SHODAN9

Gdynia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 218 ocen.

SHODAN9
2 218 6 1

Opinie o SHODAN9

Piotrek

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej i patrząc na to ile osób tam pracuje i jak wyglada studio, to pierwsze wrażenia są raczej pozytywne.

Sii

Solidny partner w biznesie. Terminowość!

Nowy

Wszystko Ok, ale szału nie ma

urząd pracy

Dobra firma!

Nowy
@urząd pracy 01.11.2018 13:30

Ok

Kasia

Jak się czyta na tym portalu wypociny konkurencji jako "byłych pracowników" to ręce opadają. Wiarygodność tego portalu i jego "opinii" jest zerowa dla mnie.

urząd pracy
@Kasia 30.10.2018 11:40

ten portal to już dawno obszczymujnia, można tutaj co najwyżej znaleźć wspomnienia tych co wylecieli....

prawnik

Dlaczego z 216 opinii wyświetlanych jest tylko 129? Kończą się pieniążki w gowork i trzeba bardziej agresywnie cisnąć przedsiębiorców?

Maja
@prawnik 30.10.2018 11:34

Niestety na samym końcu cierpią zwykli pracownicy w stosunku do których firma się "usztywnia" nauczona doświadczeniem w obcowaniu z gówniarzami....

Maja

Firma solidna, szkoda tylko, że przez jednego złośliwego gówniarza zrezygnowali z jakiegokolwiek zatrudniania studentów na praktyki czy współpracy z młodymi ludźmi. Teraz na starcie wszyscy dostają lojalki i rygorystyczne umowy o zakazie konkurencji itp.

Wykorzystany grafik

Przedsiębiorca żeruje na młodych, niedoświadczonych grafikach. Za swoją ciężką pracę zdalną nigdy nie zobaczyłem ani złotówki, przy czym stresu najadłem się co niemiara. Po 4 latach zmagań w sądzie dowiedziałem się od komornika, że właściciel jest ścigany przez ZUS i skarbówkę, ukrywa się w emiratach i nie można wyegzekwować pieniędzy ponieważ przychody firmy są odprowadzane na zagraniczne konto. Do dziś na AppStore i GooglePlay można znaleźć grę do której robiłem w całości oprawę graficzną - opublikowaną bez mojej zgody czyli z pogwałceniem praw autorskich. Unikać jak ognia!

Emila
@Wykorzystany grafik 05.09.2018 20:13

Przychody firmy odprowadzane na zagraniczne konto ? :) Chyba za dużo zioła palisz chłopaku. Masz świadomość, że kapitał zakładowy spółki w emiratach to milion USD? :) Podaj link do tej gry, do której niby zrobiłeś całą oprawę graficzną.

Zuzzi
@Emila 05.10.2018 11:54

Nie kłam

Ok
@Wykorzystany grafik 05.09.2018 20:13

Oczywiście spośród ponad 120 opinii ta jest pierwsza, żeby pomówiony przedsiębiorca płacił gowork za „moderowanie profilu”. Co za żenada... prokurator już dawno powinien się zająć tymi „opiniami”, za które pomówieni mają płacić...

Odpowiedź
@Ok 14.10.2018 11:15

Jaki prawnik, czym zająć ? Ty wogóle masz jakieś pojęcie o prawie ? Co ty za bzdury piszesz. Osoba wyraziła swoją opinie na temat współpracy, zapewne ma na to dowody skoro rozprawa sądowa trwała 4 lata. jeżeli ktoś ma iq wyższe niż 50 to zobaczy kto tutaj mówi prawde.

Jacek

Klimat jeszcze trochę startupowy, ale warunki Ok.

Ok
@Jacek 09.10.2018 19:38

Super

Zubek

Byłem grafikiem w tej firmie przez 3 lata i mimo, iż teraz wykonuje dla nich już tylko zlecenia, to polecam jako stabilnego pracodawcę. Mają jasno sprecyzowane oczekiwania, a to często jest kluczowa sprawa. Zarobki dobre, ale nie bardzo dobre :)

Zizzi
@Zubek 08.10.2018 14:06

Nie kłam

Miki

Typowy podwykonawca dla firm z USA. Raczej nie jest to miejsce dla ludzi kreatywnych, raczej fabryka niż studio.

Zikki
@Miki 05.10.2018 20:08

Nie kłam

Marcin

Wynagrodzenie przeciętne, termin wypłaty OK. Nie miałem problemów.

Zibbi
@Marcin 05.10.2018 11:55

Nie kłam

PanKlapsIfUKnowWhatIMean

Dla wszystkich tutaj którzy mają jeszcze jakieś wątpliwości. 1. Pan (usunięte przez administratora). jest oszustem (tak mam na to dowody). Prowadzi fikcyjną firmę bez siedziby zatrudniającą niedoświadczonych grafików zdalnie. Prosi o progress ty mu wysyłasz on to zabiera i zmienia numer telefonu. Brzmi głupio ? Jednak działa skutecznie. 2. Próby windykacji itp raczej niekoniecznie przyniosą jakieś pozytywne skutki. Jesli chociaż przejdzie Ci przez mysl żeby zrobić chociaż klepsa w photoshopie dla firmy SHODAN9 to zasługujesz na to żeby wpaść pod rozpędzonego konia noszącego łyżwy :) 3. Taki jeden przykład na to że ''właściciel" sam sobie tutaj pisze. Sprawdźcie sobie ostatnie 3 wpisy użytkownika Maja. Researchowała jedno pytanie od 2016-2018 roku. Panie Jarosławie R. Rly ?

Radca prawny
@PanKlapsIfUKnowWhatIMean 14.09.2018 13:25

Nazywanie kogoś publicznie oszustem, czyli zarzucanie przestępstwa karnego, niesie za sobą konsekwencje prawne....

anonymous
@Radca prawny 04.10.2018 20:04

Nie ośmieszaj się. Więcej kropek napisz

zybi

... ale stabilnie hehehe. Żartuję, jest ok ! Nowe krzesła :) luźna atmosfera

Adi

Pracowałem jako programista. Jak ktoś lubi gry, to będzie zadowolony, ale kariera to raczej korpo a nie tutaj.

Tommy

Wszystko "standardowo". Firma z branży gamedev taka sama jak inne - ani lepsza, ani gorsza. Lepiej poszukać pracy w korpo.

Bogumił Z.

Firma solidna, funkcjonuje od lat. Opinie i fantazje sfrustrowanych studentów pokolenia millenialsów należy brać z przymrużeniem oka.

Piotr

Na stronie internetowej nie ma adresu w Polsce, ale w innych krajach. Czy oddział w Polsce został zlikwidowany?

Michał

Firma bardzo dobrze się rozwija, prowadzone są już rozmowy o wejściu na NewConnect, a pracownicy dostali (w końcu!) jakieś porządne podwyżki. Dla kogoś kto siedzi w gamedev, polecam. Specyficzna branża, to i warunki takie same jak u konkurencji.

Maja

SHODAN9 jest wydawcą gier z trójmiasta. Obecnie studio prowadzi nabór na kilka stanowisk. Wszelkie szczegóły znajdziecie pod adresem http://www.shodan9.com/ Czy mieliście okazje wziąć udział w rekrutacji tam? A może pracujecie w tym miejscu i chcecie podzielić się z nami swoimi uwagami? Czekamy na Wasze opinie.

Shodan Biznesu

Jaro co Ty, zwariowales? Dalej probujesz (usunięte przez administratora) mlodych na hajs? Osczczedz sobie wstydu i przestan robic z siebie przedsiebiorce.

Maja

Na stronie firmy można znaleźć aktualne oferty pracy. SHODAN9 poszukuje doświadczonych osób na stanowiska: Senior Artist, Senior Project Manager oraz Senior Game Programmer. Dość dokładnie opisane są wymagania oraz zadania za jakie będzie odpowiedzialny nowy pracownik, jednak nie mogę znaleźć wiele informacji na temat tego, co oferuje pracodawca. Czy po przyjęciu do firmy można liczyć na dodatkowe benefity, czy też możliwości rozwoju?

Maja

@aniaa Ty jesteś pracownikiem firmy? Chętnie dowiemy się jakie są Twoje doświadczenia z pracy w SHODAN9.

ania

czytam te bzdury i własnym oczom nie wierzę. jaka gastronomia, jacy praktykanci ?! wtf ? widać, że standardem stało się obsmarowywanie firm, żeby potem sprzedać im "profil kontrolowany". żenada ;(

maja

z tego co wiem, nie oferują praktyk. nowa strona www, nowe ogłoszenia. firma dobra, ale widać, że cisną pod wyniki. teraz taka moda, wszyscy chcą na giełdę.

go pracownik work

Solidna firma, produkują coraz więcej gier - polecam !

adres

W komentarzach Jarosław pisał, że firma jest w PPNT w Gdyni. Na stronie firmy jest podany adres Hutnicza 34. Jak to jest w końcu? ;)

Student

Z tego co wiem to w tym roku dali sobie spokój z praktykantami po tych doświadczeniach z poprzednią ekipą.

Ja odpuszczam

Nikogo nie dziwi, że jest tyle zapytań o praktyki i oferty pracy jakiejś nikomu nieznanej, podrzędnej firemki z oceną 2/6, gdzie bardziej popularne firmy nawet nie mają aż tylu opinii i komentarzy? Tymbardziej zapytań o oferty pracy i o możliwość odbycia praktyk? Coś mi tu śmierdzi i faktycznie to wygląda jakby ktoś pisał te zapytania o pracę celowo. O samej firmie wiele znaleźć nie mogę prócz tej strony, historia firmy też jakaś dziwna, raz zamknięcie, raz wznowienie, w ogóle w internecie i na govach wiele nie ma niestety.

Pan Prezydent

Na pewno w firmie jest zatrudniona jedna osoba na stałe - do pisania pozytywnych komentarzy. Gorąco nie polecam współpracy z wątpliwie szanownym panem jarosławem - napisałbym coś więcej ale cenzura tego nie przepuści (zniesławienie, wulgaryzmy i takie tam)

Zostaw opinię o SHODAN9 - Gdynia

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SHODAN9