PPHU Markam

Kasinka Mała

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 175 ocen.

Opinie o PPHU Markam

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU Markam

Igor

MARKAM to nowoczesne przedsiębiorstw, które postawiło na transfer nowych technologii i inwestycje. Hodowla, ubój, produkcja – to łańcuch gwarantujący odporność na problemy. Może o tym porozmawiajmy a nie ciągłe biadolenie!!

saton

zlodzieje zlodzieje zlodzieje

marsal
@saton 21.03.2017 20:09
zlodzieje zlodzieje zlodzieje

A dla czego tak twierdzisz. Pracowałem w tym zakładzie i Pan Marek nic mi nie ukradł. Owszem powoli dokłada obowiązków , nie płaci za urlop , odbija coraz więcej godzin itp. Zawsze można zmienić pracę ,ale żeby od razu tak ostro się wypowiadać. Pozdro

Nikośka
@marsal 24.03.2017 13:41
A dla czego tak twierdzisz. Pracowałem w tym zakładzie i Pan Marek nic mi nie ukradł. Owszem powoli dokłada obowiązków , nie...

Hmm nie płaci za urlop, odbija coraz więcej godzin itp :) i ty twierdzisz że cię nie okradł ;)

Pracownik

Witam nie polecam tej firmy pracowałem wczesniej w polsce i za granicą ale takiego dziadostwa nie widziałem nigdzie charuje się ponad śiły a nie wiesz za ile bo kierownik jakieś akordy wymyśla a ludzi się tam wykorzystuje i zastrasza

Xxxx
@Pracownik 19.06.2017 20:57
Witam nie polecam tej firmy pracowałem wczesniej w polsce i za granicą ale takiego dziadostwa nie widziałem nigdzie charuje...

Masz racje czlowiek charuje i nie wie co z tego bedzie mial wykorzystuja czlowieka do bolu psychicznym szantarzem robia z ciebie niewolnika pracy a jak sie odezwie to to najgorszy na firmie pozdrawiam

polak

zlodzieje

Kik

Odpowiedz do Ja .Kali mieć Kali być. Uczył Marcin Marcina sam głupi jak .......!

redy

wedlinki z kasinki sa tak obrzydliwe jak ...misiaszek

Ja
@redy 15.12.2016 11:01
wedlinki z kasinki sa tak obrzydliwe jak ...misiaszek

Jak ci Sławek nie smakują to nie obrzydzaj innym ! A Misiaszek , się pisze z dużej litery !

redy

wedlinki z kasinki sa tak obrzydliwe jak ...misiaszek

Sedno

Ten zakład powinien znajdować się w czołówce na liscie kontroli PIP oraz SANEPIDU. Ludzie pracują bez umów i badań w punktach sprzedaży brud i ubóstwo tak właśnie wyglądają realia. Szczególną uwagę należy poświęcić kontroli miejsc sprzedaży pod tym kątem umów, dokumentacji i kontroli higieny. #Pip #GIS

Lex

Najniższa średnia krajowa to stawka która nie może zostać w żaden sposób zmniejszona wynosi 1850 zł brutto 1360.69 zł netto to daje 11 zł brutto. Po pierwsze 1 dnia przed rozpoczęciem pracy każdy pracownik otrzymuje umowę o pracę, skierowanie na szkolenie bhp zorganizowane na koszt pracodawcy oraz skierowanie na badania lekarskie za, które płaci pracodawca nie wy zapamiętajcie to na zawsze!. Po szkoleniu i podpisaniu umowy dopiero rozpoczynacie pracę. Zmiana stanowiska pracy to nowa umowa badania i szkolenie. Nie łódźcie się, że wam ktoś zapłaci bez umowy. Każdego dnia róbcie zdjęcia w miejcu pracy i nie zapomnijcie, że jest zawsze monitoring na którym jesteście nagrani. Na tej podstawie możecie złożyć skargę zbiorową do Państwowej Inspekcji Pracy a PIP pozew zbiorowy do Sądu Pracy z urzędu za to też nic nie płacicie. Jeżeli idziecie na próbę - nie ma czegoś takiego. Jedyna możliwa kolejność to Umowa, szkolenie, badania i dopiero praca. Jeżeli będziemy przystawać na inne zasady w tym kraju nigdy nic się nie zmieni. Wszystkie osoby odsyłamy do lektury Kodeksu Pracy oraz na http://www.infor.pl/prawo/praca/inspekcja-pracy/294535,Jak-napisac-skarge-do-PIP-na-lamanie-praw-pracowniczych.html tutaj znajdziesz porady jak rościć swoje prawa. Kodeks Pracy dostępny jest na stronie http://isap.sejm.gov.pl/Download?id=WDU19740240141&type=3 wiedza nie boli przeczytaj i poznaj swoje prawa.

Ania klientka

Witam również robię bardzo często zakupy na stoisku w Tesco i zawsze jestem miło i profesjonalnie obsłużona,zawsze mam dobrze doradzone produkty,zawsze panie są uśmiechnięte a pani kierownik naprawdę zna się na rzeczy umie doradzić i zawsze mogę na liczyć jej pomóc w wyborze wędlin,a dodam że zawsze jestem niezdecydowaba i nigdy nie wiem co mam kupić ...Wielki szacunek dla kobitki za anielska cierpliwość i podejście do klienta......

Pani1

Tu sie z Panem nie zgodzę akurat kierowniczka ze stoiska w Dąbrowie Górniczej jest bardzo miłą osobą zawsze uśmiechnięta, dobrze doradzi i poleci towar nigdy nie zauważyłam żeby ustawiala ptracownika przy kliencie. To jakaś bzdura

rafal
@Pani1 18.10.2016 19:21
Tu sie z Panem nie zgodzę akurat kierowniczka ze stoiska w Dąbrowie Górniczej jest bardzo miłą osobą zawsze uśmiechnięta, d...

Musze z przykroscia stwierdzic ze widzialem jak jedzie rowno po pracownicach ja rozumie wszystko ale takie zachowanie kierowniczki przy klientach zenada a pani niech czyta ze zrozumieniem bo ja nic o polecaniu i dobrym wciskaniu towaru nie pisze to po co takie wywyzszanie ?????? jaka ona nie jest

Klientka

Witam też jestem klientka stoiska praktycznie codziennie i chyba pan nigdy nie był na tym stoisku skoro wypisuje takie bzdury!!!!!!!!Wszystkie panie które tam pracują są mile i zawsze służą pomocą i radą.....proponuję znaleść sobie jakąś pracę a nie oczerniac innych bez podstaw......

rafal

Witam jestem klientem sklepu tesco w dabrowie górniczej nie podoba mi sie kierowniczka stoiska miesnego jest okropna wydziera sie na pracownikow zle ich traktuje cwaniara szefostwo powinno zrobic z nia porzadek tyle w temacie

Tomek z żoną
@rafal 18.10.2016 10:02
Witam jestem klientem sklepu tesco w dabrowie górniczej nie podoba mi sie kierowniczka stoiska miesnego jest okropna wydziera...

Panie Rafale zupełnie się z panem nie zgadzam kierowniczka tego stoiska jest bardzo kompetentną i miłą osobą. Zawsze dobrze doradzi i nikogo nie oszuka. Chcielibyśmy, aby większość sklepów miała taką miłą obsługę. Pani Justyna i Pani Beata są osobami bardzo przyjemnymi i kompetentnymi. Polecam stoisko mięsne w TESCO w D.G. NAJLEPSZE WYROBY.

dxd

Tak dbają o pracowników a ciągle ich szukają!!! Ciekawe kto pisze te durne opinie . Prawdy nie da się zakrzyczeć lub zatrolować.

dxd

Tak dbają o pracowników a ciągle ich szukają!!! Ciekawe kto pisze te durne opinie . Prawdy nie da się zakrzyczeć lub zatrolować.

Gościnnie

Mam pytanie, czy jest ktoś kto pracuje w tej firmie albo pracował? Mam pytanie odnośnie pracownika w tej firmy. Jeżeli jest ktoś kto może mi pomóc to proszę o odezwanie się na moje GG: 36323333. Dziękuje.

heey

Taa !!! na pewno. Widziałem ich ogłoszenia na paru kiblach to na stuwę szukają ludzi .Załapiesz się i będzie ci dobrze i nawet cię przyuczą!!! CHa cha cha.

yz

Ja to bym sie przyjoł do roboty bo ptrzebyje kasy ale nie na jakiś staż. ja konczyłem szkoło w krakowie KSW isie cenie.Dzwońta do mnie na 666 005 301 od 10 do 19 codziennie .

Pracownica

Dziwi mnie fakt że tak wiele jest złych opinii o Tej firmie. Pracuję już dlugo i umowę dostałam na samym początku. Nigdy nie zawiodlam się na nikim. Pracodawca i tak jest zbyt wyrozumiały dla niektórych. Pracując widziałam i słyszałam naprawdę wiele, są pracownicy co potrafią pokazać na co ich stać. Jedni kradną, jedni piją i przychodzą w takim stanie do pracy. Pokażcie mi pracodawcę, który toleruje takie zachowanie. Dyrekcja i kierownicy przemili ludzie,jesli Wam nie odpowiada to zawsze możecie pracować w hipermarkietach. Powodzenia.

pracownica

Hehe umowa o pracę na czas nieokreślony ciekawe gdzie, pracuję już 5 rok i z każdą umową słyszę,ze raczej stoisko zamkną i nie daja umow na dłużej.... stabilność i jest co do wypłaty bo regularnie,ale z ludzi robią poniewieraczy wiecznie rzucają ze sklepu na sklep bo ludzie się nie chcą przyjmować, po 2-3 dniach rezygnują. Jak nie pójdziesz na inny sklep to teksty-to do zwolnienia.

pracownica
@stara 10.09.2016 09:48
Z tego co wiem, a też pracuję w tej firmie prawie 2 lata, wcale nie musisz się godzić na to, aby ktoś "ciągle przerzucał C...

Ciekaw bardzo to co piszesz hehhe non stop jest problem z przerzucaniem na inne sklepy, jak się nie zgodzisz to albo straszenie zwolnieniem albo dyrektorem. Już nie wspomnę o fochach kierownika i wyrzywaniu się później. Nie wiem jak u Ciebie, ale u nas na sklepie tak jest.

kolażanka
@pracownica 29.08.2016 10:50
Hehe umowa o pracę na czas nieokreślony ciekawe gdzie, pracuję już 5 rok i z każdą umową słyszę,ze raczej stoisko zamkną i nie...

Nabierają wszystkich. Ludzie we wszystkich tego typu firmach są te same warunki pracy. Wyzysk brak umów a wymagania z kosmosu. Wiem cośo tym. Była pracownica Polstanu.

anonim

(usunięte przez administratora)

Jaaa

Jest UMOWA O PRACĘ .najpierw na czas określony..a jak się sprawdzisz to jest na czas nieokreślony ZUS też jest opłacany..robię tam jakiś czas i nie narzekam na pracę.. mnie się podoba.. a w każdej pracy jak zasłużysz na ochrzan to go dostaniesz..czy to w biurze czy gdzie indziej :)

Jaaa

Jest UMOWA O PRACĘ .najpierw na czas określony..a jak się sprawdzisz to jest na czas nieokreślony ZUS też jest opłacany..robię tam jakiś czas i nie narzekam na pracę.. mnie się podoba.. a w każdej pracy jak zasłużysz na ochrzan to go dostaniesz..czy to w biurze czy gdzie indziej :)

nieobecny

Co może mieć do zaoferowania markam !!!. Buty gumowe i śniadanie takie walory podkreślał kiedyś wielki dyr misio(bez nazwisk i tak wiadomo o kogo chodzi). Dzisiaj o lasce podpierając się nosem przywleka się do firmy . Tak bardzo się dorobił że obecnie na kolanach ryjąc nosem przychodzi do "pracy". Jak żyć narzeka dookoła. Bardzo chciał być przy korycie ale niestety pieniążki pozbierał z Krakowa tylko raz . Szef już był ostrożniejszy i nie dał się przekręcać na grubszą kasę. Jak pisał wieszcz -miałeś chamie złoty róg....

anonim

(usunięte przez administratora)

gość

Chyba nie wierzysz w te bzdury "od garnka do ziarnka", to czysty wymysł dla takich naiwniaków jak ty, mięso jest oczywiście kupowane.

anonim

(usunięte przez administratora)

DDUU..A

Oni szukają od dwudziestu pięciu lat, a ty gościu nie udawaj szukającego pracy. Tam pracują sami kamikadze.

wszyscy

W żadnym miejscu w moich wypowiedziach nie ma nic co by świadczyło o braku szacunku dla firmy markam (celowo przez małe m). Ludzi szanowna Pani nie szanuję się za to że hodują świnki ,uprawiają działkę lub sprzedają kiełbasę. Proszę sobie przeanalizować hierarchię wartości bo chyba się Pani troszeczkę pogubiła.

wszyscy

W żadnym miejscu w moich wypowiedziach nie ma nic co by świadczyło o braku szacunku dla firmy markam (celowo przez małe m). Ludzi szanowna Pani nie szanuję się za to że hodują świnki ,uprawiają działkę lub sprzedają kiełbasę. Proszę sobie przeanalizować hierarchię wartości bo chyba się Pani troszeczkę pogubiła.

Wszyscy

Niestety do niektórych trzeba łopatą.Te wyznania są moje. Po prostu czytaj ze zrozumieniem.Napisałem tylko że życie jest zbyt krótkie i piękne żeby je spędzać od rana do wieczora w pracy nawet dobrze płatnej. Kolegami nie jesteśmy . Mam swoich przyjaciół. Boże chroń od makramu!!!

Wszyscy

Pamiętajcie wszyscy że życie jest darem który dostaliśmy od Boga i nie pozwólmy nikomu by go nam marnował. Jutra po prostu może nie być!. Nie sprzedawajcie go za żadną cenę!.Pieniądze dają wolność którą zapewne ma właściciel lecz za cenę zniewolenia tych którzy na niego pracują. Wszyscy którzy tylko mają cień szansy na inna pracę to odchodzą. Panie właścicielu proszę najpierw dostrzec w tych pracownikach ludzi z ich małymi i dużymi problemami którzy czują i odbierają ten świat podobnie jak Pan a nie są tylko trybikami w Pańskiej maszynie.Dlaczego wszyscy tak żle mówią o Panu i tej firmie , czy to nie daje do myślenia . Czas to zmienić . Pozdrawiam całą załogę a na końcu Pana.

nowa

Mi tylko żal ludzi, którzy są zmuszeni tam pracować za marne grosze, ponieważ nie mają innej możliwości zarobienia na chleb. I niech nikt nie mówi,że każdy może odejść bo w pewnym wieku pracy już nie znajdzie tak łatwo i to jest właśnie wykorzystywane w Markamie.

wielki

Mała z twojej wypowiedzi wynika że nie jesteś bezstronna i pisząc te wierutne kłamstwa utwierdzasz mnie w przekonanie że słoma ci z butów wystaje.

nowa

Ta firma ma już z górki ha ha

były

Większość byłych pracowników markamu doskonale sobie radzi w innych firmach. Mało tego zajmują eksponowane stanowiska, są cenieni, szanowani na rynku pracy oraz przez pracodawców (przykładów jest dużo) i za nic nie wrócili by do makramu w którym wszyscy byli uważani za idiotów.Ten Się śmieje kto się śmieje ostatni.A Ja Ha HA Ha.

były

Większość byłych pracowników markamu doskonale sobie radzi w innych firmach. Mało tego zajmują eksponowane stanowiska, są cenieni, szanowani na rynku pracy oraz przez pracodawców (przykładów jest dużo) i za nic nie wrócili by do makramu w którym wszyscy byli uważani za idiotów.Ten Się śmieje kto się śmieje ostatni.A Ja Ha HA Ha.

ona

pracowalam w tej firmie rok temu wytrzymalam zaledwie miesiac.to prawda ze pracuje sie ponad norme godzin .natomiast liste obecnosci wypisuje sie zgodnie z harmonogramem obowiazujacym w danym miesiacu .nadgodzin sie nie wpisuje .nie sa one wyplacane ani nie ma mozliwosci odbioru ich jako np dnia wolnego .z powodu ciaglego braku personelu.pani kierownik traktowala kase jako firme pozyczkowa nigdy pogotowie kasowe sie nie zgadzalo .jedno wielkie oszustwo .ja rozumiem ze sa ciezkie czasy brak pracy itp.prosze mi wierzyc bylam w ciezkiej sytuacji z dnia na dzien zostalam sama bez pieniazkow bez pracy z niepelnoletnim dzieckiem .ale nie poddalam sie odeszlam z markaru i udalo mi sie .mam swietna prace .nikt mnie nie wykorzystuje .wiem za co i za ile pracuje.drogie panie wiecej wiary w siebie.

ktos

Firma która wyłącznie uzurpuje sobie prawo do pracownika .Spróbuj się zwolnic z tej firmy a będziesz największym wrogiem a pan właściciel każe ci odpracować trzy miesiące, bo inaczej dyscyplinarka. Nie ważne że tyrałeś po 260 godz i więcej w mcu on ma władzę i za nic nie pójdzie nikomu na rękę. Nigdy nie zrozumiem tego człowieka. Pewnie gdy by mógł strzelać to prawdopodobnie by to robił bo liczy się tylko on i jego biznes , reszta nie istnieje. Many ,many many.Uch igelne jest blisko.

Marika

W pełni popieram wypowiedz mysle ze solidna firma pracuje od nie dawna kazdy jest czlowiekiem a wylewanie kwasu na forum nic nie da warunkiem sukcesu jest praca uczciwosc i własciwa komunikacja zawsze mozna zadz do firmy i pomoga doradza mysle ze jest ok zycze cierpliwosci . A w ktorej pracy jest lekko i nic nie mosisz robic naeet dyrektor i kierownik jezdza zadz o 21 on nadal jest w pracy nie zazdroszcze .

były

Jeżeli masz ciasne buty to je zmień i przestań narzekać,nie chcesz ich zmienić to chodz w ciasnych i tym bardziej nie narzekaj. To ty decydujesz o sobie a nie Pan Właściciel masarni czy jakiś kierowniczyna który wchodzi im do d....y. A jeszcze jedno nie obrażaj ludzi bo wówczas sam nie jesteś w porządku.

ktos

kierownik jak z du....y trąbka kawał oszusta wchodząc do pracy trzeba się przed wszystkimi rozebrać bo tak sobie wymyślili. to co sie tam teraz robi to masakra oszusci i zlodzieje ostatnio z koperd pieniadze gina goraej jak oswiecim.

Chuda
@ktos 07.03.2016 16:31
kierownik jak z du....y trąbka kawał oszusta wchodząc do pracy trzeba się przed wszystkimi rozebrać bo tak sobie wymyślili. to...

Mam lepszy pomysł:-) dajmy sobie wszyscy zdjęcia na FB w bieliznach lub jak leżymy w łóżku. Porażka!! Co to za kierownik jak robi z siebie ofiarę losu?! Czy ktoś taki może być kierownikiem??? Gdzie tu szacunek dla samego siebie a pracownicy jaki mają obraz?:-) jaki szanujący się i inteligentny facet obnaża się przed całym światem.

ola

witam .praca w tej firmie to naprawde ostatecznosc,wspolczoje wszystkim ktorzy sa zmuszeni przez zycie aby tu harowac za psie pieniadze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez zadnej nadzeji na jutro.

Gwiazdka
@ola 22.02.2016 09:01
witam .praca w tej firmie to naprawde ostatecznosc,wspolczoje wszystkim ktorzy sa zmuszeni przez zycie aby tu harowac za psie p...

Najgorsza firma jaka istnieje! Zwolnili jednego a przyjęli drugiego gorszego kierownika! Wydaje się taki dobry a to tylko pozory!! Mobbing to jego drugie imię. Kobiety nie dajcie się omamić jego fałszywą i zdradziecką buźką. Powodzenia!!!

były

Pracowałem w tej firmie i nie było to pozytywne doświadczenie . Pracowałem bo jak większość musiałem utrzymać rodzinę. Kłamstwo , pomówienie , intryga,mobbing przez duże M, były na porządku dziennym.Nie pasowało to odszedłem!.Natomiast chcę powiedzieć że pieniądze były wypłacane zawsze na czas i bez przyczyny nikt pochopnie nic nie potrącał.Chcecie to pracujcie albo nie , lecz bądzcie obiektywni.

Ruda
@były 11.02.2016 20:33
Pracowałem w tej firmie i nie było to pozytywne doświadczenie . Pracowałem bo jak większość musiałem utrzymać rodzinę. Kłamstwo...

Zgadzam się w stu procentach!

małpa

nadgodziny owszem będą wypłacone jeśli dokładnie sobie spiszesz swoje godziny pracy, wystąpisz do zakładu o ich zapłatę a jeśli nie to podasz ich do sądu pracy - przypominam w sklepach jest monitoring a zgodnie z zaleceniem dyrektora ostatnia rzeczą jaką robisz po zakończeniu zmiany to wysłanie sms-a o utargach do wielce szanownego dyr i kierownika - pozdrawiam i trochę myślenia

SIM

Pieniądze to nie wszystko. Do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć, przede wszystkim mentalnie.Frak na biznesmenie dobrze leży dopiero w trzecim pokoleniu a narazie to trzeba słomę z butów wytrzepać i zaczać pracować nad sobą.Jaki pan taki kram.

astronom

To właściciel decyduje jaki charakter ma firma itd i za to odpowiada.Zasłanianie się jednym czy drugim adamem nie zmieni opinii ani nie zasłoni prawdy o właścicielu. pan adam Konacki to zwykły opowiadacz który mówi i robi wszystko na pokaz . Po prostu pozer i do tego zwykły cham który zupełnie nie szanuje ludzi.Uważam że nie nadaje się nawet do pasienia krów bo przy jego podejściu zapewne przestały by dawać mleko.

fajna

Moze by się soś zmienilo ale jakby Konacki jeszsce wyleciał

pik

Ruda nie bądż naiwna , rybka zawsze śmierdzi od głowy a ta się nie zmieniła!!!.

Ruda

Wreszcie wreszcie wreszcie zmienili kierownika !!! Premie się będą zgadzały porządek i spokój na sklepach. Boże niech będą dzięki!

mala159
@Ruda 22.12.2015 19:20
Wreszcie wreszcie wreszcie zmienili kierownika !!! Premie się będą zgadzały porządek i spokój na sklepach. Boże niech będą dzię...

ale jestescie naiwni wy dalej wierzycie ze tam bedzie lepiej tam sie nie zmieni nic premie dostaja tylko ci co wchodza bez wazeliny kierowniczka i derektorowi

obiektywny

Cztery koła w Markamie to za dwa miesiące i bez ubezpieczenia na czarno za 35o godzin z których odtrącą ze czterdzieści. Jeżeli pokażesz odcinek z takimi zarobkami za ustawowy czas pracy to ja dam ci cztery koła , a jezeli nie to ty mi dasz dwa kółka.

alojzy
@obiektywny 19.12.2015 18:58
Cztery koła w Markamie to za dwa miesiące i bez ubezpieczenia na czarno za 35o godzin z których odtrącą ze czterdzieści. Jeżeli...

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahaha3000 4000!hahahahhaha to chyba kielusiak ktory spedza tam wiekszosc swojego smutnego zycia.....

blik

Witam-czy ktoś wie ile może zarobić kierowca dostaw w firmie MAKRAM w Kasince? Jak wygląda pensja-podstawa za godz? za km?

mądry

Ciekawi mnie kto pisze tak idiotyczne opinie.Jaki poziom intelektualny mają pracownicy tej firmy? Kto ich rekrutuje. Zapewne ma podobny intelekt. Być może on sam je pisze w wiadomym celu.

fajna

Są a Osiecimiu przyjecia jak jestes zainteresowany taką praca

Zostaw opinię o PPHU Markam - Kasinka Mała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU Markam