mekro

Święcie

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 23 ocen.

mekro
2 23

Opinie o mekro

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mekro

Aneta

@gvygcy czy może jesteś obecnie zatrudniony w Mekro? Możesz opisać jak wygląda obecna sytuacja firmy i na co zwrócić uwagę podczas rozmowy rekrutacyjnej? Opiszesz też atmosferę panującą w Mekro? Relacje pracownicze są bardzo istotne dla osób, które poszykują obecnie zatrudnienia .

   
Daniel

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

   
gvygcy
@Stefan 25.05.2018 13:26

Witek jest spoko kolesiem! Chyba jedyny który potrafi po ludzku podejść do problemów na budowie! Inni meldują ciągłe kłopoty i braki a on załatwia to sam, bez ciągnięcia na dno za sobą całego sztabu ludzi!!!!!!!!!!!!

   
Aneta

@Jerry czy możesz określić jak wyglądało przyjęcie Cię do pracy? Masz koordynatora swojego zespołu,na którego w trudnych sytuacjach możesz liczyć? Zauważyłeś może barierę językową czy ten problem Cię nie dotyczy? Firma Mekro poszukuje obecnie spawaczy z uprawnieniami oraz ślusarzy, czy osoby zainteresowane wątkiem mogą coś więcej powiedzieć w temacie rekrutacji i wynagrodzeń na tych stanowiskach?

   
Jerry

Co do wypłat, na oddelegowaniu pracowników do prac w Europie stawka 13-14Eur brutto oczywiście do brygady i słynny współczynnik. Spawacz, który potrafi spawać w kilku metodach, nie tylko gadać, zarobi 13EUR netto. Co do stawki na miejscu zgadza się 18zł brutto, ale jest akord. Jeżeli ludzie pracują a nie mędrkują zarobią 21zł brutto. Nie jest kolorowo ale gdzie jest? Wypłata jak wspomniano 10-tego zawsze, cały zus zapłacony nie ważne czy od 2300 czy 8500, urlop czy chorobowe naliczone od całego wynagrodzenia. Miło jest być na chorobowym i mieć 4000 netto albo na urlopie i dostać 4500 netto. Tylko trzeba wiedzieć, że aby te pieniądze dostać trzeb dużo dać od siebie a nie tylko być w pracy albo jeszcze lepiej nie potrafić liczyć godzin.

   
Jaśko
@Jerry 28.05.2018 14:19

A ten znowu o ZUS- ie i wypłacie 10. To jest zasrany obowiązek pracodawcy durniu.

   
Administrator

Minęło już nieco czasu od dodania ostatniej opinii na temat mekro. Czy wynagrodzenia uległy zmianie?

   
PRZEMO
@Administrator 20.05.2018 09:06

Tak, na gorsze. Walcie się (usunięte przez administratora)

   
Bartek

Ja nie widziałem idealnych firm, ale doceńcie to co mamy!!

   
Były inżynier

Jako inżynier kiedyś pracujący w Mekro mogę powiedzieć że firma jest ciekawa i dynamiczna. Zawsze było coś do zrobienia. Na pewno można się wiele nauczyć od doświadczonych kolegów. Jedynie niezadowalająca pensja skłoniła mnie do zmiany firmy. To była moja nauka na przyszłość. Jeśli nie wynegocjujesz zadowalającej stawki na starcie, to później jest marna szansa na znaczącą podwyżkę. Jednak tak jest w wielu firmach więc polecam nie sprzedawać się tanio na starcie.

   
Pracownik Mekro

Z tego co mi wiadomo nikt z pracowników nie podpisuję cyrografu że musi pracować w Mekro. Jeżeli naprawdę komuś nie odpowiadają warunki oraz tempo pracy to nikt nikogo nie trzyma na siłę. Jaki cel mają niektóre wpisy powyżej.... niedługo może napiszecie list do prezydenta z żalami Reasumując: Każdy w każdej chwili może podziękować za współprace i spróbować gdzie indziej proste jak jeb..... Pozdrawiam

   
Były
@Pracownik Mekro 01.03.2016 14:48

W łeb się j€!&"#ij baranie. To nie komuna gdzie praca była na każdym kroku.

   
Uwielbiam pana Jurka tedee kon

Mekro słynna firma najlepiej być robotem nie spawasz metrów tylko kilometry zero osłonki z ich strony podstawowa bajera to 7 barów i do przodu najlepiej jak byś na Syberii się urodził takie zdanie usłyszałem i panowiie jeśli tam pracojecie to uważajcie na pana j. Wielki (usunięte przez administratora) spawacz siedział na Syberii bez zusu a chcę punkty łapać fałszywą pała , zreszta kierownicy z pod ciemnej gwiazdy tylko alkomat i liczenie metrów także panowie. (usunięte przez administratora) na zachodzie .nie do mekro....

   
Wiktor

Jeśli jest tak źle to przecież nikt nie trzyma na siłę. Idealnych firm nie ma!!

   
???
@Wiktor 15.03.2018 19:52

Tej do ideału na pewno daleko.

   
hania h

raczej o terminowość jakąkolwiek, tym bardziej w kwestii płatności, bym się nie martwiła. wytwarzania konstrukcji i zbiorników stalowych wraz z instalacjami to0 jednak dochodowa branża, przemysł wykazuje popyt a firma ma opinię solidnej na rynku bardzo

   
?
@hania h 10.05.2016 09:33

Opinie może i ma solidną , ale jakie wałki i przekręty robią .... Nie jeden klient zrezygnowałby z Mekro jakby wiedział co i z czego się wykonuje.....

   
niezadowolony

Mekro to przykład złodziejskiej firmy. Nigdzie nie wykazują nadgodzin, których jest cała masa, a nagrodą za nadgodziny jest premia uznaniowa :):):) Na przykład za 30 nadgodzin dostaniesz 300zł premii a za 70 nadgodzin 350zł (napiszę jeszcze raz bo ktoś pomyśli że to błąd) 30 nadgodzin dostaniesz 300zł premii a 70 nadgodzin 350zł Kiedyś wysłali ludzi do pracy w Turcji na wizach turystycznych. Pracownicy mieli przez to masę kłopotów z tamtejszymi władzami! - BRAWO PANIE SZCZEPAŃSKI NIC TYLKO POGRATULOWAĆ!!!

   
walcie się!
@niezadowolony 08.01.2018 13:34

Szczepański, Kasperska i Boguta - święte krowy Mekro

   
K/o

Praca w Mekro do łatwych nie nalezy to fakt ale gdzie jest łatwo??? Jeśli ślusarz jest samodzielny czyli czyta rysunek rozumie co robi to jest szanowany. Bo jak zapłacić ślusarzowi pieniądze jeśli trzeba mu pokazać wszystko ręką i jeszcze tracić godziny na jego poprawki. Jeśli chodzi o ślusarzy to jest ciężko w tej firmie większość statystów. Co do współczynnika osobiście uważam że to dobry system płacy ponieważ idzie zapłacić wszystkim takie pieniądze na które zasłużyli. Faktem jest też to że stawka podstawowa na dzisiejsze czasy jest niska bo 18 zł brutto dziś to stawka supermarkietu. Jak pracuję lata w tej firmie nikt mnie nigdy nie straszył ani nie prześladował za to że nie chcę jechać w delegację , mówisz nie jadę i nie jedziesz. No ale jak ktoś w pracy liże du psko a na forum anonimowo wylewa żale to już inna sprawa. Teraz kwestia spawaczy to fakt że spawacze sa nie docenieni. Po pierwsze sa niezastąpieni w tej firmie bo firma głównie opiera się na spawalnictwie. Ale system motywacji pracy spawacze jest do bani. Tak jak ktoś napisał dodatki nie adekwatne do umiejętności wystarczy marketing osobowy i dodatek lepszy a jednak powinno być od umiejętności. Firmę opuściło masa dobrych fachowców od spawania ponieważ stawki poszły do góry a w Mekro stoją. Kwestia brygadzisty to temat rzeka , co brygada inny przypadek no bo wiadomo każdy brygadzista jest inny a mają dużo władzy. Zasada jest jedna nie trzymaj palca w dupsku brygadzisty bo to i tak nic nie da a ciebie uzależni od jego fanaberii . Brygadzista jest od zorganizowania pracy nie od ustawiania życia jeśli sobie dasz to tak masz. Dużo przeszedłem z tą firmą swoje wiem. Wiem też że nigdy nie bylo sytuacji że pieniędzy 10 nie bylo na koncie a to dziś ogromna zaleta. Wiesz że 10 jest wypłata i jest.

   
Wolny człowiek
@K/o 22.08.2017 18:06

No wielka mi łaska!!! Wypłacają wypłaty - jak płacą grosze a firma zarabia miliony to mają na wypłaty!!!

   
ostatnie podrygi :)

Ja też mam już dosyć tej złodziejskiej firmy. W przyszłym tygodniu idę na rozmowę o pracę do innej mniejszej firmy. A tego Szczepańskiego to ktoś w końcu przestawi - pier....ny dorobkiewicz.!!!!

   
lllllll

firma do bani, zarabiają nieliczni, a ślusarze i produkcyjni są traktowani jak zło konieczne!

   
kto to?
@lllllll 02.03.2012 22:11

Przykład - koleś który nie zna się na rysunkach technicznych zarabia ponad 12tyś/mc (za co?) natomiast pracownik biurowy po wszelkich szkoleniach niewiele ponad 2tyś/mc Konkurencja tylko czeka na pracowników z doświadczeniem i bardzo chętnie ich przyjmuje oferując duuuużo wyższe zarobki!!! Ludzie nie bójcie się zmiany pracy. Mekro to (usunięte przez administratora)

   
Aneta

@Pracownik Mekro rozumiem, że nie zgadzasz się z pozostałymi opiniai na temat firmy. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego jakie są Twoje doświadczenia z pracy w mekro? Co uważasz za jej największe plusy?

   
były
@Aneta 21.04.2017 10:17

W Mekro jedyne co zasługuje na wyróżnienie to warunki pracy - ale co z tego że jest sprzęt , że jest czysto i ciepło jak nie starcza od 10-go do 10-go PANOWIE PREZESI TO DO WAS - LUDZIE W PRACY CHCĄ ZARABIAĆ PIENIĄDZE - Sprada twierdzi jednak , że należy się cieszyć z tego , że ma się pracę :) - ROMEK - to nie te czasy!!!!!!! Niedługo sam będziesz musiał chwycić za szlifierkę bo nie będzie tam komu robić!!!

   
kierownik malarni

Zwykły pracocholik, myśli ze jest Bogiem

   
były
@kierownik malarni 28.06.2015 18:46

Ale jakby nie patrzeć malarnia działa bez zarzutów.......

   
były

Mekro nie docenia pracowników. Sprada i Szczepański mają ludzi za śmieci, albo roboty przynoszące zyski. Sami pławią się w luksusach, a pracownicy dzięki którym mają to wszystko żyją z miesiąca na miesiąc! Ale ludzie coraz szerzej otwierają oczy i zaczynają stamtąd uciekać!!! Czasy kiedy Mekro rozdawało karty się skończyły!!! Male firmy oferują dużo wyższe zarobki!!!

   
Izolda

Jak się Polakowi nie chce pracować to firmy będą brały ludzi z Ukrainy i bardzo dobrze!!!

   
Aneta

@maly ale opisujesz sytuację hipotetyczną, która obecnie nie ma miejsca w mekro? Czy obecnie pracują tam obywatele Ukrainy? Masz na myśli 10 zł netto? Najniższa stawka krajowa to 13 zł brutto - ją miałeś na myśli?

   
mały

niech nabiorą ukraińców jak w całej polsce robią firmy i będą obniżki nie podwyżki, bo tak teraz w Polsce się robi, Polaków w pi.... a ukraińców do roboty, za 10 zeta będą robić, nie chorują, nie urlopują, dzieci im nie chorują, chcą robić po 12 godzin z sobotami, nie płaczą po forach, a Polak najgorzej jest traktowany we własnym kraju i robi się coraz gorzej. Brawo PiS, a obiecali wszystkich Polaków pościągać z zachodu, a robi się wręcz odwrotnie, za niedługo w Polsce będą tylko Polacy po 50-dziesiątce a my Polacy na zachodzie, bo ceny są europejskie a płace postkomunistyczne (np. w Polsce spawacz ma 2000 tys. a obok za granicą też min. 2000 tys ale euro)

   
Aneta

@k/o opisałeś zarówno plusy i jak i minusy pracy w mekro i to się ceni, właśnie tego typu opinii powinno być jak najwięcej. Odnośnie zarobków spawaczy, skoro są oni w tej firmie filarem, to czy kiedykolwiek upominali się o zwiększenie stawek? Skoro firma chce dobre prosperować to musi doceniać swoich najlepszych pracowników.

   
Aneta

@Pracownik Produkcji dziękuję za odpowiedź. Czyli jak rozumiem, informacja o tym, że delegacje są jednak w pracy wymaganie nie pojawiła się również dna rozmowie kwalifikacyjnej. To ważna wiadomość dla osób, które myślą o pracy w mekro.

   
Aneta

@Pracownik Produkcji rozumiem, że w Twoim odczuciu pracownicy nie są doceniani. Piszesz również o tym, że w firmie dużo zależy od brygadzistów, którzy często nie są obiektywni. Czy zgłaszaliście takie sytuacje wyżej? Wspominasz również o delegacjach. Czy często się one zdarzają? Osoby na jakich stanowiskach mają szansę na taki wyjazd?

   
Pracownik Produkcji
@Aneta 09.06.2017 09:53

Jezeli dostaniesz mała wyplate bo( usunięte przez administratora ) brygadziste i pojdziesz do gory to odesle cie do brygadzisty i tak w kolko, pracownicy nie sa doceniani i o tym moze sie przekonac kazdy kto poprostu tam sie zatrudni. A co do delegacji to wyjazdy sa czeste, na umowie nie masz nic wspomniane ze wyjazdy sa obowiazkowe ale jesli odmowisz wyjazdu to zaczyna sie wku..rw ze strony kierownikow dyrektorow itp. na jakich stanowiskach ? na kazdym czy to slusarz czy spawacz bez roznicy i wlasnie wyplata tez bez roznicy a czemu ? bo spawacz ma ten niby dodatek spawalniczy ktory jest zalezny niewiadomo od czego. Brygadzista spawacz ma np 1000zl dodatku mimo ze nie spawa w danym miesiacu nic, ewentualnie cos tam poszczepia, a spawacz ma orac najlepiej caly miesiac najlepiej po godzinach za ktore nie ma nic ekstra i dostanie 200/300 zl brutto dodatku :/ malo jest tam spawaczy co maja ladne lata wypracowane w tej firmie a wyplaty tak male ze az szok jak na te czasy? tylko nie wiem czego ci ludzie sie boja i poprostu sie zwolnia? praca jest wszedzie tylko miec wystarczy chciec ! ja chcialem polepszylem i nie polecam nikomu tej firmy chyba ze w akcie desperacji ...

   
Pracownik Produkcji

Byłem pracownikiem firmy Mekro a dokladnie spawaczem na produkcji , ogolnie doswiadczenie w tej firmie nauczylo mnie jednego, ze pojecie prywaciarzy sie nie zmienia. Pracownicy sie nie liczą, liczy sie tylko kasa na górze. Forma płac przez wspolczynnik ktory jak sie nie spodobasz brygadziscie to moze ci go zjechac na tyle ze bedziesz zarabial mniej niz kobity w sklepie na kasie. Obiecuja złote góry a przy wyplacie nie wiesz co masz zrobic, sorry no chyba ze strzelisz na delegacje walniesz 250/270 h bez diety ktora nalezy ci sie, ale ktorej nie dostaniesz bo zamydla ci oczy duza stawka godzinowa co w przeliczenie na kiedys a teraz zawsze bd w plecy. Ludzi traktuja jak zwyklego robola i zdarza sie ze w przymusie musisz wyjechac i tyle . Takze nie polecam firmy !!! i jeszcze raz dodam ze twoje zarobki sa zalezne od tego jak brygadziscie stoi czapka wiem ze spawacze tam wychodza od 11zl do 13zl netto wiec sam to przemysl :D

   
Bóg

Niektórych analfabeto pisze się przez ó

   
opst

widze ze dalej na kierownika malarni jada ale niekturych popieram

   
MEKRO IS MAJ LAJF

Mekro jest najlepsze! Odczepcie się !!!

   
kierownik malarni

....facet ma wysokie mniemanie o sobie krótko mówiąc jest najlepszy,reszta to chołota ale ta chołota potrafi się zachować w cywilizowany sposób i szanuje siebie na wzajem.On nie ma szacunku dla nikogo wydaje mi się ze nawet dla siebie samego.Władza uderzyła do głowy a przecież jak wszyscy wiedzą że gdyby nie kopał dołków pod innymi to nigdy by nie został kierownikiem..!

   
kierownik malarni

Jakie zapotrzebowanie...U niego w kalendarzu nie ma dni wolnych od pracy po za sobą ten facet nie liczy się z nikim.

   
???
@kierownik malarni 06.02.2016 10:52

Zwolnienie od pracy na czas wykonywania badań przysługuje wyłącznie w czasie ich wykonywania. Jeżeli wykonanie badania trwa tylko 2 godziny, zwolnienie od pracy przysługuje na te 2 godziny, nie zaś na cały dzień. W takiej sytuacji można polecić pracownikowi przepracowanie pozostałej części dnia roboczego.

   

Zostaw opinię o mekro - Święcie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mekro