Kierowcy, którzy "pracują" po kilka dni, nigdy nie stworzą rzetelnej, zgranej, lojalnej drużyny w żadnej firmie w jakiejkolwiek branży. To jasne. Nigdy też nie będą rzetelni, wypowiadając się w forach internetowych, przez co w sposób, oczywisty ich opinia jest bez znaczenia.
Szanowni pracodawcy, jeżeli zgłosił się do Państwa osobnik z CV, "pracujący" u nas, bardzo proszę o spotkanie - chętnie podam wszelkie informacje dotyczące stosunku do pracy tegoż osobnika. Nieuczciwych, zakłamujących rzeczywistość kierowców jest cała masa. Zapominają jednak, że pracodawca ma obowiązek stosować się do przepisów prawa, inaczej nie miałby możliwości prowadzenia działalności. Jakież to proste :-) Kierowcy skaczący po kilka dni w różnych firmach są świetnie znani branży transportowej, takich kwiatków było u nas kilku. Przejdzie szkolenie, pani księgowa i kadrowa przygotują niezbędną do zatrudnienia dokumentację, osobnik podejmie pracę, a już po kilku dniach okaże się, że jednak nie o pracę mu chodziło. Nie rozumiejąc, a w większości przypadków, nie znając przepisów prawa, osobnik potrafi w dzień, o zgrozo, porzucenia pracy, żądać wypłaty wynagrodzenia... Takich współpracowników nie potrzebujemy! Decydując się na dodanie opinii na jakimkolwiek forum, najpierw należy zapoznać się z jego regulaminem. Warto o tym pamiętać, zanim poda się fałszywą informację, ponieważ może ona skutkować dotkliwymi konsekwencjami prawno-karnymi. Za nickiem stoi konkretna osoba i konkretne urządzenie, które łatwo można zweryfikować. Wszystkim uczciwym, rzetelnym, pracowitym, lojalnym i grającym do jednej bramki kierowcom dziękuję i serdecznie pozdrawiam. Szanujemy Wasza pracę. Szerokiej drogi :-)