Wyższa Szkoła Humanitas

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 48 ocen.

Wyższa Szkoła Humanitas
2 48

Opinie o Wyższa Szkoła Humanitas

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wyższa Szkoła Humanitas

Administrator

Posiadasz najnowsze informacje dotyczące poziomu wynagrodzeń w Wyższa Szkoła Humanitas? Twoja opinia może okazać się ważna.

   
Bocian2013

Cześć wszystkim jestem pracownikiem zacząłem pracę w 2007 roku i szkoła z roku na rok zmieniała się na lepsze kiedyś nie było tak wspaniale jak teraz nie było parking oraz tak wspaniałej kadry pozdrawiam wszystkich studentów i pracowników oraz wykładowców. Pracownik który co weekend pilnuje pożądku na parkingu.

   
Psychologia w 3,5 roku?

Ktoś coś o psychologii w 3,5 roku? ; Bardzo proszę o i nfo. osób STUDIUJĄCYCH na WSH czy w ogóle warto?

   
luki
@Psychologia w 3,5 roku? 31.05.2017 14:58

nie polecam. Ja się przenoszę. Za dużo studentów i oblewaja za byle co

   
mma

przyjacielska atmosfera???!!! fajna ekipa???!!! może kiedys...teraz realia następujące: po ponad 10 latach pracy nie usłyszałam nawet dziękuję... na uczelni romanse, romansiki, nepotyzm i kolesiostwo. ochrona i promocja najbardziej niekompetentnych i leniwych osób...oto realia pracy w tej szkole. aha...zarobki przyzwoite??? chyba tylko jesli jestes z "RODZINKI"

   
strupek
@mma 18.04.2016 22:39

Dudek?

   
Magda

Ukończyłam magisterskie w 2011 roku kier administracja. W tych latach naprawdę (bo ten czas mogę ocenić )było super. Poziom nie był jak opisujecie niski. Najwięcej mają do powiedzenia Ci , którym za wiele w życiu nie wyszło. Trzeba poprostu być obiektywnym.

   
jaaaa

nigdzie nie jest i nie będzie idealnie, pamiętajcie - ja mam dobrą opinię o Humanias i zdania nie zmienię, przekonajcie się sami, a na pewno będziecie mieć takie samo zdanie:-)

   
Kacha

Dokładnie tak Agata. Studiuje w Humanitas drugi rok i nie zmieniłabym na dobrą sprawę uczelni na inną,

   
ola

kurcze,a ja jestem zadowolona. Wiadomo, że wszędzie są plusy i minusy, ale nawet moi znajomi, którzy studiują na ujocie mają powody do narzekania. Trochę dystansu ludzie.

   
Zet
@ola 10.07.2017 15:19

Fajna szkola ☺

   
Karola

Świetny pracodawca, zgadzam się z przedmówczynią, turkusowa firma.

   
Dudi
@Karola 02.11.2017 10:05

"Zarządzanie turkusowe porzuca planowanie i budżetowanie na rzecz prognozowania". U was nigdy nie było ani planowania, ani budżetowania a tym bardziej prognozowania. Ale ktoś ma hiper poczucie humoru określając humanitasik jako turkusową firmę. Gratuluję

   
Patrycja

@Madzia - dziękuję za Twoją odpowiedź. A jak długo trwały praktyki? Czy po ich zakończeniu otrzymałaś certyfikat potwierdzający odbyty staż oraz wszystkie szkolenia? Czy Wyższa Szkoła Humanitas poszukuje w tym momencie nowych praktykantów? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem stażu w firmie.

   
Madzia
@Patrycja 31.08.2017 14:10

Czy poszukują kogoś to nie do mnie pytanie. Po każdym szkoleniu dostałam certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności. Czyli teraz np. Bez problemu znajdę pracę na poczcie, bo umiem szybko przybijac piecząteczki, albo na kasie bo umiem rozmawiac z klientem, albo jako sekretarka bo umiem segregowac dokumenty. Także hr/development na uczelni jest na bardzo wysokim poziomie, pozazdrościć pracownikom którzy są tam na stałe. Ci to dopiero muszą być mega wyszkoleni i mieć tonę certyfikatów. Rynek pracy stoi otworem dla takich profesjonalistów.

   
Patrycja

@Magdalena - a czy możesz napisać nieco więcej o odbytej praktyce? Czy staż był płatny? Czy były organizowane szkolenia? Te informacje będą cenne dla osób, które interesują się odbyciem praktyk/zatrudnieniem w Wyższej Szkole Humanitas.

   
Madzia
@Patrycja 25.07.2017 11:09

3,5 na rękę. Szkolenia praktycznie co drugi tydzień, takie rozwijające kompetencje pracownika dziekanatu. Np. Szkolenie jak szybko przypisać pieczątki, jak rozmawiać ze studentem, jak podpisywać dokumenty. Także bardzo polecam pracę tam

   
Magdalena

Jestem zadowolona z Humanitas. Byłam na praktykach w dziekanacie i poza fajną, koleżeńska atmosferą dużo się nauczyłam. Liczyłam na to, że zostanę tam w pracy na dłużej, niestety wszystkie miejsca były już obsadzone. Zostałam jednak polecona (przez pracownika WSH) do innej firmy, za co jestem bardzo wdzięczą :)

   
krzysztof

a ja zgadzam się z opiniami negatywnymi. niewiele wartości dostrzegam w tej uczelni, mimo, że ją skończyłem. do pracy zawodowej na pewne mnie nie przygotowała mimo tego, że kierunek był z nią zgodny. słabi wykładowcy, niektórzy totalna porażka, wiedzę czerpią tylko ze slajdów i to samo jest na wykładzie. Praktyką w dziedzinie której uczą - często nieskażeni, z małymi wyjątkami. zdaje sobie sprawę, ze prywatne uczelnie tak funkcjonują generalnie, ale tutaj było naprawdę słabo.

   
jaaa

zgadzam się z przedmówczynią :)

   
Dr Psychologii

Warto... Nie wybierać tej szkółki.

   
Kaśka

Misiewicz, żałosne jest to co próbujesz powiedzieć. Mylisz Fundację Humanitas z inną ;) Ciepło pozdrawiam.

   
Student
@Misiewicz 12.03.2017 17:03

Czyli mama rektora finansuje studia na jego uczelni. Coś tu nie gra. Dziwne to. Może Kaśka to wyjaśni?

   
student

dla dociekliwych - studia podyplomowe są finansowane ze środków fundacji rozwoju edukacji i szkolnictwa wyższego

   
Misiewicz
@student 21.02.2017 12:07

Na stronie fundacji nie ma słowa o dofinansowaniu studiów na wsh. Cytuję: "fundacja wspiera studia dofinansowane". Pominę już fakt że prezes fundacji ma to samo nazwisko co rektor wsh. Być może w myśl zasady że wszystko zostaje w rodzinie?to by było zgodne z tym czego doświadczyłem na tej "uczelni"...

   
Joanna L.

Do osób które piszą o dofinansowanych studiach. To nie blef, ale każdy projekt na który uczelnia bierze pieniądze rządzi się swoimi prawami. To logiczne że jeśli ktoś nie skończy studiów jest obarczany zwrotem kosztów w 100%. Sama ukończyłam dofinansowaną logopedię tylko różnica między mną i innymi zadowolonymi osobami, a tymi którzy narzekają i mówią o oszustwie jest taka, że my przeczytaliśmy ZE ZROZUMIENIEM zapisy umowy. Drodzy państwo niezadowoleni, podpisując jakąkolwiek umowę robicie to z pełną odpowiedzialnością za konsekwencję swoich czynów. Polecam wziąć np kredyt na pół miliona, nie przeczytać zapisów umowy, a potem wypisywać że bank was okradł. To ten sam mechanizm.

   
Zbyszek
@Liceum 08.01.2017 23:15

A mi się wydaje że to dofinansowanie to marketingowa ściema.

   
dofinansowane połowę ceny

Co Wy znowu o tym dofinansowaniu, jaki blef? Studiuje Mediacje sądowe i pozasądowe i żadnego problemu z dofinansowaniem nie odczułem, płace za studia 2 razy mniej.

   
smieszny
@dofinansowane połowę ceny 07.12.2016 20:01

oj ty naiwny...

   
Aga

Czy ktoś może mi coś powiedzieć o psychologii transportu? Czytałam, że kierunek ten jest otwarty przy współpracy grupy Cargo. Na zajęciach rzeczywiście jest możliwość skorzystania z symulatorów dachowania, płyty poślizgowej, itd.? Bardzo zależy mi na opinii osób które już studiują ten kierunek. Pozdrawiam

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Kajetan

Mam kompletnie odmienne doświadczenia. Chaos jeśli chodzi o plan zajęć. Nudne wykłady. Zero praktyki.

   
ja

W wyborze studiów pomogła mi opinia starszych i bardziej doświadczonych. Jestem pewny, że się nie zawiodę swoją decyzją. Pozdrawiam

   
Koniec tematu

Rozumiem że bronicie sytuacji w jakiej sami jesteście. Jednak nadal sądzę że UŚ, UJ, UE Katowice dadzą więcej studentowi aniżeli wsh. Niech żyje lider rankingów... Nie wiadomo jakich

   
MACIEK

Zgadzam się z powyższym :) Pozdrawiam studentów WSH

   
ja

Uczelnie państwowe przyjmują w tej chwili każdego, prowadząc po kilka naborów. Studiowałam na UŚ dziennie i wiem, co mówię. Jeżeli człowiek chce się czegoś nauczyć musi to zrobić sam dla siebie. I nie ważne w jakiej uczelni będzie się uczył. Ucząc się zaocznie na WSH i pracując w tygodniu wnoszę do swojego doświadczenia życiowego więcej niż podczas 3 lat studiowania dziennie na Uniwersytecie Sląskim. Nie zgadzam się więc z Twoją opinią, że tylko renomowana uczelnia daje rzetelne wykształcenie.

   
ja

a ja myślę, że czasy się zmieniły i ambitni ludzie zamiast studiować na państwowych uczelniach wolą uczyć się zaocznie i pracować w tym czasie. To wymaga zdecydowanie więcej poświęcenia i determinacji. Poza tym nie uczelnia, tylko to ile człowiek z tych studiów wyniesie jest ważniejsze. A z tego, co słyszę nie uczę w Humanitas mniej, niż moi koledzy z innych uczelni, a nawet myślę, że mam więcej kolokwiów

   
Absolwent
@ja 21.11.2016 11:32

A przepraszam... Poważne uczelnie wyższe państwowe nie prowadzą studiów zaocznych? Na takie dziadostwo jak humanitas, wsb, etc. szkoda życia i pieniążków. Wiem co mówię bo lata temu sam konczylem wsh... Jednak wtedy uczelnie było stać przynajmniej na poważne nazwiska jeśli chodzi o wykładowców a dzisiaj bieda. Niestety taka prawda i pracownicy uczelni wpisujacy opinie na tym forum nic nie zmienią.

   
szczęśliwa mama

Jestem na 4 semestrze zarządzania, z powodu ciąży miałam IOS. Każdy z wykładowców poszedł mi na rękę, tzn. byłam tylko na pierwszych zajęciach po podpis na karcie IOS oraz ustalenie form zaliczenia. Egzaminy zdawałam albo indywidualnie w sesji lub z moją całą grupom. Nie było łatwo, materiał musiałam przerobić sama, oczywiście miałam notatki kolegów z grupy, ale notatki notatkami... Pomimo to poza jedną poprawką okazało się, że wszystko zaliczyłam w pierwszym terminie - nie dlatego, że w Humanitas nie trzeba się uczyć (wręcz przeciwnie), ale dlatego, że wykładowcy mają indywidualne odejście do studenta. Z większością z nich byłam w stałym kontakcie mailowym, co bardzo mi pomogło.

   
Absolwent
@szczęśliwa mama 16.11.2016 14:46

Pierdu Pierdu... Ambitni młodzi ludzie nie wybierają dzisiaj prywatnych uczelni! Koniec i kropka. A taka popierdółka jak humanitas ma renomę na poziomie zero... I żadne wpisy tutaj tego nie zmienią. W cv taka uczelnia to porażka. Zaraz zapewne odezwą się głosy że z humanitasem w cv dostali pracę jako dyrektorzy szkół, firm, itp. G... Prawda i tyle w temacie. Życzę ambicji młodym ludziom

   
Seweryn

Ostatnio widziałem gdzieś hasło reklamowe którym gra Humanitas, że 94% absolwentów poleciło by studia w Humanitas. Wiecie co jest najlepsze? Ja też bym polecił :P

   
Hasan

Ponieważ to dofinansowanie to jeden wielki blef... Ono nie istnieje!

   
Antek
@Hasan 27.10.2016 23:07

STUDIOWAŁEM 2 LATA NA DOFINANSOWANYM KIERUNKU. PŁACIŁEM CO MIESIĄC 205 ZŁ TYM złodziejom . MUSIAŁEM ZREZYGNOWAĆ Z NAUKI ZE WZGLĘDU NA STAN ZDROWIA. HUMANITAS WYSTAWIŁ MI RACHUNEK NA PRAWIE 5 TYS ZŁOTYCH I GDY ODMÓWIŁEM SPŁATY - BO ZA CO? ZA NAUKĘ, KTÓREJ JUŻ NIE POBIERAM? - SPRAWĘ ZGŁOSILI DO SĄDU. WYOBRAŹCIE SOBIE TERAZ, ŻE JAKIEŚ 80-90% OSÓB REZYGNUJE ZE STUDIÓW NA PIERWSZYM ROKU, WIĘC W TEJ SYTUACJI MUSZĄ ZWRACAĆ KOSZTY CAŁOŚCIOWE - CZYLI ZA PEŁNE 3 LATA KSZTAŁCENIA, A WIĘC 410 ZŁ X 36 MIESIĘCY. NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA DOFINANSOWANIE! TAKIM SPOSOBEM HUMANITAS ZDZIERA PIENIĄDZE Z LUDZI, KTÓRZY WCALE NAUKI NIE POBIERAJĄ, ALE PODPISALI UMOWĘ, WIĘC PŁACIĆ "MUSZĄ

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Dawid

Szkoła na medal?! Przestrzegam przed tą szkołą. Zapisując się na "dofinansowane studia" i rezygnując z nich - niezależnie czy to na pierwszym roku czy na ostatnim - będziecie musieli ponieść koszty całego kształcenia. Na pierwszym roku było nas koło 30 osób, po pierwszym semestrze zostało już tylko kilka. Wszyscy bez wyjątku musieli zapłacić kilkanaście tysięcy złotych za całość kształcenia, bo taką umowę podpisali. A miało być po 200zł miesięcznie - dlatego tyle osób się skusi... Nie zapłaciłem i hujmanitas podał mnie do sądu. Nieważne były tłumaczenia, że zrezygnowałem bo jestem chory na SM i nie dam rady kontynuować nauki, nikogo nie obchodzi też czy masz pracę czy nie. Hujmanitas wygrał rozprawę sądową i dzisiaj straszyli mnie komornikiem. BARDZO ODRADZAM, a jeśli już to czytajcie umowę i nie wierzcie osobom z sekretariatu (bardzo niekompetentne). Liczcie się z tym, że niezaleznie od tego czy ukończycie studia czy nie - i tak będziecie musieli zapłacić tym złodziejom za 3 lata nauki. "Dofinansowanej". Z waszych kieszeni.

   

Zostaw opinię o Wyższa Szkoła Humanitas - Sosnowiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wyższa Szkoła Humanitas