Biotop
2 25 6 1

Opinie o Biotop

łukasz

jak wygląda wynagrodzenie? po jakim czasie dostajesz umowę o pracy, czy jest okres próbny ? Proszę o informacje jeśli ktoś wie. Widzę tu dużo negatywnych opini i proszę o informacje z pewnego źródła.

B
@łukasz 02.11.2017 11:55

Najnizsza krajowa, do tego nie dostałam umowy , zrezygnowałam po dniu

Tiki-taka
@B 04.07.2018 21:09

Potwierdzam

Feliks

Warto starać się?Czy wiecie coś o rekrutacji prowadzonej w firmie? Może ktoś podpowie?

tiki-taka
@Feliks 10.08.2018 17:18

Unikaj, jeśli możesz. Nie warto!

Tiki-taka
@tiki-taka 09.10.2018 16:01

Nie warto !! Pókoj śmiechów i rozmów, tam wydaje mi się ze by było ok, reszta grobowa atmosfera i szepty. Zle się tam człowiek czuje. Kasa mała, ciągła sprzedaż, um. Zlecenie. Jedyny plus ze wychodzisz codziennie 15.50, byłam jeden dzień i nie polecam. biuro w dziwnym miejscu

anonim

(usunięte przez administratora)

luiza

no, jeśli call center za najniższą krajową jest rozwijające to na prawdę gratuluję poczucia własnej wartości

Smilr
@luiza 11.01.2016 19:29

Czy to call center rzeczywiście, ktoś wie coś na ten temat ?

Smilr
@Smilr 20.07.2018 20:57

Zasanawiam czy wybrać się do nich osobiście z cv, pracownik biurowy to coś co mnie interesuje tylko wszystkie osoby z linkedin , które tu pracowały mają w opisie b2b, sprzedaż, telefoniczny kontakt i nikt specjalnie długo tam nie pracował wiec obawiam się, że to call center :/ a siedzibę mają na Bartoszycach, a to kawałek drogi dla mnie. Dlatego czy ktoś mógłby mi udzielić rzetelnej odpowiedzi co robi się na stanowisku pracownika biurowego sektora zaproszeń?

kati
@Smilr 21.07.2018 19:39

Aktualizujesz bazę danych z firmami, które biorą udział w seminariach budowlanych, potwierdzasz chęć osób zainteresowanych wzięciem udziału (dzwonisz i pytasz, czy zaproszenie mailem dotarło i ogólnie chwile rozmawiasz - to nie jest ciągłe siedzenie na słuchawce, więc luz), potwierdzasz zamówienia i przesyłasz to dalej. Sporo przerw i zapewniony catering. Po jakimś czasie zleceniówki możesz dostać umowę o pracę. Na początek jakiejś pracy biurowej - spoko.

Stella

Konkurencja inspiruje do pisania tych bzdur?

Patrycja

@B Jak to nie dostałaś umowy? Co było Ci konkretnie mówione w sprawie tej umowy przez kogoś z firmy Biotop? Gdybyś mogła napisać więcej informacji, to będę wdzięczna.

Patrycja

@monika napisałaś w swoim komentarzu, że zainteresowała Cię oferta pracy w Biotop, ale nie aplikowałaś ze względu na negatywną opinię o tym miejscu pracy. Pozostałe posty tego wątku są zróżnicowane, część z nich w sposób pozytywny opisuje tego pracodawcę. Może warto sprawdzić, jaka atmosfera panuje w Biotop i jakie warunki zatrudnienia może Ci zaproponować. Co o tym sądzisz?

nie polecam

Ogólnie praca nie wymaga jakiegokolwiek wyższego wykształcenia, polega przede wszystkim na dzwonieniu do ludzi i namawianiu ich na wzięcie udziału w seminariach. Pracja jako praca całkiem fajna bo siedzisz przez ok 8 h w biurze i tak na prawde nic nie robisz oprócz dzwonienia co defakto po jakimś czasie staje się nudne i monotonne. W tym czasie kiedy próbujesz ogarnać cały mechanizm oraz funkcjonowanie firmy, siedzą obok Ciebie "przesympatyzne" koleżanki, które w każdej wolnej chwili lub pod Twoją niebocnośc obrobią Ci tyłek, nigdy nie wiesz czego możesz się spodziwać. Krzywe spojrzenia i głupie gadki. Pomijając fakt że przez większość czasu w pracy wlatuje tryb Incognito w przeglądarce i oglądają strony typu Pudelek itp., grzebią w telefonach i gadają o takich pierdołach, że głowa mała. Nie wiem dlaczego szef nie zwraca na to uwagi. Jeśli juz jeteśmy przy szefie, człowiek za wszelką cenę wciska Ci kity odnośnie pracy oraz warunków panujących w firmie, wynagrodzenie itp. Pracownice za każdym razem potrafią zbluzgać go z błotem po jego wyjściu z pokoju, komentując jego ubiór, czy grubość portfela. Moi mili każdy pozytywny komentarz odnośnie tej wspaniałej firmy napisała pracownica, nie dlatego że szef jej kazał, ale dlatego że mają dużo pracy i nikogo do pomocy, bo nikt nie chce tam przyjść. Grono wzajemnej adoracji ? ojjj TAK.

monika
@nie polecam 08.10.2017 14:48

To nawet nie ma sensu iść na rozmowę, już sam opis zniechęca. Kurde najgorsze jest w tym wszystkim, ze widziałam ogłoszenie i nawet się zastanawiałam czy iść, ale skoro piszesz, ze współpracownicy kiepscy to szkoda.

anonim

(usunięte przez administratora)

Qwerty

Ale to oferta do Biotop Wrocław, firmy inżynierii środowiska, chyba nie wiesz o czym piszesz

madonna

Jejku, czytam te opinie i sa zajebiste i prawdziwe (-:

niemam

@ciekawa tak bylam na rozmowie w tym tygodniu i takie warunki mi przedstawiono. @balon01 brawo za tak pochopną ocenę, nawet nie bede wdawac sie w bezsensowne dyskusje, bo szkoda mi czasu i energii... Wysluchalam do konca, bez przerywania, tylko i wylacznie z powodu grzecznosci oraz szacunku do drugiego czlowieka, jaki by on nie był. Nie jest to zadna choroba XXI, po to jest to forum zeby wyrazac swoja opinie i nie widze w tym nic zlego, sama zaluje ze nie zajrzalam tutaj przed spotkaniem. Rozmowa zakonczyla sie tym, ze to ja mam sie zastanowic czy chce dla nich pracowac, co akurat mnie nie dziwi, bo przy takich warunkach, pewnie ciezko jest znalezc dobrego pracownika.

anonim

(usunięte przez administratora)

ciekawa

Witam, @niemam ty dzisiaj byłeś/byłaś na rozmowie ? Takie warunki Ci przedstawiono ?

ala

Odradzam, szkoda czasu i zdrowia!

anonim

(usunięte przez administratora)

krysia

@aloggon ??? Twój komentarz jest niezrozumiały. Teraz studenci dzielą się głównie na "dziennych" i "zaocznych". Dla tych, którzy studiują w weekendy idealną opcją jest praca w biurze, gdyż nie koliduje z zajęciami i nie trzeba pracować min. 2 weekendów (jak np. w galeriach handlowych itp). :)

patrycja

Z własnego doświadczenia wiem, że praca na stanowisku Pracownika Biurowego, to lukratywna posada, która gwarantuje godne zarobki i pozostawia dużo wolnego czasu, ze względu na wolne weekendy oraz ośmiogodzinny czas pracy, od 8-16. System premiowy jest dobrze skonstruowany i zadowalająco wpływa na efektywność zespołu, zapewniając ponadprzeciętne miesięczne wynagrodzenie. PS Biotop Biuro Inżynierii Środowiska jest organizatorem konferencji branżowych, to jest główny segment działalności firmy.

sabina

Akurat ja się załapałam "na posadkę" pracownika biurowego i powiem wam: żałujcie! Praca jest przyjemna (od poniedziałku do piątku), atmosfera miła, a zarobki są w porządku jeśli masz chociaż odrobinę rozumu i potrafisz zapracować na swoją premię:)

kate

rozmowa trwa godzinę, nic konkretnego - filmiki, zdjęcia, baza... ale nikt nie wspomina, że trzeba wykonywać połączenia telefoniczne

En.

Dzwoni się po firmach. (usunięte przez administratora) Jak się nie uczysz na rękę około 1080.

Zostaw opinię o Biotop - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biotop