek

Wydaje mi się, że zarobki o których piszecie, są tutaj faktycznie możliwe. Zresztą Biznes Partner szuka pracowników na wiele stanowisk i jak tak sobie przeglądam oferty to widzę tendencję, że firma stawia jasno określone wymagania. Podoba mi się ich profesjonalizm.

Zostaw opinię o Biznes Partner - Łódź

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biznes Partner