THERMOTRONIC SP. Z O.O.

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 106 ocen.

THERMOTRONIC SP. Z O.O.
3 106 6 1

Opinie o THERMOTRONIC SP. Z O.O.

Kamila

@BONZO 1, każdy komentarz na forum dotyczącym pracy w THERMOTRONIC jest ważny, jednak Twój narusza zasady jakie panują na GoWork. Odsyłam Ciebie do zapoznania się z regulaminem -->>https://www.gowork.pl/regulamin i dodawaniu opinii bardziej stonowanych. Twoja nadaje się do usunięcia. @Jacek, co konkretnie słyszałeś na temat tej firmy?

Jacek

Słyszałem to firma ma dobrą opinię . Uważam, że jest niesprawiedliwe takie ocenianie firmy na przykładzie jednego pracownika.

Kamila

Drodzy użytkownicy forum, rozumiem, że możecie mieć jakieś obiekcje względem pracy w firmie THERMOTRONIC ale proszę przekazujcie je w sposób merytoryczny i nie obrażający nikogo. Publikując swoje komentarze zaakceptowaliście regulamin, który dokładnie określa zasady, jakie panują na forum, zachęcam do przeczytania ( https://www.gowork.pl/regulamin )

Bolo

Czy firma normalnie funkcjonuje? Taka dawno nikt nie pisał.

Lech 1984

Dawid też to widziałem dobrze że mi powiedziałeś o tym że wysłałeś opinie dziadek tej walki nie przegrał tylko powiedział że żona będzie się pluć że jest obity i żona go więcej na mecz nie puści. A ludzie potem mu klaskali byłem z nim po tym zdarzeniu na piwie i on tłumaczył się przed synem że to był trening. (usunięte przez administratora) takich ludzi szukać z świeczka gość mimo wieku (usunięte przez administratora) system. Dawid znajdź kogoś kto go zna i szukaj roboty u niego. Jak się masz za gościa to zarobisz a jak jesteś cienki to dostaniesz w łep.

Dawid

Witam nie jestem pewien ale ten wasz mistrz Panas bił się ostatnio z 23 letnim gościem przed meczem będąc z synem. Przegrał ale tylko przez kondycję. Po tym starciu gość z którym było solo powiedział że gdyby miał się z tym dziadkiem zmierzyć 20 lat temu to by uciekł. Panas bał się o to że ma syna przy sobie MAX 10lat i dla tego odpuścił wg. Mnie ale i tak potem wszyscy łącznie z przeciwnikiem postawili mu piwo i facet był sobą. Jeśli on nie spełniał przed młodym gościem napakowanym jak Arnold to ja jestem w stanie zrozumieć dlaczego ludzie o nim piszą na tym forum jak o Bogu. Facet jest już stary pewnie ponad 40 lat jeśli pracuje jak się napierdala to maszyna. Mam 20 lat jestem po szkole cnc i chętnie podejmę robotę ale już nie w thermotronic mimo że wysłslłem nie dawno cv

Administrator

Jakim pracodawcą jest THERMOTRONIC SP. Z O.O.? Jak przedstawiają się warunki zatrudnienia w firmie? Czy osoby w niej pracujące mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

Zenek

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Ta cisza na forum to potwierdza!

Piątek śr

Maciej Panowicz to jest Panas człowiek że starej gwardi zawsze normalny i zawsze uczciwy robiłem z nim w 3 firmach i wiem że jeśli swoje dostanie to to pomoże każdemu.Ja robiłem w okresie przeniesienia firmy i powiem tak Panas miał autorytet wszyscy się go bali z tym debilem wesołkiem włącznie może i ćpał ale robotę zawsze zrobił.Człowiek miał kórwa autorytet pod wg.roboty.Poszedłem na starołękę i niby kolega Panasa Robert był już inny ale pamiętam jak Panas przyjechał z zagranicy to on najbardziej nażekał jak pili w nocy .Kazałeś mi się do ciebie zwracać .Panas to jak ta firma zbankrutuje bo musi.Nikt już tak nie traktuje pracowników,jak oni.Kórwa jestem za młody ale tego skórwysyba szanowany i zawsze wrócił bym do thermotonic gdyby on rządził.

Były pracownik

Ta firma to porażka i nie zgodzę się z tym Maciejem byłym mistrzem że ekipa na tokarkach jest ok mistrz Robert Paczkowski jest zwyczają mendą i nawet jego byli koledzy już z nim nie gadaja jak niemuszą.Nieznałem tego Macieja ale z tego co słyszałem to był to twardziel który bronił swoich ludzi,paczkowski broni swojej wypłaty i liże [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] więc dziwie sie że ten były mistrz napisał że r.p jest ok.Pracowałem na tokarkach u nich 14 mies i jesli ktoś musi to lepiej iść do lidla,

Robert vw

W Wrześni wiara ucieka od Szewczyków do VW życzę w Poznaniu aby można było opuścić ten kołchoz

Maciej Panowicz

Jeszcze jedna historia aby opisać stan umysłu AW,kazał robić detale na sprawdzian który nie miał wymiaru-0.02 mm a było upalne lato,sztuki ok. Na następny dzień przyjechał nowy sprawdzian i sztuki za ciasne kto się zna to wie że podkładki szerokości 1.3mm praktycznie nie do poprawy. Szlifierki do otworu nie było. Ja mu mówiłem że należy ściągnąć nowy materiał i zrobić nowe na co AW że ze mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie specjalista i nieznam się na technologii. TERAZ HIT POLECENIE AW NIECH WYSTAWIĄ NA SŁOŃCE BO JEST 35STOPNI I SIĘ KORWA ROZEJDĄ. W ten dzień napierdoliłem się jak meserszmit a do teraz gdzie pracuję to po mojej opowieści ludzie którzy mają pojęcie o pracy nie mogą w to uwierzyć i padają ze śmiechu. JA NAPRAWDĘ MUSIAŁEM PIĆ I CPAĆ nawet niektóre sms od tego człowieka zostawiłem aby móc pokazać z kim pracowałem.

Łukasz
@Maciej Panowicz 08.08.2017 09:56

W tamtym okresie mistrz panas wrak człowieka;a kierownik chciał go dojechać robotą która już 3 razy wróciła. Sam byłem ciekaw co z tego wyjdzie. Mistrz Panas założył na uszy słuchawki posypywał sobie bez wstydu na stole od narzędzi kreski z fety koki lub dopalaczy pił kawę i śpiewał kata. Kierownikowi powiedział że ma się odsunąć i nie przeszkadzać i skasował program z mikromy. Napisał swój i robił z nikim nie gadał tylko śpiewał. O godz 14 pan Wesołek podszedł do niego w towarzystwie szefa KJ Pana Krzysztofa i zaczeli mierzyć i na 90 sz znaleźli 1 brak min. Kierownik chciał żeby mistrz panas został aż pomierza wszystko a cała zmiana się temu przygladała i większość 2 zmiany. Mistrz panas powiedział wtedy kierownikowi że jak on toczył to taki Baran jak on stał w gacie;i poszedł do domu. Wtedy ostatni raz go widziałem a kierownik czerwony jak burak uciekł do domu. Myślałem że się zacpał mistrz na śmierć ale jeśli z tego wyszedł to wielki szacun.Reszta załogi z thermotonic mogła by mu podawać nażędzia najlepsza fachura jaką do tej pory spotkałem.

Były pracownik

Wszyscy zainteresowani pracą w TH: LUDZIE – 50% jest ok, 20% tacy sobie, a następne 30% to szumowiny. Pseudo majstrowie/nastawiacze w tej firemce, są tylko z nazwy, to zwykłe prostaki. Nie pomagają pracownikom, ściemniacze, ogólnie tylko szkodzą, nie licz na ich pomoc, bo nigdy takiej nie uzyskasz. PSEUDO DYREKTOREK – Ad. We., ten to jest dopiero prostak, cham, gbur, burak, głąb. Suwmiarka jest od niego bystrzejsza. Słowo kultura, myśli, że jest to odmiana buraka (takiego jak on). Stanowisko dostał, nie za wiedzę i umiejętności, bo takich w ogóle nie posiada i nigdy nie będzie ich miał. Do tego jest za głupi. Był to zwykły przypadek i ślepy traf. Dziwne, że takie coś jeszcze jest w tej firmie. Gdyby go wyrzucili znalazłby pracę jedynie w Biedronce, przy wykładaniu towaru. Chociaż nie wiem, czy by sobie poradził. To coś, po prostu do niczego się nie nadaje. OGÓLNIE – strata czasu i nerwów. Duża rotacja ludzi. Łatwo się dostać, ale później, wydymają ciebie, przeżują i wyplują. Na początek dostaniesz 1500 – 1800 zł netto. Po okresie próbnym tyle samo, albo 100 zł więcej. Organizacja do bani. Na rynku jest obecnie tyle ofert pracy, że można sobie podarować tą firmę. Serdecznie odradzam.

Pracownik

Ale jaja ;]

Angol

Panie Szewczyk pana piesek a.w w Irlandii naklejki naklejał na detale bo nic więcej nie potrafił

Domysl sie

Panie A. Proszę nie zapominać, że w każdym zakładzie pracy długo Pan nie popracowal aczkolwiek trudno się temu dziwić patrząc na Pana umiejętności zawodowe. Sam dyplom studiów jest niczym skoro pracownik nie potrafi przełożyć wiedzy teoretycznej na praktykę. Dodam również, że w pojedynkę związku zawodowego Pan nie założy a patrząc na Pana stosunki z resztą załogi- nikt do komitywy z Panem nie kwapil się, co również świadczy o Pana abstrakcyjnych i odosobnionych pogladach. Myślę, że najlepiej będzie jak wróci Pan do swojego świata na Facebooku gdzie szerzy swoje ideologie odmienne od zdania większości. Powodzenia w nowej pracy i życzę zagrzania miejsca na dłużej. Zresztą myślę, że opinie inne od Pana własnych, Pana nie interesują bo przecież Pan był wszędzie i wszystko wie najlepiej.

risk
@Domysl sie 11.06.2016 10:48

Czyszczenie magazynów się nie skończyło, szukają obecnie tokarzy i frezerów oraz kogoś do kontroli jakości, to powiedz mi co jest nie tak że w firmie jest taka rotacja, i nie mów mi że więcej maszyn np tokarek przecież Białorusini nie wystarcza na tokarkach?? to wina ludzi komu te banialuki, ? To jest np argument wg ciebie, że długo nie pracowałem bo taka była moja wola a nie pracodawcy, i nie zamierzam się tłumaczyć z tego. Chcesz mi powiedzieć że nie potrafię przełożyć wiedzy teoretycznej jeśli chodzi o mechanikę i budowę maszyn na praktykę, udowodnić ci to ? to zapłać za projekt minusie to porozmawiamy, czy chodzi ci o skrawanie ? dla twojej informacji nigdy nie pracowałem na CNC wczesniej ;) więc ci się docinka nie udała, i pamiętaj jedno, ludzie pamiętają jak ktos kończy a nie zaczyna. Związki zawodowe ah tak? a kto powiedział że chciałem zakładać problem z konstruktywnym czytaniem ze zrozumieniem na to wygląda, mówiłem o kwestiach odwagi jak któryś wspomniał że tacy odważni a n ie potrafili założyć wiec proponuje się ogarnąć zanim się pan wypowiesz na ten temat, i nie sugeruj że chcialem sam zakladać za kogo ty mnie masz znasz kwestie zakładania ? nie to poczytaj bo nie bede ci tego tlumaczyl.. "Patrząc na pana stosunki z resztą załogi"? proponuję czas przeszły, a wracając do tematu że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabia spora czesc pana zalogi ludzi jak ich nie ma to inna kwestia wiec pie..ole taka zalogę co nie potrafi w twarz powiedzieć jak coś mają do powiedzenia, moje info nie opiera się tylko na mojej opini, koło wzajemnej adoracji. Twoje stosunki z załogą są swietne nie widzisz tego ? jesteś zwykłym zaganiaczem który ma zawsze racje, a nawet jak jej nie ma to musi mieć ;) żałosne, i prostackie. Moje abstrakcyjne poglądy no tak poczytaj chłopcze trochę więcej to wrócimy do tematu czy chodzi ci o ttip ? bo podobno ty juz masz wiedze haha mocne. Moje poglądy moja sprawa i nic ci do tego, jak wolisz byc sloikiem płynacym z głównym nurtem to droga wolna, tylko ten nurt kończy sie za bramą TH, poczytaj coś więcej niż internet to porozmawiamy ;) . Wrócę na fb jestś słaby lubisz szperać w życiu ludzi ? tak bardzo cię to interesuje ? mentalność tępej dzidy zza firanki na osiedlu ot tyle i aż tyle. Większość o jakiej większości mówisz większość wybrała i zdecydowała więc przestań się ośmieszać. Znasz znaczenie słowa ideologia ? chyba nie. A znasz znaczenie słowa świadomy wybór? wolny wybór? chyba nie . Życzliwości z twojej strony i życzenia powodzenia od takiej osoby jak ty ani nie potrzebuję ani nie chcę. Końcowe twoje zdanie o opiniach człowieku negujesz sam siebie to nie mów mi o racji, ja mam swój pogląd nie pasuje ci to , że jest inny od twojego ? i dlatego się tak siliłeś łapałeś za słówka itp żałosne jeszcze raz. Byłem tu i tam i nie twierdze że wiem najlepiej i jeszcze raz swoje zdanie mogę mieć czy nie ? wg ciebie chyba nie . Domyśl się tu nie ma się czego domyślać po prostu się podpisz. A i jeszcze jedno jak ktoś szuka pracy w CNC na tokarkach albo frezarkach to się odezwijcie pozdrawiam normalnych którzy tam jeszcze pracują.

Dw 187
@Domysl sie 11.06.2016 10:48

Cała ta firma a szczególnie kretyn a.w który nie potrafi kompletnie nic powinna być zamknięta jedynie ekipa z tokarek jest normalna reszta to wiejskie parobki którym w dużym mieście się w głowie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o

ja
@Dw 187 03.08.2016 11:55

To prawda durna firma i majstrowie,kazdy jak zachowuja sie jak chłopcy na posyłki.

Maciej Panowicz
@Domysl sie 11.06.2016 10:48

Witam widzę tu różne wpisy i powiem krótko przez tego cymbała AW straciłem 3 lata życia. Byłem w tej firmie pierwszym majstrem i z powodu tego że za pieniądze płacone mi dodatkowo przez obecnego dyrektora (płacone pod stolarnia)do ręki za to iż nie negowałem jego kompetencji zawodowych ten zwykły prostak jest teraz dyrektorem.Przepraszam za to pracowników którzy muszą dzięki mnie tego pajaca znosić. Mi to było wtedy na rękę bo zacząłem cpac i żona nie mogła się połapać skąd pieniądze.Myślę że gdybym ja niepozatrudniał swoich kolegów fachowców jak Robert ruchu Tomek itp to ten zakład by nieruszył. AW w tym czasie zatrudnił kucharza masarzyste disco dżokej itp.Niestety słysząc polecenia polegające na tym że mam powiedzieć fachowcowi z 20 letnim stażem aby zrobił 100 braków bardzo złych 100 mniej złych i 30 dobrych sztuk żeby ratowa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] AW i to mojemu koledze niestety musiałem pić i cpać coraz więcej,polecenia dla mistrza np.pilnuj żeby nikt nie robił kupy do 9 rano żeby nieśmierdziało lub wyciągają sztuki z przyrządu średnicówka na siłę ;zrób cień kubka.itp.wykończony mnie. ALE byłem coraz bardziej agresywny w stosunku do tego frajera i tylko mi szkoda że nie powiedziałem Zbyszkowi z ochrony szefa że ten palant stwierdził że to jakiś żul śpiący na działkach jak to stwierdził AW. Dlatego przyjechał do mnie do domu i zaproponował l4 na 3 mies żebym znalazł nową pracę a on mi dodatkowo wypłacał do 60 h tyg jak za nadgodziny niewie czy ze swoich pieniędzy czy oszukiwał szefa mi to było na rękę bo i tak musiałem zmienić otoczenie czego nie żałuję. Za pieniądze AW poszedłem na odwyk i teraz jestem szczęśliwy. Miałem płacone za to że nie porozmawiam z Panem Janem lub Ojcem bo ten palant wiedział że mnie uważają za fachowca i mogło się to dla niego źle skończyć. Nieraz żałuję że byłem wtedy zbyt słaby by walczyć i postarać się by ten pajac wyleciał. Na koniec chcę stwierdzić że zaczął się otaczać ludźmi z wiosek na stanowiskach brygadzistów itp.bo oni się go bali (jedynie R.P)normalny. Jednak w odróżnieniu od tego pajaca ja jestem mężczyzna i fachowcem i robotę znajdę zawsze. Teraz nie cpam od dawna i może stało się dobrze że coś takiego płacił o mi za siedzenie w domu pewnie z pieniędzy Pana Szewczyka ale to nie mój problem że zatrudnił na kierownika zwykłego błazna. Pozdrawiam starą normalną załogę panas

K.G.S

Adam... To że Ty godnie nie zarabiales to nie znaczy że każdy, druga sprawa ,nie pracujesz bo byłeś poprostu słabym operatorem ( o ile można Cię tak nazwać ) . Udajesz na forum wielkiego znawcę a gowno umiesz.. Gratulujemy znalezienia dobrze płatnej pracy , obyś wytrzymał dłużej niż pół roku jak w poprzednich firmach .. Sprawa nadgodzin to każdego indywidualna sprawa , nie musisz ich robić więc nie wiem po co sie spinasz o to.. a tak generalnie to skonczyles swoje szkoły a hala piszesz przez "ch" .. Zmieniłeś pracę to pracuj a nie tu wywody prawisz .. dobra kończę , trzymaj sie tam ciepło Grzmotek

risk
@K.G.S 11.06.2016 10:11

No dobrze byłem słaby, rozumiem że ty jesteś lepszy, ale będę lepszy może być czy też nie pasuje ? Jak jesteś taki dobry to napisz ile masz stażu ? Z 2 strony ma w głębokim poważaniu twoja opinię. Gówno wiesz no tak najlepiej powiedzieć hehe a może się przedstawisz? czy też ciężko ? bo chciałbym wiedzieć czy ty dużo wiesz. Gratulować nie musisz po prostu dobrze ci to się tam trzymaj, bo nie wiem czy wiesz od początku roku już szukałem czego innego ;). Ile byłem w poprzednich firmach to nie twoja sprawa i nie wiesz jak wyglądała moja sytuacja życiowa, bo w międzyczasie wyjeżdżałem za granicę ale to widać to dla ciebie ciężkie do zrozumienia, i jak to jest że wszyscy wiedza jak wyglądało moje CV? Skończyłeś swoje szkoły dokładnie i coś cię boli że mam problemy z ortografią? a może literówka? To pocieszę cię za 2 lata skończę ZIPy na 2 stopniu a ty dalej tam będziesz siedział i nadal będziesz myślał że jesteś taki zajebisty. A wiesz po co to robię ? Dla siebie ;). Wiesz po co robię takie wywody bo po to jest ta strona geniuszu, i po to aby ktoś mógł zapoznać się z innymi opiniami niż te które były wcześniej satysfakcjonuje cie taka odpowiedz? Grzmotek ? Szkoda mi czasu na was pozdrawiam zimno hehe

No cóż

Odpowieć do pana "nikt" ja pare razy na tym forum sie odzywałem (pod różnymi nazwami) ale nikt mnie z TH nie wywalił. No cóż :) Co moge dodać tak od siebie jeszcze, kiedyś to było grubooooo :)))))

risk
@No cóż 13.05.2016 00:38

,mam to gdzies odnośnie odwagi co niektórych to przez tyle lat nie założyliście związków zawodowych to taka forma odwagi, pracujcie po 12h co niektórzy i bądzcie zadowoleni że zarobicie haha, bo ja mam to gdzieś i teraz zarobie godnie i nie muszę pracować przynajmnmiej 12 h ;) trzeba było się uczyć, bo zarabiacie co niektórzy mniej niż pracownik z łopatą w ręku

nikt

Wszystko co napisałeś to prawda ale ty jeszcze mało wiesz o tej firmie.Ciekawe jest to ze piszą tylko osoby które zostają zwolnione z tej firmy,bo reszta to zwykłe tchórze.

risk
@nikt 09.05.2016 16:06

kolego ja jestem tchurzem czy osoba ktora nie potrafila oddac argumentacji nalezycie tylko sie kims wyreczała ? nazwij sprawy po imieniu a jak chcesz to wymień moje nazwisko i swoje bo po mo rdach nie bedziemy sie klepac , chyba ze znasz powod bo juz sie dowiedziales a ja nie moglem to cie poprosze o info bo tez jestem ciekawy pozdrawiam skrawamy skrawyamy ale nie obrabiamy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

no cóż
@risk 10.05.2016 22:43

Jest pewien sposób na to hamstwo,jest taka instytucja poza rządowa która zajmuje się takimi sprawami oraz omijanie praw pracowniczych.Jak ktoś jest zainteresowany trzeba poszperać w internecie.Ja zastanawiam się nad tym narazie czekam aż przegnie granice,a musze powiedziećże jest blisko.

Risk

Aha jeszcze o jednym zapomniałem wspomnieć, powodu zwolnienia nie usłyszałem, ale za to zobaczyłem w poniedziałek, 3 białorusinów, więc robaczki nie czujcie się zbyt pewnie bo prawa statystyki i prawdopodobieństwa i was z czasem mogą dosięgnąć. Karma życzę wszystkim w firmie jeżeli są dobrymi ludzmi aby dobro wróciło do nich , a w przypadku minusów jak A.W aby to samo co wypuszcza wróciło do niego ze zdwojoną siłą, za jego nieczyste zagrywki, to tyle

Risk

Praca jest ok można się nauczyć, poziom ryzyka spory trzeba się pilnować, ale taka branża materiał może nie drogi z małymi wyjątkami , ale zepsucie e-ntej operacji będzie kosztować dużo, a i można polecieć w związku z tym. Płaca za mała, produkcja mało i średnio seryjna, co pozwala się szybciej wdrożyć (na plus), za to popołudniowe nadgodziny 100% na plus dla firmy. Co dalej pracownicy przy obrabiarkach da się dogadać atmosfera ok, choć wiadomo że jeden lubi jednego bardziej a w innym mu coś, nie pasuje, ale ogólnie ok, obrabianie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez niektórych jak wszędzie taka mentalność nielicznych jednostek tak zwana mądrość etapu pariasów umysłowych, będzie skamlał ale jak się pojawisz na horyzoncie zamknie jape. Cdn na temat pracy na rozmowie A.W zaproponuje ci albo 1700, albo jak postawisz poprzeczkę wyżej ( w granicach rozsądku może się zgodzić) bo coś wiesz, albo masz doświadczenie, ale w dzień podpisania umowy postawi cię przed faktem dokonanym i dostaniesz mniej notoryczne zagrania tego pana co jest zwykłym chamstwem. Co dalej Nastawiacze ok jak ktoś będzie chciał wiedzieć podzielą się z tobą wiedzą bez problemu, pomogą. Na kontroli ludzie też ok poza paroma gorszymi dniami w roku. Majster wymagający ale to nie jest minus a wręcz przeciwnie moim zdaniem aby się 3 razy zastanowić zanim się coś zepsuje, choć czasami przesadza, ale i czasami załatwi coś co mogło by być problemem. Jest spoko ale ma swoje strzały czasami ,jak by go coś ugryzło.( jak ktoś się nie przejmuje jak baba to przyjmie to na klatę a na 2 dzień zapomni i żyje się dalej). Lubi bawić się gra słów często odwracając całą sytuację, więc jak jesteś słaby w te klocki i nerwy ci puszczają to nie podejmuj wyzwania ani rozmowy. I jeszcze jedno jest specjalistą w swoim fachu co do tego nie ma 2 zdań. Lubi mieć zawsze rację choć bywa że jej nie ma mówię o wolnych rozmowach na tematy różne. "Wesoły".A Dyrektor moje zdanie zresztą nie tylko moje bo byłych jak i obecnych pracowników, cwaniaczek, prostak , i mąciwoda, bajkopisarz lepszy od J.Andersena i Brzechwy na raz. Cham przekonany o swojej wyższości, byłem świadkiem sytuacji jak walił k...ami do skromnego acz zapewne poczciwego pracownika OR i teksty patrz się na mnie jak do ciebie mówię (w stylu minusa z SB lub UB). Przykład inny do uczniów walił takimi kołomyjami że uszy więdły mowa o niecenzuralnych. Tekst pana dyrektora jak że ludzie jak się zatrudniają nie chcą zarabiać dużo bo oni chcą sprawdzić swoje umiejętności, banialuk roku , medal z drewna dla tego pana, inne dostaniesz podwyżke o 100 zł i weźmiesz kredyt i kupisz mieszkanie z zarobkiem (2000 zł) , dyrektorska wyobraźnia godna autora scenariusza filmu typu C pod tytułem "czy w tej głowie coś jest" jest wiele innych ale oszczędzę wam. Zatrudniając się w pierwszym roku możesz usłyszeć że urlop ci się nie należy (ciekawe co na to kodeks) i pewnie to usłyszysz przez 1 pół roku szczególnie w sezonie wakacyjnym. Rotacja w firmie jak na PKP Poznań główny ktoś wchodzi ktoś wychodzi ktoś przebiega z torbami ;). Są okresy że co miesiąc ktoś odchodzi ktoś leci, a bywał strzały że po 6 się zwalniali, wesoły chciałby aby najlepiej robić pro publico bono. Ps masz dzieci nie choruj, i nie bierz tacierzyńskiego zbyt wiele bo możesz polecieć, info z 1 ręki choć mnie to nie dotyczy. Pan Wesoły mówi co o szacunku, a potem biega 3 tygodnie szukając na ciebie powodu aby cię zwolnić, jak nie znajdzie to wyręczy się poczciwym panem z Technologii który nie ma nic do tego i któremu będzie ciężko ci to powiedzieć i sam się będzie denerwował, ale takie nadanie nada mu Dyrektor, jak nie przyjmiesz wypowiedzenia za porozumieniem stron, będziesz miał już przyszykowaną wersję alternatywną czyli wypowiedzenie poz podania przyczyny, TO JEST SZACUNEK WG DYREKTORA. Chcesz podwyżkę a nie jesteś etatowym pracownikiem co najmniej lata, pewnie rozrzut może być spory, to usłyszysz że więcej samodzielności jak i tak robisz sam w 90 procentach elementów, albo inną bajeczkę na potrzeby sytuacji. On ci powie że musi porozmawiać z majstrem o twojej pracy, ale okaże się że nie musi bo poco kolejna bajeczka. Dałbym firmie dobry z minusem he he, ale przez Dyrektora daje dostateczny z minusem długim jak środkowy wyprostowany palec usniesiony w górę. To tyle zajrzę niebawem sprawdzić czy ktoś chce polemizowac i czy nie usunięto postu, bo jeśli zniknie to pojawi się na w formie artykułu na blogach jak salon24 i innych, pozdro 600 ziomki. AHA jeszcze ostatnie primo nie masz doświadczenia ta firma jest dla ciebie, nie znasz rysunku? nie wiesz co to frezarka? to nic wysyłaj CV, a nawet jak masz lub wiesz to możesz tu zacząć swoją karierę.

No cóż

Firma jaka jest taka jest :) czasami lepsza a czasami do dupyy. Płaca w terminie, pierwsze dwie nadgodziny to 50%, a dwie kolejne to 100%. Chyba ze pracojemy na popołudniówce to wtedy każda dodatkowa godzina to 100%, tak samo w sobotę. Wiec mozna spora sumkę uzbierać i przyokazji zadowolić chęcią do pracy A.W. Jeśli niczego po drodze nie spiep..... bo wtedy zaczynaja sie schody. I albo detal jest wykrywane w firmie jako brak ( czyli nieprawidłowo wykonany detal), albo wraca od niezadowolonego klienta. No cóż?! Trzeba pamietać ze w TH brakiem może byc wszystko mała ryska, delikatne obficie, bać źle zmierzony detal przez kontrole i zwalonych na zwykłego pracownika, tak niestety bywa;( Jest tez pare innych uroków niestety coraz częstszych w innych firmach np. spóźniasz sie minutkę odbierają ci cała nadgodzinę (zależy czy masz tylko setki, czy jakaś pięćdziesiątce), trzeba nosić okulary (nawet jeśli pracujesz z zamknięta obrabiarką), jeśli sie zasiedzisz za długo na śniadaniu tez jest ...... Ale najgorsze są głupie odzywki brygadzistow i A.W. Za byle bzdurę (proste przykład który zawsze pamietam: obrabiarka idzie a ja w wc, dyrektor prawie wpadł w szał gdzie jestem i pare ładnych słów sie naslyszalem na k...... ) tak juz jest, jak ktoś ma mocne nerwy to zapraszam:) dobre w TH jest jeszcze ze mozna na fajnych obrabiarkach i przyrzadach pomiarowych sie nauczyć robić (jeśli sie chce). A tak naprawdę firma jak każda inna kiedys była zupełnie inna. Ludzie nie są źli, nawet dogadać sie mozna. Wszystko zależy od ciebie! No ale cóż gdzieś robic trzeba..... tylko pytanie gdzie i za jaka cenę.

anonim

(usunięte przez administratora)

koleś

Nadgodziny są, jak coś potrafisz to po 12h się robi i płacą w terminie. Ci co piszą, że nie płacą to do szkoły na lekcję matmy zapraszam. Owszem słuchy dochodziły, że komuś zle naliczyli ale zawsze wyrównanie było. Należy tylko pilnować swoich zapisków z nadgodzinami. A co do płacy to kokosów nie ma!!

zuk

Naprawde załosna firma 2600 brutto i nadgodzin do oporu bez limitu.Wykorzystac do oporu praca jak niewolnik ciągle mało mało mało zrobiłeś i hamskie odzywki kierownika i nie tylko jego.

Robuś

nO FAKT SZUKAJA ale za 2600brutto nikt nie przyjdzie co cos potrafi.zALOSNA FIRMA.

alojz

Zalosna firma i tym bardziej zalosne ogloszenia w PUP.Widac ze kazdy sie poznal na tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

maciej

Witam. na tronie owej firmy są ogłoszenia o pracy. Mnie interesuje praca na tokarkach.Jak wygląda to w tej firmie ? Praca w jakich godz? Jak szefostwo, majster ?

wesoly
@maciej 14.05.2015 11:43

Tragedia....szukaja juz nawet ludzi bez umiejetnosci a ogloszenie wisi w urzedzie pracy ze smieszna stawka jak dla ciecia. Coz nikt nie chce robic w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo ludzie zmadrzeli.

macher

Kim jest u Was (usunięte przez administratora)? Pamiętam go z pewnej firmy do której go z litości przyjęli po wylotce z AK. Ogólnie nieogar kompletny z niego był, za technologa robił ale umiejętności brak. Coś tam kumał jeżeli chodzi o frezowanie ale to tylko teoretycznie

techno
@macher 26.02.2015 15:14

Chodzi ci o AW? No fakt nieogar z niebo był totalny. To on jest dyrektorem?? No leże i kwicze, jaka firma taki dyrektor, u nas mógłby palety przestawiać najwyżej!

majk
@macher 26.02.2015 15:14

Pracuje jedna taka, bardzo śliczna, acz minę ma jakby nie wiedziała z kim jest w ciąży hihi. Nie jest rozwiązła oczywiście, ale mina, to mina.

m

bo co palancie

izuniaa19

pracuja tam jakies dziewczyny ?:)

anonim

(usunięte przez administratora)

z

Ale jaja

Zostaw opinię o THERMOTRONIC SP. Z O.O. - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie THERMOTRONIC SP. Z O.O.