POL-ELEKTRA
2 76 6 1

Opinie o POL-ELEKTRA

Filtruj opinie po kryteriach:

Einrichter
 Opinia

I tak dobrze że Kowal jeszcze pracuje, w innym zakładzie to by z nim pojechali.

Pomocna?
Andrzej
 Opinia
@Einrichter 06.03.2019 07:56

No tak, ale dlaczego jeszcze pracuje? Albo kto oko przymyka, wszyscy widzą i wiedzą.

Pomocna?
Pracownik
 Opinia

no masz racje szok pan de... podpierdziela ludzi u mistrza zostaja przenoszeni na inna hale bo mu nie na reke a na kobietach to sie wyżywa wulgarny opryskliwy brak slow pani e..wspolczuje pani takiego faceta a niech pani sprawdzi co wyprawia na nockach z pania a.. i innymi kobietami non stop telefon zero pomocy jego powinni wyrzucic za takie traktowanie i zachowanie trzeba to zglosic glownemu szefowi niech sie mu przyjrzy i opinii poslucha

Pomocna?
XD
 Opinia
@Pracownik 27.04.2018 16:41

Chyba trzeba powiedzieć Dyrektorowi ze jest taka strona i niech sobie popatrzy co ludzie pisza.

Pomocna?
Jtos
 Opinia
@Pracownik 27.04.2018 16:41

Jakos ja nigdy nie widzialem żeby od Tomka zmiany ktoras przechodzila na inne hale :) Dziwne skąd masz takie info.

Pomocna?
Ktoś
 Opinia
@Jtos 29.04.2018 20:01

Zobacz ile osób miało go dosyć i przeniosło się na inną ZMIANĘ, patrz ostatnia sytuacja z jego kolegą ze zmiany ustawiaczem.

Pomocna?
Były pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik 27.04.2018 16:41

No w końcu Panu der.. nosa ktoś utarł za te jego wulgarnosc i hamstwo do ludzi taki człowiek bez autorytetu nie powinien mieć stanowiska brygadzista panie Jarku niech Pan wpadnie na nocki to Pan zobaczy jak on pracuje spiac i ukrywając się za maszynami

Pomocna?
Nati
 Opinia
@Były pracownik 25.02.2019 23:17

Najlepszy jest pan Kowalski który nic nie robi o ile jest w pracy bo często ucieka wszyscy wiedzą a jak jest w pracy to siedzi przy laskach i bajeruje żenada

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia
@Nati 27.02.2019 20:25

Ucieka bo ciągle z kumplem bierze a Bajeruje bo nic innego mu nie zostało 30 letni kawaler mężów i chłopaków powiadomić to mu nosa przytra

Pomocna?
Piotr
 Opinia
@Były pracownik 27.02.2019 21:27

Nie bierze tylko ćpa i ciagle naćpany w pracy trzeba raz policję zawiadomić żeby wpadli i go przebadali może wkoncu przestanie go mistrz chronić za te dewastacje form i ucieczki z pracy ciekawe czy dyrekcja wie o ucieczkach i reszcie

Pomocna?
Patryk2
 Opinia
@Piotr 28.02.2019 18:06

Oj Tomek Tomek

Pomocna?
TakNie
Damian
 Opinia
@Piotr 28.02.2019 18:06

Na temat pana (usunięte przez administratora)to akurat żadna tajemnica wszyscy o tym wiemy

Pomocna?
Adam
 Opinia
@Były pracownik 25.02.2019 23:17

Panie Tomku sloma z butow panu wystaje ludzi traktuje tak tylko osoba pozbawiona szacunku do innych A najgorszym wazeliniarzem to Pan jest ale wierzę że niedługo Pana żywot w tej firmie się zakończy że szefostwo przejrzy na oczy za te traktowanie ludzi

Pomocna?
Była pracowała widziała
 Opinia
@Damian 01.03.2019 17:33

Większość wpisów mija się z prawda piszą to ludzie których poziom inteligencji jest na poziomie małpy zamiast narzekać pisać bzdury weźcie się za uczciwą prace przestańcie plotkować opowiadać bzdury przekręcać pod siebie sytuacje w firmie

Pomocna?
Demon
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Były pracownik 25.02.2019 23:17

Prawda

Pomocna?
Einrichter
 Opinia

Sama prawda

Pomocna?
Ona
 Opinia
@Einrichter 06.03.2019 07:14

No co wy chcecie Grzesiek zły Michał zły Tomek zły no wy jesteście idealni tylko narzekać obgadywać innych latać do majstra na skargi pisać bzdury biedactwa żal mi was bidulki ujawnijcie się to was przytule albo chłopaki was pociesza

Pomocna?
Technolog z Bydgoszczy
 Opinia

Proszę o wyjaśnienie tematu akordu przy wtryskarce. Przecież tempo pracy narzucone jest przez cykl wtryskarki, to w jaki sposób operator może wypracować sobie akord? Wykonanie normy to rozumiem ale akord?. A jak ustawiacz ustawi dłuższy cykl pracy wtryskarki niż jest zakładany to kto zapłaci operatorowi stratę? Przecież to jest bzdura która uderza w operatora. Co to jest za akord jeśli operator ma zawsze minimalne wynagrodzenie. Z drugiej strony jeśli na proces ma wpływ tempo operatora (nowy pracownik) to w jaki sposób zagwarantujecie powtarzalność produkcji? Przy maszynie stoi 2 operatorów? Przecież w takim przypadku wtryskarka stoi zawsze na alarmie lub opcja kontroli cyklu jest po prostu wyłączona. No wybaczcie ale ten wasz technolog to chyba jakiś niedouczony gość, który minął się z myśleniem albo powołaniem!!! A macie tam kogoś nad tym technologiem, bo jeśli tak to ten ktoś musi mieć też nieźle narąbane!!! Przecież to jest pozbawione logicznego myślenia a przede wszystkim braku pojęcia o przetwórstwie tworzyw sztucznych. A najgorsze jest to, że ta głupota uderza w pensję operatora.

Pomocna?
Bóg Technologów
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Technolog z Bydgoszczy 15.12.2018 20:42

Nie wiedziałem, że tak podstawowe rzeczy trzeba wyjaśniać "technologowi z Bydgoszczy". System wynagrodzenia uzależniony od stopnia wykonanej normy, jest także systemem akordowym. Więc stawianie tych pojęć jako wykluczających się wzajemnie, jest niezasadne i nawet zabawnie podkreślające brak wiedzy. Tak, nawet na wtryskarkach ze stałym czasem cyklu maszyny i zmiennym czasem pracy operatora, operator jest w stanie wypracować ponad 100% normy. Nie powiem jak, bo jest to zbyt banalne... pozostawię Cię w niewiedzy aż do końca twoich dni ;) W jaki sposób zagwarantować powtarzalność produkcji? Zagwarantować się nie da jeśli w grę wchodzi czynnik ludzki ale można podjąć próbę, właśnie przez wyznaczanie norm. Zabezpieczenie czasu cyklu na maszynie ustawiany jest ręcznie, wtryskarki same nie myślą... Chociaż dla kogoś z Bydgoszczy wydawać się to może magią. Myślę, że dość logicznie zostało wszystko opisane. Wiem, ciężko czasem zrozumieć jest podstawy ale wyładowywanie swojej frustracji z powodowanej ograniczeniami naszego własnego umysłu nie jest niczym chwalebnym. Dlatego jako Bóg technologów skazuję cię na wieczne ssanie wlewków.

Pomocna?
Romek
 Opinia

Połowa z was co się tu udziela widać że ma marna wiedzę na temat zakładu a oceniają wszystko przez pryzmat jednego stanowiska na którym byliście i albo było za ciężko albo wam podziękowała firma. Obiektywnie patrząc na zarobki to na produkcji idzie zarobić od 1500 netto, pojedyncze Panie czasem wyciagna 2500-2800netto . Co do pomocników, brygadzistow, ustawiaczy to stawki są od 13,5 brutto dla swiezaka do ok 25 zł brutto dla ogarniętego ustawiacza z h4, na innych halach brygadzista Maks 20 zł brutto.

Pomocna?
Trotyl
 Opinia
@Romek 18.01.2019 00:55

Czyli ogarnięty brygadzista zarabia 2500 netto za 168 godzin pracy. Czyli jak babka zarabia na produkcji 2800 to chyba lepiej na montera niż doświadczonego brygadziste Tylko nie wspomniałeś co ta kobieta musi zrobić żeby dostać 2800 . Dobre stanowisko i wszystkie niedziele i nadgodziny to tylko dla wybranych. Generalnie jeżeli ktoś marzy o pracy w pole to bym nastawial się na te najniższe stawki, które kolega przedstawił. Acha i jeszcze jedno kiedyś byl socjal w firmie a teraz już nawet tego nie ma więc szacunku dla pracodawcy za odwagę. Ale niebawem jak nadciagnie fala kryzysu będą paluszkiem wskazywać zielona bramę.

Pomocna?
Byly pracownik
 Opinia
@Romek 18.01.2019 00:55

Widze ze ty masz pojecie moze to ty pseudoustawiacz mich ogarniety taki jestes tak sie uwazasz za takiego dobrego a prostej maszyny nie umiesz ustawic ludzi innych za nic masz czeste wolne po wekendzie wzioles cos lub wlales przez gardelko bo to umiesz dobrze to by sie zgadzalo ta godzina teraz wypowiadasz sie o zarobkach a ile godzin musisz przepracowac zeby zarobic i kobiety to samo a ty nic nie robisz tylko pomocnicy za ciebie zapierniczaja daj juz na wsztrzymanie

Pomocna?
Wichlacz
 Opinia
@Byly pracownik 20.01.2019 11:04

No czysta prawda sluzbista od siedmiu bolesci

Pomocna?
Dawid
 Opinia
@Byly pracownik 20.01.2019 11:04

Pomocnicy robią ale pod siebie podczas gdy na nockach ustawiacze śpią albo siedzą na internecie a co do niektórych można na nockach zegarek ustawiać pan MK śpi ciagle z kolei na innej zmianie brygadzista śpi przy biurku z ustawiaczem można by kerzdemu (usunięte przez administratora) rąbać i beszczelne i leniwe kobiety co niektóre tylko narzekać potrafią w tej firmie wszyscy wszystkich obgadują

Pomocna?
Andrzejek
 Opinia
@Dawid 27.02.2019 21:03

To trzeba Pana Jarka powiadomić niech sprawdzi i ta zenade zakończy Pana szy.... To dawno powinni usunąć za te ciągle spanie po kątach oglądanie filmów branie wolnego i udawanie że pracuje bajerowanie kobiet i robienie z siebie fachowca od siedmiu bolesci zenada

Pomocna?
Einrichter
 Opinia

Romek 25zł brutto? To żart? Wiesz co, patrz w niebo, napewno po ciebie wrócą.

Pomocna?
Romekk
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Einrichter 14.02.2019 12:48

35 Brutto tyle sie zarabia to ja nie wiem za ile pracujecie.

Pomocna?
TakNie
Pracownik.
 Opinia

Bardzo dobra firma. Zarobki ok. Praca ok.

Pomocna?
TakNie
byly pracownik
 Opinia
@Pracownik. 29.01.2019 01:40

pracownik co ludziom mydlisz oczy Daj sobie spokoj z ta firma trzeba zapierniczac 7 dni w tygodniu aby cos zarobic kosztem wszystkiego jezeli to cie interesuje to powodzenia

Pomocna?
Paulina
Nazwa działu: Montaż
 Opinia

Witam . Jak wygląda praca na montażu, jakie zarobki , praca dwu czy trzy zmianowa. Proszę o wszystkie informacje jak jest teraz . Nie interesuje mnie , że pracują tam fałszywe Baby czy ktoś się do kogoś łasi. Interesuje mnie praca a nie ludzie . Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Einrichter
 Opinia

Technolog, czego nie rozumiesz?, trzeba np wykonać 100 szt/h operator robi 90 szt(bo ma wolne ruchy) to problem operatora,ale jak ustawiacz zwolni cz. cyklu to ma przerąbane.

Pomocna?
TakNie
Kola
 Opinia

Coz powiedziec. Wykorzystuja ludzi na maxa, robia na akord I maja najnizsza krajowa. Jak w obozie. Kobiety w podeszlym wieku robia bo sie boja, ze ich zwolnia. To jest jedno wielkie (usunięte przez administratora) nieporozumienie. Nienawidze tej firmy. Moje sugestie dla POL-ELEKTRA: Dbajcie o swoich pracownikow I podwyzki. Bo takiego zakladu nie widzialam Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Dostac jedna taka wyplate jak pracownik moze by przewidzial.

Pomocna?
USTAWIACZ
 Opinia

Ustawiacz : około 5000 PLN/BRUTTO

Pomocna?
Roman
 Opinia
@USTAWIACZ 24.08.2018 14:30

Przestan gwiazdorzyc...

Pomocna?
zonia
 Opinia
@USTAWIACZ 24.08.2018 14:30

Chyba 1500 haha

Pomocna?
TakNie
Dyrektor
 Opinia
@zonia 01.09.2018 23:06

O to brzmi bardziej wiarygodnie - to jest ta kwota.

Pomocna?
TakNie
Czadoman
 Opinia
@USTAWIACZ 24.08.2018 14:30

To jest kwota brutto, ktora ty i twoj (usunięte przez administratora) pomocnik razem zarobicie buahaha

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@USTAWIACZ 24.08.2018 14:30

Hmmm takie kwoty dobre sa pod publiczke ale niestety to sciema .

Pomocna?
TakNie
Były Ustawiacz
 Opinia
@USTAWIACZ 24.08.2018 14:30

Tak, to prawda, ale warunek to wszystkie soboty i niedziele hahaha

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia

@Były jakie zatem doświadczenie można zdobyć pracując w firmie POL-ELEKTRA? Dlaczego uważasz, że nie ma na nie zapotrzebowania na rynku pracy? Być może jest cenione tylko w tej samej bądź podobnej branży, a nie kompletnie bezużyteczne. @Trust Dlaczego tak uważasz? Czym spowodowana jest Twoja opinia? Napisz coś więcej w tym temacie tak, aby inni sami mogli zdecydować czy warto czy też nie.

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Aneta 08.08.2018 14:06

Jedyne doswiadczenia jakie mozna zdobyc to notoryczny brak kasy. Mozna rowniez doswiadczyc straconego czasu. Ogolnie - doswiadczennie bezradnosci w zwiazku z zaistniala sytuacja.

Pomocna?
Niedoszły Brygadzista
 Opinia

Bylem na rozmowie rekrutacyjnej to co oferują jest żałosne.

Pomocna?
H5
 Opinia
@Niedoszły Brygadzista 06.09.2018 16:23

Ile?3500brutto?

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@H5 07.09.2018 22:31

Zdecydowanie mniej.

Pomocna?
USTAWIACZ
 Opinia

6.35 a wszyscy na telefonach. ..

Pomocna?
4/5
 Opinia
@USTAWIACZ 20.09.2018 06:35

To fakt

Pomocna?
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tomek
 Opinia

W jakim charakterze?

Pomocna?
TakNie
Franklin
 Opinia

radze nie aplikować ta firma nie daje ani porządnego wynagrodzenia ani żadnych szans na rozwój.

Pomocna?
Jarzący
 Opinia
@Franklin 12.09.2018 21:24

A po co Tobie rozwój. Jak będziesz się rozwijał to będziesz chciał podwyżkę a to jest sprzeczne z polityką tej firmy - dlatego też nie ma awansów.

Pomocna?
Kabelek
 Opinia
@Jarzący 13.09.2018 17:00

Dobrze to wytlumaczyles

Pomocna?
TakNie
Obserwator/ka
 Opinia

Pomocnik: 3500brutto

Pomocna?
Minus z plusem
 Opinia
@Obserwator/ka 19.08.2018 10:17

haha Śmieszne nawet! Za 3500 to bym butów nie wiązał do pracy. Nie no serio - 5000 brutto! Pomocnicy jeżdżą Mercami, Chodzą w ciuchach od Versace i piją markowe trunki (Ustronianka z beczki). Zapraszam

Pomocna?
EXEinrichter
 Opinia
@Obserwator/ka 19.08.2018 10:17

Nie wspomniales, ze aby dostac taka kase na dzien dobry to trzeba przyniesc ze soba wiadro wazeliny i miec odpowiednio wycwiczone palce oraz inne czesci ciala buahaha

Pomocna?
USTAWIACZ
 Opinia

MIŁEGO WEEKENDU: )

Pomocna?
lpr
 Opinia

Czy może ktoś się wypowiedzieć jak wygląda praca pomocnika brygadzisty? Jakie są orientacyjnie zarobki i jaki zakres obowiązków? Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
tommy
 Opinia
@lpr 09.07.2018 21:43

To zależy od hali na której będziesz pracować, przeważnie jest to uzupełnianie części, paletowanie i wywożenia na magazyn, ustawianie maszyn i komputerów, czyszczenie elektrod zgrzewarek oraz naprawa drobnych usterek. Płaca to około 13-14 brutto pomocnik chyba że hala 4 to trochę więcej, podwyżki są lipne a możliwość awansu równa 0.

Pomocna?
Trust
 Opinia
@tommy 20.07.2018 19:36

Potwierdzam ta opinie nie warto tam nawet zaczynać pracy.

Pomocna?
TakNie
Były
 Opinia
@tommy 20.07.2018 19:36

No to prawda. Jak jesteś ambitny to ten zakład nie jest dla ciebie. Najciekawsze jest to że doświadczenie zdobyte w tym zakładzie na rynku zewnętrznym nie znajduje zapotrzebowania. Czyli jak ktoś chce podjąć pracę w tym zakładzie to naprawdę nich się zastanowi czy to nie będzie strata czasu i pieniędzy. No może w jakimś akcie desperacji !!!

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Były 26.07.2018 08:34

Podzielam opinie

Pomocna?
TakNie
Była
 Opinia

Ogólnie praca jest ok hala 4 dziewczyny są fałszywe obgadują robią się grubki jest nie miła atmosfera

Pomocna?
Henry
 Opinia

Dla niektórych praca jest przymusem ale za leżenie nikt nie płaci!!

Pomocna?
Karol
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma ma jakieś nowe oferty pracy?

Pomocna?
TakNie
Ulka
 Opinia

Szkoda, że nie potraficie docenić pracy w dobrej firmie.

Pomocna?
Mirołsaw
 Opinia
@Ulka 11.06.2018 19:10

Właśnie!

Pomocna?
TakNie
Alex
 Opinia
@Mirołsaw 11.06.2018 21:12

Większość ludkow to miejsce wybiera z koniecznosci a nie z przyjemności. Taka jest prawda. Pewnie niektóre twarzyczki krew zalewa, ze bezrobocie spadlo- cudnie. Tschuss!

Pomocna?
Koza
 Opinia
@Ulka 11.06.2018 19:10

Masakra o czym Ty piszesz docenić pracę wyzysk ludzi

Pomocna?
byly pracownik
 Opinia

osobiscie niepolecam a w szczegolnosci hale nr 4 i 5 dziewczyny mezatki a łasza sie do facetow obcych jak do swoich ciekawe czy ich mezowie wiedza zamiast pracowac siedza pol godz na przerwach i na nockach spia moze czas zeby ich mistrz sie w koncu zainteresowal

Pomocna?
Pomocnik
 Opinia
@byly pracownik 29.05.2018 21:57

Czy macie wolne miejsca dla pomocników na 4 bądz 5 ? Bo na innych halach męzatki się nie łasza

Pomocna?
byly pracownik
 Opinia
@Pomocnik 30.05.2018 01:24

no napewno nie tak jak tam i w tak bezszczelny sposob

Pomocna?
Obserwator/ka
 Opinia

Pseudoustawiacz Michał ,śmieszny jesteś, jak jest ciężko na busbarze to się zwolnij, no tak, ale gdzie taką robotę znajdziesz, że nic nie trza robić,i można w poniedziałki brać urlopy naokrągło,nie wiem jaki masz układ z miszczem ale nie wyciągaj tego palca .

Pomocna?
asd
 Opinia
@Obserwator/ka 23.05.2018 20:36

kto to jest MISZCZ?

Pomocna?
Aneta
 Opinia

Bardzo dużo piszecie, ale mało konkretnie. Czy ktoś z Was może rzetelnie i nie łamiąc regulaminu opisać warunki pracy dla firmy POL-ELEKTRA? Chodzi o konkrety, widzę, ze praca jest ciężka. Czy mieliście świadomość tego gdy przyjmowaliście się do pracy? Czy są jakieś plusy pracy w tej firmie?

Pomocna?
Ustawiacz
 Opinia

Poziom1,jest tak jak piszesz

Pomocna?
1,9 w tedeiku
 Opinia

Feliks to zależy jaki masz długi języczek, jak więcej kasy to trza go głębiej włożyć.

Pomocna?
Feliks
 Opinia

Jaką macie atmosferę w pracy? Czy coś z dodatków socjalnych macie?

Pomocna?
TakNie
Ktoś
 Opinia
@Feliks 17.05.2018 10:12

Jakiegokolwiek socjalu brak, prócz tego co napisał 1,9 w tedeiku to trzeba stać tygodniami przy jednej maszynie po 8 godzin, więc nie jest fajnie i gwarantuje, że po trzech dniach będziesz miał dosyć.

Pomocna?
TakNie
1,9 w tedeiku
 Opinia

Feliks, atmosfera ogólnie ok,ale parę osób jakby zwolnili to byłoby jak w niebie. H4 to ciężka na niej praca? Ta osoba co to napisała raczy żartować, można spać, gadać na maxa przez telefon,oglądać filmy, itd.

Pomocna?
TakNie
Ustawiacz
 Opinia

asd, takie są fakty

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o POL-ELEKTRA - Łochowice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POL-ELEKTRA

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.