Berry Superfos Lubień

• Kaliska
  • Czaple
  • Sławęckie Góry
  • Stróże
Kaliska - Superfos Poland Sp. z o.o.
Poznań - Berry Superfos Poznań Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Lubień Kujawski
  5. Opinie o Berry Superfos Lubień sp. z o.o.

Opinie o Berry Superfos Lubień Lubień Kujawski

Nie przegap nowości o Berry Superfos Lubień sp. z o.o.!

Gumiś

24.06.2013 07:46

zainteresowany - 2013-06-22 14:06:15 Gumiś - 2013-06-21 09:08:34 ja mam 5000na tydzień?Tak. Czeki dostajemy co tydzień.
zainteresowany

22.06.2013 14:06

Gumiś - 2013-06-21 09:08:34 ja mam 5000na tydzień?
Gumiś

21.06.2013 09:08

ja mam 5000
zainteresowany

18.06.2013 07:59

ile zarabia pracownik utrzymania ruchu?

17.12.2014 14:48

Święta prawda z tym kierowcą, po prostu cham i nie chodzi tu już tylko o to że siedzi na stołówce bo jest też nie miły dla nowych czy czy tych z którymi nie ma dobrego kontaktu.. problemem dla niego jest nawet otworzenie przednich drzwi jeżeli stoi przed nimi ktoś o kim wcześniej pisałem i nie ważne czy stoi się na zewnątrz czy w środku. nie bd pisał który to z panów bo kto jeżdzi autobusem to wie ... pan świata bo autobusem jeżdzi .. żal ..

26.05.2013 16:37

Chciałem poruszyć sprawę autobusu pracowniczego a właściwie jednego z kierowców[usunięte przez administratora].Kierowca ten jest bardzo złośliwy i zachowuje się tak jakby ten autobus to była jego własność.Ludzie po 8 godzinach ciężkiej pracy muszą stać za bramą nawet jeżeli pada deszcz czy jest bardzo zimno i czekać na autobus poniewż jego kierowca pije sobie w tym czasie kawę na stołowce jakby nie mógł zrobić tego wcześniej albo dokończyć czekając przed bramą.Dziwi mnie jednak fakt iż często jeżdżę z biurem czyli o 16-tej i tam zawsze autobus czeka na pracowników przed bramą ciekawe dlaczego.....Bardzo nieładnie panie kierowco,może trzeba się udać w tej sprawie do pana przełożonego?!

06.02.2013 17:43

Ja bym chciala wiedziec jak to jest z przerwami sniadaniowymi karzda brygada ma inny czas na przerwy podobno ogólem kazdy ma 25 min a dlaczego panienki z 5 brygady maja czas nieograniczony siedza najpierw w szatni na poprawieniu makijarzu 5 minut puzniej sniadanie 30 minut powrut do szatni i dopiero na chale : One sie nie spiesza bo nie maja maszyn tylko podpinanie . Czemu im tak wolno ich nikt nie pilnuje a wogule poco one sa . nie lepjej dolozyc do kazdej brygady po osobie i wtedy by panienki wziely sie do solidnej pracy a nie walily w H,,,,,,.
abc

06.02.2013 17:30

ktoś kto ma już dość pracy w tej firmie - 2013-02-01 19:04:24 Od początku roku jest wyścig szczurów w zakładzie a dokladniej w dziale utrzymania ruchu nawet nie ma czasu iść się wysrać za przeproszeniem...jak by mogli to by zostawiali po 5-6 form do przełozenia i ze 20 przebarwień bo 3 formy i 10 przebarwień zmian etykiet iml itp to już jest standard na jedną zmianę i do tego trzeba utrzymać ponad 40 wtryskarek, robotów i innych tego typu urządzeń które non stop się zatrzymują bo ważniejsze jest, żeby chodziły w cyklu OEE niż kilka sekund wolniej i stabilniej a za to wszystko nie ma premii bo nie wyrobiliśmy normy, która teraz jest tak wyżyłowana, że jest praktycznie nie do osiągnięcia! Góra zamiast pomagać to jeszcze bardziej dobija pracowników i wszystko ma w (usunięte przez administratora) bo ma premię roczną nie zależną od wyników produkcji. Inna sprawa to wielcy specjaliści (donosiciele), co udają, że pracują a tak naprawę siedzą na stołkach dlatego, że z ucha dobrze strzelają! Mozna by pisać wiele bo przez kilka lat już swoje widziałem w tej firmie ale chodzi tylko o to, żeby przestrzedz innych przed podjęciem pracy w tej firmie.Popieram kolege co pisal . jeszcze dodam ze pracownice wtryskarek pracuja sumiennie ale jaka placa taka praca w poruwnaniu z chlopakami to my mamy resztki a moze gdyby zarobki byly zblizone do stawek automatykuw to by sie wydajnosc poprawila . My i tak wiekszosc pracy robimy za automatykuw oni chowaja sie za polimakami i dlubia w nosie a maja 3000 pesji , To oni powinni miec te 1200 jak my za ich prace ,
ktoś kto ma już dość pracy w tej firmie

01.02.2013 19:04

07.01.2013 19:08

taki wielki zaklad a pensje smieszne 1300 to smieszne ,,,,,,,,,,,,,,,
gosc

03.01.2013 14:48

Witam Pracowałem tam na początku powstania zakładu,gdzie pensje dla pracownika produkcji to było 700,800 zł z tego co wiem trochę urosły, około 1400 zł to jest max co mają ludzie miejscowi,nie wiem jak z tymi z włocławka i okolic.Ja zwolniłem się w porę po około roku czasu,bardzo się z tego cieszę straciłbym parę lat dorabiając państwo z biura,aby firma mogła brać samochody po około 200 tys zł w leasing do dyspozycji kierowników i innych hien.Po części niskim zarobkom i wykorzystywaniu winni są pracownicy którzy na wszystko się godzą i przytakują no i oczywiście pan burmistrz [usunięte przez administratora] który jest człowiekiem bez wiedzy i kompetencji do piastowania swojego urzędu,nie potrafiący walczyć o mieszkańców aby mieli zwyczajnie lepiej.Pan jest zajęty aby wszystkie przetargi w gminie wygrywał [usunięte przez administratora] i spółka,prywatnie sąsiad pana [usunięte przez administratora]

03.12.2012 08:03

Witam , nadchodzą święta i zbliża się czas otrzymywania bonów czy świadzczeń socjalnych. Mam nadzięję, że nikt nie pominie osób zatrudnionych przez AGENCJĘ. Na spotkaniach, które organizowane są co miesiąc jest rozmowa na temat tego , że wszyscy jesteśmy traktowani jednakowo i jesteśmy jednym zespołem. Dochodzę jednak do w niosku , że to jedynie puste słowa, gdyż sprawa ta wygląda zupełnie inaczej.my z AGENCJI nie mamy nic , a osoby zatrudnione przez SUPERFOS mają aż za dużo. Można to przecież jakoś podzielić.
ABC

24.11.2012 18:46

Pracownicy zatrudnieni przez AGENCJE TYMCZASOWĄ sa wykorzystywani na MAXA pracują nawet lepiej niż ci z Superfosu a nie nalezy im się nic ani talony świąteczne , ani wczasowe , najlepjej jakby przychodzili jeszcze zamiast pracowników Superfosu bo oni chcą sobie iść na urlop .Wydaje mi się że świąteczne powinni otrzymać wszyscy jednakowo bo jeden cały rok się naprawde stara i nie ma nic a drugi się obija i ma talony . A naprawdę niektórzy z Superfosu nie wiedzą nic o produkcji omijają maszyny bo się ich boją ,chodzą po hali i się cieszą , taki dają przykład i tego nikt nie widzi .Panie dyrektorze jeśli to czytasz to weś się za to a wtedy brakowość spadnie zdecydowanie .
@@@@

29.10.2012 11:15

PANIE DYREKTORZE---- DLACZEGO PRACOWNICY AGENCJI SĄ GORZEJ TRAKTOWANI OD PRACOWNIKÓW SUPERFOSU .
Dział produkcji

22.10.2012 08:47

Panie Dyrektorze !!! Skoro jakiś produkt został zatrzymany(zablokowany) z winy operatorki to musi zostać po godzinach i ogarnąć to co odwaliła na produkcji. Dlaczego nie dotyczy to Mistrza,Kontroli Jakości ,Lidera itp. Którzy się podpisują że jest wszystko OK albo świadomie nie podpisują niezgodności żeby nie ponieść konsekwencji. Gdzie tu logika. Mam wrażenie że pan dyrektor wie co się dzieje ale przymyka na to oko dając super przykład
****

10.10.2012 16:07

Przeraża mnie fakt jak mało inteligentni i kompletnie niewykształceni ludzie zajmują wysokie stanowiska w tym zakładzie!!!Moim zdaniem to bardzo zaniża poziom tego zakładu i źle wpływa na komfort pracy innych pracowników!!!
missy

06.05.2012 15:42

W superfos pracuję od niedawna, praca sama w sobie nie jest taka zła- to ludzie, którzy tam pracują ci ją obrzydzają. Kiedy nowa osoba sobie nie radzi to wieloletnie pracownice siedząc na stole lub palecie tylko obserwują i naśmiewają się z niej zamiast po prostu po ludzku pomóc. Mało tego, chodzą po dziesięć razy na zmianę na papierosa lub po wodę do mistrzówki i paradują z kubkiem po hali, chociaż wodę można mieć tylko w plastikowej butelce - ale im przecież wolno, bo one są super pracownice...
y

13.04.2012 18:58

Zastanawia mnie również fakt jak strasznie niesprawiedliwie traktowani są ludzie chociażby pod względem przepisów bhp!Niektórzy zgarniają [usunięte przez administratora] jak tylko im włosek z pod czapki wystaje albo szeleczka od spodni a inni mowa tu o paniach mogą mieć paznokcie wymalowane na jaskrawy róż,bluzeczki z cekinami i tego nie widzi nikt ani pani od bhp ani mistrzowie ani cała góra!!!!!
XXL

10.10.2011 11:36

Droga koleżanko ale kontrola jakości to nie wszystko.Bo zdarzają się nagminnie sytuacje kiedy to maszyna szwankuje a produkty spadają na posadzkę co prowadzi do wzrostu braków. A mechanik czy automatyk nie ma czasu bo jest zajęty przeglądaniem stron internetowych. Więc nie zganiaj wszystkiego na kontrolę jakości
Pomysł dla Małgosi P......

05.10.2011 12:05

A ja mam pomysł aby wprowadzić chociaż na okres próbny(np.30dni) stałą kontrolę jakości produkcji.Czyli nasze koleżanki z kontroli jakości przez całą zmianę chodzą od maszyny do maszyny i kontrolują produkcję na bieżąco.Jeśli w tym okresie poziom braków,reklamacji i zatrzymanych palet się nie zmniejszy to odpowiedź jest prosta: KONTROLA JAKOŚCI DO NICZEGO SIĘ NIE NADAJE
Cała prawda o produkcji

05.10.2011 10:13

moim zdaniem kontrola jakości powinna brać 100% odpowiedzialności za wyprodukowany produkt. Na dzień dzisiejszy jest tak: Kontrola jakości zgłasza produkt niezgody z normą(bubel).Maszyna powinna być zatrzymana i poprawiona a w rzeczywistości jest tak że mistrz dopuszcza bubel do produkcji(czyli produkcja braków i wzrost reklamacji) Bo dla mistrza liczą się kilogramy i OEE.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Berry Superfos Lubień?

Kontakt - Berry Superfos Lubień sp. z o.o.

140 87-840 Lubień Kujawski

Branża główna: Opakowania i pakowanie

02.08.2011 20:16

kto tam pracuje ten wie!!!

29.07.2011 09:58

Co to za " specjalistki", i kim jest pan[usunięte przez moderatora]

28.07.2011 22:47

Faktycznie sztab specjalistek jaki posiada pan [usunięte przez moderatora]. jest fatalny!Lale praktycznie na niczym się nie znają zwłaszcza ta jedna ale codziennie udają ciężko zapracowane chociaż w rezultacie ich praca ogranicza się do chowania po kątach i siedzeniu na palarni!!!O ich wykształceniu nawet nie wspomnę!!!

29.06.2011 17:36

jest coraz gorzej
rafvis

22.05.2011 18:55

witam. mam takie pytanie odnośnie zarobków. obecnie pracuję w rpc w uk ale chcę już wrócić do PL. rozmawiałem już z szefem i jest możliwe przeniesienie mnie do superfos na zasadzie transferu. muszę się jedynie dowiedzieć jakie pieniądze proponują. interesują mnie zarobki (przeciętne) pracownika, operatora wózka widłowego oraz kierownika lub brygadzisty (nie wiem jak to jest u was zorganizowane). tu w uk robię wszystko: od operatora maszyn, poprzez wózkowego oraz kierownika zmiany raz na noc raz na dzień. jeśli by zaproponowali ciekawe pieniążki to może bym się przetransferował. z góry dziękuję za wszelkie informacje na ten temat i pozdrawiam.
pracujacy czlowiek

21.05.2011 14:27

zgadzam sie z opinia moich przedmowcow syf syf syf to malo super (usunięte przez administratora) specjialisci rodzinni po zawodowce szkola sie czyt piora im mozgi na tych szkoleniech nic po za tym nam tez probuja co miesiac wcisnac kit malo ktoo sie tym podnieca nikt ich chyba juz nie slucha mobbing jak najbadziej jestes chory na czterech[usunięte przez moderatora]a jak chcesz uw to musisz miesiac wczeniej a najlepiej rok bo uw jada po znajomosci i wedlug chumorow specjialisty i sztabu jego specjialistek zanim zatrudnisz sie w tym syfie zastanow sie bo naprawde jak jestes slaby psychicznie mozesz nie dac rady a najgorsze (usunięte przez administratora) to jest produkcjiaa
xyz

17.05.2011 12:15

zgadzam się z tym, że to tylko dla pracowników na stanowiskach Dyrektor wykupił basen, halę sportową ale i nie tylko, bo jeszcze jest siłkownia i fitnes dla tych biurowych. Czasami nawet dyrektor robi imprezy dla wybranych pracowników z biura. Jak tak to nie ma pieniędzy na podwyżki. Dlaczego nie traktuje się wszystkich pracowników jednakowo. Albo niech korzystają wszyscy albo nikt. Szaracy do pracy a państwo z biura i na stanowiskach do rozrywki.

27.04.2011 13:08

Ten zakład to dobrze traktuje tylko swoich pracowników iz biura osoby na staniskach. Dla nich nawet zakład wynajął basen i halę sportową, z czego korzystają osoby zamieszkałe na terenie Włocławka, a przecież powinni tak zrobić, żeby wszyscy pracownicy mogli korzystać z tych atrakcji, a przede wszyskim zakład jest w Lubieniu to tu powinien zakład zapewnić jakieś atrakcie. Jak na podwyższki to nie ma pieniędzy, a dla przydupasów jest wszystko, bo szary pracownik się nie liczy
sarna

08.04.2011 15:47

Faktycznie zakład z zewnatrz prezentuje sie bardzo ladnie,ale atmosfera w środku juz taka nie jest.Osoby na stanowiskach oczywiscie nie wszystkie ,to typowi [usunięte przez moderatora] chociazby osoba zajmujaca sie specjalnoscia ds. najlepszych praktyk jest żałosny może ktoś wreszcie pomoże mu odejsc z tej firmy .

26.03.2011 21:16

W tym zakładzie nic nie trzyma się kupy!!! Powód? Za dużo ludzi myślących.Wszystko ładnie,pięknie wygląda w teorii a w rzeczywistości jest jeden wielki chaos. Buble były!!!Są!!! I będą produkowane!!!!!
xyz

05.03.2011 14:35

To jest niestety prawda! Kiedy dyrekcja się za to zabierze ? a może to pochwala ?
xxx

10.02.2011 05:58

RPC zrobi porządek ,osuszy (usunięte przez administratora) i zbuduje dom bez grupy inżynierów po ZSZ.

16.01.2011 20:14

czy wyglad zewnetrzny mowi o wszyskim? raczej nie, a na pewno w tym przypadku.W tej firmie bywa roznie,ale czesto po prostu opadaja rece z powodow roznych np.wyplata(powinno byc tyle kasy ile wykonuje sie pracy) a czasem ...zabawnie gdy sie patrzy na pomysly tych 'z gory' (kolorowe karteczki,opierdzielanie gdy nie maja racji....) aa i taaakie tam...
nikt

11.01.2011 19:19

Jestem pracownikiem MANPOWER . To manipulanci , wysyłanie do pracy bez podpisywania umowy , niedotrzymywanie żadnych ustaleń , lekceważenie ludzi głownie młodych ludzi chcących pracować.Wszystko pod płaszczykiem znajomości i układów z kierownictwem i dyrekcją Superfos naczele.Wszystko gotuje się w człowieku jak słyszy dziewuszkę która jawnie kpi , udaje ze nic nie wie , nic nie może i w ogóle jaki jest problem ? przecież ona jest po to aby oszukiwać i kpić z ludzi . Ale was drodzy manipulanci z MANPOWER też wkrótce spotka taki sam los firma tez was zmanipuluje , tez dostaniecie wynagrodzenie za swoja pracę ! Wtenczas może zrozumiecie co to znaczy !
xxx

10.12.2010 11:25

Wielkim odkryciem uczonych kierowników Superfos, a przede wszystkim kierownika utrzymania ruchu jest dysponowanie urlopami pracowników - wybierają czas w jakim ktoś ma iść na swój wypracowany urlop, nie konsultując tego absolutnie z pracownikiem. Pogratulować pomysłu!
dodi

09.10.2010 10:07

Moje zdanie jest takie, żę brudy powinno prać się we własnym podwórku, a nie wyciągać za granicę
Wizaż

05.10.2010 20:22

W tym zakładzie nie da się normalnie pracować , jesteś obserwowany cały czas. Zwolnienia to normalka , czerwone kartki to pomysł abyś nie dostał premii. Fundusz socjalny jest dla elity z biura. Prezesa można ocenić, żę na niczym się nie zna. Jego donosiciele bałamucą go na każdym kroku, aby utrzymać swoje stołki.Prezesie otwórz oczy -ten zakład można zrobić liderem w Superfos. Specjaliści są nie tylko w biurze . Sprawdź ich wykształcenie -WARTO Dania się dowie o wszystkim
slustowany

24.09.2010 13:50

Tan zakład to [usunięte przez moderatora]człowieka przez człowieka. Oszukują jak się da. Stale tylko ucinają albo zabierają premie, twierdząc że są braki ale dziwnym trafem produkcja cały czas idzie i zbyt towarów też jest . Pewnie szefostwo zbiera pieniądze i sobie zafunduje wysokie nagrody na koniec roku.
superfoska

19.06.2010 15:37

szok pracownicy wyzszych rangi brygadzistki majstrzy nie wszysty to typowe trzynachy jedna nawet ja ukonczyla [usunięte przez moderatora]syf za grosze a specjialisci rodzinni sa the best
superfoska

19.06.2010 15:29

ogolnie nie zapedzalabym sie do pracy (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Berry Superfos Lubień sp. z o.o.