Jacky Auto Sport sp. z o.o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 33 ocen.

Opinie o Jacky Auto Sport sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jacky Auto Sport sp. z o.o.

Hanna

@Dorota masz rację źle napisałam, ale to i tak chodzi o sens Twojej wypowiedzi. Napisałaś: "Zwolnienie nie jest jednoznaczne z nieprzedłużeniem umowy." Czyli ktoś jest zwalniany, ale nie oznacza to, że mu nie przedłużą umowy, bo może jednak przedłuża. Taki sens ma to zdanie. Czy chodziło Ci o coś innego?

Hanna

@Dorota co masz na myśli pisząc, że zwolnienie w Jacky Auto Sport nie jest jednoznaczne z przedłużeniem umowy? Czy ktoś jest zwalniany, ale przedłużają mu umowę? Możesz to wyjaśnić wszystkim na forum?

Dorota
@Hanna 18.09.2017 11:14
@Dorota co masz na myśli pisząc, że zwolnienie w Jacky Auto Sport nie jest jednoznaczne z przedłużeniem umowy? Czy ktoś jest zw...

Napisałam z nieprzedłużeniem Dorota

LEON17

Od jakiegoś czasu widzę wpisy pracowników , którzy są zatrudnieni w naszej firmie za pośrednictwem agencji i z tego co wiem to niestety, ale w wielu firmach ze zbytem bywa różnie i z taką sytuacją trzeba się liczyć . Jako pracownik etatowy będący zatrudniony na umowę o pracę doceniam starania kierownictwa firmy polegające na dostosowaniu poziomu zatrudnienia do poziomu zapotrzebowania. Osobiście nie jestem zainteresowany jakimiś postojami czy przerwami w pracy ze względu na brak zamówień czy też brak pracy spowodowany nadmiernym zatrudnieniem .Praktycznie co roku w miesiącach wzmożonego popytu pojawiają się u nas pracownicy z firm zewnętrznych i przez jakiś okres czasu wspomagają pracę różnych wydziałów natomiast po sezonie widzę że firma nie przedłuża tych zleceń ale wydaje mi się to normalne i osoby , które się decydują na taką formę zatrudnienia robią to świadomie dziwię się wobec tego tym żalom . Agencje z , którymi pracownicy maja podpisane umowy przecież są w stanie zapewnić tym pracownikom pracę w innych firmach przy tak dużym popycie rynkowym na pracowników ciągle słyszę we wszystkich mediach jaki to jest problem z pracownikami w naszym rejonie .

Hanna

@er czy zgłaszałaś takie zachowanie pracodawcy? Czy ktoś miał podobne doświadczenia jak @er w Jacky Auto Sport sp. z o.o.? Może to był jednorazowy przypadek? To ważne informacje.

Dorota
@Hanna 31.08.2017 14:45
@er czy zgłaszałaś takie zachowanie pracodawcy? Czy ktoś miał podobne doświadczenia jak @er w Jacky Auto Sport sp. z o.o.? Może...

Tak jest w wielu firmach że potrzebni są dodatkowi pracownicy na czas kiedy produkty mają znamiona sezonowości i na ten okres firmy chętnie przyjmują pracowników przez agencje pracy a i zgłaszający się tam a szukający tej pracy liczą się z tym tzn. że obie strony się świadomie na to godzą a używanie słów " dostaniesz najwyżej kopa" po zakończeniu umowy na okres jaki jest zawarta jest nadużyciem. Zwolnienie nie jest jednoznaczne z nieprzedłużeniem umowy. Dorota

er

Otóż przestrzegam przed tą firma...pracowałam tam 3 mieś na zlecenie przez agencje pracy.Gdy było potrzeba chodziłam(wtryskarki) na 2 zmiany bo nikt nie kwapił się do tego.W połowie lipca brygadzista zapewniał mnie ze od 1 sierpnia przejde na firme na umowe o prace.31 lipca przed 14 godz powiedziano mi ze nie przedłużają umów!. bo nie ma zbytu.Wykorzystali mnie i zwolnili ponad 20 osób.Powiedziano mi że moe przyjśc od stycznia!.Nie dajcie się nabrać że dostaniecie umowe o prace, po sezonie najwyżej kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

a za co Pani chciała???

W biurach Ameryka!...nawet stół do ping-ponga jest przy wejściu do kadrowej...na hali MANUFAKTURA!!! krzesła poowijane gąbką i przyklejane taśmą przez pracowników....brudno ....przeciągi.....Żenada!!!!..Właściciela nie stać na firmę sprzątającą???

monia

usunięte wpisy Hanno.....Czyżby za dużo prawdy?...

Hanna

@Jan piszesz, że firma wypłaca dodatkową premię 'komu chce i kiedy chce'. Co przez to rozumiesz? Czy w Jacky Auto Sport sp. z o.o. nie ma określonych wymogów co zrobić, żeby otrzymać dodatkową premię? Jak to wygląda w praktyce? @fryzjer może sie przyda? może warto zgłosić przełożonemu swoje uwagi dotyczące zbyt niskiej temperatury w miejscu pracy?

Hanna

@LEON17, możesz powiedzieć więcej o warunkach pracy w firmie? Co Ci się najbardziej podoba w pracy?

LEON17
@Hanna 11.04.2017 16:03
@LEON17, możesz powiedzieć więcej o warunkach pracy w firmie? Co Ci się najbardziej podoba w pracy?

Cześć Hanna tak jak wcześniej pisałem pracowałem w wielu firmach , ale w tej jednej to co obiecali to otrzymałem bez spóźnień każdego 10 -go pieniądze są na koncie w między czasie były dwie podwyżki dla mnie bomba .Praca jest fajna nie jest monotonna co dla mnie jest ważne ponieważ wcześniej pracowałem na linii produkcyjnej w branży AGD i myślałem , że nie wyrobię stale to samo i tylko normę zwiększali "paranoja" W tej firmie pracuję na różnych stanowiskach i to jest ciekawe. W tej chwili widzę , że szefostwo zaczęło znowu mocno przyjmować do pracy na płocie pojawił się baner może sama spróbuj warto

ulek

super, czyli ta praca jest jednak na jakiś dłuzszy okres już, tak?

LEON17

Pracowałem w kilku firmach natomiast w tej firmie zatrudniony jestem już kilkanaście lat i chyba uda mi się tutaj przepracować do emerytury . Firma posiada kilka wydziałów - "VTDJ" nie wiem co cię interesuje ?

anonim

(usunięte przez administratora)

dr

Jeśli masz umowe o prace to przez agencje możesz pracować 18 mieś , wpisz sobie w google ile możesz pracować przez agencje pracy na umowe o prace, z resztą każda agencja ci to powie.Zaś jeśli masz umowe zlecenie to nawet do śmierci możesz tak pracować

anonim

(usunięte przez administratora)

lu

Jeśli idziesz przez agencje pracy i masz umowe o prace to najdłużej możesz być zatrudniony przez 18 miesięcy, jeśli to umowa zlecenie to w nieskończoność możesz mieć przedłużąną.Z tego co wiem to raczej przez agencje zatrudniają bo jak jest postój to poprostu dziękują ci ż dnia na dzień za prace.

Jarek

Witam ja również tam próbowałem , ale narazie nie ma przyjęć a przez agencję to już zupełnie nie chcą mam próbować na wiosnę !!!! Będę czekał bo słyszałem , że warto

hihi
@Jarek 07.02.2015 17:38
Witam ja również tam próbowałem , ale narazie nie ma przyjęć a przez agencję to już zupełnie nie chcą mam próbować na wiosnę !!...

Obyś się nie rozczarował,bo jeśli pracujesz przez agencje, a sezon się kończy to na sam konieć zmniany usłyszysz żę nie przedłużąją umów....z wieloma tak zrobili.

anonim

(usunięte przez administratora)

x2

Wool pisze prawde..to nie zależy od agencji tylko od danej firmy do jakiej rekrutują ile bedziesz pracował...zazwyczaj w agencji o tym wiedża, ale prawdy nie powiedzą bo by nie mieli chętnych no i agencyjki nie zarobią, gdy nie jesteś potrzebny to kop w tyłek i po pracy...Praca przez agencje to po prostu masakra bo w każdej chwili mogą ci podziękowac... i to niestety zazwyczaj tak bywa..Smutne i prawdziwe...

kajko

wiesz kurde tak sie nieraz zastanawiam w czyim interesie takie przepisy uchwalili mam co ze sobą zrobić czy jednak nie iść do tej agencji no bo ile można siedzieć, brzuch mi rośnie! Baba biadoli uszy puchną.

wool
@kajko 18.01.2015 22:27
wiesz kurde tak sie nieraz zastanawiam w czyim interesie takie przepisy uchwalili mam co ze sobą zrobić czy jednak nie iść do...

Wcześniej założenia były takie że angencje miały raczej pomóc studentom i osobom, które chciały dorobić..a pracowadcy to wykorzystali.W agencji zasze tak asama bajka że jak bedziesz super pracował to firma ciebie przejmie, a nigdy tak nie jest..np w Wabco przez agencje dostajesz umowe co miesiąc i max możesz pracować 18 miesięcy, potem mówili żebym poszedł do drugiej agenci(przejęcie) i kolejne 18 mieścięcy pracujesz bez podwyżek i premii...A po trzech latach dostajesz kopa w tyłek i biorą nastepnych.Praca przez agencje to żaden pweniak ..mi agenja zaoferowała mi prace pakowacza i co tydzień podpisujesz umowe, chciaż pani z agencji nic nie mówiła o przejeciu pracownika przez firme..Jeślis szukasz stałej pracy to agencji nie poleam bo sam przejechałem sie jak Zabłocki na mydle.....

anonim

(usunięte przez administratora)

woll

Przejdz się do firmy osobiście lub na jej strone...ale w większości zakładów rekrutuje przez agencje po to że jak już nie jesteś potrzebny to z dnia na dzień dostajesz kopa w tyłek i nieważne żę byłes dobrym pracownikem....Ja też z agencjami dałem sobie spokój, zawsze ta sama bujda, że jak bedziesz super pracował to firma ciebie przejmie...a to guzik prawda..Sam kilka razy się tak nabrałem mimo to żę nie chodziłem na l4, pracowałem po godzinach a nawet w soboty..i pewnego razu sms że dziekuje mi za prace..żenada

anonim

(usunięte przez administratora)

woll

Niestety teraz o stałe zatrudnienie cięzko , bo 90% prac to przez agencje, z dnia na dzien dostajesz kopa i jestes bez pracy;(

woll

Mi tez dwie agencje proponowały tam prace; jedna na zlecenie, druga umowa o dzieło.Wprost mi powiedzieli że to praca na pewien okres czasu.Niestety większość firm rekrutuje przez agencje pracy, bo jak sie konczy sezon lub nie ma zamówień to takiego pracownika najłatwiej i szybciej zwolnic ;/

były pracownik na zlecenie ;)

Bo nikt nie chce pracować za 9zł brutto a tyle oferuje agencja pracy to i nikt nie pracuje na zlecenie :)

NITRO
@były pracownik na zlecenie ;) 12.09.2014 12:49
Bo nikt nie chce pracować za 9zł brutto a tyle oferuje agencja pracy to i nikt nie pracuje na zlecenie :)...

A Ty byś pracowała za takie pieniądze? Ja też nie szukałem pracy przez agencje bo przecież oni są tylko pośrednikiem i na tym nieźle zarabiają. Ja zgłosiłem się osobiście i proszę mam umowę o pracę za dużo większe pieniądze i jestem bardzo zadowolony. Tu z resztą większość załogi pracuje ze stażem ponad 10 lat - to też o czymś świadczy. Musiałabyś mieć bardzo dużo szczęścia żebyś dostała się w ogóle tu do pracy albo musiałby się zwolnić jakiś etat albo mieć super kwalifikacje.

były pracownik na zlecenie ;)
@NITRO 14.09.2014 20:12
A Ty byś pracowała za takie pieniądze? Ja też nie szukałem pracy przez agencje bo przecież oni są tylko pośrednikiem i na tym...

Pracowałam tutaj zbyt długo jak i wiele innych osób ;)

lili

Ja słyszałam żę tam rekrutują przez agencje pracy; (usunięte przez administratora)a kiedy skończą sie zamówienia to poprostu nie przedłużają umowy, a pracuje sie na zlecenie lub o dzieło;widziałam ogłoszenie że szukają na produkcje kołpaków...

lukas

Proponuję ci jechać spełniać swoje marzenia na zmywak do Londynu. Ja właśnie stamtąd wróciłem (na ziemię), może wtedy przestaniesz pluć tym jadem.

lili
@NITRO 11.09.2014 19:54
To co piszesz to jest zwykłe sianie nienawiści. Radzę dowiedzieć się osobiście, a nie propagować kłamliwe informacje. Wiem bo a...

PISZESZ, ŻE JA SIEJE NIENAWIŚĆ?! TO POCZYTAJ CO TUTAJ NA TEMAT ZATRUDNIENIA PRZEZ AGENCJE PISZA!!!!!!!!!!!!!PRACUJESZ PRZEZ FIRMĘ??, TO SIE CIESZ BO INNI NIE MIELI TAKIEGO SZCZĘSCIA.A PRZEZ AGENCJE PRACUJESZ NS ZLECENIE I CO, DALEJ UWAŻASZ ŻE JA SIEJE PLOTY CWANIACZKU ;/

Bezrobotny

Obecnie jestem na etapie poszukiwania pracy. Kolega polecił mi firmę Jacky Auto Sport, w której kiedyś pracował. Jak wszedłem na tą stronę to zorientowałem się, że chyba zbytnio szansy na pracę nie mam. Widzę, że jak wszędzie kryzys, ale będę próbował. A co do wpisu "doświadczonego" to całkowicie się z Tobą nie zgadzam. Ja jestem od 6 miesięcy bezrobotny i cały czas szukam pracy. Ty masz prawo być rozgoryczony tym, że czasem pracodawca funduje Ci bezpłatny, ale pomyśl czy wolałbyś, aby po to żeby nie ograniczać czasu pracy, znaleźć się w gronie osób do redukcji? Ciesz się, że to Ciebie nie spotkało. Ja coś mogę na ten temat powiedzieć! Bezrobotny

doświadczony

Odpowiadając na poprzednie pozytywne opinie pytam w jaki sposób zakład gwarantuje ową stabilność finansową? Pracownicy głowią się jak związać koniec z końcem. Zmuszani są do wypisywania wniosków o urlop bezpłatny, czy to jest w porządku? Przecież ludzie mają zobowiązania, muszą żyć. Wygląda to tak, że mając „zatrudnienie” w firmie Jacky Auto Sport - chyba trzeba będzie iść kraść??? Pytam, czy to jest gwarancja stabilności finansowej? Czy poprzednik piszący pozytywną opinię w ogóle zastanawiał się nad tym problemem? Zapewne nie, bo sam takiej krzywdy nie zaznał. Pisząc o zaradności i sumienności miał na myśli swoją drogę „po trupach do celu”? czyli osiągnięcia czegoś kosztem innych. Cóż można się tylko domyśleć kto jest autorem powyższych pozytywnych komentarzy. Firma traci dobrych, sumiennych pracowników. Pracodawca nie jest świadomy , że zmotywowany pracownik czuje się częścią firmy i nie jest mu obojętna jej przyszłość. Ponadto robi więcej niż jest od niego wymagane i nie myśli o zmianie pracy. No cóż pracowników zaangażowanych jest coraz mniej, a urlopów bezpłatnych coraz więcej. Zdecydowanie NIE POLECAM szkoda czasu na angażowanie się.

Ktoś:)

Benefit nie ma czegoś takiego jest tylko wypłata kto i premia ale mało dostaje cala nie oszukujmy się bo zawsze znajdą powód żeby cokolwiek zabrać a te bardzo pozytywne opinie to chyba piszą osoby z biura ;) a nie pracownicy na robią na produkcji

Ktoś :)

Tam każdy mam inną stawkę więc ciężko powiedzieć ile można zarobić miesięcznie a biorąc pod uwagę te dni wolne i to pewnie bezpłatne bo takie też dają to mało ale może lepiej iść samemu i się przekonać bo każdy jak widać ma inną opinię na temat tej firmy ja osobiście nie polecam ale to tylko moje zdanie ;)

ja

No tak zgadzam się jeśli ktoś chce pracować to będzie pracował,ale zawsze tak było jest i będzie, jak ktoś jest przy "korycie" to będzie miał dobrze,może się rozwijać,wyjeżdżać "za nasze" a i owszem,a ty szary pracowniku na montażu,lakierni itp.zaiwaniaj.

Ktoś:)

W pełni się zgadzam jak ktoś chce pracować to pracuję wypłaty są zawsze na czas jedyny minus tej firmy to wolne czwartki i piątki a co do osób co piszą że jest straszna lipa to tak szczerze gdzie teraz jest dobrze wszędzie coś się dzieje pozdrawiam

ochrona

ochronę szefostwo zmienia też jak rękawiczki nikt mu nie pasuje jak by to był skarbiec wymagania wymagania i przetargi ale już im dużo firm nie zostało będą siedzie sami na bramie

jacky

zgadzam się z poprzednikiem w 100%. Właśnie siedzę w domu na przymusowym urlopie, który udzielił mi pracodawca. Oszczędza na pracownikach pod hasłem kryzysu. Jakoś sam kryzysu nie ma, ale guzik obchodzą go pracownicy. Dorabia się na naszej krzywdzie. Powinna dobrać się do niego PIP.

Zostaw opinię o Jacky Auto Sport sp. z o.o. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jacky Auto Sport sp. z o.o.