Spółdzielnia Pracy Tarnowska Odzież

Adres: Nowy Świat 8, 33-100 Tarnów

NIP: 8730007504 KRS: 0000125343

Spółdzielnia Pracy Tarnowska Odzież
3 9 65 5 1

Opinie o Spółdzielnia Pracy Tarnowska Odzież

Filtruj opinie po kryteriach:

Ta od roboty
 Opinia

( Wyciąg z literatury fachowej ) Socjopata: Osoba o zaburzonej osobowości, często bryluje w towarzystwie i mało kto jest w stanie zauważyć jej zaburzenia osobowości, nastawiona wyłącznie na to, żeby brać, chętnie przedstawia się jako pokrzywdzona, o wszystko obwinia innych, nigdy siebie, w jednej chwili kocha, w kolejnej może nienawidzić, mało odpowiedzialna, nie dba o bezpieczeństwo swoje i innych. W pracy to często typ karierowicza, który do celu idzie "po trupach", nie ma potrzeby nawiązywania bliższych kontaktów ze współpracownikami jeżeli nie czerpie z tego korzyści. Kontakty socjopaty z innymi są powierzchowne, nastawione wyłącznie na eksploatację ludzi do realizacji własnych celów. Wówczas potrafi dostosować swoje zachowanie do oczekiwań drugiej strony. Nie odczuwa z tego powodu ani wstydu, ani poczucia winy czy wyrzutów sumienia. Nie są to osoby zdolne do szczerej troski o drugiego człowieka. Życie z nią jest niepewne i niestabilne. Zachowanie socjopaty jest zdecydowanie bardziej antyspołeczne niż psychopaty, dlatego w relacjach z socjopatą lepiej jest zachować dystans. Socjopatia to nie choroba. Jest to zaburzenie osobowości, które polega na nieprzestrzeganiu norm etycznych i pozytywnych wzorców zachowań. Taka osobowość powstaje, gdy dziecko wzrasta w środowisku gdzie nie ma właściwych wzorców i akceptowalnych kontaktów społecznych, gdzie normy społeczne nie były przestrzegane, gdzie zdarzały się patologiczne czy kryminogenne zachowania. Cechy osobowości socjopatycznej ujawniają się już w dzieciństwie i są to przede wszystkim zachowania takie jak: kłamstwo, bójki, drobne kradzieże, konflikt z prawem, nieprzestrzeganie norm społecznych. Socjopacie nikt nie pokazał, jak prawidłowo funkcjonować w społeczeństwie. Uczył się on świata po swojemu z niewłaściwych źródeł, a skutkiem tego przyjął złe zachowania jako reguły rządzące jego życiem. Przyczyną socjopatii jest szkodliwe zachowanie rodziców w dzieciństwie i/lub przemoc. Pozorna szczerość i wiarygodność to w rzeczywistości działania nastawione na osiągnięcie konkretnych rezultatów. Socjopaci nie są dobrymi strategami i raczej mają problem z planowaniem i zimną kalkulacją. Często kieruje nimi impuls, bywają agresywni i mściwi. Winy za swoje niepowodzenia szukają na zewnątrz, to cały świat jest zły – nie oni. Nie zależy im na czystym sumieniu ani na dobrej opinii, chyba że jest to środek do konkretnego celu. Chociaż na pierwszy rzut oka socjopata może wydawać się duszą towarzystwa, wewnątrz czuje pustkę. Jego postrzeganie świata i psychika jest zaburzona. Socjopaci często manipulują innymi i nie mają w związku z tym żadnego poczucia winy. Rekonwalescencja takiej osoby jest możliwa, jednak wymaga od niej zaangażowania i wysiłku. Leczenie socjopaty polega na terapii psychologicznej. Najlepsza forma terapii dla socjopatów to treningi umiejętności społecznych. Tego typu zajęcia mają za zadanie nauczyć socjopatę przestrzegania norm społecznych. Czy ktoś w Tarnowskiej Odzieży poczuł się hejtowany ? Może terapia mogła by pomóc.

Pomocna?
TakNie
Ta od roboty
 Opinia

Marzenia Przewodniczącej: Rządzić, rządzić czymkolwiek - biegać, załatwiać, z telefonem przy uchu, pochłonięta niezwykle ważnymi sprawami, w stałym kontakcie z prezesem, centralą na Wałowej i mamusią. Spotkania i narady, obrady i porady, lunche i darmowe obiady. Biuro, fotel i pieczątka no i darmowy telefon oczywiście. Rządzić i bywać, wzywać i rozkazywać. To jest życie ! To spełnienie marzeń ! A jeszcze jakby samochód służbowy - Mój Bosze ! Przewodniczącą już jestem, żeby zostać jeszcze choćby pełnomocnikiem, to była bym już prawie, prawie zastępcą prezesa, przecież zawsze siedzę blisko prezesa, uśmiecham się i ładnie kłaniam, może doradcą prezesa mogłabym zostać. Mój Bosze, takie zaszczyty, taka duma, wszyscy by jej zazdrościli. Ona - przewodnicząca, działaczka, obrończyni ludzi. Może jaką ministrą w przyszłości by została. No bo czemu nie? Guziki przyszywać umie, prasować potrafi, w klejeniu worków jest biegła i najważniejsze, wie jak uszczęśliwiać ludzi. Mój Bosze, jakie to byłoby szczęście, do takiego życia jestem stworzona. Odpowiedzialność, praca i wysiłek, wiedza i rozwaga - nieee, to takie nudne. Tym niech zajmują się inni.

Pomocna?
Tak3Nie
Sprawiedliwa
 Opinia
@Ta od roboty 08.06.2019 08:30

Skąd w Tobie tyle jadu ,tyle złości ,zazdrości co ta przewodnicząca Ci zrobiła ,jak Cie skrzywdziła ? Przypominam że na hejt w sieci tez jest paragraf .

Pomocna?
Tak1Nie3
Ta od roboty
 Opinia
@Sprawiedliwa 09.06.2019 00:06

Sprawiedliwa, przepraszam że dopiera teraz odpowiadam ale nie miałam dostępu do komputera. Tu jest co najmniej lekko licząc 6 przewodniczących tego i owego, która z nich poczuła się zniesławiona i dotknięta, ja pisałam o marzeniach przewodniczącej. Czy ja kogoś obraziłam, wyzwałam, użyłam brzydkiego słowa? Kogo ja hejtuję? Ciężko pracuję, mam oczy otwarte i widzę, jestem do roboty i chciała bym aby inni również pracowali a nie udawali że pracują. Nikomu nie zazdroszczę ale śmieszy mnie głupota i fałsz. Powiedz o której przewodniczącej nie wolno mi pisać będę bardziej ostrożna. Może któraś zobaczyła się w lustrze? Czyżby prawda bolała?

Pomocna?
Tak3Nie
Sprawiedliwa
 Opinia

W sieci nikt nie jest anonimowy Statystyczny hejter posługuje się pseudonimem, licząc na swoją anonimowość. I tu popełnia błąd, bo w 2013 r. kres temu zjawisku położył wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego, który uchylił wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego. Wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego opierał się na tezie: „w sprawach dotyczących ochrony dobrego imienia firmy/osoby fizycznej nie ma zastosowania ustawa o ochronie danych osobowych, ale ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną”. Teza ta została obalona przez Naczelny Sąd Administracyjny. Jego wyrok oznacza zmianę dotychczasowej praktyki i umożliwia udostępnianie danych, osobie fizycznej lub przedsiębiorcy, na podstawie ustawy o ochronie danych osobowych (np. w przypadku zniesławienia). Jeśli administrator mimo to stawia opór, wnioskujemy do GIODO, a ten na drodze administracyjnej nakaże udostępnić dane (informacje o adresie IP, adres e-mail i data logowania na portalu) użytkowników zamieszczających obraźliwe wpisy dla zniesławionego.

Pomocna?
TakNie
Śrubokręt
 Opinia

Nasza Przewodnicząca Solidarności jest jak Wałęsa - przypadek beznadziejny. Podobnie jak Lech "robi wszystko dla dobra ludzi" a najlepiej wychodzi jej ślizganie się po naszych plecach.

Pomocna?
Tak2Nie
Koleżanka
 Opinia
@Śrubokręt 07.06.2019 15:14

Uwaga ! ten (usunięte przez administratora)może zrozumieć to jako komplement

Pomocna?
TakNie1
akordowa
 Opinia

Ja mam pytanie do pana prezesa czy to prawda że administracja miała już podwyżki i zarabia po cztery tysiace. Kiedy będą jakieś podwyżki dla pracowników pracujących na akord, czy zlikwiduje akord. Dlaczego jedni mają akord a inni mają stawke godzinową, to przecież niesprawiedliwe. Pracownicy muszą być równo traktowane. Związki zawodowe muszą wreszcie coś z tym zrobić. Nie możemy się dalej zgadzać na taka niesprawiedliwość.

Pomocna?
Tak3Nie
pracownica sezonowa
 Rekomendacja

Znam Tarnowską Odzież jeszcze z końca lat dziewięćdziesiątych. Pracowała tam wtedy moja mama i miałam okazję odwiedzić ją kilka razy w pracy. Pamiętam, że żaliła się w jakich warunkach przyszło jej pracować. Pamiętam pomieszczenia socjalne. Niby jadalnia, ściany brudne, jakiś stół poobijany, zatłuszczony, koślawe stołki. Z toalety nie potrafiłam skorzystać, tak było obskurnie i brudno. Minęły lata i koleżanka, która jest tam zatrudniona na etacie powiedziała, ze szukają ludzi na krótki okres, bo mają pilną wysyłkę. Miałam wielkie obawy po doświadczeniach mojej mamy, ale w końcu dałam się namówić. Podjęłam pracę w roku 2018 na okres trzech miesięcy. Byłam mile zaskoczona zmianami. Nowo wyremontowana jadalnia. Świeżo wymalowane ściany, kafelki, nowe urządzenia do dyspozycji: mikrofalówka, lodówka, czajnik elektryczny. Nowe stoły, krzesła. Jedynie co było brzydkie to plama na ścianie, podobno po zgniłym jabłku rzuconym przez którąś z pracownic. Zrobiła tak, bo widocznie w domu rodzinnym ma brudne ściany i w takim otoczeniu czuje się lepiej. No i toalety, nowe płytki na ścianach, nowe urządzenia sanitarne, umywalka. I gdyby nie to, ze ktoś zatkał WC puszką po rybie, byłoby idealnie. Takie są moje obserwacje. Widzę wielką poprawę z czasów kiedy pracowała tam moja mama i teraz. Rozmawiałam też z pracownicami, żadna nie skarżyła się na opóźnienia z wypłatą, jak to bywało wcześniej. Czytając wpisy na tym forum odniosłam wrażenie, że osoby, które się wypowiadają nie zdają sobie sprawy z tego co piszą. Jestem zszokowana porównaniem pracy w Tarnowskiej Odzieży do : „Ogólnie gorzej niż w Auschwitz” .Czy osoby, jedna nazywająca siebie „policjant” i druga, wtórująca jej „Strajker”, były kiedykolwiek w obecnym muzeum na terenie dawnego niemieckiego obozu zagłady Auschwitz? Czy widziały przerażające dowody na zbrodnie zagłady ludzkości, które tam miały miejsce? Czy ta policjant i ta strajker zdają sobie sprawę z niewyobrażalnych dramatów ludzkich, które tam się działy? Jakim prawem macie czelność tak porównywać. To obraża pamięć i cześć ofiar tego potwornego miejsca.!!!!! Życzę wszystkiego dobrego Spółdzielni Tarnowska Odzież. Pracownikom życzę natomiast umiejętności odróżniania w swoim otoczeniu osób im życzliwych, od tych, którzy nimi manipulują. Ps. Z tego co pamiętam to ten znienawidzony prezes jest w takim wieku, że zdobył swoje wykształcenie w czasach kiedy studia były za darmo. Dużo z pracownic jest w podobnym wieku. Czemu żadna z Was nie skorzystała z darmowej okazji i nie zdobyła w tamtych czasach dyplomu wyższej uczelni? Teraz byłybyście kimś, a nie tylko roszczeniowymi pracownicami najniższego szczebla. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak3Nie
Bezimienna
 Opinia
@pracownica sezonowa 18.05.2019 01:03

Adwokatko byłego juz prezesa odbije piłeczkę i zadam pytaniem na pytanie .Odpowiedz mi jak wyglądał by świat gdyby wszyscy ukończyli wyższe studia ?Kto miałby być rządzący a kto podwładny ? Nie wszyscy rodzą sie z założeniem ze zostaną magistrami !Czy ty ukończyłaś studia ?Jeżeli tak to chyba z marnym skutkiem bo zdecydowalaś podjąć prace w Tarnowskiej Odzieży jak to napisałaś na "najniższym szczeblu "!!! Ja nie mam wyższego wykształcenia i wcale nie uważam ze jestem gorsza od takiego który je ma .Ze stażem ,doswiadczeniem i wiedzą jakie posiadają wszystkie kobiety tutaj pracujące mogą sie poszczycić oraz zaskoczyć nie jednego po wyższych studiach .Nie potrzebujemy od ciebie życzeń odnośnie kwesti odróżnienia ludzi "życzliwych od ludzi którzy manipulują "My dokładnie wiemy kto był największym apodyktycznym ,chamskim,wulgarnych i nie mającym szacunku dla ludzi .To już były Prezes Manipulator dzieki Bogu i radzie pracowniczej ktora go odwołała . Cenił tylko siebie i swoją pracę zawsze na pierwszym stawiał swoje "Ja "Odnośnie warunków socjalnych to fakt zmieniło sie na lepsze ale tylko dlatego ze takie były wymogi sanepidu i groziło wysokimi karami wiec zmuszony był to wykonać ale gdyby to od niego zależało to nic by nie zrobił w tym kierunku .

Pomocna?
Tak5Nie2
pracownica sezonowa
 Opinia
@Bezimienna 20.05.2019 20:00

No cóż, Zal mi Ciebie. Jesteś bezimienna w tym forum i najpewniej też w życiu jesteś nikim. No, ale życie już takie jest. Nie wszyscy muszą coś osiągnąć i być kimś ..... Ja mam ukończone studia, jeżeli Cię to interesuje. Tylko, że ja nie muszę pracować. Przygoda z Tarnowska Odzieżą to raczej mój kaprys i ciekawość jak tam jest teraz po latach. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie1
Bezimienna
 Opinia
@pracownica sezonowa 20.05.2019 22:04

Nikim to Ty jesteś!!!~.Prawda w życiu nie wszyscy coś osiągają i Ty również zaliczasz sie do tego grona .Myślę ze nie pracujesz bo nie jesteś na tyle dobrze wykształcona ze porostu trudno Ci znaleźć dobra pracę .Zero doświadczenia i umiejętności w zawodzie .Dla mnie kaprysem bylo by podróżowanie ,poznawanie świata a nie praca sezonowa jako najniższy szczebl.

Pomocna?
Tak7Nie
pracownica sezonowa
 Opinia
@Bezimienna 21.05.2019 05:39

Nie denerwuj się Moja Droga, po co te wykrzykniki. Powinnaś skupić się raczej na sobie, na poprawie jakości swojego życia, zamiast wylewać żółć i swoje frustracje na innych. Szkoda Twoich nerwów i energii. Pomyśl o tym. Pisałaś, ze myślisz. Super, to już coś, bo bałam się, ze jesteś tylko szczekającym zerem. Mam do Ciebie kilka pytań: Skoro jesteś, jesteście, cytuję : "Ze stażem ,doswiadczeniem i wiedzą jakie posiadają wszystkie kobiety tutaj pracujące mogą sie poszczycić oraz zaskoczyć nie jednego po wyższych studiach" , dlaczego męczysz się w tak marnej instytucji jaką, według Ciebie, Tarnowska Odzież, w której jesteś niedoceniana, poniżana, obrażana, zmuszana do pracy w nieludzkich warunkach za niegodziwe wynagrodzenie? Dlaczego nie odeszłaś do innej "dobrej" pracy, gdzie będziesz szanowana, gdzie docenią Twój staż, doświadczenie i dadzą dużo pieniędzy? I nikt nie będzie patrzył na rażące braki w Twoim wykształceniu. Żyjemy w wolnym kraju. Dlaczego nie miałaś, nie miałyście honoru i nie odeszłyście do lepszego? A przy okazji, sanepid powstał po I wojnie światowej (sprawdziłam) więc poprzedni prezes też musiał mieć kontrole sanitarne. A jednak nic sobie z tego nie robił, nic nie zmienił, nie poprawił Waszych warunków. Może łatwiej mu było zapłacić karę, pieniędzmi z waszych wypłat oczywiście, niż zorganizować i zrealizować remont pomieszczeń socjalnych? Pozdrawiam

Pomocna?
Tak2Nie2
Bezimienna
 Opinia
@pracownica sezonowa 21.05.2019 11:22

Nie bede sie wdawać z Toba w nic nie wnoszące dyskusja ,bezsensowne jest zniżanie sie do twojego poziomu czyli do wielkiego okrągłego Zera"Na głupie pytania mądre usta milczą.I na tym zakończę z toba dyskusję .

Pomocna?
Tak5Nie
pracownica sezonowa
 Rekomendacja
@Bezimienna 21.05.2019 16:03

Moja Droga, pozwolisz, ze tak będę się zwracać w dalszym ciągu do Ciebie, zauważ, że to Ty rozpoczęłaś naszą konwersacje. Myślałam, ze jesteś sprytną, błyskotliwą, znającą siebie osobą. I że wiesz czego chcesz. Myślałam, ze sobie fajnie pogadamy. Prawie Cię polubiłam. No, ale zawiodłaś mnie. Z Twoich odpowiedzi wynika, ze potrafisz tylko pyskować, awanturować się i obrażać ludzi. Normalna rozmowa Cię przerasta. Nie potrafisz odpowiedzieć, w sumie, na proste pytania. Ciekawe dlaczego? Może Twoje stanowisko pracy jest tak ciekawym doświadczeniem, ze go nie chcesz opuścić? A może po prostu nigdy Ci nawet nie przyszło do głowy, żeby coś zmienić na lepsze w swoim życiu i odejść z tej znienawidzonej firmy? Pisałam Ci już, zajmij się, dziewczyno, sobą, skoncentruj się na sobie, zamiast pluć na innych. Wtedy może przyjdzie Ci do głowy jakiś sensowny pomysł, co zrobić dalej ze swoim życiem. Zamiast kręcić się ciągle w tym samym bajorku. Zdradzisz mi, na jakim stanowisku pracujesz? Proszę. Pozdrawiam Cię gorąco......

Pomocna?
TakNie
Bezimienna
 Opinia
@pracownica sezonowa 21.05.2019 22:32

Adwokatko diabła ,pozwolisz że tak do Ciebie sie będę zwracała.Po pierwsze to nie jest miejsce na rozmowy towarzyskie z Tobą.Po drugie nie uważam Cie za godnego towarzysza rozmów w kwestii tematów tu poruszanych ,dla mnie jesteś i byłaś tylko pracownica sezonową czyli Nikim .Za krótko pracowałas by mieć jakiekolwiek pojęcie jak bylo ,jak jest i co sie dzialo w Tarnowskiej Odzieży.Po trzecie jak wspomniałas twoja mama również narzekala w jakich to jej warunkach przyszło pracować i tez z pewnością na najniższym szczeblu .Wobec tego dlaczego nie zadałaś mamusi pytania dlaczego nie poszła na studia,dlaczego narzeka ,dlaczego nic w tym kierunku nie robiła zeby poprawić sobie standard zycia .Wychodzi na to ze ona również nie różni sie od nas tutaj piszących tylko z tym wyjątkiem ze wtedy rządził inny prezes .Ja w odróżnieniu od Ciebie nie pozdrawiam Cie .

Pomocna?
Tak5Nie1
koleżanka z sali
 Opinia
@Bezimienna 22.05.2019 17:28

Bezimienna ty potrafisz tylko inwektywami rzucać a na proste pytania boisz się jak ognia odpowiedzieć. Straszysz nasz wszystkie wokół siebie a za prawdziwą robotę nie chce ci się zabrać. Udajesz że pracujesz a tak naprawdę patrzysz żeby inne za ciebie zrobiły. Jak Ci nie pasuje to zmień sobie robotę nikt cie tu nie trzyma, pozwól innym pracować normalnie.

Pomocna?
TakNie
Bezimienna
 Opinia
@koleżanka z sali 22.05.2019 18:29

Gdybym chciała i musiała odpowiadać na pytania to zgłosiła bym się do programu" 1 z Dziesięciu" Ja nikogo wokół siebie nie strasze tylko to ja byłam zastraszana .A co do odejścia z pracy to ,za dużo tutaj zostawiłam serca ,zdrowia i pieniedzy (chodzi mi o utracone udziały ) Do emerytury juz nie zostało wiele więc będę wykonywała prace którą do mnie należy rzetelnie i sumiennie bez dopłat do minimalnej .Wierzę głęboko ze przy nowym prezesie bedzie mi to dane .

Pomocna?
Tak3Nie
pracownica sezoniwa
 Opinia
@Bezimienna 22.05.2019 17:28

Odpowiem Ci tak. Ubawiłam się przednie, bo tak bardzo zarzekałaś się, ze ze mną skończyłaś. A tu kilka moich zdań i jesteś. Tak łatwo Cię sprowokować. hahahahah!!!!!!! Rozmowy towarzyskie? Nie z Tobą. Nie jestem w stanie dorównać Ci z wylewaniem jadu i nienawiści na innych. Ciągle nie odpowiedziałaś na moje pytania. Albo strach przed prawdą albo masz za ciasny umysł. Chociaż właściwie nic mnie nie obchodzi Twoja odpowiedź. Nie mój problem. Natomiast w ataku na innych jesteś mistrzem. To Ci powiem. Moja mama pracowała w T.O. bardzo krótko. Odeszła do innej firmy i była bardzo zadowolona ze swojej decyzji. Ale jak piszesz to było za innego prezesa. Nie wiem czemu przyczepiłaś się z tą adwokatką prezesa. Ja tylko opisałam moje spostrzeżenia z "kiedyś - dzisiaj" w Tarnowskiej Odzieży. Nie wyrażałam żadnej opinii o prezesie. A tu znowu tyle jadu z Twojej strony. Pewnie nie potrafisz inaczej. Na koniec Cię pozdrowię, bo taka jest kultura przy pisaniu korespondencji, ale Tobie ogłada i kultura są najpewniej obce.

Pomocna?
TakNie
Rzaneta
 Opinia
@Bezimienna 22.05.2019 19:56

Bezimienna, nikt cię nie zastrasza tylko zwraca uwagę że masz duże dopłaty bo słabo pracujesz, my pozostałe dziewczyny musimy urobić na twoje dopłaty. My wiemy że ty chcesz dosiedzieć do emerytury i guzik cie obchodzi co bedzie poźniej z nami. Ty wypyszczysz się a póżniej odejdziesz. Udziały nasze i twoje też i tak za chwile przepadną przez takie niedorajdy jak ty. Weż się za solidną robotę a nie tak na aby aby, to i dopłat nie będziesz miała, nikt ci uwagi zwracał nie będzie i z naszych udziałów może coś zostanie.

Pomocna?
Tak1Nie
Zapracowana
 Opinia

Koleżanko z sali zauważyłam ze wlasnie Ty najbardziej sie (usunięte przez administratora)i masz największe dopłaty .Znalaza sie następna obronczyni odwołanego prezesa i teraz obie z sezonawa pracownica będziecie hejtowac Bezimienna .

Pomocna?
Tak3Nie
koleżanka z sali
 Opinia
@Zapracowana 22.05.2019 18:48

Zapracowana, mnie nawet do głowy nie przychodzi kogokolwiek hejtować ale nie lubię gdy ktoś tak jak Bezimienna udaje wszystkowiedzącą a tak naprawdę każdy widzi jak jest. U mnie dopłat prawie nie ma i jakoś nigdy prezes DH mnie się nie czepiał. To Bezimiennej i tobie cały czas wytykał że się obijacie. Żółć was zalewa z zazdrości i zawiści ale robić się Wam nie chce.

Pomocna?
Tak2Nie
Bezimienna
 Opinia
@Zapracowana 22.05.2019 18:48

Zapracowana dziękuję Ci ale ja nie potrzebuje adwokata ,potrafię obronić sie sama .Ale doceniam ze wspomniałaś o mnie .

Pomocna?
Tak1Nie
dudek
 Opinia

Generalnie to ikt nikomu nie robi łaski, każdy podejmuje świadoma decyzję o współpracy!

Pomocna?
Tak2Nie
Dudkowa
 Opinia
@dudek 20.05.2019 19:03

Dokładnie

Pomocna?
Tak2Nie
Bezimienna
 Opinia

"Uderz w stół a nożyce sie otworzą "ten cytat odnośnie dzisiejszego zebrania pracowników z Panem prezesem odnośnie plotek jak to jedna pani drugiej pani u fryzjera opowiada jak w Tarnowska Odzież złe sie dzieje .Panie prezesie ubawił mnie pan do łez stwierdzeniem że tego typu plotki złe wpływają na ocena naszej spółdzielni przez banki .Ja myślę ze bank wcale nie interesują plotki tylko fakt w jakiej kondycji jest spółdzielnia ,dla banku ważny stan finansów a nie to co ktoś powiedział u fryzjera czy kosmetyczki .Drugą rzeczą , które mnie szczerze ubawiła to pana wypowiedz że kobiety które sie same zwolniły lub dały juz wypowiedzenie odeszły bo te niby plotki miały na to wpływ ! Nie !!!!One odeszły i odchodzą bo znalazły lepsza pracę za godziwe wynagrodzenie,w lepszych warunkach bez presji i ciągłych zastrzeżeń .Z pewnością nie będą pracowały za minimalna z comiesięczna dopłatą ,albo latem przy temp.+40 na sali a zima +8 w zimowych butach z skostnialymi z zimna dłońmi .Niestety przy takiej pracy nie da sie założyć ciepłych rękawiczek ,choć dłonie sie tego domagała .

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Blum
 Opinia
@Bezimienna 08.01.2019 18:36

To czemu nie powiesz tego prezesowi tylko tutaj piszesz

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ktoś.
 Opinia
@Blum 09.01.2019 12:08

Blum. Czemu się mieszasz w sprawy które Ciebie już nie dotyczą? Weź swój honor i zajmij się tą cudowną pracą którą ponoć znalazłaś.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obserwator
 Opinia
@Bezimienna 08.01.2019 18:36

Prezes Tarnowskiej Odzieży D.H.cały czas tylko ponizal , zwalnial i szantazowal pracowników Tarnowskiej Odzieży w Tarnowie. Nie liczył się z nikim do nikogo nie miał szacunku.Mówił że to są głupie baby.W końcu to te właśnie Panie wyrzucaly prezesa na zbity pysk.Wielki brawa i szacunek dla Was Panie ze w końcu zrobiliście to co już dawno trzeba było zrobić. WIELKIE BRAWA DLA WAS I WIELKI SZACUNEK.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
w końcu go wyrzucili :)
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Obserwator 07.04.2019 21:12

Napiszę wprost - ten pseudo (usunięte przez administratora)to (usunięte przez administratora) jakiego w życiu nie spotkałam na swojej drodze!!!!! (usunięte przez administratora) Te negatywne opinie, które tutaj przeczytałam na temat tego człowieka to szczera prawda. Brawa dla tych wszystkich którzy przyczynili się do jego odwołania. Mam nadzieję, że ta (usunięte przez administratora) nigdy nie znajdzie pracy na podobnym stanowisku. Gratuluję Tarnowska Odzież - w końcu pozbyliście się tego (usunięte przez administratora) Teraz będzie już tylko lepiej. Trzymamy za Was kciuki.

Pomocna?
Tak2Nie
Blum
 Opinia

Tutaj są kobiety takie cwane a w pracy siedzą jak mysz pod miotla robią wszystko co Pan prezes chce.

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
G.
 Opinia
@Blum 19.11.2018 06:43

Włącznie z Tobą.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Blum
 Opinia
@G. 27.11.2018 11:23

Ja tam już nie pracuje bo mam swój honor a na rynku pracy jest ofert wiele to o bezrobocie obawiać się nie trzeba

Pomocna?
Tak25Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zla
 Opinia
@Blum 19.11.2018 06:43

Wolę się nie odzywać i zrobić swoje.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Blum
 Opinia
@Zla 11.12.2018 13:33

No to nie wylewaj tutaj swoich żali

Pomocna?
Tak12Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Policjant
 Opinia

Za nowego pana prezesa powstał (usunięte przez administratora) w którym więźniowie są lepiej traktowani jak pracownicy. Temperatura w pracy dochodzi do 40 stopni, leje się po (usunięte przez administratora) jak spod prysznica. Jest więcej rządzących niż pracujących. Urlop pracowniczy nie należy dla pracownika tylko dla dyspozycji rządzącego... Ogólnie gorzej niż w Auschwitz. Zastanówcie się jak chcecie przyjść do pracy w tym obozie , za niedługo będą nam tatuować numerki na rękach.

Pomocna?
Tak44Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Inspektor pracy
 Opinia
@Policjant 30.07.2018 20:08

Jeżeli odmówiono ci urlopu i skladalas o urlop to trzeba do PIP a nie tutaj.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Witold
 Opinia
@Inspektor pracy 14.11.2018 14:29

Widzę, że zainteresowała Cię wypowiedź użytkownika @Policjant. Czy zgadzasz się z jego negatywną opinią na temat warunków panujących w trakcie pracy? Na forum internetowym bardzo łatwo o pomówienie, a użytkownicy chcieliby zdobyć wiarygodne informacje. Może chciałbyś dodać coś od siebie w kwestii warunków pracy?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Inspektor pracy
 Opinia
@Witold 15.11.2018 11:55

Częściowo tylko.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zla
 Opinia
@Witold 15.11.2018 11:55

Warunki pracy są poniżej krytyki.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zakręcona
 Opinia

Witam !Dzisiaj w radio RDN słuchałam pani poseł Anny Czech ,tak pięknie mówiła o Tarnowskiej Odzieży wręcz nawet promowała naszą firmę . Piękne wykonanie ,piękne fasony .Tylko czy pani poseł wie w jakich warunkach ,pod jaką presja pracuje się w tej firmie i najważniejsze ile kobiety tam zarabiają .

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zla
 Opinia
@Zakręcona 04.12.2018 18:05

Gdyby Pan Anna Czech przyjechała osobiście do Tarnowskiej Odzież to na własne oczy zobaczy w jakich warunkach się pracuje.Pani poseł powinna zobaczyć odcinki z wymagrodzeniem netto za caly miesiąc charowki.W związku z tym nasuwa się pytanie czy o tym też by z takim entuzjazmem mówiła w radiu.?

Pomocna?
Tak8Nie
Witold
 Opinia

@Bezimienna, jak zakończyła się sytuacja z pracownicami, które nabyły prawo do zasiłku przedemerytalnego. Czy wszystkie pracownice zdecydowały się za namową odejść z pracy? Obecnie pracownicy z doświadczeniem są bardzo cenni. Dla wielu firm to czasami najcenniejszy kapitał.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Witold
 Opinia

@Zła, chciałbym Tobie przypomnieć, że na forum GoWork.pl nie publikujemy danych osobowych pracowników firm. Czy możesz napisać, dlaczego Spółdzielnia Pracy Tarnowska Odzież nie przekształciła się w spółkę? Czy Związki Zawodowe w tej firmie działają prężnie? Czy jest to duży Związek Zawodowy?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bezimienna
 Opinia
@Witold 07.10.2018 13:58

Witold!Niżej juz byli napisane o Związkach Zawodowych szkoda że nie przeczytałeś opini kilku osób .Związki Zawodowe w Spół.Pracy Tarnowska Odzież nie działają prężnie,tak naprawdę to wogole nie działają .Pani przewodnicząca (usunięte przez administratora). dba tylko o swoje interesy nie dbając o pracowników.Była sytuacja że bez skrupułów namawiała pracownice ,które nabyły prawo do zasiłku przedemerytalnego aby odeszły choć nie wszystkie tego chciały bo jak mozna mając jeszcze dobrych kilka lat do emerytury żyć za marne 900 zł Ją nie obchodziło czy za tą jałmużnę będą w stanie wyżyć!.Tak naprawdę to były w pełni sił do pracy kobiety ,które znały sie doskonale na swoim fachu .Ona powinna jako przewodnicząca Związków bronić pracowników!!!!!.Co do przekształcenia Spółdzielni w spółkę to nie było akceptacji członków ,ludzie się obawiali ,bali ze prezes bedzie traktował to jak jego własność !!!

Pomocna?
Tak25Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Cała Ja
 Opinia

Według mnie Rada ma tyle do powiedzenia co "Żyd za okupacji"to raz.Dwa to tak szybkoPan Prezes "Pożal się boże" Spółdzielni nie zlikwiduje bo doskonałe zdaje sobie sprawę że takiej pensji liczonej w nastu tysiącach w Tarnowie nie znajdzie ,wiec będzie tyral szwaczkami do emerytury aby jego kołderka się przypadkiem zbytnio nie skróciła.Odnosnie Związków Zawodowych to są fikcją,przewodnicząca dba tylko o własne interesy i wcale mnie nie dziwi że jest tak mało członków bo pseudo przewodnicząca nie dba o prawa pracownicze

Pomocna?
Tak40Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obserwator
 Opinia
@Cała Ja 21.09.2018 13:48

W tarnowskiej odzieży związki zawodowe to fikcja .Przewodnicząca Solidarności mówi jedno a robi zupełnie coś innego.Charujemy jak woly za niecałe 1500 zł

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zła
 Opinia
@Cała Ja 21.09.2018 13:48

O opini wynika że Tarnowska Odzież faktycznie przypomina (usunięte przez administratora) , gdzie pracownicy nie są traktowani z szacunkiem i pracują za nędzne wynagrodzenie.Może Pan prezes tego zakładu pracy nie powinien zastraszyć zwolnieniami tylko pozwolić pracownikom godziwe zarobić za wykonywaną pracę. Podobno jest to renomowana firma odzieżowa. Osoba , która ustala chornometraz sama powiedziała cytuję , , Ja bym za takie pieniądze jakie zarabianie tutaj nie pracowała ' '. Z resztą prezes i tak wam dopłaca , przecież nie o to chodzi.

Pomocna?
Tak29Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ktoś.
 Opinia
@Cała Ja 21.09.2018 13:48

Ano racja. Rada nie ma nic do powiedzenia w żadnej sprawie. Nawet odnośnie szafek więźniów w szatni damskiej. To tylko z nazwy jest rada pracownicza bo faktycznie jest to twór całkowicie podległy prezesowi. Jak tak dalej pójdzie to ten cały bajzel nie wytrzyma długo i piźnie z hukiem.

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zła
 Opinia
@Ktoś. 24.09.2018 10:57

Wszyscy wiemy że prezes Honkisz się mości za na nas , że nie przekształcił Tarnowskiej Odzieży w spółkę , na czym mu bardzo zależało. Wtedy nie było by żadnej Rady Pracowniczej , Związków Zawodowych , a prezes robił by co by mu się żywienie podobało.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rozczarowana
 Opinia

Pieknie!!Widzę że powstało nam tutaj forum dyskusyjno-opiniotwórcze .Więc i Ja dodam swoje" trzy grosze".Panie Prezesie Honkisz przedewszystkim więcej pokory i szacunku do kobiet pracujących na pana sowite wynagrodzenie ,bo jak ktoś juz wczesniej napisał takiej pensji w Tarnowie pan nigdzie nie dostanie .Nie jest pan Bogiem chociaż w moim odczuciu tak właśnie się pan zachowuje .Chcę przypomnieć że to nie jest prywatne przedsiębiorstwo tylko Spółdzielnia z pełnoprawnym członkami udziałowcami!!!!Teoretycznie odwołanie przez Radę prezesa jest możliwe ale w praktyce wygląda to zgoła zupełnie inaczej.Powód:Brak jednomyślnosci i zgody naszej "kochanej Rady "Była bym niesprawiedliwa gdybym wszystkich z Rady wrzuciła do jednego worka ponieważ są jednostki które chcą zmian i mają na sercu dobro Spółdzielni ale z doświadczenia wynika ze nie mają one racji bytu i traktowane są jak zło konieczne ,wiec tym samym nie są w stanie dokonać jakich kolwiek zmian.Nie była bym sobą gdybym nie poruszyła kwestii załatwiania przez Prezesa nowych kontraktów ,nowych firm.Brutalna prawda jest taka ze tych kluczowych odbiorców na duże zlecenia,produkcję mamy jeszcze po poprzednim prezesie.Jaki wniosek z tego wynika ? Proste !Obecny prezes tak naprawdę niczym się nie wykazał .Chciała bym doczekać chwili kiedy to będzie usunięty z piastowanego stanowiska.Zobaczyć jak ten jego szyderczy i obłudny uśmiech z twarzy zniknie .Bezcenna chwila

Pomocna?
Tak43Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obserwator
 Opinia
@Rozczarowana 24.09.2018 18:00

Bóg kocha , szanuje jest miłosierny w przeciwieństwie do postępowania prezesa Honkisza , który zastrasza i poniza Panie pracujące w Tarnowskiej Odzieży .Pan prezes jest przeciwieństwem Boga i nigdy nim nie będzie.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obserwator
 Opinia
@Obserwator 25.09.2018 19:23

Wpis powyżej jest nawiązaniem do wpisu Rozczarowanek odnośnie za kogo ma się prezae Tarnowskiej Odzieży.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Krystyna
 Opinia
@Obserwator 25.09.2018 19:23

Trafne spostrzeżenie !!!

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zainteresowana
 Opinia
@Rozczarowana 24.09.2018 18:00

Największy problem jest w tym , że brak jedności wśród pracowników przecież każdy wie że w jedności siła i wtedy można dużo zdziałać. Nie chodzi o to żeby szeptac w grupie , , na ucho ' ' tylko walczyć o swoje prawa .Jeżeli dalej będzie jak jest do tej pory to dalej będziemy poniżanie i wykorzystywane jako bardzo tania siła robocza.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
w końcu go wyrzucili :)
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Rozczarowana 24.09.2018 18:00

w punkt :)

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja.
 Opinia

Nie ma z kim. Pana prezesa i radę interesują tylko ich zyski i zarobki. Resztę mają w "głębokim poszanowaniu" Tak samo związki zawodowe. Prawda jest taka że sami rządzący wykończą ten zakład. A wina będzie i tak szarego pracownika że się mu robić nie chce.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obserwator
 Opinia

Trzeba zmienić rządzących

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zła
 Opinia

Nie może tylko trzeba rozmawiać o zmianach.!

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

Same bzdury nikt nie jest trzymany na siłę zawsze można się zwolnić

Pomocna?
Tak29Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wkurzona
 Opinia
@anonymous 03.08.2018 11:01

Bzdury to ty piszesz. Pewnie jesteś kimś z władzy. Sama się zwolnij bo p4zez takie jak ty nigdy lepiej nie będzie.

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Strajker
 Opinia
@Wkurzona 03.08.2018 11:20

Dokładnie tak stawiam że to szanowny pan prezes ten anonymous a Pan/Pani Policjant ma w 100% rację. Gorzej w zakładzie jest niż w Auschwitz

Pomocna?
Tak28Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zła
 Opinia
@Strajker 06.08.2018 16:26

Śmiem sądzić że ananymous to przewodnicząca związków. Pan prezes zapomina że to szwedzki na niego pracują za nędzne wynagrodzenie. Co z tego że prezes załatwia produkcję , ale to kobiety szyja nie prezes.Tym bardziej należy się dla nich szacunek a nie obelgi i szantaż. Pamiętajmy że prezesa można odwołać ze stanowiska bo nie jest osobą nietykalna , To rada go zatrudniła.

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zainteresowana
 Opinia
@anonymous 03.08.2018 11:01

Nikt nie pisze bzdur.To co jest napisane w opiniach to prawda , ananymous czemu się czepiasz ? Boisz się że wszyscy się dowiedzą jak naprawdę jest w Tarnowskiej Odzieży i ze pracownicy tej firmy traktowani są i wykorzystywani jako tania siła robocza.Że za nędzne wynagrodzenie nawet nie można godziwie żyć. Przecież to jest droga i renomowana firma krawiecka .

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
BylaPracownica
 Opinia

to już nie jest ta firma co kiedyś, nowy Prezes za grosz nie szanuje pracowników, uważa ich za zło konieczne, wiec nie ma się co dziwić że kto młodszy i cokolwiek umie to ucieka jak najdalej. Starsi starają się jakoś dotrwać do emerutury

Pomocna?
Tak58Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Spółdzielnia Pracy Tarnowska Odzież - Tarnów

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej