edica

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 199 ocen.

Opinie o edica

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie edica

Magia

Jak się komuś nie chce pracować to zawsze będzie narzekał!!

Joanna

Pracujesz w edica? Chętnie dowiemy się jak obecnie wygląda praca w firmie. Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć pracownicy?

123

Pamiętajcie że "Z NIEWOLNIKA NIE MA PRACOWNIKA" Ciekawe kto następny?

BCH

To nie jest edica Jarocin to jest EDICA SP. Z O.O. POZNAŃ UL. FORTECZNA 3!!!

cukierek

panie po.tec.ki a moze by tak przestac upszykszac ludziom rzycie i zarzondzic w koncu cos co poprawi nam warunki pracy? np. sprawna klimatyzacja na okladkach???

iman

Zarobki są powyzej przeciętnej krajowej, więc nie tak źle to wygląda.

xD
@iman 10.07.2016 22:30
Zarobki są powyzej przeciętnej krajowej, więc nie tak źle to wygląda.

Chyba na Ukrainie bo jak widać coraz ich więcej w edice xDxDxDxD

POZDRO

Praca jako operator maszyn nie było najgorzej w sensie ustawiasz maszyne i jechane ale normy wymyslane przez kierownictwo to totalny kretynizm latem w upalne dni to nie jeden na pomocy poprostu wymiekał. Kierownictwo to jakas patologia wieczna kontrola stanie w tej budzie i gapienie sie kto tu sie nawinie zeby poleciec mu po premii. Drugi chyba ma jakies ambicje na prowadzenie kursów prawa jazdy lata PIES z paleciakami i ustawia je co do minimetra jak na kursie na prawko. Premie przyznawane sa jak im sie chce i mozesz robic nadgodziny robic na róznych maszynach i dostaniesz ochłap a inna lub inny włazi w d... i dostanie max premii. Jeden plus to kasa na czas. W pracy nie ma jednolitej grupy raczej są grupki osób tylko trzeba uwazac do której sie przyłączysz czy do normalnych licząc sie ze jestes w znienawidzonej grupie pracowników czy do przydupas...ów. Moją grupkę za starych czasów pokolei zwolnił z pracy jeden po drugim. Moje jedyne dobre wspomnienie to ta grupka ludzi reszta to syf totalny a przepisy bhp porażka pracowac przy klejach gdzie wytwarzają sie związki chemiczne szkodliwe dla zdrowia to sory ale firma ma to w d... nie polecam pracy w tym obozie pracy.

halina

bardzo zależy mi na zdobyciu zatrudnienia w edica ale zdecydowania nie mogę Wojan się z tobą zgodzić że jestem w jakikolwiek sposób zdesperowana. ale też chciałabym wszystko wiedzieć o bieżących rekrutacjach i konkretnych stanowiskach na które miałabym się rekrutować a niestety nie mogę znaleźć takich infoirmacji w internecie i chyba potrzebuję pomocy

Wojan

Jeżeli ktoś jest bardzo zdesperowany to dlaczego bezpośrednio nie skontaktuje się z firmą i nie zapiszesz się ewentualnie na jakąś rekrutację jak będzie organizowana. Jeżeli zależy im na dobrym pracowniku to wcale bym się nie zdziwił jakby byli w stanie zapłacić nieco wyższą stawkę a w zamian oczekiwać nieco bardziej niż reszta.

zdesperowanyja

widzę temat trochę ucichł a szkoda ;/ może jednak ktoś tu jeszcze zagląda i podrzuci jakieś w miarę aktualne informacje o zatrudnieniu? wystarczy mi ile można zarobić miesięcznie i jakie mają wymagania. ja jestem pod ścianą już raczej więc podejmę się wszystkiego w zasadzie chyba. ratujcie mnie proszę.

pracownik

Ta firma to śmiech na sali od 1 dnia dali mnie na najgorszy zapierdol gdzie Pan znawca obsługujący maszynę na siłe wymyślał błędy które popełniam ,kierownictwo nadęte i bezczelne zero przywitania nie wspomnę o uśmiechu.Ogólnie odradzam nawet pod pretekstem dostania na szybko pracy !!

Spocony

Mysle, ze dopiero jak ktos przez te upaly zejdzie (a znalazloby sie kilku kandydatow) i wjedzie prokurator to wtedy sie kierownictwo obudzi z reka w nocniku :P I pal diabli te 29+ stopnia na hali, najgorsze ze powietrze stoi tak geste ze mozna siekiere powiesic bo cyrkulacji nie ma zadnej! A drzwi nie pozwola otworzyc bo przeciez "HALA JEST KLIMATYZOWANA"!!!

Belzebub

Ogarnijcie wreszcie ta pseudo-klimatyzacje na okladkach bo w 30 stopniach nie da sie pracowac!!! Czy dopiero jak wam maszyny zaczna fiksowac z goraca to cos z tym zrobicie???

ono

Wszystko zależy od tego na jaka zmianę(tzn do kogo trafisz, kto jest twoim przełożonym). Pracownicy są spoko, choć wiadomo wszędzie jest fałsz i obłuda, trzeba wiedzieć co komu można powiedzieć. A jeśli chodzi o wynagrodzenie... haha.. jednym trzeba zabrać premie żeby "kolegom" można było dać więcej.

kicia126p

Hmm... trudno cokolwiek napisać o tej pracy. Byłam zatrudniona jako 'pomoc' więc odwalałam tę najgorszą robotę. To prawda że kierownik jest zjebany i nie lubi uśmiechniętych ludzi... taki burak z niego, ale jeśli chodzi o pracowników to większość z nich była naprawdę w porządku. Oczywiście najlepsza atmosfera to panowała na palarni no ale tam nie każdy chodził :P jedyne co mnie oburzyło w tej pracy to to, że była jakaś inna studentka zatrudniona na tych samych warunkach co ja a woziła się po tej robocie jakby co najmniej kierownikiem była, a wszystko dlatego że była jakąś tam córką znajomej brygadzistki... I to jest kurde chore, bo jak się potem okazywało to niektórzy pracownicy się tej gówniarze podlizywali żeby chyba ta tylko gadała brygadzistce jacy oni są fajni - no to jest żenada.

pracownica

p. Gibon - 2013-08-19 13:47:07 moi drodzy Ediczanie, przy...toczę wam kazanie, na kolbusach nie jedziecie, na atomach nie umiecie, wolę trudnić ludzi z grupą, niż ten motłoch z wielką (usunięte przez administratora), dzisiaj siedzę z drinkiem w dłoni, i się śmieję 'jacy oni...', stołek miałem i go wykorzystałembyłam pracownikiem edici 7lat po dziekowano mi za współpracę pod pretekstem wygasnięcia umowy w edice nie toleruje sie ludzi asertywnych naj lepiej sie podlizywać zażywać leki przeciw bólowe i chodzić do pracy by nie stracic premii na blokach chodzić zmina cierpiętnika bo kierownik nielubi ludzi uśmiechniętych sam chodzi jak (usunięte przez administratora) a te fikcyjne audyty to śmiech na sali w tym zakładzie kobiety nie mają żadnego rozwoju a pensja to najniższa krajowa

p. Gibon

moi drodzy Ediczanie, przy...toczę wam kazanie, na kolbusach nie jedziecie, na atomach nie umiecie, wolę trudnić ludzi z grupą, niż ten motłoch z wielką (usunięte przez administratora) dzisiaj siedzę z drinkiem w dłoni, i się śmieję 'jacy oni...', stołek miałem i go wykorzystałem

Michał

Asgard jeszcze w tym roku zmieni siedzibę na większą, płacą nieźle, w pracy luzik od 8 - 16, laser ma dwie zmiany. Wprowadzają poligrafię, gadżety zagranicę, i poszerzają się o znakowanie. Osoby chcące pracować niech się dowiadują. Iza już pracuje na laserze, i ma się bardzo dobrze.

tops

Ostatnio ogłoszenie na kolbusa było.Nie pierwsze i ostatnie.Rozmowa wstępna bez perspektyw i złudzeń 1400 na rękę,żenada.To pensja sprzątaczki,a nie na oprawę twardą kolbusa!Socjal-zero.(usunięte przez administratora) z kolbusa nie ogarnie wszystkiego?Kapitałka mu się przykleiła na oczy albo inna przyczyna!

anonim

syf

Dyzma

do odstrzału - 2013-01-05 14:25:39 Wczoraj zaczeły sie pierwsze zwolnienia w działach produkcyjnych. Prognozuje sie zwolnienie 30%załogi. Firma w najblizszych latach nastawiona na egzystencje wogole, niż na rozwoj. Nieudolne kierownictwo które obecnie ma za zadanie pozamiatać a które z pewnością również zostanie po wszystkim usunięte (magazyn,introligatornia). Pozdrawiam wszystkich którzy z sercem i zaangażowaniem oddawali się pracy dla tej firmy a których kariera się w tej firmie skończyła.Przepraszam, a o jakiej karierze w firmie ty piszesz??? Tu nie można zrobić żadnej kariery.

redzio

Idzie nowe z zachodu, kiedy duże firmy nie mają zaplecza magazynowego - pakowanie i wysyłkę zlecają firmom z zewnątrz - koszty spadają nieraz o 50 procent...

do odstrzału

Wczoraj zaczeły sie pierwsze zwolnienia w działach produkcyjnych. Prognozuje sie zwolnienie 30%załogi. Firma w najblizszych latach nastawiona na egzystencje wogole, niż na rozwoj. Nieudolne kierownictwo które obecnie ma za zadanie pozamiatać a które z pewnością również zostanie po wszystkim usunięte (magazyn,introligatornia). Pozdrawiam wszystkich którzy z sercem i zaangażowaniem oddawali się pracy dla tej firmy a których kariera się w tej firmie skończyła.

fudneivm

Z tym odrabianiem wigilii i sywka w listopadzie to juz przegiecie. Dwie soboty na damski [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . - widac ze firma sepi pieniadze na kazdym kroku... :/

Mała_Mi

Miło wspominam sobie pracę na produkcji, jeszcze za starego kierownictwa, gdzie zostałam doceniona za swoją pracę zarówno przez brygadzistki, jak i kierownika. Pensje dostawałam na czas, pod tym względem nie można było narzekać, wolne też bez większych problemów mogłam sobie załatwić. Jednak po zrezygnowaniu z pracy dotarły do mnie opinie, że, jak to się brzydko mówi, "miałam mocne plecy", kierownik mnie lubił, bo "w(usunięte przez administratora)". Nie spodziewałam się takich słów od osób, które traktowałam z szacunkiem i starałam się im pomagać w pracy, ponieważ byłam zatrudniona jako studentka i to należało do moich obowiązków. Konflikty między pracownikami biurowymi, a tymi produkcyjnymi rodzą się przez niezrozumienie pracy jednych i drugich. Wojenki były i będą, żadna nowość.

janusz

złóż cv a się przekonasz...

mirek

Hey. Powiedzcie, jak teraz jest w Edice. Czy coś się zmieniło, pod względem pracy czyli(elit i roboli). Jaka jest płaca na produkcji itd. Chciałbym wysłać CV oraz poznać teraz opinie o tej firmie, a nie co było.

anonim

witam. jestem kierownikiem produkcji w innej drukarni. to przykre ze jest podzial robal a elita, to daje do myslenia dobra atmosfera i wspolne zaufanie potrafi zdzialac cuda. zastanowilabym sie na pana miejscu nad tym chcialam zlozyc do Was CV bo niedlugo sie przeprowadzam do Poznania ale jednak pojde do konkurecji, pozdrawiam

RFID

"Nie możecie wyodrębnić z internetu tego, co wam się podoba, i kontrolować inne rzeczy, które wam się nie podobają." Mark Zuckeberg

Mirek

Chciałem sie tam zatrudnic ale po opiniach juz nie chcę-chyba w każdych drukarniach panuje taka atmosfera-zupełnie inaczej niz w Niemczech-pracuję w Joppolu i tam to dopiero jest...

anonim

to nie ze sie jeden z drugim obawia wystawiac negatywne opinie o Edice ale prawda jest taka ze juz sie to znudzilo!!kibel w firmie jest i będzie!!!!!!!!!!!zeby bylo lepiej to byloby trzeba zmienic rządzących..... cos na wzór REWOLUCJI W EGIPCIE!!!!!!

007

Chciałam dodac ze internet jest nadal anonimowy!!!!!!!!!!baranie!!!kolega( usunięte przez administratora )a za długi język i chlapał na lewo i prawo i stąd wszystko wyszło na jaw!!!!koledzy go( usunięte przez administratora )

JaśFasola

anonim - 2011-01-27 18:27:10 JaśFasola - 2011-01-16 15:03:08 Czyli internet okazał się jednak nie tak anonimowy, jak to się niektórym zdawało... i bardzo dobrze... Bardzo dobrze?!! Kolejny piewca ,,po lini Nie, ale obrażanie uczciwych ludzi powinno być karalne i dobrze, że tak się stało.... A co do opinii o Edice, tego nikt nie broni zamieszczać....Tylko widocznie wcale takie uczciwe te wypowiedzi nie są, jak tak nagle wszyscy zaczęli się bać mówić....

anonim

JaśFasola - 2011-01-16 15:03:08 Czyli internet okazał się jednak nie tak anonimowy, jak to się niektórym zdawało... i bardzo dobrze... Bardzo dobrze?!! Kolejny piewca ,,po lini"?

JaśFasola

Czyli internet okazał się jednak nie tak anonimowy, jak to się niektórym zdawało... i bardzo dobrze...

SpongeBob
@JaśFasola 16.01.2011 15:03
Czyli internet okazał się jednak nie tak anonimowy, jak to się niektórym zdawało... i bardzo dobrze......

Jest anonimowy, to że ktoś nie umie pozostać w nim anonimowym to już jego problem :P "Szalalala!" Jak kiedyś śpiewaliśmy dodając przed tym nazwę 0b0zu w południowej Polsce :P

Piotr.G

Ale czad:)

ciekawska

widze ze w edice wszystko ok.

...

wzięli się wreszcie do pracy...

anonim

halo żyjecie ?

anonim

halo żyjecie ?

były pracownik

Byłem pracownikiem Edica długo bo około 11 lat.Było różnie raz dobrze,albo żle[usunięte przez moderatora]też się zdarzały,ale to co teraz się dzieje to bagno.Gdzie jest kierownictwo.

B

Nikt nikogo nie zmusza do pracy w Edice, jeśli uważacie że gdzie indziej będzie wam lepiej i będzie więcej kasy to ok.

Ciekawy Roman.R

Czy edica już utonęła?.Bo nie mogę się doczekać tego spektakularnego wydarzenia:)

Ciekawa

już tam nie pracuję ale słyszałam że edica tonie... Napiszecie coś na ten temat?

anonim

maz - 2010-11-09 14:49:27 Przeciez ja jestem uczciwy, bzykam wszystko, tylko nie w edice, bo w edice same brzydkie baby... mówisz osobie że jesteś brzydki

maz

Przeciez ja jestem uczciwy, bzykam wszystko, tylko nie w edice, bo w edice same brzydkie baby...

anonim

(usunięte przez administratora) pisałam, ze moj maz opowiada o edice i tu tez tak jest opisane i on jak wraca z pracy to od razu zasypia a jak w domu jest to moze wszystko normalnie robic...cos nie tak jest normalnie musi być zmęczony po pracy

żona

anonim - 2010-11-06 13:21:04 real - 2010-11-06 00:18:08 Cała firma juz szumi o tym goworku wiec w koncu usiadlem,przeczytałem wszystko od poczatku do konca i po prostu mną wstrząsneło. Pracuje w edice prawie 10 lat i znam sporą wiekszosc pracownikow, Nie potwierdzam zadnych złych opinii na temat głownych osob o ktorych mowa. (usunięte przez administratora)znam doskonale i nie zdajecie sobie sprawy w jak wielkim bledzie jestescie.Szkoda ze nie zdajecie sobie sprawy jak wielka krzywde wyrzadzacie tym osobom na forum.Zony niech beda spokojne. Firma ogolnie spoko-kto jest dobry,ambitny,cwany,inteligentny,pracowity i uczciwy zawsze bedzie mial lepiej od tych ktorzy tylko maja wielkie oczekiwania a nic w zamian...dla takich wlasnie osob jest to forum i niech sie zadziobią wspolnie. Prosba do wszystkich osob ktore tak jak ja poczuły sie urazone tymi wpisami. NIGDY WIECEJ NIE ZAGLADAMY NA GOWORK>OPINIE>EDICA. Sami wiemy jaka jest prawda.! pozdrawiam wiemy jaka jest prawda. Nazywasz się jerzy urban i jesteś rzecznikiem firmy na goworku? marna prowoakcia pisałam, ze moj maz opowiada o edice i tu tez tak jest opisane i on jak wraca z pracy to od razu zasypia a jak w domu jest to moze wszystko normalnie robic...cos nie tak jest

anonim

GRZEŚ - 2010-11-08 15:02:15 JA RÓWNIEŻ WAS WSZYSTKICH BARDZO LUBIĘ!!! NUDZISZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

po sezonie

nie zarobią z tymi reklamacjami na sól - co chwilę coś wraca do poprawki - ale edica ma "płynność finansową" i nas nie zwolni... chyba pływalność - ta firma płynie od jakiegoś czasu bez steru w nieznanym kierunku...

Zostaw opinię o edica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie edica