Zakłady Mięsne Nowak

Gdańsk

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 480 ocen.

Opinie o Zakłady Mięsne Nowak

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mięsne Nowak

Bercik

Jest tu kto? Jakie tam są warunki dla kierowcy na solówkę????

Bercik

Witam. Czy może ktoś wypowiedzieć się na temat stanowiska kierowca kat.C? Chodzi mi jak płacą? i ogólnie coś na ten temat.

Iza

@Normalny rozumiem, że jesteś pracownikiem firmy. Możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy i zatrudnienia? Co masz na myśli pisząc o wysokiej rotacji? Jak dużo osób z firmy odeszło w ostatnim czasie?

Iza

@Olawidzę, że nikt do tej pory nie udzielił Ci odpowiedzi. Możesz powiedzieć jakie konkretnie stanowisko Cię interesuje? Możliwe, że wtedy pracownikom firmy będzie łatwiej odnieść się do Twoich pytań.

Ola

Firma ma obecnie mnóstwo ofert pracy na różne stanowiska. Jest to spowodowane faktycznie rozwojem czy dużą rotacją niezadowolonych pracowników ? Czy moglibyście napisać jak atmosfera i warunki pracy w Pruszczu i Jankowie. Polecacie ?

Normalny
@Ola 21.09.2017 20:49
Firma ma obecnie mnóstwo ofert pracy na różne stanowiska. Jest to spowodowane faktycznie rozwojem czy dużą rotacją niezadowolon...

Unikaj :) jeden wielki chaos i reczne zarzadzanie. prostota i chamstwo. jest wiele ofert - bo jest wysoka rotacja.

Iza

@Nice co sprawia, że masz tak negatywną opinię na temat firmy? Piszesz o braku szacunku. Masz na myśli jakieś konkretne sytuacje?

Handlowy

Jak pracuje się w handlowym? podstawa i premia? jak ustalane są cele normalnie realnie?

Nice
@Handlowy 27.03.2017 13:47
Jak pracuje się w handlowym? podstawa i premia? jak ustalane są cele normalnie realnie?

Jeśli chcesz być traktowany jak smiec to nie masz na co czekać. Kompletny brak szacunku dla pracowników, wyzysk i jeszcze potrafią Ciebie okraść.

Realista

oj słabo słabo (co widać w wynikach od wielu lat...a zmiana kadry nie pomaga bo wlasciciele ci sami i zarządzają ręcznie =nieudolnie), przykre, ale niestety. Najlepiej jak zrobią (taka moja skromna rada dla Właścicieli jako brokera) - niech poddadzą się do sprzedaży. Firma istnieje od 1991 roku (26lat na rynku????), czy możemy uznać, że osiągnęła sukces? ....no zdecydowanie nie, więc czas na radykalne działania.

PREZES

Wyciskają ludzi jak cytryny niezależnie od stanowiska i stażu pracy ,szczególnie polecam dział produkcji ze wspaniałym szefostwem.Najlepiej jakbyś na swojej zmianie pociągnął półtorej etatu.Jak dorwą kogoś słabego psychicznie to będzie za darmo robił to za co trzeba by zapłacić Ukraińcom .

Pracuś i były pracownik
@PREZES 20.02.2017 12:59
Wyciskają ludzi jak cytryny niezależnie od stanowiska i stażu pracy ,szczególnie polecam dział produkcji ze wspaniałym szefostw...

jak to mówią ryba psuje się od głowy - jacy właściciele taka firma....

Polak Potrafi

kolejna żałosna polska firma, micro management na każdym poziomie. odradzam. a to co piszą o firmie w mediach to jedna wielka ściema, szczególnie wywiady Pana Zbigniewa Nowak - pseudo teorie sukcesu a 70% informacji to fikcja (kłamstwo). apeluję do właścicieli o skorzystanie w zarządzaniu ze standardów zachodnich (niemieckich, amerykańskich), naprawdę działają, stosuje je wiele polskich firm i odnoszą sukces w biznesie....naprawdę można bez oszustw i wyzysku. modne ciuchy i urządzenia apple to naprawdę za mało do skutecznego zarządzania.

monia

jak czytam te opinie to odechciewa mi się wszystkiego.W każdej pracy jest ciężko nie ma nic za darmo. Ja pracowałam 5 lat w lidlu i żyje.

agent

Jak warunki pracy w ochronie?

mona

Witam, Czy może orientuje się ktoś jakie są warunki w pracy w dziale kontroli jakości?

gość

Pani Aniu nie jest aż tak źle,powiedziałbym firma poprawna,zarobki średnie ale jak pani zauważyła na czas,ogólnie krzywdy nie ma.Pracowałem w dużo gorszych firmach,wiec dla mnie po roku pracy w miarę ok.

bylapracownica

Atmosfera kiepska, każdy na każdego gada i robi pod górę. Dział technologii i kierownictwa produkcji- pomylenie pojęć kompletne. Jedyna zaleta to to, że wypłata na czas zawsze, innych zalet brak.

kimi

To nie możesz zgłosić tego do działu jakości @JANKO takie komentarze są co najmniej tak w temacie niesmaczne i powinny być rozwiązywane w dziale klienta a nie tutaj

Janko

Mięso kupione w piątek KARKÓWKA, w niedzielę Smierdzi. Czysty KNUR. Przechowywane w lodówce. Wszystko wskazuje na niekastrowanego KNURA.

ola

ja byłam na rozmowie rekrutacyjnej na dział paczkowalni wszystko było ok dopuki pani nie powiedziała przy rozmowie końcowej że oni nie są przechowywalnią i poszukują osób co po tygodniu nie zrezygnują. Jedno jest pewne za nadgodziny niepłacą tylko kiedyś tam do odebrania dzień wolny za soboty

anonim

(usunięte przez administratora)

pomidor

a co to jest linia dobrego smaku????

pluton

Ale netto ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Rekrutacja

dzień dobry, aktualnie poszukujemy osób do pracy w dziale paczkowalni, produkcji i Sprzedawców do sklepów własnych. Osoby zainteresowane, uprzejmie proszę o wysłanie aplikacji na adres rekrutacja@zmnowak.pl lub kontakt pod nr 58 6922849.

anonim

(usunięte przez administratora)

Rzeczywistosc PL

Zachęcam do sprawdzenia innej opcji (twarde dane statystyczne mówią same za siebie): Polacy są jedną z najgorzej pracującej nacji, nieustanna postawa roszczeniowa to wynik kapitału prl-owskiego ("czy się stoi czy się leży to 5zł się nalezy" + jeszcze skroję pracodawcę gdzie mogę), nie umieją pracować skutecznie, czyli efektywne 8h. Większosć czasi marnują, źle pracują, oszukują...a narzekają wyraziscie. "Nie tak krowa duzo mleka daje, co glosno ryczy" - proste prawy sprawdzają się bez względu na epokę.

Łukasz
@Rzeczywistosc PL 08.08.2015 16:56
Zachęcam do sprawdzenia innej opcji (twarde dane statystyczne mówią same za siebie): Polacy są jedną z najgorzej pracującej nac...

Co za ściema, Polacy to jedna z najlepiej pracujących nacji, dlatego na zachodzie mimo pogorszenia rynku pracy Polak wciąż nie ma problemów

cala prawda

szukają handlowcow i nie moga znalezc. Nikt tam nie chce pracowac. Taka innowacyjna Firma hehe

Rzeczywistosc
@cala prawda 08.07.2015 23:03
szukają handlowcow i nie moga znalezc. Nikt tam nie chce pracowac. Taka innowacyjna Firma hehe

wielu chce pracować, lecz wielu niestety nie spełnia wymagań Firmy. w Polsce trudno o dobrych pracowników - wydawałoby się takich zwyczajnych: rzetelnie pracujących przez 8h, jak np w Japonii (choc tam pracują rzetelnie dłużej). wiekoszsc polaków manuje 70% czasu na prace, co oznacza ze tylko w 30% sa efektywni, ...opłakany wynik, lecz niestety taki mamy poziom gospodarki I społeczeństwa. "praca organiczna u podstaw" - to jest to na czym ponownie powinni skupić się Polscy (podobnie jak to było w okresie pozytywizmu).

estach

dnia 08-06-2015 w sklepie na ul.Podwale Grodzkie zakupiłam łopatkę bez kości.Sprzedawczyni powiedziała, że przyniesie ładną z zaplecza.Zapakowała ,zapłaciłam a w domu szok.Ochłapy,kilka drobnych kawałków,żylaste-więcej nie zrobię zakupów w tym sklepie.rachunek 167657.AGT06094440

WedlinaPro

Bardzo fajna firma; ogromny potencjał i co najważniejsze Zarząd (usunięte przez administratora) wysoce innowacyjny i nowoczesny. Firma chce się rozwijać, stawia na mądre, uczciwe i rzetelnie pracujące osoby....niestety w Polsce to jeszcze rzadkość, jak i niewielu Polaków tak pracuje. Polecam przekonać się osobiście.

jola
@WedlinaPro 19.05.2015 20:38
Bardzo fajna firma; ogromny potencjał i co najważniejsze Zarząd (usunięte przez administratora) wysoce innowacyjny i nowoczesny...

Ty tak serio ? :) chyba Cię poniosło z tą uczciwością

Kasia

Witam, wszystko jak zwykle zależy od punktu siedzenia. Zarządzanie taką dużą grupą do łatwych nie należy, jeden chce to, a drugi tamto, ten chce dziś wolne, a tamten choruje. Wielu współpracowników jest zadowolonych z pracy z p. Edytą, która chce jak najlepiej wykonywać swoje zadania. Wymówek codziennie musi słyszeć kilkanaście, więc normalnym jest, że po jakimś czasie człowiek nieco może zobojętnieć. Tym bardziej, jeśli często te same osoby mają różne "problemy".

krótko i na temat

praca na umowę o pracę, wypłata na czas - to się zgadza. Szefostwo w porządku, zmorą jest jedna osoba. która zadziera nosa i podkopuje pod ludźmi dołki. Wszyscy wiedzą jak traktuje pracowników którzy nie przypadną jej do gustu ale niestety milczą, i ta osoba dalej żyje w swoim świecie i co gorsza innym narzuca ten świat. Nic dziwnego, że na danym stanowisku tak często zmieniają się osoby... oby nr 4 wytrzymał dłużej:)

jaaaaaaaaaa
@krótko i na temat 11.05.2015 00:49
praca na umowę o pracę, wypłata na czas - to się zgadza. Szefostwo w porządku, zmorą jest jedna osoba. która zadziera nosa i po...

a kogo Ty masz na myśli???

hhh

A co możecie powiedzieć o pracy technologa w tej firmie ?

były pracownik

Pracowałem w zakładach kilka lat i ogólnie byłem zadowolony, ale wiadomo że trawa u sąsiada zawsze jest bardziej zielona, poszedłem więc do konkurencji. teraz to dopiero jest masakra, co miesiąc obiecują umowę, ale nie dają, po 3 mc miała być podwyżka, ale jest tylko więcej roboty. Dopiero widzę, że wcześniej narzekać nie było na co, bo może i praca nie najlżejsza, ale na umowę i za normalne pieniądze.

marianna

praca cięzka nie ma co ukrywać, jest odpowiedzialność materialna i trzeba nie żle kombinować żeby nadrobić straty , ktore są zawsze,choćby same "dupki "po wedlinach .albo złodzieje co się zdarza . nie dośc że wypłata nie dużato jeszcze zabieraja , ale na czas.

ph

Ale ten gość to taki z siwą brodą ??? Ten, który pracował w Bekpolu lata ?? Gnębiciel i cham ??? Chyba każdy z nim się kłócił.

branżowiec

Co za Firma , która bierze sobie za Dyrektora Handlowego osobę, która zostaje zwolniona z innej Firmy za delikatnie mówiąc "lepkie ręce wyciągane do producentów". Przecież to jest nonsens. Cała branża o tym huczy. Zdaje się, że rodzina Nowaków tego nie widzi, albo nie chce widzieć. Powodzenia w rynku.

aa

Nie wszędzie jest dobrze. Obecnie sprawa wygląda tak że sami koordynatorzy nie wiedzą czego chcą. Praca w niedzielę, gdzie wcześniej ich nie było. Wydłużone godziny pracy i bez aneksu do umowy poświadczające taki tryb pracy. Obecnie za nadgodziny nie jest płacone(wyzysk i praca za darmo, przynajmniej w miejscu gdzie ja pracuję). Koordynator raczej mocno nie ogarnięty, wszystkiego trzeba samemu się dowiadywać bezpośrednio w samej firmie. Dodatkowo koordynator nie przesyła rzeczywistego grafiku do kadr. Potwierdzam, wypłaty na czas(acz kol wiek w przypadku mojej koordynator zawsze są spóźnienia o jeden dzień).

darko

Nie, Dyrektorem jest Pan z Bekpolu kto zna to wie co to za typ

Zuza

A czy dyrektorem jest ten pan od hoopa uwielbiajacy bony??? No to niedługo Nowak pójdzie z torbami.

Zuza

Praca ciężka, kierownictwo wymagające,koordynatorzy dość pomocni.Niestety płacą najniższa krajową oficjalnie a resztę do kieszeni.Faktycznie co do wypłaty wynagrodzeń są zawsze na czas

Krysia

Hej, ja pracuję już wiele lat w Zakładach Mięsnych Nowak. Potwierdzam, że wypłata zawsze na czas, dodatkowe świadczenia, jedzenia nie trzeba nosić, praca na etat. Czasami jest bardzo ciężko, bo praca przy mięsie nie jest wcale łatwa. Jeśli chcesz mieć stabilną prace na lata to polecam

takie rzeczy

powiem, ze mnie tez takie rzeczy bardzo przyciagaja do rpacy, ciekawe jak to jest z rzeczywistoscia potem... wlasnie moglby ktos mi to jeszcze potwierdzic kto niedawno dostal prace i ma takie same warunki o ktorych pisali wczesniej ludzie tutaj. to dla mnnie bardzo istotna sprawa. pozdrawiam i czekam :)

jaaaa

straszny kierat tam jest nie polecam nikomu... panuje tam niezły mobing!

beata

Pracowalam rok , i tylko ze względu na chorobę zrezygnowalam.Nawet poszli mi na rękę za porozumieniem stron ..Kierownictwo bylo wyrozumiale, ale nie wszystkim dogodzisz.Bylo czasem ciężko, zwlaszcza przed świętami. Ale płacone bylo na czas.Za darmo niestety nie dają kasy.

paweł

witajcie szukają oni kierowcy kat b

marys

Parowkowa jest the best no i sklepik w pawilonach w brzeznie też .:):)

klient

W Brzeźnie w sklepie mięsnym NOWAK ekspedientki wciskaja stary towar . Kupilam mieso mielone gdy tylko rozpakowalam je w domu zorientowalam sie ze jest stare... smród był niesamowity... Kielbasy po 1 dniu lezenia w lodówce sa obślizgle ... a na dodatek ceny wcale nie sa nizsze.!!! Skandal!!!!

Alina

praca jak to w zakładzie mięsnym, wypłata na czas, umowa o pracę, bony, ubezpieczenie. Prac a na dwie zmiany. W dzisiejszych realiach, to naprawdę jest ok. Telefon w sprawie rekrutacji to (usunięte przez administratora) , dzwoniłam dziś, to szukają osób do pracy w sklepach i przy produkcji.

rodzic

ktoś napisał, że jest umowa o pracę - ok. A jak z resztą? Jak wyglądają godziny, można wychowywać jednocześnie dziecko? :)

magda

Praca jak wszędzie, jak się angażujesz to możesz liczyć na jakieś podwyżki itp., wypłata na czas, jeść dadzą więc nie trzeba nosić swojego, dodatki typu talon i co dla mnie ważne praca na umowę o pracę a nie śmieciówka. Praca momentami ciężka fizycznie, szczególnie święta itp.

wojtii

No dobra, ale może jednak byscie napisali tutaj kilka ogólników, czy w ogóle warto si,e fatygować do Nowak'a bo przeciez od czegoś to forum jest, nie?

aaa
@wojtii 04.04.2014 17:13
No dobra, ale może jednak byscie napisali tutaj kilka ogólników, czy w ogóle warto si,e fatygować do Nowak'a bo przeciez o...

Wojti, to jest typowa branża mięsna, wszyscy są traktowani uczciwie (czytaj: jak bydło). Nie ma różnicy jaki rodzaj stanowiska. Opinie, ktore tu są za moment będą wymazane. Zgdadnij czemu:)

seba

haha, zgadzam się z przedmówcą. Myślę, że mail do kadr może być rozwiązaniem wszystkich Twoich problemów

luki

no to chyba jednak odkryłeś jak można to zrobić. Jeśli jesteś niecierpliwy to skocz do firmy i tam zapytaj

Krzysiek

Witajcie, pracowałem dwa lata, firma jak każda inna tyle że wypłata na czas, bony, ubezpieczenie płacone przez firmę, także jest ok.

Zostaw opinię o Zakłady Mięsne Nowak - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mięsne Nowak