Holkap

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 70 ocen.

Opinie o Holkap

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holkap

Uwolniony

Masakra!!! Omijajcie wielkim łukiem! Chyba że macie grupę co szef będzie dostawał za Was pieniążki na swoje wydatki to będziecie traktowani jak ludzie. W przeciwnym razie nikomu nie życzę takiej niewolniczej pracy w XXI wieku jakiej tam doznałem.Ostatecznie i tak zostaniecie oszukani przy wypłacie bo to,tamto i owamto i ręce Wam opadną!Dzień w którym dostałem nową pracę (nie muszę pisać że lepszą bo każda będzie taka) zaliczam do jednych z moich najszczęśliwszych w życiu, a swoje lata już mam!Pozdrawiam wszystkich i ostrzegam!Nie wchodźcie w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Pracownica

W życiu nie spotkałam się z gorszym podejściem do pracownika. Warunki sanitarne zerowe 1 toaleta damsko-męska śmierdząca. Zero światła tylko śmieszne lampki. Zero szatni. Na przerwę chodziło się tam gdzie się przebierało. Tam wszystkie dokumenty na wierzchu. W dodatku warunki w zimie temperatura prawie taka jak na powietrzu w lecie dwa razy tak co najmniej. Więcej kierownictwa jak pracowników. Każdy każdemu może wydawać rozkazy bo tam tylko taka FORMA obowiązuje.

Iza

Ha ha ha widzę że na produkcji obóz pracy się zrobił przez ukrainki. Brawo !!!! Więcej ich przyjmijcie to tak cały czas będzie. My za ukraińcami się zesrać chcemy a proszę bardzo jak się odwdzięczają fałszywy naród. Na przemysłowej w Holkapie jak jeszcze pracowałam 2 lata temu to w biurze była jedna z ukrainek nie cierpiała jak się jej kazało coś zrobić bądź zwróciło uwagę zaraz mord w oczach. Całe szczęście że już tam nie pracuje istny obóz pracy. Pozdrawiam normalnych pracowników :)

Holkapsrolkap

Polecam firme jak najbardziej,nigdy nie pracowalem w tak swietnie zorganizowanym magazynie buhahahahahahabu nie wiem czy smiac sie czy plakac razem z usmiechem

ania

Czy rządzi tam jeszcze ta Larysa czy ją wkońcu wypieprzyli tam skąd przyjechała?

Mała 123

Niestety nie mogę polecić tej firmy. Jedyną normalną osobą w tej firmie jest sam prezes i p.Angelika. Kierownik nie interesuje się pracownikami a decyzję podejmuje brygadzistka z Ukrainy , która jest beszczelna i niesympatyczna. Zatrudnia swoich a jak jakaś Polka wygląda lepiej od niej to robi wypad. Mają tam tylko dobrze wazeliniarze, którzy kablują. Pomimo tego że wykonujesz swoją pracę uczciwie i szybko to i tak robisz źle, jak nie chcesz pracować w weekendy to i tak robisz wypad. Mówią że zwalniają tylko tych co najkrócej pracują, nieprawda i kłamstwa. Po mnie przyszli Ukraińcy i zostali a ja do domu niby bo jest postój. Brygadzistka z wazeliniarzami obgaduje i obraża, jest beszczelna , powinni ją zwolnić, jak jej się coś nie podoba to zapomnij o śniadaniu, nawet do toalety jest problem żeby wyjść. Kobiety tam pracujące obgadują kazdego ale tylko te z dołu. Góra jest ok. Jeśli prezes nie zrobi z brygadzistką porządku to nigdy nie będzie tam wporządku. Gdzie jest prawo pracy się pytam ??????? Nie polecam tam pracy, strata czasu. 3 dni pracy potem 2 tygodnie bezpłatnego postoju i tak w kółko to po co zatrudniacie ? A kierownikowi radzę bardziej interesować się jak pracują pracownicy a nie słuchać brygadzistki Larysy. W końcu to od niego zależy kto jest dobry a kto nie a jeśli chcecie zatrudniać obcokrajowców to nie ogłaszajcie się że pilnie szukacie pracowników.

piotr

Kto moze napisac, jakie obecnie lokalizacje Holkapu są dostepne?

Mała 123
@piotr 06.04.2017, 18:16
Kto moze napisac, jakie obecnie lokalizacje Holkapu są dostepne?

Park Przemysłowy i Hutnicza

Amanda

Kiedyś fajnie się tam pracowało.Szczególnie na Przemysłowej.Praca była lekka i przyjemna a towarzycho fajne tak że miło wspominam.Teraz to masakra.Praca raz jest a raz jej nie ma.Pseudo brygadzistki z Ukrainy rządzą na całego i decydują kto ma zostać a kogo zwolnić.

NIEżYWA ;-)

ZDECHNIESZ i tak nie zauważą , ze nie zyjesz......... To nie zaklad - to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Iza
@NIEżYWA ;-) 18.12.2016, 13:47
ZDECHNIESZ i tak nie zauważą , ze nie zyjesz......... To nie zaklad - to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]...

Dlatego wszyscy co się cenią poodchodzili :) Dobrze Ci radzę też tak zrób

Darek311@o2.pl

Kierownik zbo.. sado maso .Wyzysk a w toalecie sodoma i gomora normalnie szok.

irus

Powie mi ktoś jak wygląda tą pracą?

Abba

Złamane żebro od pracy w magazynie na hutniczej (ciągłe przerzucanie kartonów 40 kilogramowych nad głową) i wieczne pretensje, że niepełnosprawny wychodzi po 7 godzinach. Moi drodzy nawet pełnosprawny wychodzi wcześniej niż te 7 godzin, zresztą rzadko który pracuje dłużej niż parę miesięcy. Szkoda czasu i nerwów na prace w tej firmie.

mika
@gość 05.10.2016, 13:50
zastanów się dobrze czy chcesz tam pracować...

A co tam tak źle powiedz mi bo muszę wiedziec

gość
@mika 11.10.2016, 18:24
A co tam tak źle powiedz mi bo muszę wiedziec

Wyzysk za małe pieniadze. Nie wiem na jakie stanowisko aplikujesz,jesli na sprzedawce na magazynie to licz się z tym,że zimą bedziesz chodzic w 3 bluzach i nie bedziesz miała jasno określonych zadań.

Looq

Pracowałem dwa dni na Przemysłowej przez agencję pracy. Zostałem zwolniony za to, że chciałem przestawić paletę z wyrobami, bo nie mieliśmy już miejsca żeby pracować... Kierownik, który tam urzędował to totalny idiota, wyzywa ludzi od najgorszych nawet bez powodu.

tuh
@Looq 13.06.2016, 14:39
Pracowałem dwa dni na Przemysłowej przez agencję pracy. Zostałem zwolniony za to, że chciałem przestawić paletę z wyrobami, bo...

Czy to znaczy, że nadal wynajmują ten magazyn na Przemysłowej?

xxx

Wie ktoś czy na stanowisko starszego magazyniera został ktoś zatrudniony

tuh

Holkap wprowadził, oprócz list obecności, logowanie się w systemie, i to przy każdej okazji - przyjście do pracy, pójście na przerwę, powrót z przerwy, koniec pracy... Trochę to kłopotliwe, co przyznał sam Pan M. z Łowickiej. Ale ogólnie pracuje się nadal tak samo.

tuh

Jutro po dwumiesięcznej przerwie wracam do Holkapu na Łowicką, ale tylko na jeden dzień, gościnnie w czasie przerwy w drugiej pracy. Zobaczymy, co się zmieniło.

tuh

Wyjaśni ktoś, co to za akcja z baniakiem?

KROPIDLOWSKI

przestrzegam przed firma HOLKAP z bydgoszczy ,wlasciciel p.piotr jest nieuczciwy ,klamiacy w zywe oczy naciagnał mnie na ok 5000 zł przy remoncie jego hali w parku przemyslowym. duzo mówił obiecywał umowe , platnosci w terminie .nic z tego i z zadnych innych ustalen nie dotrzymał słowa przestrzegam firmy i osoby prywatne niewchodzcie z ta firma w uklady ,bo placa na raty grubo po terminie niewyplacajac wszystkiego .gosc potrafi nawet po ustaleniu cen przy wyplacie oskubac z ustalonej kwoty

Człowiek baniak

Szkoda mi tylko tego baniaka na wode kolego :/

tuh

Ja chyba wiem, kto pisał :D. Aktualnie Holkap zrezygnował z magazynu na Przemysłowej, a co do Łowickiej, to też nie wiem, czy tam jeszcze składują towar. Ponoć mają już nową siedzibę w BFM-ie, a niebawem Nestor Work ma werbować na nowe zlecenie.

Oszukany

Unikać unikać i jeszcze raz unikać!!!! Jeżeli chcecie mieć marną nie pewną( nie wiadomo czy zapłacą jak nie będą zadowoleni) pensję to zapraszam. Jednakże według mnie uczciwość jest najważniejsza, a bycie oszukanym za własny stracony czas przykre. Najgorsza firma z jaką miałem do czynienia. Przembulrysowa unikać.

mASAKRA

Nikomu nie polecam przemysłowej, to jak postepują z ludzmi jest karygodne. Możliwość nieotrzymania wynagrodzenia za cały dzień pracy, nie polecam unikać jak ognia.

niezadowolony

Straszna firma nikomu nie polecam, możesz pójść do pracy i okaże się, że Ci nie zapłacą bo według nich nie wykonałeś tego co powinieneś,naprawdę nikomu nie polecam Pan M niby w porządku, ale nie dajcie się zwieść zwykły "uj" jak będzie okazja to was pozbawi waszej dniówki naprawdę nikomu nie polecam tu przychodzić. Szanujcie swój czas, stracić 8 godzin i nie mieć zapłacone, i to bez powodu naprawdę podkreśalam bez powodu. Oni mogą wszystko i nas nie szanują, apel unikajcie tej firmy.

Bydgoszczak

Czytam opinie na temat roznych firm ;) w 99,5% są to opinie negatywne :) ludzie ogarnijcie sie przeciez wiadomo ze z poczatku nie będziecie zarabiac kososow a fizycznie tez trzeba popracowac ;)

F16

Nie polecam angażu w tej firmie. Reklamują ją jako lekką pracę magazynową, a w rzeczywistości to ciężka harówka jako magazynier. Dużo stresu, bo cały czas poganiają a płaca oczywiście śmieszna... Nie dziwie się, że co chwile szukają nowych osób na zlecenia, bo nie wyobrażam sobie, aby ktoś chciał tam pracować dłużej niż miesiąc.

kaka

Na jakie zarobki miesięcznie mniej wiecej moze liczyć osoba z agencji pracy na stanowisku pakowacz?

tuh

@wiktos W lipcu pracowałem przy produkcji takich plastikowych suszarek i pojemników. Aż tak tragicznie nie było. Teraz bywam u nich od listopada (co jakiś czas agencja dzwoni i oferuje pracę - swoją drogą, Panie z Nestor Work również bardzo uprzejme, dobra agencja). Pracowałem już w trzech lokalizacjach Holkapu - Park Przemysłowy, Łowicka i Przemysłowa, ale teraz zajmuję się głównie załadunkiem i rozładunkiem palet Oczywiście do ideału tej firmie daleko, ale jako praca dodatkowa lub dla kogoś, kto nie musi jeszcze utrzymywać całej rodziny (jak ja), nie jest źle (cały czas szukam stałej pracy, ale na razie udaje mi się tu zarabiać na moje skromne potrzeby). Dla mnie np. ważniejsze od warunków magazynu, stołówki, czy stanu toalety, ważniejsze jest, jak jestem tam traktowany. Przyznam, że ogólna opinia nt. pracodawców Holkapu z mojej strony jest bardziej pozytywna, niż negatywna. Są tam oczywiście takie osoby, które mają swoje "zagrania", i bywają nieprzyjemni, ale ogólnie jest OK. Najbardziej podoba mi się na Przemysłowej, bo tam nie ma tłumów, i są naprawdę fajni i porządni ludzie. Jak mówiłem - kokosów nie zarabiam (ale to też z racji tego, że nie przychodzę tam codziennie - pewnie głównie z racji braku uprawnień na wózki), ale lepszy ten Holkap niż nic. Podkreślę raz jeszcze - nie chcę ich idealizować, ale na pewno jak poszedłem tam pierwszy raz to nie było tak źle, jak czytałem wówczas tutaj w komentach :).

magazynier

nie polecam pracy w tej firmie za pomocą pośrednictwa pracy gdyż pracowałem tak i juz od samego początku zero zainteresowania ze strony koordynatora, nikt nic nie wiedział, nie ma jednej pory na sniadanie, zjesc nawet niczego nie mozna w ciagu tych 8 godzin roboty. musisz sie prosic wszystkich zeby udostepnili ci karte na czip zeby dostac sie do szatni, stołówki. nie ma zadnej osoby odpowiedzialnej za nowych pracownikow nikt niczego nie pokaze co jak ma byc zrobione i maja cie caly czas w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

angela;))

Pracuje w firmie Hokap i mogę smialo powiedzieć ze praca naprawdę nie jest ciezka a kierownictwo oraz samo szefostwo jest bardzo wyrozumiale i bardzo mile dla pracowników. Ja polecam te firme w `100% i jestem dumna ze mogę pracować w tak fajnej firmie;)

anonim
@angela;)) 29.01.2015, 13:57
Pracuje w firmie Hokap i mogę smialo powiedzieć ze praca naprawdę nie jest ciezka a kierownictwo oraz samo szefostwo jest bardz...

Prosze cie... Co ty gadasz kobieto ?? Ja jak tam pracowałam to sama narzekałas cały czas na szefostwo ze są nienormalni... Więc nie rób im dobrej opini pod publiczke.

rasputin

Pracowałem tam i bardzo sobie chwale ta firme gdyby nie zarobki i odległosc od tej firmy to bym tam został na stałe (ludzie i kierownictwo ok polecam). Zarobki to 7 zł na godzine dla pracownika agencji a tak mozna sie z nimi dogadac są wpozadku mi poszli bardzo na reke miło bede ich wspominac (i nic mi nieobiecywali)

lisek wąsik
użytkownik zarejestrowany

hejka kochano, czy obecnie jest jakiekolowiek zatrudnienie wolne możliwe w firmie Holkap? szukam nowego lepszego pracodawcy i z tego co na mieście się słyszy to ta firma ma chyba najlepszą renomę w branży jako pracodawca. czy ktoś konkretnie może temu zaprzeczyć lub potwierdzić? pozdrawiam serdecznie

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

H750

przepracowałam tak sporo czasu o nikomu nawet najgorszemu wrogowi bym nie poleciła tam pracy, obietnice obietnicami a rzeczywistość jest całkiem inna ..... ta firma to obraz rozpaczy i smutku ...... wszyscy mądrzy i najlepsi już poodchodzili ...... ŻAL

tuh

Holkap na Bydgoskich Przemysłowców? Pracowałem tam tydzień, poprzez Agencję Pracy, wszystko na umowę i 7 złotych na rękę za godzinę. Nie rozumiem negatywnych opinii nt. firmy. Mnie się tam naprawdę dobrze pracowało. Praca nie jest ciężka, a pracodawcy byli nad wyraz uprzejmi i wyrozumiali. Zdarzały się pojedyncze zgrzyty, ale ogólnie było ok. I od razu mówię, że nie jestem ich przedstawicielem przysłanym tu, by pisać pozytywne opinie. Jeśli będzie okazja na kolejne zlecenie, to je przyjmę.

Księgowy . HOLKAP
@tuh 29.07.2014, 18:25
Holkap na Bydgoskich Przemysłowców? Pracowałem tam tydzień, poprzez Agencję Pracy, wszystko na umowę i 7 złotych na rękę za god...

Firma Holkap wogóle nie szuka pracownikow oni tak na niby daja ogłoszenia a potem cytuje odp Pani kadrowej Liliany Kozar cytuje odp " jest nie aktualne" .

Księgowy . HOLKAP
@tuh 29.07.2014, 18:25
Holkap na Bydgoskich Przemysłowców? Pracowałem tam tydzień, poprzez Agencję Pracy, wszystko na umowę i 7 złotych na rękę za god...

Firma Holkap wogóle nie szuka pracownikow oni tak na niby daja ogłoszenia a potem cytuje odp Pani kadrowej Liliany Kozar cytuje odp " jest nie aktualne" .

Nn

Witam to prawda co pisza na temat Holkapu nie wiem jakbys sie staral i tak stwierdza ze malo robisz a zarobki marne umowy nie ma robisz na czarno wynagrodzenie tydzien po terminie jeszcze nie wiadomo czy cos ci nie potraca bo zawsze cos stawka 7zl/h wolalabym robic w Okt bo mialabym ubezpieczenie

kaska

Witam.Tak zle opisujecie ten Holkap,byscie musieli pracowac w okt tam dopiero jest praca za marne grosze,biegasz po maszynach minimum i jestes ciagle obserwowana i zestresowana.

G.h

Minimalna jesli masz grupe to umowa o prace jak nie to cud ze cie zatrudnia chyba ze ma zlecenie za grosze. Na czas pensji tez nie bedzie:-) wyzwiska, itp na porzadku dziennym

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

mcgozo

zarobki ? hahahha na poziomie najnizszej krajowej chcesz dorobic dostaniesz za nadgodziny 10 a prezes kupuje bmw za 300tys zl

She

Czyżby ktoś z wyższym wykształceniem nie potrafił obliczać wieków? Kłania się szkoła podstawowa;-) Mamy XXI wiek;-)

Kupujący

Miło się zaskoczyłem gdy wszedłem do tego sklepu. Jest jak w Macro moja żona nie mogła wyjśc. Polecamy

HI

jaka praca taka płaca :)

Sprzedawca

Jeśli ktoś potrzebuje coś do kuchni, to tu to znajdzie!!! Polecam

Klient

Dobra obsługa maja prawie wszystko Polecam!

:)

Jak widac ten portal ma tylko opinie złych pracowników, ale kij ma zawsze dwa końce. Prawie 95% pracowników nie ma wykształcenia wyższego co widać nawet w po ich wpisach. Proste czynności sprawiają im problem lub robią z siebie przygłupów żeby się nie przemeczać. Jeśli chodzi o zatrudnienia nowych pracowników jest duża rotacja, ale co sie dziwić. (usuniete przez administratora). Firma zatrudnia dużo osób niepełnosprawnych, które normalnie siedziały by tylko w domu. Pracownicy zawsze narzekają. W starej siedzibie narzekali na złe warunki pracy, teraz mają super oddzielne pokoje, łazienki itp i tak jest żle. Takim ludziom nigdy nie dogodzisz.

mm

pracowalem w tej firmie i niestety dobrych wspomnien nie mam. wymagania maja straszne a ty musisz na wszystko sie godzic tz standardy !a praktyka praktyka .prawda jest taka ze tam nikt nie wytrzyma dlugo. pensje marne!!!!!

pracowalem tu,

tej pracy tu nie zapomne do konca zycia ,jeden (usuniete przez administratora) ! pracujesz caly czas i nie masz czasu by odpoczac i jeszcze pretensje maja ze za wolno robisz! mozesz sie starac jak najlepiej ale i tak nikt tu cie nie doceni ! pensja nie odekwatna do wykonywanej pracy oraz odpowiedzailnosci.

fori

tak potwierdzam firma ciagle szuka ludzi ! tylko nikt tam nie wytrzymie dlugo na takich warunkach . (usuniete przez administratora)nic wiecej .

anonim

to co ta firma proponuje nowemu pracownikowi to smiechu warte , najlepiej robic za 10 ludzi i za marne grosze. oraz za wszystko odpowiadac.

nowy

pracowalem w tej firmie i powiem krutko nie polecam pracy tu! (usuniete przez administratora)

@@@@

potwierdzam firma nie cieszy sie dobrym zdaniem.

magazynier

Firma to ciagle szukac bedzie bo niestety warunki pracy oraz placy wiele pozostawiaja do życzenia. szczegulnie poszanowanie pracownika! chyba pol naszego miasta przez ta firme sie przweinęła.

Zostaw opinię o Holkap - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holkap