DB Schenker

Tarnowo Podgórne

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 109 ocen.

Opinie o DB Schenker

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker

Agnieszka

@Drive widzę, że niestety nikt nie zdążył udzielić Ci odpowiedzi. Czy zdecydowałeś się na aplikację do DB Schenker? Jeśli tak, to możesz powiedzieć coś więcej o procesie rekrutacji? Na co trzeba się przygotować? Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne.

Drive

W jakich godzinach zazwyczaj pracuje dyspozytor w Schenkerze, o której godzinie zaczyna się pierwsza zmiana ?

Agnieszka

@Marmolada, dostałaś jakieś informacje na temat 'nocek'? :)

Matuk

@New driver dobrze, że chociaż w miarę rozsądnie podchodzisz do tematu. Mnie taka praca odpowiada na przykład.

New driver

Pracuje w schenker na solówce od niedawna i szczerze nie czuje tej roboty. Kurierka to nie dla mnie, ale jak ktoś to polubi to nie jest źle. Ja raczej chce robić w normalnym transporcie. Rano mega kocioł, każdy szuka swoich palet, później papiery, skaner, załadunek (nieraz bardzo ciężkie palety-paleciak) i wyjazd. Najgorsze jak sa odbiory od klientów i trzeba czekać. Jak wrócisz to trzeba to samemu rozładować i ustawić na odpowiednim polu. Do 15 rampy sa puste ale później już się kolejka robi i nieraz godzinę się czeka. Po rozładunku zdajesz papiery i do domu. Ogólnie nie jest tragicznie ale trzeba lubić kurierke. Kasa powyżej 3 tyś.

Gbk.

Ktoś tam pracuje z Szamotuł,chodzi o wspólne dojazdy??????????

Gbk.

Pracuję ktoś w SZCHENKER z Szamotuł może z organizujemy wspólny transport??????????????????????????????????????????????????????

w000t

@maciek Maciek? to imię źle się w tym oddziale kojarzy... :-)

ooo
@w000t 26.04.2016 08:16
@maciek Maciek? to imię źle się w tym oddziale kojarzy... :-)

nie tylko Tobie się to imię źle kojarzy w tej firmie Bombonieraaaaa!

w000t

Pracowałem w Schenkerze przez dłuższy okres czasu i niestety nie mogę powiedzieć nic dobrego o tej firmie. Jedyne, co było w niej pozytywnego to koledzy/koleżanki zza biurka, choć nie brakowało osób z PRLowskimi nawykami donosicielstwa. Sama praca nierozwojowa, monotonna, bez perspektyw na osiągnięcie jakiegokolwiek awansu. Przeszeregowanie w zakresie płac niemożliwe, zarobki zamrożone od ~10 lat. Premie w ostatnich 5 latach wycięte do koniecznego minimum - zostały tylko świąteczne bony. Patologią jest również zatrudnianie pracowników przez osławione agencje pracy- w większości przypadków nawet przez okres 1.5 roku... Zmiana poranna i popołudniowa - nie ma czasu na spokojne zjedzenie posiłku, w nocy na dyspozytorni będąc na zmianie samemu również bardzo ciężko o chociażby krótką przerwę. Potwierdzeniem powyższego z całą pewnością mogą być masowe zwolnienia nawet zatrudnionych na umowy o pracę (3 dyspozytorów od początku roku), przez co teraz załogę w połowie stanowią pracownicy tymczasowi (studenci chcący jedynie podłapać doświadczenie i się stamtąd ewakuować). Jak powiedziała sama Pani v-ce dyrektor od spraw HRu - Schenker przygotowuje pracowników dla innych firm... Podsumowując- wuchta obowiązków, 3 zmiany, baardzo małe pieniądze, brak perspektyw rozwojowych - ot cały Schenker.

Marmolada
@w000t 20.04.2016 14:57
Pracowałem w Schenkerze przez dłuższy okres czasu i niestety nie mogę powiedzieć nic dobrego o tej firmie. Jedyne, co było w ni...

Czy nocki na dyspozytorni często się zdażają? Troche przerażające sa te komentarze tutaj..

Obrażony Roman

Kierowcy pracują od 6-7 rano , długie załadunki,szukanie towaru albo listu, wyjazd 9- 10, auta zapakowane po sufit , bez ładunków powrotnych nie pozwolą zjechać do firmy , długie oczekiwania u klientów, powroty około 18 - 19 plus godzina lub więcej stania w kolejce aby się rozładować, notoryczny brak magazynierów na wózkach na 9 ramp zazwyczaj 3-5 wózkowych więc samemu się ściągasz, terminal krajowy tak zapchany że palety zostawiasz na celnym, Obóz Pracy to mało powiedziane......

www

Pracay coraz wiecej, a pieniędzy coraz mniej. Na magazynie na widlaku masz 2000 zł do ręki. Premie i nadgodziny poucinane. Ranna zmiana (na 4 w nocy) wypada co 6 tygodni. A tak same nocki i popołudniówki Także nie polecam nikomu za te marne grosze.

tomo

Wiem, że to temat o Tarnowie Podgórnym, ale może mi pomożecie, ja planuję aplikować do DB Schenker, ale w Warszawie, mają siedzibę w okolicach Marywilskiej jak kojarzę. Nie wiecie ile płacą spedytorom, widze, że już ktoś pytał, ja w obecnej firmie mam 3200 na rekę, będzie tutaj podobnie albo więcej? Pozdrawiam.

www
@tomo 17.03.2015 00:37
Wiem, że to temat o Tarnowie Podgórnym, ale może mi pomożecie, ja planuję aplikować do DB Schenker, ale w Warszawie, mają siedz...

spedytorzy mają gdzieś około 2400 zł na rękę

miki

Mi się obiło o uszy, że dobrze płacą spedytorowi ale niestety mój znajomy nie była za bardzo wylewny w kwocie tkaże wiem niestety tylko tyle. Ale spórbuje go podpytać, lecz mam nadzieję, że jednak wypowie się tu ktoś kto obecnie pracuje i poza kwotą jaką można zarobić poda też jakieś inne ważne informacje

albert

Firmy DB Schenker chyba nikomu przedstawiać nie trzeba i to nawet nie wymaga styczności z branża TSL, bo ich samochody jeżdza po całej Polsce i nie tylko. Dlatego mam pytanie jak tutaj traktowany jest pracownik, czy aby nie jest tylko małym trybikiem w korporacji? Nie wiecie ile oni orientacyjnie płaca początkującemu spedytorowi?

ona

pracowałem w Łodzi na COKu ogólnym,generalnie masakra wyzysk, mobing praca ponad możliwości i siły, mnóstwo stresu. System wdrazania i szkolenia nowych pracowników na poziomie zerowym wszsytsko na zasadzie radz sobie sam. Koordynatorzy nieprzyjemni jak i współpracownicy z dłuższym stażem. Trzeba byc jakimś mutantem by tam normalnie funkcjonować.

wwww

Dziękuję za odpowiedź.

wwww

Mam pytanie. Czy 2 maja 2014 r. był dniem wolnym w tej firmie?

123456
@wwww 08.05.2014 16:03
Mam pytanie. Czy 2 maja 2014 r. był dniem wolnym w tej firmie?

GOSCIU ,KIEDY TO PISALES BYLES CHYBA POD WPLYWEM NARKOTYKOW (usunięte przez administratora)

stevevai130189

Ogólnie nie wiem o jakiej Wy firmie piszecie, ale to na pewno nie jest DB Schenker w Tarnowie. Pracuje tam od miesiąca i jestem zadowolony. Osadzili mnie na pakiecie i nie jest tam tak źle. Atmosfera miła, nikt nie pogania. Wiadomo, trochę tam trzeba podźwigać, ale no niestety tak to jest w zakładach pracy. Mogłoby się tam troche pozmieniać jeśli chodzi o przyjmowanie i segregacje paczek, ale podejrzewam, że to tylko kwestia czasu i podsunięcia pomysłów. Pozdrawiam

123456
@stevevai130189 08.05.2014 12:28
Ogólnie nie wiem o jakiej Wy firmie piszecie, ale to na pewno nie jest DB Schenker w Tarnowie. Pracuje tam od miesiąca i jestem...

TWOJE PODEJRZENIA SA W PELNI UZASADNIONE . TAM PANUJE ZASADA CALA KASA DLA FIRMY A DLA PRACOWNIKA [ TAKI CH..J !!!} CHCIWI EGOISCI !!!!

żusto

z tego co ja czytam chociażby tutaj to niestety nie jest w DB Schenker, aż tak kolorowo jakby wskazywała na to marka firmy

dupeczki

pozdrawiamy z MIX gdynia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dubcia

a moze tak do MIXa ??????

goplana

grb - 2012-07-25 16:36:55 schenker w Tarnowie to syf jakich mało. Poganiają Cie tam jak murzynów z Afryki, ciągły stres, kontrole(usunięte przez administratora)sie o byle (usunięte przez administratora)Pracownika mają za nic. Odkąd zmienił się szef to oddział stacza się po równi pochyłej. Na magazynie organizacja jak w Bangladeszu. Zarobki magazynierów nawet nie stoją w miejscu, a są coraz mniejsze z miesiąca na miesiąc. Podwyżek nie było od 2 lat, wszystkie premie ostro poucinane w porównaniu z tym co było jeszcze kilka lat temu. Nie polecam nikomu tego syfuuuuu!!szef znaczy się bomboniera i jego świta(usunięte przez administratora)

biki

nic fajnego trzeba (usunięte przez administratora),,,, a i tak jest źle mało za wolno a zarobki kto ma ten ma nie polecam

sowa

potwierdzam co piszą koledzy -faktycznie to co teraz- 2012) dzieje się w firmie to jakaś makabra. na stanowiskach szefów osoby które nie maja pojęcia o logistyce,bałagan i haos na magazynie to codzienność, jeszcze nie było tak źle , jakość spadła na maksa Najgorsze jest to że nikt z kadry kierowniczej nic nie robi aby było lepiej- kasa kasa kasa nic wiecej ich nie obchodzi!

krsrte

Cały czas mówicie o przewoźnikach. Oni to nie DB Schenker. To ich kwestia jedli chodzi o wypłaty dla pracowników czy stan floty. Wiec myślę że po raz kolejny totalnie nie trafione posty.

123456
@krsrte 21.04.2012 07:46
Cały czas mówicie o przewoźnikach. Oni to nie DB Schenker. To ich kwestia jedli chodzi o wypłaty dla pracowników czy stan floty...

GOSCIU JESTES ( usunięte przez administratora ) TO WSZYSTKO PRAWDA . WYZYSK TOTALNY ZA PSIE GROSZE . PRACUJE TAM 10 LAT I CHODZE W PODARTYCH GACIACH !!!!!!!!!

krsrte

Wydaje mi się że nie mówimy o tym samym oddziale firmy db schenker. Jestem pracownikiem poznańskiego terminalu i naprawdę jestem z pracy zadowolony a to że kierowcy nigdy nie dogodzisz to nie podstawa ku temu aby takie głupoty wypisywać. Brak słów. Jak się komuś robić nie chce to niestety nigdzie miejsca nie zagrzeje.

Hawk

To co się tam dzieje prosi o pomstę do nieba. Nie wiem, może tak jest wszędzie, ale powyższe wypowiedzi są jak najbardziej prawdziwe. Bałagan na magazynie, w papierach, w księgowości, ciągłe gonienie i naciąganie czego się da. Paczek trzeba szukać w stertach kartonów (jak to widzę to odechciewa mi się zamawiania/wysyłania czegokolwiek tym kurierem). Samochody wiecznie przeładowane (do 3.5t często ważą grubo ponad 4t), nie przystosowane do ruchu ((usunięte przez administratora). Przewoźnicy chcą zarobić za wszelką cenę, smutne. Rozbieżności w Umowach o Prace a rzeczywistością są wręcz oślepiające (godziny pracy, wynagrodzenie) i nikt nic z tym nie robi, czas chyba zacząć, ale jak wpadnie tam ITD, PIP i Urząd Skarbowy, to DB Shenker Tarnowo straci 3/4 samochodów i przewoźników. Wstyd.

mi u

dokładnie tak właśnie na dniach schenker ukochany cofnął mi pozwolenie na wykonywanie tam pracy [mowa o tarnowie podgórnym], nie podając przy tym nawet powodu tego zwolnienia, kompletny brak organizacji to 100 % prawda, w pracy panuje nerwowa atmosfera, ciągłe poganianie i presja żeby jak najwięcej jak najszybciej, na magazynie panuje poprostu jeden wielki chaos, żeby sie dostać do swojej paczki często trzeba przekopać sie przez całą stertę innych, przewoźników nie interesuje że np. nie możesz sie zabrac bo sie wszystko nie miści do samochodu ma byc rozwiezione i (usunięte przez administratora).j a jak nie to cie zwolnimy bo nie dajesz rady godziny pracy często przekraczały 13h dziennie,(usunięte przez administratora)umowe dostałem po miesiącu, do tego na umowie najniższa krajowa i 40 h tygodniowo, robilem tam 3 miesiące i codziennie od 6 rano stres i poganianie, nie będe już wspominał o tonie papierów którą musisz nosić cały czas przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo jakiś mądrala z biura coś sobie zażyczy, naprawde koszmar na dodatek dorobiłem sie kilku blizn

easydriver

Syf to mało powiedziane. Robota od świtu do wieczora. Za taką pracę wypłata nie za ciekawa, oczywiście w umowie najniższa krajowa, a przewoźnicy to chcieliby, żeby najlepiej pracować u nich za miskę zupy. (usunięte przez administratora) jak w 19 wieku. No i kompletny brak organizacji na terminalu. Kurierzy w poszukiwaniu swoich przesyłek ryją w hałdach paczek, jak Rumuni na wysypisku śmieci. Bo nikt jeszcze w Schenkerze nie wpadł na pomysł, żeby paczki układać rejonami, a nie tak jak leci. Chcesz dorobić się garba i rąk do kolan, to zapraszam do Schenkera. Tam masz to zagwarantowane.

Zostaw opinię o DB Schenker - Tarnowo Podgórne

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker