Spółdzielnia Pracy Tarnowska Odzież

Tarnów

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 8 ocen.

Spółdzielnia Pracy Tarnowska Odzież
4 8 6 1

Opinie o Spółdzielnia Pracy Tarnowska Odzież

Witold

@Bezimienna, jak zakończyła się sytuacja z pracownicami, które nabyły prawo do zasiłku przedemerytalnego. Czy wszystkie pracownice zdecydowały się za namową odejść z pracy? Obecnie pracownicy z doświadczeniem są bardzo cenni. Dla wielu firm to czasami najcenniejszy kapitał.

Witold

@Zła, chciałbym Tobie przypomnieć, że na forum GoWork.pl nie publikujemy danych osobowych pracowników firm. Czy możesz napisać, dlaczego Spółdzielnia Pracy Tarnowska Odzież nie przekształciła się w spółkę? Czy Związki Zawodowe w tej firmie działają prężnie? Czy jest to duży Związek Zawodowy?

Bezimienna
@Witold 07.10.2018 13:58

Witold!Niżej juz byli napisane o Związkach Zawodowych szkoda że nie przeczytałeś opini kilku osób .Związki Zawodowe w Spół.Pracy Tarnowska Odzież nie działają prężnie,tak naprawdę to wogole nie działają .Pani przewodnicząca E.W. dba tylko o swoje interesy nie dbając o pracowników.Była sytuacja że bez skrupułów namawiała pracownice ,które nabyły prawo do zasiłku przedemerytalnego aby odeszły choć nie wszystkie tego chciały bo jak mozna mając jeszcze dobrych kilka lat do emerytury żyć za marne 900 zł Ją nie obchodziło czy za tą jałmużnę będą w stanie wyżyć!.Tak naprawdę to były w pełni sił do pracy kobiety ,które znały sie doskonale na swoim fachu .Ona powinna jako przewodnicząca Związków bronić pracowników!!!!!.Co do przekształcenia Spółdzielni w spółkę to nie było akceptacji członków ,ludzie się obawiali ,bali ze prezes bedzie traktował to jak jego własność !!!

Cała Ja

Według mnie Rada ma tyle do powiedzenia co "Żyd za okupacji"to raz.Dwa to tak szybkoPan Prezes "Pożal się boże" Spółdzielni nie zlikwiduje bo doskonałe zdaje sobie sprawę że takiej pensji liczonej w nastu tysiącach w Tarnowie nie znajdzie ,wiec będzie tyral szwaczkami do emerytury aby jego kołderka się przypadkiem zbytnio nie skróciła.Odnosnie Związków Zawodowych to są fikcją,przewodnicząca dba tylko o własne interesy i wcale mnie nie dziwi że jest tak mało członków bo pseudo przewodnicząca nie dba o prawa pracownicze

Obserwator
@Cała Ja 21.09.2018 13:48

W tarnowskiej odzieży związki zawodowe to fikcja .Przewodnicząca Solidarności mówi jedno a robi zupełnie coś innego.Charujemy jak woly za niecałe 1500 zł

Zła
@Cała Ja 21.09.2018 13:48

O opini wynika że Tarnowska Odzież faktycznie przypomina (usunięte przez administratora) , gdzie pracownicy nie są traktowani z szacunkiem i pracują za nędzne wynagrodzenie.Może Pan prezes tego zakładu pracy nie powinien zastraszyć zwolnieniami tylko pozwolić pracownikom godziwe zarobić za wykonywaną pracę. Podobno jest to renomowana firma odzieżowa. Osoba , która ustala chornometraz sama powiedziała cytuję , , Ja bym za takie pieniądze jakie zarabianie tutaj nie pracowała ' '. Z resztą prezes i tak wam dopłaca , przecież nie o to chodzi.

Ktoś.
@Cała Ja 21.09.2018 13:48

Ano racja. Rada nie ma nic do powiedzenia w żadnej sprawie. Nawet odnośnie szafek więźniów w szatni damskiej. To tylko z nazwy jest rada pracownicza bo faktycznie jest to twór całkowicie podległy prezesowi. Jak tak dalej pójdzie to ten cały bajzel nie wytrzyma długo i piźnie z hukiem.

Zła
@Ktoś. 24.09.2018 10:57

Wszyscy wiemy że prezes Honkisz się mości za na nas , że nie przekształcił Tarnowskiej Odzieży w spółkę , na czym mu bardzo zależało. Wtedy nie było by żadnej Rady Pracowniczej , Związków Zawodowych , a prezes robił by co by mu się żywienie podobało.

Rozczarowana

Pieknie!!Widzę że powstało nam tutaj forum dyskusyjno-opiniotwórcze .Więc i Ja dodam swoje" trzy grosze".Panie Prezesie Honkisz przedewszystkim więcej pokory i szacunku do kobiet pracujących na pana sowite wynagrodzenie ,bo jak ktoś juz wczesniej napisał takiej pensji w Tarnowie pan nigdzie nie dostanie .Nie jest pan Bogiem chociaż w moim odczuciu tak właśnie się pan zachowuje .Chcę przypomnieć że to nie jest prywatne przedsiębiorstwo tylko Spółdzielnia z pełnoprawnym członkami udziałowcami!!!!Teoretycznie odwołanie przez Radę prezesa jest możliwe ale w praktyce wygląda to zgoła zupełnie inaczej.Powód:Brak jednomyślnosci i zgody naszej "kochanej Rady "Była bym niesprawiedliwa gdybym wszystkich z Rady wrzuciła do jednego worka ponieważ są jednostki które chcą zmian i mają na sercu dobro Spółdzielni ale z doświadczenia wynika ze nie mają one racji bytu i traktowane są jak zło konieczne ,wiec tym samym nie są w stanie dokonać jakich kolwiek zmian.Nie była bym sobą gdybym nie poruszyła kwestii załatwiania przez Prezesa nowych kontraktów ,nowych firm.Brutalna prawda jest taka ze tych kluczowych odbiorców na duże zlecenia,produkcję mamy jeszcze po poprzednim prezesie.Jaki wniosek z tego wynika ? Proste !Obecny prezes tak naprawdę niczym się nie wykazał .Chciała bym doczekać chwili kiedy to będzie usunięty z piastowanego stanowiska.Zobaczyć jak ten jego szyderczy i obłudny uśmiech z twarzy zniknie .Bezcenna chwila

Obserwator
@Rozczarowana 24.09.2018 18:00

Bóg kocha , szanuje jest miłosierny w przeciwieństwie do postępowania prezesa Honkisza , który zastrasza i poniza Panie pracujące w Tarnowskiej Odzieży .Pan prezes jest przeciwieństwem Boga i nigdy nim nie będzie.

Obserwator
@Obserwator 25.09.2018 19:23

Wpis powyżej jest nawiązaniem do wpisu Rozczarowanek odnośnie za kogo ma się prezae Tarnowskiej Odzieży.

Krystyna
@Obserwator 25.09.2018 19:23

Trafne spostrzeżenie !!!

Zainteresowana
@Rozczarowana 24.09.2018 18:00

Największy problem jest w tym , że brak jedności wśród pracowników przecież każdy wie że w jedności siła i wtedy można dużo zdziałać. Nie chodzi o to żeby szeptac w grupie , , na ucho ' ' tylko walczyć o swoje prawa .Jeżeli dalej będzie jak jest do tej pory to dalej będziemy poniżanie i wykorzystywane jako bardzo tania siła robocza.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja.

Nie ma z kim. Pana prezesa i radę interesują tylko ich zyski i zarobki. Resztę mają w "głębokim poszanowaniu" Tak samo związki zawodowe. Prawda jest taka że sami rządzący wykończą ten zakład. A wina będzie i tak szarego pracownika że się mu robić nie chce.

Obserwator

Trzeba zmienić rządzących

Zła

Nie może tylko trzeba rozmawiać o zmianach.!

anonymous

Same bzdury nikt nie jest trzymany na siłę zawsze można się zwolnić

Wkurzona
@anonymous 03.08.2018 11:01

Bzdury to ty piszesz. Pewnie jesteś kimś z władzy. Sama się zwolnij bo p4zez takie jak ty nigdy lepiej nie będzie.

Strajker
@Wkurzona 03.08.2018 11:20

Dokładnie tak stawiam że to szanowny pan prezes ten anonymous a Pan/Pani Policjant ma w 100% rację. Gorzej w zakładzie jest niż w Auschwitz

Zła
@Strajker 06.08.2018 16:26

Śmiem sądzić że ananymous to przewodnicząca związków. Pan prezes zapomina że to szwedzki na niego pracują za nędzne wynagrodzenie. Co z tego że prezes załatwia produkcję , ale to kobiety szyja nie prezes.Tym bardziej należy się dla nich szacunek a nie obelgi i szantaż. Pamiętajmy że prezesa można odwołać ze stanowiska bo nie jest osobą nietykalna , To rada go zatrudniła.

Zainteresowana
@anonymous 03.08.2018 11:01

Nikt nie pisze bzdur.To co jest napisane w opiniach to prawda , ananymous czemu się czepiasz ? Boisz się że wszyscy się dowiedzą jak naprawdę jest w Tarnowskiej Odzieży i ze pracownicy tej firmy traktowani są i wykorzystywani jako tania siła robocza.Że za nędzne wynagrodzenie nawet nie można godziwie żyć. Przecież to jest droga i renomowana firma krawiecka .

Policjant

Za nowego pana prezesa powstał (usunięte przez administratora) w którym więźniowie są lepiej traktowani jak pracownicy. Temperatura w pracy dochodzi do 40 stopni, leje się po (usunięte przez administratora) jak spod prysznica. Jest więcej rządzących niż pracujących. Urlop pracowniczy nie należy dla pracownika tylko dla dyspozycji rządzącego... Ogólnie gorzej niż w Auschwitz. Zastanówcie się jak chcecie przyjść do pracy w tym obozie , za niedługo będą nam tatuować numerki na rękach.

BylaPracownica

to już nie jest ta firma co kiedyś, nowy Prezes za grosz nie szanuje pracowników, uważa ich za zło konieczne, wiec nie ma się co dziwić że kto młodszy i cokolwiek umie to ucieka jak najdalej. Starsi starają się jakoś dotrwać do emerutury

Zostaw opinię o Spółdzielnia Pracy Tarnowska Odzież - Tarnów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spółdzielnia Pracy Tarnowska Odzież