Ewa-Dekor

Poznań

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 74 ocen.

Opinie o Ewa-Dekor

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ewa-Dekor

Maja
użytkownik zarejestrowany

@2017-08-31 21:18w swojej opinii wspominasz o problemach z wypłacaniem pensji. Jak często zdarzały się takie sytuacje? Jak duże są opóźnienia? Piszesz też o złych warunkach pracy. Co dokładnie masz na myśli?

Nicky

A tu co, już nie da się dodać opnii?

Maja
użytkownik zarejestrowany

Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach z pracy u tego pracodawcy, jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam, że wszystkich użytkowników obowiązują zasady regulaminu. Przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.

Maja
użytkownik zarejestrowany

@ja chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w Ewa-Dekor właśnie tutaj. Tak aby te informacje mogły być dostępne również dla osób, które myślą o firmie jako o potencjalnym miejscu zatrudnienia. Piszesz, że firma nie zapewnia benefitów. Na co w takim razie mogą liczyć jej pracownicy?

pozdrawiam środkowym palcem
@Maja 05.06.2017, 10:46
@ja chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w Ewa-Dekor właśnie tutaj. Tak aby te informacje mogły być d...

Odpowiadam Ci na Twoje pytanie: pracownicy mogą liczyć na - mobbing - wyzysk - kłamstwa - problemy z wypłacaniem pensji - braki NIEZBĘDNEGO sprzętu - chamskie traktowanie - złe warunki pracy

pozdrawiam środkowym palcem
@Maja 05.06.2017, 10:46
@ja chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w Ewa-Dekor właśnie tutaj. Tak aby te informacje mogły być d...

Odpowiadam Ci na Twoje pytanie: pracownicy mogą liczyć na - mobbing - wyzysk - kłamstwa - problemy z wypłacaniem pensji - braki NIEZBĘDNEGO sprzętu - chamskie traktowanie - złe warunki pracy

Mareen

Zostałam niestety oszukana przez Panią Ewę. Potwierdzam bezpłatne dni próbne i to, że pracodawca nie udostępnia narzędzi pracy.

ja
@Mareen 28.03.2017, 00:36
Zostałam niestety oszukana przez Panią Ewę. Potwierdzam bezpłatne dni próbne i to, że pracodawca nie udostępnia narzędzi pracy....

Mareen, co się stało? bedziesz walczyc o swoje?

Maja
użytkownik zarejestrowany

@ja 2017-03-24 10:43rozumiem przez Twój komentarz, że firma w chwili obecnej nie oferuje benefitów? Długo już pracujesz w Ewa-Dekor? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twojej opinii o firmie.

ja
@Maja 27.03.2017, 12:11
@ja 2017-03-24 10:43rozumiem przez Twój komentarz, że firma w chwili obecnej nie oferuje benefitów? Długo już pracujesz w Ew...

sami ojedzcie i sprawdzcie :D gwarantuje niezapomniane wrażenia :D

Maja
użytkownik zarejestrowany

Pracujesz w Ewa-Dekor? Chętnie poznamy Twoją opinię na temat pracy w firmie. Jakie warunki zatrudnienia/benefity oferuje pracodawca?

ja
@Maja 15.03.2017, 15:47
Pracujesz w Ewa-Dekor? Chętnie poznamy Twoją opinię na temat pracy w firmie. Jakie warunki zatrudnienia/benefity oferuje praco...

benefity- to pożartowaliśmy ;)

ed
użytkownik zarejestrowany

Wiecie czy oferta pracy na specjalistę ds. utrzymania ruchu jest wciąż aktualna? podejmowanie działań na bazie analiz awaryjności podzespołów maszyn, realizacja projektów optymalizacyjnych to normalny obowiązek, ale skoro, że nie określili rodzaju zawieranej umowy.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ula

to chyba dobrze;)

uchowaj nas od ewy dekor

W kwestii rozmowy u ewy dekor j pracy na głogowskiej 425. mi na rozmowie ewa powiedziala, ze "pracownik musi znać swoje miejsce w szeregu". przepraszam, co to znaczy? wg ewy chyba taki pracownik musi słuchać jej histerii i ogladac sceny nasuwające na myśl szpital psychiatryczny. Ewiedentnie kobieta ma nie pokolei w głowie, a do tego jest perfidna i podła. Multum opinii, ktore są tutaj pisane nie sa wyssane z palca, tylko napisane przez realnych byłch pracowników. Co interesujące, co jakiś czas pojawia się quasi-opzytywna opinia, lecz dotyczy pierdół i ogólu nieprawdziwych informacji, nie pracy tam,wiec ewidentnie nie jest napisana przez bylego pracownika (ktory napisalby cos o specyfice pracy), ale przez wojtka informatyka, ktory ma jakies niejasne uklady z ewa dekor (oczywiscie za te opinie dostaje pieniadze).

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

tola

w firmie na stale pracuje tylko ewa dekor, bo nikt inny nie daje rady wytrzymac z jej chora glowa. okazjonalni pojawia sie pani na telefon i od czasu do czasu przychodzi wojtek informatyk,ktory pod roznymi pseudonimami probuje tutaj bronic ewy dekor.

Była pracownica

Wszyscy od niej się odsuwaja i nikt do niej nie chce przychodzić. Wszyscy wiedza kim jest ta pani i jak traktuje ludzi. Kontakt z nią to tylko same kłopoty. Żałosne. Jej firma i ona dawno się już na rynku nie liczyą bo ma tak złą opinię ze nic jej nie pomoże.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

parch

rozumiesz,ze to ty jestes ewa dekor, bo ikt inny tam nie pracuje :P

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

alm

ale tam sie nic nie robi, pza syfemi spijaniem kawy :D

pracuje za miliony

no i ja jestem po niedawnej rozmowie w kanciapce na głogowskiej, pani prezes miła przez telefon traci przy bezpośrednim kontakcie na tyle, że już to zastanawia do podjęcia pracy tam :P mówi podniesionym głosem, nie pamięta nazwy stanowiska na które rekrutuje, opowiada, ze potrzebuje w sklepie kogoś "do tanca i do różańca", czyli w zasadzie do wszystkiego, sprzątanie też wchodzi w grę mimo, że rekrutuje na projektanta wnętrz :P wypunktowuje braki w wykształceniu i doświadczeniu zawodowym, narzeka, że nie da umowy o pracę przez 3 miesiące bo pracownicy tu cytat:" jak mają umowę o pracę, to ich juz nic nie obchodzi", cieszy sie jak dziecko po znalezieniu pisaka, który upadł na ziemię, piszczy przy tym conajmniej tak, że czlowiek zaczyna się zastanawiac, czy z nią wszystko ok... uratowały mnie moje wielkie wymagania finansowe, wyskoczyłam z grubej rury ze chcę 2000zł netto i tu pani prezes pokrzykiwała juz ostro i nerwowo mrugała oczami, ze to wygórowane wymagania na całkowity mój brak pojęcia (serio? to po co zadzwoniła, jak nie widziała we mnie potencjału, czytając moje CV?) o temacie. Swoją drogą, 3 miesiące szkolenia bo nie potrafię obsługiwać biura i ludzi, a w moim cv jak byk praca w biurze podróży - 5 miesięcy :P NIE POLECAM i cieszę się, ze intuicja mnie nie zawiodła, bo nie czytałam tego forum wcześniej, a takie opinie które tutaj się pojawiają, nie piszą ludzie zadowoleni albo chociaż podchodzący do "kariery" w tej firmie neutralnie...

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

omega

duza firma? na pewno mowimy o tym samym? "firma" ewa dekor miesci sie w sali wielkosci toalety, brak jest stalego pracwnika poza ewa dekor, a zatrudnic chca murzyna od wszystkiego. 2 osoby nie czynia firmu dużą:P

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

low

Wojtek,ze ci sie chce ;) przeciez widac,ze kazda opinia z pytaniem o prace jest pisana przez ciebie. nie rob sobie wstydu i miej chociaz odrobine godnosci. pamietaj,ze karma wraca, a kazda osoba, ktora przez ciebie i twoje oferty zostanie zatrudniona przez ewe dekor, obciazy twoje sumienie, o ile je w ogole masz. kasa kasą, ale trzeba miec odrobine przyzwoitosci.....ale w sumie czego wymagam od osoby, ktora daje soba pomiatac ewie dekor

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

misio

bardzo luzno podchodzi do kwestii wyplat, umow i higieny osobistej :D

jestem robotem, robie w sobote

potwierdzam opinie poprzedników. ewa dekor to najwieksza porazka w moim zyciu. nie bede powielał tych samych opisow, czyli kłamstwa, mobbing, zaniżanie wypłat, brak chęci podpisania umowy. dodam nieopisane wczesniej smaczki. ewa dekor prowadzi sklep, w ktorym nic sie nie sprzedaje. jak to coś funkcjonuje, to dla mnie tajemnica. ma też pralnie, w której nic sie nie pierze-kolejna niewiadoma. dlaczego do tej pory nikt sie tym nie zainteresował. ewa dekor trzyma u siebie ekspres do kawy,zeby parzyć swoim pociotkom, ale w odkurzacz jeszcze nie zainwestowała. podobnie ma się rzecz ze wspominanym już przez kogoś pedicur-a wyczuwalny jest brak dezodorantu...hmmmm co do stosunku do innych ludzi, to ewa dekor lubi tankować na stacji auchan, gdzie są najniższe ceny paliwa, ale nie przeszkadza jej to wyśmiewać się z osób, które robią zakupy w leroy merlin. reasumując, nie tylko żenujący sklep i usługi poniżej poziomu, ale także bardzo niska kultura osobista. kto ma ochotę na gabinet horroru na żywo, może się udać na głogowską do centrum dekoracji i przekonać się na włąsnej skórze co ewa dekor serwuje :D

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ert

wojtek wojtek, skończ, bo żal. trzeba wlasnie czytac opinie, żeby nie dac sie omamic ewie dekor. jak wiekszosc opinii pokazuje, oszukuje, zle traktuje ludzi i co najgorsze- klamliwie zmienia warunki umowy. trzeba sie wystrzegac takich osob i "pracy" a raczej wolontariatu dla nich. miej sobie takie relacje z ewa, jakie masz, ale nie pisz nieprawdziwych opinii, ze trzeba sie samemu przekonac,bo dobrze wiesz,ze nie ma osoby, ktora wytrzymalaby u ewy dekor dluzej niz miesiac. przypadek? nie sądze kto jest ogarniety i przeczyta opinie, nie pojdzie do jaskini lwa.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

nie rfge

wojtek to ty? ewa dalej ci placi za wybielanie?

THE PEACEMAKER

czytam opinie i nie wierze, ze ludzie nadal tam chodza pracowac. dlaczgo pip jeszcze sie nie zjala ewa dekor. odnosze wrazenie, ze ewa dekor sams tutaj sobie pisze pozytywne opinie albo placi za to pracownikowm swoim. kiedy tam pracowałem z nudow przetrzepalem komputer- ewa dekor ma specjalny folder z opiniami na swoj temat

ewa dekor nieprzyjazna nikomu firma

teraz pora, aby ja napisała co nieco. Znalazłam ofertę na olx- pół etatu w biurze, copywriting, znajomość języka angielskiego, social media, branży dekoratorskiej. Pomyslałam, ok. Pojechałam na rozmowę, gdzie prezesowa była uprzejma aż do bólu. Zajęła mi godzinę, opowiadając o wszystkim i o niczym. Poprosiła mnie, żeby opisała jakąś badziewną dekorację w swoim sklepiku, co też uczyniłam. Zachwycała się moimi wypocinami. Wydawało mi się podejrzane, więc wróciłam do domu i zaczęłam szukać informacji o firmie (w ofercie ani przez telefon prezesowa nie raczyła zdradzić tego sekretu). Początkowo nie mogłam uwierzyć, że kobieta, z którą przed chwilą rozmawiałam, to ta sama osoba, o której znalazłam opinie. Przecież była taka słodka. JEdnak zachowałam czujność. Pierwszy dzień w pracy katastrofa- prezesowej nie było, bo robiła sobie pedicure, pani L. na telefon nic nie wiedziała o moim przybyciu, nie dostałam żadnego zakresu działań, a komputera nie można było uruchomić, bo nikt nie znał hasła. Po kilku godzinach bezproduktywnego siedzenia przybyła prezesowa, spocona, nieświeża, z pretensjami do pani L. Nie posłuchałam głosu rozsądku, który nkazł mi wtedy uciekaż. Zapytałam od razu o umowę, ale prezesowa zapomniała ją wydrukować. Sytuacja powtarzała się przez codziennie, aż 4. dnia stanowczo powiedziałam, że jeśli nie podpiszemy umowy, to ja nie wiedzę powodu, abym miała nadal przychodzić. Prezesowa trochę się spłoszyła, nagle zapomniała, na jaką kwotę się umawiałyśmy i zasadniczo w ogóle nie miała umowy przygotowanej. Sama ją w efekcie napisałam, ale prezesowa zarządziła, aby napisać niższą kwotę i potem zrobimy aneks. Myślę sobie- nie ze mną takie numery Bruner, i od razu sporządziłam aneks i de facto ZMUSIŁAM prezesową do podpisania, bo udawała, że nie widzi [sic]! I Przychodziłam sobie w ustalonych godzinach. Od razu zapowiedziałam, w jakie dni będę przychodzić i nie wyobrażam sobie, aby mogła do mnie zadzwonić w dzień wolny i wezwać do swojej kanciapy. Próbowała, owszem, ale stanowczo odmawiałam. Śmieszne było, kiedy raz pod koniec pracy szykowałam się do wyjścia, a prezesowa cała w skowronkach oznajmia mi, że kolejnego dnia jej nie będzie, bo ma jakieś święta. Powiedziałam, że mnie też nie będzie, bo piątki mam wolne i zwyczajnie wyszłam. PEwnie zawezwała panią L. Niemniej jednak współpraca polegała na tym, że przyjeżdżałam o otwierałam sklep, po czym wyszukiwałam sobie zadania: szukanie inspiracji, pisanie postów, zdobywanie kontaktów. Codziennie pytałam o zakres działąń, ale nigdy go nie otrzymałam, natomiast prezesowa potrafiła przyjść w agresywnym nastroju i zapytać co robiłam i dlaczego tak mało. Miała do mnie pretensje o jakieś umowy i projekty, które zleciła innej osobie 3 lata wcześniej, i które z powodu jej nieznajomości tematu czy innych czynników nie przyniosły rezultatów. Zresztą, afery były na porządku dziennym. Zmieniała "gębę", kiedy przychodziła do niej wnusia. Prezesowa najpierw puściła jej na firmowy laptopie teletubisie, a mi nakazała przez godzinę oglądac firanki, a następnie awanturowała się do mnie, że maile nie powysyłane ;) JEdnak raz dostała szału, kiedy w odwiedziny przyszła jej wnusia. PRezesowa chciała jej puścić bajeczki, ale nie mogła odnaleźć zasilacza. Biegała po całym sklepie jak w amoku, wywałała rzeczy z szafek i krzyczała na mnie,że pewnie gdzieś jej schowałam ;) to były jedne z pierwszych dni, więc jej odpowiedziałam, że nie widziałam tu nigdy żadnego zasilacza ani nic nie ruszałam, na co tylko odwrzeszczała , że "Zawsze jej coś wynosimy" ;) Zasadniczo każdy dziń wyglądał podobnie, przychodziłam, pisałam artykuły, prezesowa spocona przychodziła, kruszyła pączkami, odstawiała swoje fochy, następnie nakazywała dokonywanie przelewów dla wnusi, zaległych faktur, abonamentu za telefon itp. Czasami kazała dzwonić do jakiś firm, nie informując jednak nigdy w jakiej sprawie ;) Oczywiście cały czas była bardzo niemiła, nie tylko dla mnie, także dla innych pracowników oraz potencjalnych klientów. Przy mnie wyśmiała starsze małżeństwo, które szukało pewnego sklepu. Wręcz wygoniła ich ze swojej kanciapki, śmiejąc się że nie umieją czytać. Innym razem przy mnie zadzwoniła do konsultantki plusa, żądając nowego telefonu, bo w reklamie słyszała, że mają. NA odpowiedź konsultantki, że takich telefonów nie ma w ofercie, że jeszcze nie miały premiery w polsce krzyczała na nią, że kłamie, bo ona słyszała, że mają, po czy m nazwała ją idiotką. To tylko takie smaczki. Nie wspomnę, że zabraniała jeść w sklepie czy pić- siedź sobie 8 godzin bez kanapki- prezesowa nie widzi problemu, bo wychodzi na frytki co godzinę ;) Brak odkurzacza w sklepie z dywanem na podłodze też nie stanowił dla niej problemu ;) Odeszłam, bo miałam dość atmosfery. Ponieważ przypilnowałam umowy, dostałam, ile trzeba. Nie dałam sobą pomiatać. Dziwię się, że pomimo tego jakie opinie tutaj są o firmie, ludzi idą tam dalej do roboty i dają się tak traktować.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

wojtek

olx- za kazdym razem na inne stanowisko ;) rekrutują specjaliste od marketingu, projektanta wnetrz, pracownika biurowego etc. a w efekcie chodzi o otwieranie i zamykanie sklepu, opłacanie faktur i alimentów dla wnusi, zamiatanie dywanów (o tak, po co komu odkurzacz?), przenoszenie mebli i sprzedawanie nieprawdziwych informacji potencjalnym klientom, jakoby "fachowcy" zaprojektują wystrój za darmo oraz wysluchiwanie smętków i żałości prezesowej, która utrzymuje sklep, w którym od 5 lat nic się nie sprzedało. żenada i żal w koncu wypowiedziałą się nowa była pracownica;)? za pozno sie znalazło opinie;)?

katastrofa

Totalnie nie polecam! Cały czas trzeba być pod telefonem - nawet w dni, które ustalone były jako wolne, szefowa dzwoniła do mnie, żebym przyjechała, bo trzeba było coś zrobić. Totalny brak grafiku, wszystko ustalane na ostatnią chwilę i odwoływane. Jeśli chcecie podjąć tu pracę zalecany jest brak życia osobistego. Zgodnie z tym, co pisały inne osoby - umowa nie została mi dostarczona przez 5 tygodni. Zostałam poinformowana, że wypłata będzie wypłacona po przepracowaniu pełnego godzinowo etatu, czyli ok 170 godzin - oczywiście nie było możliwości wypracowania tylu godzin w ciągu kalendarzowego miesiąca, pomimo pracujących weekendów. Dlatego po 5 tygodniach odebrałam pieniądze i już się nie pojawiłam w miejscu pracy. Wielokrotnie wspominałam, że dojeżdżam komunikacją miejską - sam dojazd zajmował mi dwie godziny w obie strony, o czym szefowa doskonale wiedziała i kazała mi przyjeżdżać na 3-4 godziny dziennie. Z poprzedniej pracy zwolni łam się tylko dlatego, że obiecywano mi tu możliwość rozwoju i lepszą pensję - przy wypłacaniu wynagrodzenia oczywiście stawka uległa zmniejszeniu a widoki na rozwój to chyba było przenoszenie mebli. Totalny bałagan w sprawach papierkowych, szefowa jest niezdecydowana i szybko zmienia zdanie. Grafik oczywiście jest elastyczny - w złym tego słowa znaczeniu. Atmosfera napięta i często nieprzyjemna. Masakracja pełną parą.

quidam

ewa wystawia oferty pravy na olx. i chyba złowiła nowa ofiare, bo na fb są nowe posty;) ciekawe, kiedy przyszła była pracownica pochwali się jak było :D

mała mi

"bylam w sklepie, przypadkiem slyszalam rozmowe wlascicielki z pracownikami. tak byla zaaferowana krytykowaniem ich,ze nawet mnie nie zauwazyla. nieuprzejma i arogancka. taka postawa klientow nie zdobedzie. wspolczuje pracownikom" - to komentarz jednej z klientek na Facebooku Ewy Dekor. :)

fika

Ktoś tu chyba nie do końca czyta dodawane opinie,przecież w każdej jest wyraźnie napisane że każdy odszedł po zderzeniu się z rzeczywistością jaką zastał.Mimo obietnic i warunków pracy jaka była ustalana z właścicielką przed podjęciem pracy, pierwszego dnia "szefowa" zmienia zasady więc każdy ucieka, a przy tym poniża i obraża!!!Ja musiałam nawet zapytać tego babsztyla czy mogę iść do toalety,usłyszałam że toaleta i drugie śniadanie załatwia się w domu!!! Szok Szok Szok....to już urąga praw człowieka wiadomo poszłam tam pracować a nie pic kawki lecz 8h bez picia i wc, słabe.Wytrzymałam tydzień i uciekłam z tego koszmaru.

koko euro spoko

a ja jeszcze dodam, ze ewa dekor poczynia sobie nie tylko w swojej kanciapie na glogowskiej, ale także na drodze. bezczelnie jeździ jednokierunkową pod prąd, a kiedy brak jej miejsca na ulicy, wjeżdża na chodnik,nie patrząc, czy ktoś po nim nie idzie. jak widać, brak kultury i szacunku wobec wszystkich, nie tylko pracowników. karma kiedyś wróci

verona
@koko euro spoko 18.06.2016, 15:16
a ja jeszcze dodam, ze ewa dekor poczynia sobie nie tylko w swojej kanciapie na glogowskiej, ale także na drodze. bezczelnie je...

oho, to chyba pociotek ewy sie znalazł, wizjoner ;) wszyscy tu ostrzegajacy innych ewnie chetnie posluchają o wizji ewy dekor ;) jaką ma wizje? zbudować firmą dzięki unikaniu wypłat dla pracowników? to coś chyba słaba to wizja, skoro pracownicy uciekają a klientów brak, skoro nawet superturbopralnie trzeba zawinąć,bo brak chetnych i do pracy, i do prania

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

eheehe

wizji? o jakiej wizji mowisz? ja nie jestem wizjonerem, zeby o wizjach rozmawiac. podpisuje umowe, wykonuje zadania, na ktore sie zgodzilam, podpisujac umowe, i otrzymuję zaplatę. ot, cala filozofia. mobbing, wrzaski i brak kultury prezesowej to gratis, na ktory sie nie godziłam i odeszłam.

Elaine

A co, mamy jej przedstawiac zazalenia "pani Ewo pogadajmy o tym jak pani klamie i kradnie" jak ona nie odbiera telefonu? Ludzie albo sa zdesperowani i maja nadzieje ze dostana prace wiec z poczatku jakos wytrzymuja albo widza ze opinie sa prawdziwe i odchodza. Mam pytanie, Ty jak masz nie podpisana umowe z pracodawca kretaczem to lazisz za nim miesiacami by laskawie znalazl chwile by porozmawiac o zastrzezeniach czy wystawiasz opinie na Gowork i szukasz nowej pracy?

anonim

(usunięte przez administratora)

echinacea

2 razy??? wtf?!

kolejny pracownik

Traktujmy innych tak, jak my byśmy chcieli być traktowani. Wszystkich. Ponieważ o klasie człowieka świadczy przede wszystkim to, jak traktuje ludzi.Świetne opinie na temat pracodawcy! Jak to wszystko wraca i na szczęście nie ginie. Sama nas oszukiwała, wyzywała, poganiała, pogardzała to teraz każdy wystawia opinię. Nie mam już nic wspólnego z tą firmą i na moje szczęście zdążyłam odejść w samą porę.Jak nisko może upaść pracodawca gdy nie ma klientów i ruchu Żal Żal Żal...!!! Beznadzieja!! Dorabianie się na młodych dziewczynach jest tak żałosne i podłe, że nie ma na to wytłumaczenia. Wg mnie to najgorsze miejsce do pracy, nie ma warunków! Odeszłam bo nie pozwoliłam sobie żeby szefowa na mnie krzyczała bez powodu codziennie i mówiła że jestem głupia i nie myślę kreatywnie i nie wyprzedzam jej myśli. A co to ja jestem ? Wielkie udawanie miłej przed innymi!! Już nawet pisać się nie chce na ten temat... ZERO

viki655

Zaglądam tu czasami i zaczyna mnie przerażać że właścicielka niczego się nie nauczyła i nadal traktuje ludzi jak zero(mimo że wszyscy pracownicy uciekają od niej)Nie reformowalny babsztyl już widzę tę panikę zbliżaj się pora urlopu i trzeba jakiegoś kolejnego naiwniaka zatrudnić nie płacąc, a prezesowa musi wypocząć.Ludzie czytajcie opinie i wyciągajcie wnioski nic tu nie jest wyssane z palca Ewa Kostera to szefowa z piekła rodem !!!

oena

Tak, są już świeżutkie oferty, w marketingu :) Też się nacięłam jak negatywne posty były pousuwane i poszłam tam pracować parę lat temu :) Ale widzę już są świeże... Podsumowując, jeśli ktoś trafił na Go Work, przeczytał opinie i mimo to poszedł tam pracować, to nie jest zbyt lotny :D

niedoszłapracownica

Dowiedzialam sie, że moja wiedza jest zerowa i nie zaplaci mi tyle, na ile sie umawialysmy, bo jestem za slaba. :P Nie chcialam tracic czasu - umowy nie zdazylam podpisac. Jak zrezygnowalam, to dzwonila do mnie jesczze dwa razy, nie odebralam - ciekawe dlaczego dzwonila? Zeby sie na mnie jeszcze wyzyc?

niedoszłapracownica

Będą oferty, bo ja tam ostatnio bylam i wytrzymałam 2 dni... Nie będę się dawała poniżać i Wam też nie radzę!

cyklop
@niedoszłapracownica 06.05.2016, 23:30
Będą oferty, bo ja tam ostatnio bylam i wytrzymałam 2 dni... Nie będę się dawała poniżać i Wam też nie radzę!...

2 dni? to widze ze prezesowa niezle sobie poczynia ;) a co sie stalo,ze tylko 2 dni? zdazylas podpisac umowe? watpie,aby w cv liczylo sie doswiadczenie z ewy dekor. chyba ze do programu "uwaga" albo sprawa dla reportera ;)

viki655

Panie Tomku oczywiście że pracowałam w sierpniu 2015 i do dziś Pani szefowa nie miała zamiaru się rozliczyć za przepracowane godziny,proszę poczytać wcześniejsze moje opinie nie dostałam żadnego wynagrodzenia.Co do innych opini dodanych na temat Ewa Dekor są w 100% prawdziwe sama doświadczyłam dokładnie tego samego co inni,nie dziwie się że nikt tam nie chce pracować.

s

Pracowalam u tej Pani przez 9 dni. Najgorsze 9 dni mojego zycia. Nigdy nie spotkalam sie z takim pracodawca jak ona. Wyzywala mnie od glupich, ze nie mam mozgu i ze takie osoby jak ja nie powinny sie w ogole urodzic. To jest kilka tylko rzeczy, ktore mi mowila. Nic nie zostalo mi wytlumaczone jak mam pracowac (jako dekoratorka okien, gdzie skonczylam dekoracje wnetrz). Wciaz tylko na mnie wrzeszczala, ze takie rzeczy jak tkaniny to juz powinnam wiedziec. Pracowalam dokladnie rok temu i mialam wielka traume przez ta kobiete, zeby gdziekolwiek wypowiedziec sie na jej temat. Definitywnie nie polecam. Mobbing, mobbing i jeszcze raz mobing.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

viki655

A na kogo maja spaść??? Przy tak dużej rotacji ludzi która tam pracowała i ma takie samo zdanie na temat właścicielki i panujących tam warunków, to chyba nie jest przypadek czy zmowa?Opinie o Pani Ewie i firmie jest dodawana od kilku lat i wszystkie podobne do siebie nasuwają te same wnioski, szefowa nie szanuje ludzi!!!To nie te czasy że można ludzi obrzucać błotem bo jest się pracodawcą,pozdrawiam woman i życzę w takim układzie samych takich pracodawców.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

krolewnaSNIEZKA

umowe o prace....hahahahahah..... zarty. ewa dekor obiecuje duzo, ale szybko zapomina o ustaleniach, nie mowiac juz o umowie.

ŚNIEŻKA

to ta firma jeszcze funkcjonuje???? to przeiez sodmia i gomoria. nieporządek w dokumentach, bałgan w głowie prezesowej, ciągłe zmiany pracowników. spędziłąm tam trochę czasu i nie widziałąm, żeby sprzedała się choć jedna firanka. a szefowa??? do opinii poprzednikow mogę tylko dodać,że nie tylko jest złą i perfidną osobą, ale do tego bałągan w firmiejest odzwierciedleniem jej stanu umysłu

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

misiojogi

wydrukowac mozesz wszystko co sam napiszesz:P co to za dowod ;) nie rozumiem calosci, misiu z glogowskiej 425 ;)

ja antygona

Darmowe dni próbne są przestępstwem, więc radzę zgłosić to do Inspekcji Pracy.

Anna

Cześć, jestem graficzką, trafiłam tu przypadkiem, "pracowałam" w Ewa Dekor za darmo przez 3 dni (na własnym sprzęcie bo Właścicielka nie dała firmowego) i na własnych programach. Póki pracowałam na próbę, Pani Ewa była miła i słodka, zapewniała o zatrudnieniu, później kiedy miałam zacząć tam pracę, przestała odbierać telefony. Oczywiście wszystkie złe opinie są w 100% prawdziwie. Tak na marginesie kiedyś tu zaglądałam i tych negatywnych opinii było 4x więcej, zostały usunięte, w tym moja poprzednia, więc dodaję ją drugi raz :P A dodaję ponieważ moja koleżanka też została przez firmę Ewa Dekor oszukana, a jest ona architektem.

viki655
@Anna 11.03.2016, 18:23
Cześć, jestem graficzką, trafiłam tu przypadkiem, "pracowałam" w Ewa Dekor za darmo przez 3 dni (na własnym sprzęcie...

Oczywiście Pani Ewa dostała wezwanie do zapłaty za pracę, nie ukrywam że osobiście też ją odwiedziłam,lecz zostałam potraktowana jak intruz "szefowa"była wręcz bezczelna i powiedziała że jeśli nie chcę u niej pracować i pokrzyżowałam jej plany bo akurat miała jechać na wakacje to mam zapomnieć o zapłacie za te 2 tygodnie,jak to przed stawiła naraziła się na koszta z powodu kolejnej rekrutacji.Co do dowodów czy tam pracowałam to całą korespondencje podpisywałam własnym nazwiskiem,lecz co to zmieni? Właścicielka jest niereformowalna lubi poniżać pracowników, obiecuje złote klamki,a nie ma nawet pozłacanych.Ja ze swojej strony mogę dodać że odradzam pracę i radzę poszukać w innym miejscu.

ewaspadłazdrzewa
@viki655 15.03.2016, 10:42
Oczywiście Pani Ewa dostała wezwanie do zapłaty za pracę, nie ukrywam że osobiście też ją odwiedziłam,lecz zostałam potraktowan...

jak co zmieni? drukujesz print screeny z komputera z mailami i wszystko co masz, piszesz do pipy w jakich dniach pracowałaś, pokazujesz maile, smsy, od "derektorki", dowody wysłania pism, opisujesz sytuacje, że nie zapłaciła i naraziła Cię na straty moralne,bo znęcała się psychicznie i wysyłasz do PIP a nawet sądu pracy. nie poddawaj się!

ewaspadłazdrzewa

pracodawcy nie zapominają, lecz celowo nie dają umowy, aby się wymigać od płatności. ja również pracowałam u ewy dekor. oczywiście nie spieszyła się z podpisaniem umowy, aż sama ją wydrukowałam i położyłam jej na biurku na drugi dzień, czekając aż podpisze. Nie ukrywam, że pomogły mi opinie na gowork, inaczej pewnie też zostałabym bez kasy, bo odeszłam po tygodniu. Viki, zgłoś to do PIP, na pewno masz jakieś dowody na to, że pracowałaś u Ewy Dekor, ale przedtem wyślij pani prezes ostateczne przedsądowne wezwanie do zapłaty, z potwierdzeniem odbioru. Powinno się udać. Co do pracy w tej "firmie", to zdecydowanie odradzam. Opinie nie są wzięte z kosmosu. Jeżeli ktoś ma skłonności masochistyczne, lubi być obrażany i posądzany np. o to, że pani ewa źle zrobiłam przelew walutowy, to może będzie zadowolony z pracy u niej. Uwaga, bo na olx są nowe oferty, warto sprawdzić, co się mieści na Głogowskiej 425

viki655

Witam pracowałam w tej firmie w ubiegłym roku przez 2 tygodnie,i z swojego doświadczenia mogę szczerze odradzić pracę w tej firmie.Szefowa na początku dużo obiecuje lecz przy podjęciu pracy wszystko się zmienia, nie dość że nie podpisała umowy o pracę mimo że dokumenty dostarczyłam tydzień przed przyjściem to jeszcze nie rozliczyła się za przepracowany okres.Pani Ewa nie dość że jest bardzo humorzastą osobą i ciągle chodziła naburmuszona to jeszcze okazała się oszustką ponieważ nie płaci za pracę.Szybko z tej firmy uciekać tak jak ja to zrobiłam.

wrzeciono

duza rotacja pracownikow mowi sama za siebie. nie polecam, pani ewa ma zachwiania osobowosci i zaburzenia psychiczne. w jednej chwili jest slodka jak landrynka,a w kolejnej zamnienia sie w oprawce z obozu koncentracyjnego. nie ogania rzeczywstosci. watpie,aby logowala sie i pisala tutaj pod roznymi nickami,bo pewnie by na to nie wpadla-jak juz to jej rodzina ;) praca racej dla osob zdesperowanych,bo nikt inny tam nie wytrzyma dluzej niz 3 dni

Tralalalalalala

W tej firmie są BEZPŁATNE BEZ UMOWY "dni próbne" - to wbrew prawu. Wg Pani, Pani Ewo K. (logująca się jako kuzin i duszka) coś takiego świadczy dobrze o firmie? Chyba nie. Też tu kiedyś pracowałam i wspominam fatalnie. W pracy, w której jestem obecnie, miałam PŁATNE DNI PRÓBNE.

duszka
użytkownik zarejestrowany

Dni próbne przecież nie są tylko na rękę pracodawcy ale i pracownikowi tez, bo ma szanse zupełnie bez jeszcze zobowiązań pójść do pracy i sprawdzić się czy to odpowiada czy nie. A jeśli nie to po prosru zrezygnować z danej roboty bez konsekwencji, Więc jeśli Ewa- Dekor oferuje takie dni próbne to jest porządną firmą liczącą się z pracownikiem

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

kuzin
użytkownik zarejestrowany

także nie widzę nic dziwnego w dniach próbnych. Byłem teraz w dwóch podobnych pracach i tak naprawdę człowiek na początku często nie wie co ma robić i w co ręcę włożyć. Takiemu mają płacić ? przecież to żadna pomoc dla firmy, a raczej obicążenie innych pracowników którzy muszą tłumaczyć takiemu komuś co i jak

Zostaw opinię o Ewa-Dekor - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ewa-Dekor