Wyższa Szkoła Humanitas

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 51 ocen.

Wyższa Szkoła Humanitas
2 51 6 1

Opinie o Wyższa Szkoła Humanitas

Patrycja

@Radziu, w każdej pracy trzeba pracować. Może po prostu nie przykładasz się do swoich obowiązków? Czy po trzymiesięcznym okresie próbnym można liczyć na umowę długoterminową? Często rodzaj umowy jest dla nowych pracowników czynnikiem decydującym przy podejmowaniu zatrudnienia. Na stronie szkoły http://www.humanitas.edu.pl/pl/praca są poszukiwani pracownicy na stanowisko bibliotekarz, specjalista do spraw pedagogicznych studiów podyplomowych. Jeśli zdecydujecie się na rozmowę rekrutacyjną napiszcie jak przebiegała?

Patrycja

@Radziu, mógłbyś napisać jaka jest atmosfera w pracy i relacje ze współpracownikami? Jesteś z nich zadowolony? Napisz kilka słów na temat dodatków do wynagrodzenia. Czy pracodawca oferuje premie, szkolenia lub pakiet socjalny? Czekam na Twoją opinię. Na stronie Wyższej Szkoły Humanitas są oferty pracy na stanowiska: specjalista do spraw sprzedaży, specjalista do spraw organizacji szkoleń, koordynator terenowy Uniwersytetów Dziecięcych. Pracodawca oferuje umowę o pracę, wsparcie organizacyjne, niezbędne narzędzia pracy, możliwość wykazania się własną inicjatywą i autorskimi pomysłami, możliwość udziału w szkoleniach i korzystania z oferty edukacyjnej uczelni, przyjazną atmosferę pracy. Link do strony http://www.humanitas.edu.pl/pl/praca Zainteresowani mogą aplikować bezpośrednio na stronie firmy. Zachęcam Was do do dodania swojej opinii na temat rekrutacji.

Radziu
@Patrycja 26.08.2018 14:14

Odpowiadając na pytanie: Atmosfera pracy - (usunięte przez administratora) bo generalnie nie trzeba pracować. Relacje - zależy z kim...złe lub poprawne. Dodatki - nie słyszałem o takich. Socjal - zero Szkolenia - prawie w ogóle. I tylko dla wybranych ulubieńców Reasumując, dla ludzi leniwych i mało ambitnych fajne miejsce. Taka moja opinia.

Martyna

Czy dowiem się jaką umowę dostaje nowy pracownik szkoły? Na jakie wynagrodzenie można liczyć?

Radziu
@Martyna 02.08.2018 10:17

Umowa na czas określony (próbny 3 miesiace). Później różnie. A wynagrodzenie... Jak będziesz miał szczęście to troszkę więcej niż najniższa krajowa.

była studentka

Ja byłam na studiach podyplomowych i podobało mi się. Wykładowcy bardzo na +. Nie wiem jak jest na studiach licencjackich czy magisterskich. Rozważam kolejne podyplomowe na tej uczelni, chociaż początkowo byłam sceptycznie nastawiona bo ta uczelnia nie jest raczej żadną rozpoznawalną marką... a to też się trochę liczy. No ale ogólnie zajęcia bardzo fajnie prowadzone bez względu na renomę uczelni albo jej brak

Administrator

Posiadasz najnowsze informacje dotyczące poziomu wynagrodzeń w Wyższa Szkoła Humanitas? Twoja opinia może okazać się ważna.

Bocian2013

Cześć wszystkim jestem pracownikiem zacząłem pracę w 2007 roku i szkoła z roku na rok zmieniała się na lepsze kiedyś nie było tak wspaniale jak teraz nie było parking oraz tak wspaniałej kadry pozdrawiam wszystkich studentów i pracowników oraz wykładowców. Pracownik który co weekend pilnuje pożądku na parkingu.

Psychologia w 3,5 roku?

Ktoś coś o psychologii w 3,5 roku? ; Bardzo proszę o i nfo. osób STUDIUJĄCYCH na WSH czy w ogóle warto?

luki
@Psychologia w 3,5 roku? 31.05.2017 14:58

nie polecam. Ja się przenoszę. Za dużo studentów i oblewaja za byle co

mma

przyjacielska atmosfera???!!! fajna ekipa???!!! może kiedys...teraz realia następujące: po ponad 10 latach pracy nie usłyszałam nawet dziękuję... na uczelni romanse, romansiki, nepotyzm i kolesiostwo. ochrona i promocja najbardziej niekompetentnych i leniwych osób...oto realia pracy w tej szkole. aha...zarobki przyzwoite??? chyba tylko jesli jestes z "RODZINKI"

strupek
@mma 18.04.2016 22:39

Dudek?

Magda

Ukończyłam magisterskie w 2011 roku kier administracja. W tych latach naprawdę (bo ten czas mogę ocenić )było super. Poziom nie był jak opisujecie niski. Najwięcej mają do powiedzenia Ci , którym za wiele w życiu nie wyszło. Trzeba poprostu być obiektywnym.

jaaaa

nigdzie nie jest i nie będzie idealnie, pamiętajcie - ja mam dobrą opinię o Humanias i zdania nie zmienię, przekonajcie się sami, a na pewno będziecie mieć takie samo zdanie:-)

Kacha

Dokładnie tak Agata. Studiuje w Humanitas drugi rok i nie zmieniłabym na dobrą sprawę uczelni na inną,

ola

kurcze,a ja jestem zadowolona. Wiadomo, że wszędzie są plusy i minusy, ale nawet moi znajomi, którzy studiują na ujocie mają powody do narzekania. Trochę dystansu ludzie.

Zet
@ola 10.07.2017 15:19

Fajnie Olu ☺

Zet
@ola 10.07.2017 15:19

Fajna szkola ☺

Karola

Świetny pracodawca, zgadzam się z przedmówczynią, turkusowa firma.

Dudi
@Karola 02.11.2017 10:05

"Zarządzanie turkusowe porzuca planowanie i budżetowanie na rzecz prognozowania". U was nigdy nie było ani planowania, ani budżetowania a tym bardziej prognozowania. Ale ktoś ma hiper poczucie humoru określając humanitasik jako turkusową firmę. Gratuluję

Patrycja

@Madzia - dziękuję za Twoją odpowiedź. A jak długo trwały praktyki? Czy po ich zakończeniu otrzymałaś certyfikat potwierdzający odbyty staż oraz wszystkie szkolenia? Czy Wyższa Szkoła Humanitas poszukuje w tym momencie nowych praktykantów? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem stażu w firmie.

Madzia
@Patrycja 31.08.2017 14:10

Czy poszukują kogoś to nie do mnie pytanie. Po każdym szkoleniu dostałam certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności. Czyli teraz np. Bez problemu znajdę pracę na poczcie, bo umiem szybko przybijac piecząteczki, albo na kasie bo umiem rozmawiac z klientem, albo jako sekretarka bo umiem segregowac dokumenty. Także hr/development na uczelni jest na bardzo wysokim poziomie, pozazdrościć pracownikom którzy są tam na stałe. Ci to dopiero muszą być mega wyszkoleni i mieć tonę certyfikatów. Rynek pracy stoi otworem dla takich profesjonalistów.

Patrycja

@Magdalena - a czy możesz napisać nieco więcej o odbytej praktyce? Czy staż był płatny? Czy były organizowane szkolenia? Te informacje będą cenne dla osób, które interesują się odbyciem praktyk/zatrudnieniem w Wyższej Szkole Humanitas.

Madzia
@Patrycja 25.07.2017 11:09

3,5 na rękę. Szkolenia praktycznie co drugi tydzień, takie rozwijające kompetencje pracownika dziekanatu. Np. Szkolenie jak szybko przypisać pieczątki, jak rozmawiać ze studentem, jak podpisywać dokumenty. Także bardzo polecam pracę tam

Magdalena

Jestem zadowolona z Humanitas. Byłam na praktykach w dziekanacie i poza fajną, koleżeńska atmosferą dużo się nauczyłam. Liczyłam na to, że zostanę tam w pracy na dłużej, niestety wszystkie miejsca były już obsadzone. Zostałam jednak polecona (przez pracownika WSH) do innej firmy, za co jestem bardzo wdzięczą :)

krzysztof

a ja zgadzam się z opiniami negatywnymi. niewiele wartości dostrzegam w tej uczelni, mimo, że ją skończyłem. do pracy zawodowej na pewne mnie nie przygotowała mimo tego, że kierunek był z nią zgodny. słabi wykładowcy, niektórzy totalna porażka, wiedzę czerpią tylko ze slajdów i to samo jest na wykładzie. Praktyką w dziedzinie której uczą - często nieskażeni, z małymi wyjątkami. zdaje sobie sprawę, ze prywatne uczelnie tak funkcjonują generalnie, ale tutaj było naprawdę słabo.

jaaa

zgadzam się z przedmówczynią :)

Dr Psychologii

Warto... Nie wybierać tej szkółki.

Kaśka

Misiewicz, żałosne jest to co próbujesz powiedzieć. Mylisz Fundację Humanitas z inną ;) Ciepło pozdrawiam.

Misiewicz
@Kaśka 12.03.2017 16:02

Oj Kasiu Kasiu, żałosna to jest próba negacji faktów. Doskonale odróżniam fundacje humanitas od tej w moim poście. Ty też odróżniasz, ale wolisz rznac glupa... Buziaki

Misiewicz
@Kaśka 12.03.2017 16:02

Oj Kasiu Kasiu, żałosna to jest twoja próba negacji faktów. Doskonale odróżniam fundacje humanitas od tej w moim poście. Ty też odróżniasz, ale wolisz rznac glupa... Buziaki

Misiewicz
@Kaśka 12.03.2017 16:02

Cytat ze strony rektora wsh: "Rodzice - Grażyna i Marek Kaczmarzykowie – pracują w oświacie. Mama przez wiele lat była pracownikiem naukowo-dydaktycznym Wydziału Pedagogiki i Psychologii Uniwersytetu Śląskiego oraz dyrektorem poradni psychologiczno-pedagogicznych w Katowicach, a od 2010 roku pełni funkcję prezesa zarządu Fundacji Rozwoju Edukacji i Szkolnictwa Wyższego". I kto teraz jest żałosny? Wychodzi wasza ograniczoność? Ignorancja? Prymitywizm?... Myślę że wszystko jednocześnie. Pozdrowienia Kasiu... Lojalny pracowniku wsh

Student
@Misiewicz 12.03.2017 17:03

Czyli mama rektora finansuje studia na jego uczelni. Coś tu nie gra. Dziwne to. Może Kaśka to wyjaśni?

student

dla dociekliwych - studia podyplomowe są finansowane ze środków fundacji rozwoju edukacji i szkolnictwa wyższego

Misiewicz
@student 21.02.2017 12:07

Na stronie fundacji nie ma słowa o dofinansowaniu studiów na wsh. Cytuję: "fundacja wspiera studia dofinansowane". Pominę już fakt że prezes fundacji ma to samo nazwisko co rektor wsh. Być może w myśl zasady że wszystko zostaje w rodzinie?to by było zgodne z tym czego doświadczyłem na tej "uczelni"...

Joanna L.

Do osób które piszą o dofinansowanych studiach. To nie blef, ale każdy projekt na który uczelnia bierze pieniądze rządzi się swoimi prawami. To logiczne że jeśli ktoś nie skończy studiów jest obarczany zwrotem kosztów w 100%. Sama ukończyłam dofinansowaną logopedię tylko różnica między mną i innymi zadowolonymi osobami, a tymi którzy narzekają i mówią o oszustwie jest taka, że my przeczytaliśmy ZE ZROZUMIENIEM zapisy umowy. Drodzy państwo niezadowoleni, podpisując jakąkolwiek umowę robicie to z pełną odpowiedzialnością za konsekwencję swoich czynów. Polecam wziąć np kredyt na pół miliona, nie przeczytać zapisów umowy, a potem wypisywać że bank was okradł. To ten sam mechanizm.

Liceum
@Joanna L. 07.01.2017 15:37

Poproszę informację skąd jest dofinansowanie na te studia? Z UE? Z miasta?

Zbyszek
@Liceum 08.01.2017 23:15

A mi się wydaje że to dofinansowanie to marketingowa ściema.

dofinansowane połowę ceny

Co Wy znowu o tym dofinansowaniu, jaki blef? Studiuje Mediacje sądowe i pozasądowe i żadnego problemu z dofinansowaniem nie odczułem, płace za studia 2 razy mniej.

smieszny
@dofinansowane połowę ceny 07.12.2016 20:01

oj ty naiwny...

Aga

Czy ktoś może mi coś powiedzieć o psychologii transportu? Czytałam, że kierunek ten jest otwarty przy współpracy grupy Cargo. Na zajęciach rzeczywiście jest możliwość skorzystania z symulatorów dachowania, płyty poślizgowej, itd.? Bardzo zależy mi na opinii osób które już studiują ten kierunek. Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

Kajetan

Mam kompletnie odmienne doświadczenia. Chaos jeśli chodzi o plan zajęć. Nudne wykłady. Zero praktyki.

ja

W wyborze studiów pomogła mi opinia starszych i bardziej doświadczonych. Jestem pewny, że się nie zawiodę swoją decyzją. Pozdrawiam

Koniec tematu

Rozumiem że bronicie sytuacji w jakiej sami jesteście. Jednak nadal sądzę że UŚ, UJ, UE Katowice dadzą więcej studentowi aniżeli wsh. Niech żyje lider rankingów... Nie wiadomo jakich

MACIEK

Zgadzam się z powyższym :) Pozdrawiam studentów WSH

ja

Uczelnie państwowe przyjmują w tej chwili każdego, prowadząc po kilka naborów. Studiowałam na UŚ dziennie i wiem, co mówię. Jeżeli człowiek chce się czegoś nauczyć musi to zrobić sam dla siebie. I nie ważne w jakiej uczelni będzie się uczył. Ucząc się zaocznie na WSH i pracując w tygodniu wnoszę do swojego doświadczenia życiowego więcej niż podczas 3 lat studiowania dziennie na Uniwersytecie Sląskim. Nie zgadzam się więc z Twoją opinią, że tylko renomowana uczelnia daje rzetelne wykształcenie.

ja

a ja myślę, że czasy się zmieniły i ambitni ludzie zamiast studiować na państwowych uczelniach wolą uczyć się zaocznie i pracować w tym czasie. To wymaga zdecydowanie więcej poświęcenia i determinacji. Poza tym nie uczelnia, tylko to ile człowiek z tych studiów wyniesie jest ważniejsze. A z tego, co słyszę nie uczę w Humanitas mniej, niż moi koledzy z innych uczelni, a nawet myślę, że mam więcej kolokwiów

Absolwent
@ja 21.11.2016 11:32

A przepraszam... Poważne uczelnie wyższe państwowe nie prowadzą studiów zaocznych? Na takie dziadostwo jak humanitas, wsb, etc. szkoda życia i pieniążków. Wiem co mówię bo lata temu sam konczylem wsh... Jednak wtedy uczelnie było stać przynajmniej na poważne nazwiska jeśli chodzi o wykładowców a dzisiaj bieda. Niestety taka prawda i pracownicy uczelni wpisujacy opinie na tym forum nic nie zmienią.

Zostaw opinię o Wyższa Szkoła Humanitas - Sosnowiec

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wyższa Szkoła Humanitas