Opinie o Bujalski Spółka z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bujalski Spółka z o.o.

Konrad

Czy mógłby ktoś podzielić się swoją wiedzą w temacie praktyk w firmie?

anonymous
@Konrad 03.11.2017 16:43
Czy mógłby ktoś podzielić się swoją wiedzą w temacie praktyk w firmie?

Zapraszamy na rozmowę podczas której uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania

Bujalski Spółka z o.o.
pracodawca
@Konrad 03.11.2017 16:43
Czy mógłby ktoś podzielić się swoją wiedzą w temacie praktyk w firmie?

Zapraszamy na rozmowę podczas której uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.

Weronika

Chcesz dołączyć do zespołu Bujalski Spółka z o.o.? Daj szansę się znaleźć i prześlij swoje CV http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,361363,0,0,kariera ;)

aleks

dla mnie to tez nic dziwnego, przeciez to piec dni w tygodniu pracy raczej 99% procent ludzi tak pracuje, widac ze weekendy sa wolne a to duży plus jest

eutektoid

LOl, szukają księgowej. To już nawet księgowej nie ma w firmie bujalski?

Ko

Pracowałem w tej firmie kilka lat podobnie jak wielu. Owszem można było zarobić dobre pieniądze. Lecz niestety wiązało się to z dużą presja w postaci mobingu i wyzywania pracownikówna na co nie można sobie pozwolic. Rozumiem Pana prezesa, prowadzenie takiej firmy nie należy do łatwych, zresztą żadna do takich nie należy w Polsce. Kosztuje to dużo nerwow, co zmienia człowieka. Tylko trzeba pamiętać zawsze, że motorem napędowym są pracownicy fizyczni. Należy okazywać szacunek. Gdyby nie to pracowalbym tam dalej pomimo dojazdow. Pracując tam zyskalem duże doswiadczenie które teraz procentuje, kosztem nerwow. Pozdrawiam kolegów i Prezesa.Pewnie co niektórzy zorientują się kto to napisał.

Biur

Nie polecam stanowczo.Mobing w pracy

By prac

Idź zatrudnij sie i sam zobacz ,jak ludzie piszą ze jest źle to coś to oznacza .☺Pracowałem kilka lat więc co się dzieje .Nawet teraz ponoć nie ma kto przyjść do tej pracy.A poszło z tamtą z 15 ludzi -To coś oznacza .Idź zobacz popracuj 2 miesiąc i będziesz uciekać .Wejdziesz do banki w taki upał i odechciewa się pracy w tym zawodzie ☺

By prac

Firmy Schwarte-Milfor Kates Tetra-pak obram wiec jest gdzie pracować i inne firmy np.Track Zapotrzebowanie jest na spawaczy czy ślusarz. Nie tylko Dywity

By prac

Jakie 4000 tys co po 1.5 roku masz 25zl na godzinę .He he .I wszystkie uprawnienia .Kolego nie pisz głupot .Może zarabiasz tyle bo pracujesz w systemie akordów to się zgodzę .Szczerze nie polecam teraz ludzie obrażają się na siebie kłucą. Akord masz zapierd.... Pytanie ile dasz rade poświęcić dla synka Prezesa wszystkie weekendy? Zarobić da rade ale coś za coś .A dojechać się to chwila moment .Szczerze są inne firmy w tym regionie.Może kilka stów mniej ale spokój wewnętrzny. Wieczne nerwy i terminy .Nie polecam firmy .No chyba ze masz nóż na gardle

Kwestionariusz

Witam, wiecie może jaka panuje atmosfera w firmie teraz? Chciałbym aplikować do działu jakości albo na technologa.

Misiek

Witam. Może ktoś się orientuje jak wygląda praca w biurach? Mam na myśli technologia, konstruktora. Cały czas są ogłoszenia.

Polaraksa
@Misiek 15.04.2016 09:59
Witam. Może ktoś się orientuje jak wygląda praca w biurach? Mam na myśli technologia, konstruktora. Cały czas są ogłoszenia....

Gdzie widzisz kolego te ogłoszenia?

były pracownik

Widzę że po 5latach jak tam nie pracuję jest jeszcze gorzej...współczuję tym, którzy tam pracują. Ja 2 lata dochodziłem do siebie po wspomnieniach z Prezesem.

Xxx

Prawda ostatnio słyszałem ze poszło kilku ale będą następni co będą chcieli się zwolnić a rynek w tej branży jest spory .Wiec ludzie uciekają jak mają pracować w akordzie bo większe pieniądze leżą w Holandii Norwegi i innych krajach.A nie pracować za złotówki za grosze w weekendy.Niestety błędna polityka firmy.

Buj

On nie zwalnia ludzie sami uciekają .Wprowadza akord i ludzie nie chcą pracować sobota i niedziela .Zaraz będą nowe propozycje pracy.Niestety fachowiec tu nie przyjdzie .A spawacz i tak będą uciekać sam do tego doprowadził.

Prac

Jaka zmianowosc. Kolego i tak słabo płaci za te tyranii ślusarz 8 godzin w bandę za 2.500.opłaca się zdrowie tracić aby prezes był zadowolony.A i tak na sam koniec będzie opieprz. Nie polecam .

Prac

Trochę się ( usunięte przez administratora ) im od stycznia jakiś akord prezes wprowadził i bez sobót za 100% to wypłata słaba Wiec trzeba szukać pracy .Jak co roku wymysły prezesa i wkurwia na Święta. Pracuje tu kilka lat i ręce opadają z ich polityka firmy.Wiec nie polecam

-

na początku to jest 1850 zł, wliczając już w to premie, 20%. Proces rekrutacji nie jest skomplikowany, rozmawiasz z prezesem, albo kierownikiem pod którego będziesz podlegał (produkcja, konstrukcyjny, KJ, itd..) ustalasz stawkę, warunki i do pracy.

gosc

jako ślusarz zaczynasz od stawki 13,5 brutto chyba ze umiesz rysunek to troche wiecej. podstawa ok 1800zl plus 20% premii jak nic nie zniszczysz.

Apple

O jakich 4000 wy piszecie? Nigdy takich pieniędzy nie wiedziałem a tyram tam około 10 lat. To są "wampiry energetyczne" wracasz styrany jak koń po westernie, ciągle ogień i ogień, W domu nie masz siły na nic. A jak już nie masz sił "ciągnąć wózka" to cię zwolnią. Już kilku asów spawaczy się sami zwolnili, O czymś to świadczy, że nie jest tak kolorowo.

zniesmaczony

Pracowałem tam kilka lat. Uważam, że nie warte to było tylu nerwów i upokorzeń. Człowieka traktuje się jak śmiecia a sam pracodawca i jego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to... słoma z butów. Polecam nie aplikować.

on

Płacą dobrze jak na Olsztyn, ale atmosfera terroru. Prezes i syn nie liczą się ze słowami. Mobbing. Tylko jak ktoś ma żelazne nerwy, to wytrzyma. Poza tym dostanie urlopu graniczy z cudem.

-

Podejście do pracy to połowa medalu... Druga połowa to podejście do pracownika, a widziałem jak wykańczano psychicznie dobrych pracowników, czy to w biurze, czy na hali.

Cpo

Nie polecam również. Wszystko zależy od brygady do której cię przydzielą, ale ogólnie praca bardzo ciężka. Można wytrzymać tylko czy jest sens siedzieć w zbiorniku i drzeć 8-12h dziennie.

Koleq

Pracowałem tam przez 1,5 roku i dostawałem około 2000zł z sobotami. O Jakich zarobkach 4000 wy mówicie? Praca jako ślusarz nie jest godna polecenia, a jeszcze za takie pieniądze tym bardziej...

-

Podejście to jedna strona medalu... Drugą jest jak się jest traktowanym, a z tym różnie bywa. Można się wiele nauczyć i to jest niezaprzeczalny fakt, ale praca w tej firmie kosztuje dużo nerwów, nieraz jest tak że padnie niesłuszne oskarżenie, brak możliwości wyjaśnienia, a po tym jak się jakimś cudem udowodni że się nic nie zrobiło nawet słowa pomyliłem się, a o przepraszam nie ma co marzyć. Nauczysz się wiele to fakt, ale wiele nerwów, stresu i nieraz nieprzespanych nocy też będzie to kosztowało. Niestety...

spawacz
@- 16.06.2015 13:50
Podejście to jedna strona medalu... Drugą jest jak się jest traktowanym, a z tym różnie bywa. Można się wiele nauczyć i to jest...

Witam pracuje w firmie prawie 10 lat raz jest lepiej raz gorzej. Prawdą jest że prezes zawsze stawia na swoim i jest w centrum zainteresowania. Jeśli chodzi o zarobki to jest nawet spoko na początek dostajesz 13.50 brutto plus 20% premi. maksymalna stawka jaką mozesz osiągnąć to 27.50 raczej jako spawacz bo ślusarze zarabiają mnie ok 20 zł na godz. Praca jest dość ciężka ale nie narzekam.

prac

Witam co do tego ostatniego postu.Spawam ponad 3 lata nie trzeba spawać 10 lat aby mieć taką stawkę.Jeśli masz rękę i pojęcie to taka stawkę możesz się szybko dorobić.Ale za spawanie to nie tylko taka stawka trzeba mieć pojęcie o budowie zbiorników czytać rysunki techniczne.A co do Orneciakow dupolizów i rzadźaków to się zgadzam z kolegą .Układy cieszy mnie to że sam sie do robiłem tej stawki.Pozdrowienia na spawacza spoko ślusarz mają p......

-

te 4000 zł da się zarobić, ale jako spawacz z 10 letnim stażem. Na początek to będzie jakieś 1650-1850 zł wliczając w to premie 20%... Jeśli studiujesz i pracujesz to dostaniesz odpowiedni procent z tej kwoty: np. pracujesz 3 dni w tygodniu to dostaniesz 3/5 kwoty.

-

na początek osoba bezpośrednio po studiach dostaje około 1850 zł na rękę, jak ktoś już gdzieś pracował i przechodzi to jest około 2300 zł na rękę. Więc "Dacz" nie wiem skąd wziąłeś te 4000 zł.... Chyba że brutto, ale to i tak dużo na początek w tej firmie.

Ogień

"Umiesz-dobrze zrobisz-dobrze zarobisz" to dewiza tej firmy. Ostatnie zdanie tej dewizy ma wiele do życzenia. Pracowałem na produkcji jakiś czas temu w tej firmie ponad 2 lata. Przez ten okres pracy dostałem stawkę taka sama jak pracownicy którzy pracowali zaledwie pół roku. Zamierzam do tego że w tej firmie nie ma żadnej sprawiedliwości. Hierarchia jaka panuje w tej firmie jest nie do obejście. Na czele prezes i kierownik. Za nimi majster, orneciaki, lizodupy, i reszta rzadziakow. Polecam!!!! (nie aplikować).

-

Pracowników poszukują różnie, nieraz przez ogłoszenia w internecie, gazetach, a nieraz przez firmy specjalizujące się w tym. Rozmowa nie jest zła, rozmowa o wynagrodzeniu, o tym czym ma się dany pracownik zajmować, naszkicowany zakres obowiązków. Rozmowa czasami jest z Prezesem, czasami z kierownikiem działu do którego ma być dana osoba zatrudniona. Czasami oprowadzenie po firmie.

-

Technolog nie zarobi tam 4 tys na ręke bez nadgodzin, a nadgodzin już nie wolno robić. Ogólnie u Prezesa jest jakiś czas "ochronny", a oznacza to tyle że przez pewien czas od przyjęcia jest miły, rozmawia, pośmieje się, ale gdy ten czas minie to można mieć tygodnie z codziennym opieprzem. A nawet jak wiadomo że ma się racje to nie warto tego udowadniać bo można jeszcze gorzej na tym wyjść. Jest jeszcze jedna rzecz, z tego co wiem firmę przejmnie syn Prezesa, a ten jest jeszcze "łaodniejszy" od swojego taty...

pracownik
@- 10.01.2015 21:48
Technolog nie zarobi tam 4 tys na ręke bez nadgodzin, a nadgodzin już nie wolno robić. Ogólnie u Prezesa jest jakiś czas &quot...

Jak się pracuje to się zarabia, zaczynałem od 13,5 zł, po półtorej roku mam na rękę ok 4000 zł. Najgorzej,jak chce się dostawać pieniądze za nic (lub chować po kiblach). Niektóre wasze opinie to totalne bzdury, wypowiada się ktoś kto nie ma wgl. pojęcia o robocie tam. Fakt,że atmosfera nie jest za dobra i trzeba robić żeby zarobić.

-

Nie oszukujcie się, z Prezesem nidy sie nie dogadasz...Ale to trzeba pójść i samemu tam popracować i...szybko szukać innej roboty... 4tys to zarobisz kiedy bedziesz spawaczem z masą papierów, mistrzem lub technologiem po 8 latach pracy, ale wtedy musisz mieć naprawdę tward [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby mieć siłę znosić ciągłe obelgi od Prezesa.

miękki kasztan

ja również twierdzę że można się zawsze jakoś dogadać i znaleźć porozumienie, to tylko kwestia uroku osobistego i umiejętności negocjacyjnych, jeżeli natomiast tom prawda że 4000 na rękę to ja chcę tam iść do pracy. jakie warunki należy spełnić żeby takie zatrudnienie u nich dostać aby tak zarabiać dobrze?

-

Praca jako technolog dość ciekawa, można się nauczyć wielu rzeczy. Jeśli chodzi o atmosferę w pracy to nie jest zbyt dobra, za sprawą Prezesa. Na każdym kroku stara się pokazać że ma nad każdym władze i trzeba robić co każe, inaczej jest pokazywanie pracownikowi "gdzie jego miejsce". Jeżeli chodzi o zarobki jako technolog nie są jakieś niesamowite w porównaniu do innych firm w Olsztynie. Co prawda spawacz zarobi 4000, ale osoba w biurze ma około 2300 na rękę i brak perspektywy na podwyżki bo po "zgłoszeniu" że może po 2 latach pracy może jakaś podwyżka by się przydała jest 6 miesięcy ciszy... Głównym minusem jest prezes, który chce pokazać że jest najważniejszy i może zrobić co mu się podoba. Każda osoba stara się odepchnąć od siebie odpowiedzialność, ogólnie spowodowane to jest osobą prezesa. Jeżeli coś nie wyjdzie jest szukanie winnego a potem zmieszanie takiej osoby z błotem, albo i gorzej. Prezes także lubi głośno udzielać swoje "uwagi" w sposób mało cywilizowany i powiedzmy kulturalny na oczach osób z produkcji. Tak jak ktoś już pisał praca bardzo mocno oddziaływuje na psychikę i nie jest warta takiego stresu, ani pod względem doświadczenia, ani finansowo.

prac

Witam 24 na godzinę...Żadna tajemnica

prac

Witam.Pracuje tam atmosfera nie jest taka tragiczna.W życiu miałem gorszego Prezesa.Kierownictwo wymagajace.Jest wiele szkoleń. Dbają o to aby pracownicy byli przeszkoleni i wykwalifikowani.Zarobki bardz bardzo dobre jako spawacz.Trzeba pracować a nie się objąć.Niestety za dlubanie w nosie tam nie płacą.

adonisss

spoko ekipy zgrani ludzie

-

Zarobisz okolo 2300, zależy ile utargujesz. Ja ponad rok tam nie pracuje a jeszcze dziś emocjonalnie reaguję przypominając sobie tamte czasy i za każdym razem cieszę się, że to już przeszłość...Taki wpływ na ludzi, ma Pan Prezes...Przestrzegam. Dlatego jak ktoś idzie na rozmowę to niech spotka się też z Prezesem, a jak spotkasz się tylko z Kierownikiem to będziesz miał dobre odczucie bo to człowiek bardzo porządny.

Były pracownik
@- 15.04.2014 08:38
Zarobisz okolo 2300, zależy ile utargujesz. Ja ponad rok tam nie pracuje a jeszcze dziś emocjonalnie reaguję przypominając sobi...

Nie pracuję tam od 8 lat, ale sporo moich znajomych jeszcze tam jest. Co do atmosfery się zgadzam, ale jeśli chodzi o zarobki to trochę się kolega pomylił. Ja 2300 zł to zarabiałem 8 lat temu. Mój bardzo bliski znajomy pracuje do tej pory i za 8 godzin dostaje coś nieco ponad 4000 zł. Tam trzeba pracować a nie się obijać.

Bigben

Widać pracownicy nie mają specjalnie ochoty się wypowiadać, a szkoda bo kandydujący na stanowiska nie mają skąd zasięgnąć opinii...

-

Podobno już nawet nadgodzin nie można robić, jeżeli chodzi o pracowników biurowych. To człowiek tam nie zarobi za wiele.

?

Praca jako technolog dość ciekawa, zespół w biurze zgrany, kierownictwo- też ok. Jednak głównym minusem jest atmosfera pracy. Pracując tam miałem odczucie jakby pracownicy nie byli traktowani dobrze, a wręcz nieszanowani. Kojarzyło mi się to troche jak praca w "Lagrze", ale za pieniądze. No i główna postać firmy- Szanowny Pan Prezes.... Człowiek który bardzo psuł morale w pracy krzycząc stale na Mistrzów i Kierownictwo na oczach wszystkich pracowników. No cóż, niektórzy ludzie twierdzą że skoro płacą to mają prawo do traktowania w pewien sposób ludzi...są jednak pewne granice. Ogólnie- jak dla mnie- nieprzyjemny człowiek. Na psychikę ludzką ma ma bardzo negatywny wpływ. Samo mówi to za siebie, kiedy współpracownicy opowiadali jak śnił im się po nocach Pan Prezes. Do dziś pamiętam te chwile kiedy słychać tylko głośne sapanie Pana Prezesa po "przesianiu" atmosfery głośnym "przekazaniem" swojej opinii dla kierownika( na oczach kilkunastu osób) na temat jakiejś błahostki dotyczącej produkcji... Podsumowanie: Gra nie warta świeczki, straty psychiczne jakie pracownik ponosi nie są warte żadnych pieniędzy. Jeśli chodzi o mnie to każdego dnia cieszę się, że tam nie pracuję i współczuję innym, tam pracującym. Nie Polecam...

anonim

czy ktoś z pracowników może napisać coś o firmie Bujalski? czy na początek jest tam okres próbny? jakie stawki proponują?

www

anonim - 2011-10-19 07:12:58 Hahahaa urzekła mnie twoja historia nie jest źle, bo jestes zarejestrowany :) . Z jakiej ty wioski przyjechałeś chłopcze , wszystkie się szanujące firmy nie zatrudniają teraz na czarno . Pracujesz dopiero miesiąc , nie wypowiadaj sie bo nic nie wiesz , popytaj ile w roku ludzi sie tu zmienia , zauwazyłes ilu pracuje tam starszych ludzi wogule chyba lub 1 po 40 na farosie . Spokojnie poznasz układy panujące w firmie jak kilka razy stracisz premie , szybko zmienisz zdanie 50- latek tam nie wytrzyma . To fakt pieniądze niezłe tylko jakim kosztem

piona

jest ciezko ale oplaca sie starac, bo nie wiem czy znalazlaby sie taka firma, w ktorej czlowiek by dostal taka stawke na dzien dobry,bynajmniej mi sie tam podoba i jest ogien a robic trzeba jak wszedzie, nawet do sprzatania trzeba miec glowe a znam takich ,ktorzy tego nawet nie potrafia ,a kolega wyzej niech sie nauczy ortografi:D

anonim

Hahahaa urzekła mnie twoja historia nie jest źle, bo jestes zarejestrowany :) . Z jakiej ty wioski przyjechałeś chłopcze , wszystkie się szanujące firmy nie zatrudniają teraz na czarno . Pracujesz dopiero miesiąc , nie wypowiadaj sie bo nic nie wiesz , popytaj ile w roku ludzi sie tu zmienia , zauwazyłes ilu pracuje tam starszych ludzi wogule chyba lub 1 po 40 na farosie . Spokojnie poznasz układy panujące w firmie jak kilka razy stracisz premie , szybko zmienisz zdanie

ja

a ja pracuje tam miesiac i wcale nie jest tak zle,praca ciezka,wynagrodzenie jak na poczatek dobre,wystarczy dobrze wziasc sie do roboty i bedzie dobrze.jak wiesz co robic to nie przeszkadza Ci ze chodzi kierownik czy majster.gdzie indziej zarobisz takie pieniadze?od poczatku bedziesz zarejestrowany.pan ( usunięte przez administratora )moze jest troche za czesto ale pracuj a nic ci nie powie...wystarczy chciec...ci co pisza ze jet tam tak zle pewnie wylecieli bo nic nie robili i udawali kierownikow:)

Prac
@ja 01.10.2011 11:34
a ja pracuje tam miesiac i wcale nie jest tak zle,praca ciezka,wynagrodzenie jak na poczatek dobre,wystarczy dobrze wziasc sie...

Chłopaku popracuj kilka lat i się wypowiadaj wtedy .Miesiąc żałosne dopiero co nauczyłeś się czyścić nawet i nie .He he śmieszą mnie takie wypowiedzi .Jest akord to co ktoś ma Ci gadać .Zobaczysz 10

Majkel

no kolega widzę zna firmę od poszewki , ja tez słyszałem ze tak tam jest

Zostaw opinię o Bujalski Spółka z o.o. - Dywity

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bujalski Spółka z o.o.