3.1/5

• Długoszyn

3. Opinie o pracodawcach Sosnowiec
  5. Opinie o Akademia Humanitas

Opinie o Akademia Humanitas Sosnowiec

Nie przegap nowości o Akademia Humanitas!

Po studiach

25.06.2026 17:04

Opowiem o kierunku BHP. Czy ja wiem, czy jestem zadowolona... w mniejszej połowie chyba. Zacznę od minusów, ponieważ są rażące. Na przedmiotach związanych z chemią jest Pani Danuta Kokocińska. Nawet jeśli pomyliłam nazwisko- na pewno to jest Danuta, Pani w podeszłym wieku i wyklada6na Elemtrokardiologii. Pani Danuta obrażała mnie przy całej grupie. Co zajęcia wyśmiewała inną studentkę na głos z kierunku elektrokardiologii. Zgłosiłam tą sytuację wraz z naszym przewodniczącym grupy jednak została ona zamieciona pod dywan. Ta sama Pani Danuta cały rok nie umiała naprawić laptop, aby prowadzić zajęcia online. Nagrywała się na repozytorium i nawet na nagraniach potrafiła niestosownie sie do nas wyrażać. Przy zaliczeniach nagrała jakie otrzymaliśmy oceny a finalnie 80%grupy otrzymała i tak ocenę o 1 niżej. Zaniżanie średniej. Tak samo z Panem rektorem od przedmiotu własność intelektualna. Na terminie poprawkowy na cały czas pisania egzaminu wyszedł z sali. Potem i tak wpisał 3. Nawet jak ktoś naprawdę sie nauczył to został niesłusznie oceniony i została obniżona średnia. Pan z matematyki- też dziwne zasady oceniania. Jeden kolega oddał pustą kartkę i sie tylko podpisał a i tak dostał 5. Zajęć praktycznych tak naprawdę porządnych nie ma. Dają polecenie i masz pisać na kartce. Nie ma pokazanego przykładu, aby sie wzorować. Masz sobie z kosmosu wszystko spisać. Potem oddajesz kartki i nie wiesz nawet czy zrobiłeś to dobrze, bo nie ma feedbacku. I tak sobie obniżasz sukcesywnie średnią. Angielski na poziomie szkoły średniej i zero slownictwa związanego z zawodem. Na koniec nam jeszcze powiedziano, że dostaniemy bony zniżkowe w razie kontynuacji nauki w tej szkole- ja niczego takiego nie otrzymałam. Z plusów to nie było problemu jeśli chodzi o kontakt z pracownikami dziekanatu itp. Przemiło wspominam Panią Janosik, cudowna kobieta. Ale niektórzy jednak mają zbyt lekkie podejście do nauczania. Byle odklepać i nara. Zbyt mało nauki, zbyt malo praktyki. Dużo rzeczy się powiela.

10.07.2026 14:39

Dziękujemy za podzielenie się z nami swoją opinią. Wszystkie sygnały dotyczące jakości kształcenia, sposobu prowadzenia zajęć, oceniania oraz relacji między osobami prowadzącymi zajęcia a studentami traktujemy bardzo poważnie. Opisane w komentarzu sytuacje wymagają szczegółowego wyjaśnienia i poznania konkretnych okoliczności, dlatego zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z Akademią Humanitas pod adresem [email protected] Pozwoli nam to zweryfikować zgłoszone kwestie i przekazać je do właściwych osób i jednostek odpowiedzialnych za dany obszar.

09.07.2026 21:40

Właśnie kończę studia i najwyższa pora, żeby powiedzieć, że tzw. prof. Michał Kaczmarczyk (żaden z niego profesor, Prezydent RP nie nadał mu tytułu profesorskiego) psuje renomę uczelni. Nie dość, że zajęcia z nim są żenujące, to jeszcze promuje się w internecie, jakby dalej był Rektorem. Nie polecam zarządzania, dopóki tacy wykładowcy będą prowadzić zajęcia.

10.07.2026 14:33

Dziękujemy za podzielenie się z nami tą opinią. Wszystkie niepokojące sygnały dotyczące jakości prowadzonych zajęć oraz doświadczeń studentów traktujemy bardzo poważnie. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu pod adresem [email protected]. Tylko w ten sposób będziemy mogli odnieść się do konkretnych zdarzeń i przekazać sprawę do odpowiednich osób.

Elektro

06.07.2026 00:55

Jestem na kierunku elektroradiologii i uczelnia jest w porządku moją uwagę przykuł język angielski z profesorem Wądołowskim, wiem że mamy tylko kilka spotkań w ciągu roku ale to wystarczyło abym zaczęła mówić co jest cudem w moim przypadku! Nigdy nie spotkałam takiej osoby która motywuje zachęca i wspiera studenta. To wykładowca który jest zaangażowany w zajęcia dostosowuje wszystko pod studentów. Mam nadzieję że do zobaczenia październiku bo nie ma to jak praktyczna nauka języka! A pisze to w imieniu całej grupy -Gliwice.
    Student

22.03.2026 16:21

Szkoła jak szkoła, są plusy i minusy ale dorzucam negatywna opinie o nauczycielu angielskiego. Studiowałem już inny kierunek i nigdy nikt nie traktował studentów, jak ten pan. Wyróżnianie tych, którzy język znają i niechęć do tych, którzy mają z nim problem. Gdy ktoś próbował tłumaczyć, że języka nie zna, bo tak się zdarzyło że nie musiał się uczyc akurat angielskiego, to padło hasło, że to uczelnia wyższa i tu już jakiś poziom znajomości trzeba mieć. Dyskryminuje studentów za problemy z zasięgiem, za sekundowa nieobecność, jest atmosfera stresu i musztry. Nie stresowalismy się anatomia tylko angielskim. Mało kto chce zgłosić problem oficjalnie, bo każdy się boi ostracyzmu. Myślę, że czas z tym coś zrobić.

20.06.2026 13:45

Patrząc na inne komentarze do sytuacji muszę się ostro niezgodzić z opinią na temat wykładowcy od angielskiego. Jest to moim zdaniem jeden z najpozytywniejszych wykładowców na tej uczelni oraz nigdy mi oraz nikomu z mojej grupy nie okazał braku szacunku, a są w niej ludzie znający angielski na niższym jak i wyższym poziomie. Pozdrawiam

20.06.2026 23:38

Uważam, że nauczyciel jest bardzo w porządku, w moim odczuciu dostosowuje wymagania do możliwości studentów, tak, żeby każdy skorzystał z zajęć. Panuje przyjazna atmosfera, prowadzący jest wyrozumiały. Doceniam jego elastyczność w podejściu do studentów, z których każdy umie co innego i każdy ma jakieś braki. Wpis jest z marca, to mam nadzieję, że już jest wszystko wyjaśnione. Pozdrawiam

20.06.2026 23:35

Dobra lokalizacja, dużo wiedzy, ciekawe osobowości wśród wykładowców
    Anonimowo

08.04.2026 21:28

Uczelnia na chwilę obecną wydaje się być w porządku dobry kontakt z dziekanatem. Co do zmian w terminach zajęć to raczej nie odbiega od innych uczelni , cóż siła wyższa jesteśmy tylko ludźmi czasem coś wypadnie wykładowcy nie ma się co czepiać Podpisuję się jednak pod opiniami wcześniejszymi dotyczącymi nauczyciela angielskiego bardzo niesympatyczny człowiek, obraża studentów idiotycznymi sformułowaniami. Dla mnie jego zachowanie jest nie do przyjęcia. Miałbym prośbę do AH aby nie odpowiadali mi na tę opinię jak przy poprzednich komentarzach innych osób ponieważ logicznym jest, że żaden student nie będzie chciał się ujawnić mając w perspektywie dalszą naukę z tym Panem. Może czas coś z tym zrobić?
    Student

07.03.2026 08:17

Niestety muszę się zgodzić w wieloma negatywnymi opiniami na temat Akademi Humanitas. Organizacja porażka, nawet w piatek popołudniu plan zajęć może się zupełnie zmienić, nie mozna nawet z wyprzedzeniem kupic biletu na pociąg, czy zaplanowac pracy czy odpowczynku w weekedny. Na studia zapisuja sie dorosli ludzie, a sa traktowni w sposób niepoważny. Sposób planowania tez jest poniżej krytyki. Całe weekend potrafią przyblokowac 1 zajęciami trwający 1,5 godziny. Gdzie w weekendy gdzie sa większości zajęć jest możliwość dopisania jeszcze innych zajęć. Niestety musze sie również zgodzić z opiniami na temat wykładowcy języka angielskiego. Zero kultury, studentów traktuje bez szacunku, nagrania z zajęć nadalyby sie do jakiegoś poragamu interwencyjnego. Ublizanie osobom, które angielskiego nie potrafia jest naprawdę przykre, powodując ogromny stres. Sam fakt, ze brakuje podstawowego podziału studentów ze względu na poziom zaawansowania umiejętności jest niepoważny na studiach wyższych. A studiowałam juz na paru uczelniach i od testu zaczynały sie angielski, tak by każdy na swoim poziomie mógł uczestniczyć na zajęciach. Jedynie dzusl praktyk jest super, odpowiadają na każde pytanie oraz pomagaja w rozwiązywaniu problemów. Dodam jeszcze ze w rekrutacji zależy od pani na haka sie trafi, ale jedna siedzi tam za karę i zamiast zachęcać, zeby sie zapisać na studia to tonem i odpowiedziami osoby niezdecyowqne zniechęci. Niestety, nie polecam studiowania na tej uczelni.

24.03.2026 09:03

Dziękujemy za przekazanie tak szczegółowych uwag dotyczących funkcjonowania naszej uczelni. Każdy głos studentów traktujemy bardzo poważnie, ponieważ stanowi to dla nas cenne źródło informacji, które pomaga doskonalić jakość kształcenia oraz organizację studiów. Tego rodzaju sytuacje wymagają indywidualnego wyjaśnienia, dlatego zależy nam na poznaniu większej liczby szczegółów, które pozwolą nam właściwie odnieść się do zgłoszonych kwestii. Uprzejmie prosimy o bezpośredni kontakt z Pełnomocnikiem Rektora ds. studenckich pod adresem: [email protected] Umożliwi to omówienie zgłoszonych uwag oraz podjęcie odpowiednich działań wyjaśniających. Zapewniamy, że każda przekazana informacja zostanie potraktowana z należytą starannością, uwagą i poufnością.
    A.K

18.12.2025 13:57

Z racji wykonywanej przeze mnie pracy mam stały kontakt ze studentami różnych uczelni i możliwość wymiany doświadczeń dotyczących standardów nauczania. Na tym tle zachowanie prowadzącego zajęcia z języka angielskiego na Akademii Humanitas jest dla mnie szczególnie niepokojące, ponieważ jest to jedyny przypadek, z jakim się spotkałam, w którym wykładowca w tak jawny sposób okazuje brak szacunku wobec studentów. W rozmowach z osobami studiującymi na innych uczelniach podobne zachowania nie miałyby prawa funkcjonować spotkałyby się z natychmiastową reakcją władz dydaktycznych. Tymczasem w tym przypadku szyderstwo, lekceważenie oraz publiczne deprecjonowanie studentów zdają się być tolerowane, co rodzi pytania o standardy obowiązujące na uczelni. Uważam, że taka sytuacja powinna skłonić Akademię do refleksji nad kryteriami doboru kadry dydaktycznej oraz nad realnym egzekwowaniem zasad kultury akademickiej i etyki nauczyciela. Zachowanie prowadzącego nie tylko obniża jakość kształcenia, ale również negatywnie wpływa na wizerunek uczelni i poczucie bezpieczeństwa studentów

19.12.2025 12:26

Dziękujemy za przekazanie swojej opinii oraz za zwrócenie uwagi na kwestie związane z kulturą akademicką i standardami dydaktycznymi. Każdy sygnał dotyczący jakości kształcenia oraz relacji pomiędzy kadrą dydaktyczną a studentami traktujemy z należytą uważnością i odpowiedzialnością. Pragniemy jednocześnie podkreślić, że Akademia Humanitas nie akceptuje zachowań, które mogłyby naruszać godność studentów, w tym przejawów braku szacunku, lekceważenia czy publicznego deprecjonowania. Zasady etyki nauczyciela akademickiego oraz wzajemnego szacunku stanowią fundament naszej wspólnoty akademickiej i są dla nas istotnym punktem odniesienia w ocenie zgłaszanych sytuacji. Uprzejmie prosimy o kontakt w wiadomości mailowej na adres [email protected] abyśmy mogli lepiej poznać okoliczności sprawy, doprecyzować zgłoszone kwestie oraz podjąć dalsze działania.

30.06.2025 18:59

po jakich kierunkach przyjmują na psychologię dla osób z wyższym wykształceniem w trybie 3-letnim? dziś dowiedziałam się od pani z dziekanatu, że nie każdy się załapie na ten tryb nawet mając magistra, pytanie w takim razie jakie kierunki mają szansę?
    PSYCHOLOGIA

30.06.2025 19:00

dodam jeszcze, że na infolinii rzetelnych informacji nie da się uzyskać, chcą żeby wysłać do weryfikacji i oczywiście płacić za to. a ja jestem zdecydowana, ale tylko na tryb 3-letni, ale jeśli moje studia się nie kwalifikują to nie chcę też im płacić nawet za weryfikację dlatego liczę, że napiszecie z jakimi kierunkami się na taki tryb załapaliście

01.07.2025 11:30

Dzień dobry, dziękujemy za pytania. Tryb dla osób z wyższym wykształceniem przeznaczony jest dla absolwentów studiów licencjackich lub magisterskich. Dzięki temu część przedmiotów może zostać zaliczona na podstawie wcześniej ukończonego programu, co umożliwia rozpoczęcie nauki od wyższego semestru. Rozumiemy, że podczas rozmowy telefonicznej trudno uzyskać jednoznaczną odpowiedź – każda kandydatura rozpatrywana jest indywidualnie. Nawet jeśli inna osoba została przyjęta po ukończeniu danego kierunku, nie oznacza to, że każda kolejna osoba również zostanie zakwalifikowana. Decyzja zależy od wielu czynników, takich jak rok ukończenia studiów, program nauczania, liczba godzin czy punkty ECTS – nawet na tym samym kierunku te elementy mogą się różnić. Dlatego niezbędna jest formalna weryfikacja dokumentów. Tylko na tej podstawie Dziekan może podjąć decyzję i przygotować indywidualną ścieżkę studiów, wskazać różnice programowe oraz określić opłaty za cały tok nauki. Koszt wydania decyzji wynosi 25 zł. W przypadku uzyskania dalszych informacji zachęcamy do kontaktu ze specjalistką z Instytutu Psychologii: Darią Marzec, odpowiadającą za różnice programowe, przeniesienia z innej uczelni, tel. 602-767-637, e-mail: [email protected].
    Sandra

17.03.2025 23:50

Niestety nie jestem zadowolona, w momencie kiedy chciałam przenieść się na uczelnię Humanitas, z innej uczelni też równie znanej, w której miałam zaliczone już 2 lata studiów, otrzymałam informację, że nie powinno stanowić to problemu, mam złożyć wniosek i otrzymam informacje mailowo, jaką ilość uda mi się zachować. Niestety ani jedno półrocze nie zostało w tym uwzględnione, otrzymałam informację że mam zacząć od nowa, pomimo iż program się pokrywał do pewnego momentu a zaliczone przedmioty już miałam. Na domiar złego moja koleżanka z roku, za pół roku, przenosiła się na Humanitas i tego problemu nie było, choć program zrealizowany miałyśmy tak samo.

18.03.2025 13:29

Bardzo nam przykro, że spotkała się Pani z taką sytuacją. Rozumiemy, jak frustrujące może być rozpoczęcie studiów od nowa, zwłaszcza gdy programy w dużej mierze się pokrywają. Chcemy pomóc w wyjaśnieniu tej sprawy. Dlatego też prosimy o kontakt bezpośrednio z dziekanatem, gdzie można uzyskać szczegółowe informacje na temat decyzji dotyczącej zaliczenia dotychczasowych przedmiotów oraz ewentualnych możliwości rozwiązania tej sytuacji. Dziekanat: Telefon 1: 32 363 12 10 Telefon 2: 32 363 12 12 E-mail: [email protected] Jeśli sprawa dotyczy kierunku psychologia, warto również skontaktować się z Instytutem, który zajmuje się tym obszarem i może udzielić dodatkowych informacji. Instytut Psychologii: Telefon: 32 266-02-73 E-mail: [email protected] Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu – mamy nadzieję, że uda się znaleźć satysfakcjonujące rozwiązanie.
    Studentka

09.01.2025 08:36

Psychologia to porażka. Plan zmienia się jak w kalejdoskopie. Panie obsługujące kierunek nie odbierają telefonów. Przedmioty z du.. tak jak i większość wykładowców. Jeżeli wykładowcą jest osoba która pół roku wcześniej skończyła tą uczelnię i wciska kit o swoim doświadczeniu to o czym my mówimy. Albo osoba nie będąca psychologiem prowadzi przedmiot o nazwie psychologia. Organizacja na poziomie zero. I nie brońcie się tekstem że człowiek się liczy. Liczy się kasa i układy.

09.01.2025 12:26

Dzień dobry, dziękujemy za podzielenie się swoimi uwagami. Opinia ta jest dla nas ważna, ponieważ pozwoli nam doskonalić procesy związane z organizacją studiów oraz jakością kształcenia. Odnosząc się do wskazanych kwestii pragniemy podkreślić, że z uwagi na tymczasowy remont Pracowni Psychologicznej, kontakt odbywa się wyłącznie za pośrednictwem numerów telefonów komórkowych wskazanych na stronie internetowej działu oraz Pracowni Psychologicznej Akademii Humanitas. Szczegółowe informacje dostępne są tutaj: https://www.humanitas.edu.pl/pracownia_psychologiczna. Nasz program studiów został zatwierdzony i nagrodzony przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego za nowoczesność i innowacyjność. Przygotowany we współpracy z instytucjami ochrony zdrowia, ośrodkami terapeutycznymi i penitencjarnymi, gwarantuje najwyższy standard edukacji. Harmonogram zajęć jest ustalany przed rozpoczęciem każdego semestru, a ewentualne zmiany wynikają z nieprzewidzianych okoliczności związanych z życiem zawodowym i osobistym wykładowców. Dokładamy jednak wszelkich starań, aby zmiany były jak najmniej uciążliwe dla naszych studentów. Każdy z naszych wykładowców jest dokładnie weryfikowany pod kątem zdobytej wiedzy, doświadczenia zawodowego i kompetencji dydaktycznych. Kandydaci na stanowisko wykładowcy muszą posiadać ukończone studia wyższe kierunkowe oraz udokumentowany dorobek zawodowy w obszarze prowadzonej tematyki zajęć. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań, aby jakość kształcenia na naszym kierunku spełniała najwyższe standardy. Pragniemy również zaznaczyć, że umieszczone informacje mają charakter bardzo ogólny, dlatego serdecznie zachęcamy do kontaktu z Sekretariatem Instytutu Psychologii, gdzie chętnie udzielimy szczegółowych informacji: Pani Anna Barczyńska Tel: 539-677-267 E-mail: [email protected]
    Monika

05.11.2024 23:11

Jako studentka tej uczelni, jestem niestety bardzo rozczarowana obecnym stanem organizacyjnym. Kiedy decydowałam się na podjęcie studiów podyplomowych w zakresie przygotowania pedagogicznego, liczyłam na odpowiednie wsparcie oraz dostęp do rzetelnych informacji. Niestety, codzienne doświadczenia są zgoła inne. Pierwszym problemem była nagła zmiana formy zajęć – zamiast zapowiadanych zajęć online, pojawiły się zajęcia stacjonarne, co wywołało spore zamieszanie. Brak dostępu do obiecanych materiałów dydaktycznych i nieustannie zmieniający się plan zajęć jedynie potęgują frustrację. Mimo że obiecano nam wzory dokumentów oraz dostęp do nagrań wykładów, nadal, już w listopadzie, nie mamy dostępu do tych zasobów, a plan zajęć otrzymujemy zaledwie na trzy dni przed spotkaniem. Największe trudności napotkałam jednak przy organizacji praktyk. Osoba odpowiedzialna za udzielanie informacji od ponad miesiąca nie odpowiada na maile, a planowane spotkanie w tej sprawie, mające odbyć się w połowie października, wciąż się nie odbyło. Tego rodzaju zaniedbania poważnie wpływają na komfort studiowania i odbierają radość z nauki. Szkoda, że uczelnia, którą kiedyś wspominałam z sympatią, przekształciła się w instytucję biurokratyczną, gdzie student zdaje się być jedynie numerem w systemie.

07.11.2024 16:11

Dzień dobry Pani Moniko, dziękujemy za podzielenie się swoimi uwagami. Jest to bardzo ważna opinia i zajęliśmy się weryfikacją tematów, o których Pani napisała. Zależy nam na wyjaśnieniu tej sytuacji, dlatego uprzejmie prosimy o poświęceniem nam chwili i kontakt z koordynatorem pedagogicznych studiów podyplomowych Panią Alicją Samborek, tel.: 32 363 12 21, adres email: [email protected]. Zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, aby takie sytuacje nie miały miejsca w przyszłości.
    Dawid Grabowski

12.10.2024 17:05

Akademia Humanitas w Sosnowcu reklamuje się hasłem "Człowiek – to się liczy", które sugeruje, że studenci i ich potrzeby stoją na pierwszym miejscu w działaniach uczelni. Niestety, moje doświadczenie z tą instytucją wykazało, że praktyki uczelni rażąco odbiegają od tej deklaracji. Wybrałem Akademię Humanitas, ponieważ pod koniec technikum, za wysokie wyniki w nauce, otrzymałem tzw. "ZŁOTY INDEKS" który uprawniał mnie do podjęcia darmowych studiów. Było to dla mnie ogromne wyróżnienie i motywacja do kontynuowania edukacji na poziomie wyższym. Wybór uczelni wydawał się oczywisty, biorąc pod uwagę jej renomę i korzyści, które miały płynąć z kontynuowania nauki na tej placówce. Niestety, jak się później okazało, wybór ten przyniósł jedynie rozczarowanie. Podczas procesu rekrutacyjnego zostałem wprowadzony w błąd przez pracowników uczelni, co miało dla mnie poważne konsekwencje. W trakcie zapisów na studia dzienne na kierunku informatyka, otrzymałem zapewnienia, że kierunek z całą pewnością zostanie uruchomiony, a nawet, że liczba chętnych jest na tyle duża, że jego start jest przesądzony. Było to dla mnie kluczowe, ponieważ na tej podstawie zdecydowałem się na zapisanie i rozpoczęcie studiów. Niestety, okazało się, że informacja ta była całkowicie nieprawdziwa, a ostateczną decyzję o anulowaniu kierunku otrzymałem na zaledwie tydzień przed planowanym rozpoczęciem roku akademickiego. Taka sytuacja postawiła mnie w wyjątkowo trudnej sytuacji. Uczelnia zaproponowała mi możliwość zmiany trybu studiów na zaoczny, co mimo niezadowolenia, uznałem za jedyną opcję. Po podjęciu decyzji o zmianie trybu, byłem zmuszony czekać na dalsze informacje o rozpoczęciu studiów, ale niestety uczelnia ponownie zawiodła. Po tygodniu od planowanego rozpoczęcia nauki, otrzymałem informację, że kierunek nie zostanie uruchomiony w ogóle, a ja mam do wyboru albo zrezygnować z planów studiowania, albo spróbować ponownie w przyszłym roku akademickim. Nie sposób nie wspomnieć o ogromnym chaosie organizacyjnym i braku profesjonalizmu ze strony uczelni. Pracownicy nie byli w stanie udzielić mi rzetelnych informacji na czas, a podejście do studentów pozostawiało wiele do życzenia. Trudno nie zauważyć, jak bardzo zaniedbano moje potrzeby jako kandydata, który zaufał w obietnice i prestiż uczelni. Co więcej, w wyniku tej sytuacji straciłem prawo do darmowych studiów, które przysługiwało mi na podstawie złotego indeksu. Indeks przepadł, a wraz z nim możliwość realizacji marzeń o darmowej edukacji na poziomie wyższym. Podsumowując, jestem niezwykle zirytowany sposobem, w jaki Akademia Humanitas potraktowała mnie jako kandydata. Brak profesjonalizmu, chaos organizacyjny oraz wprowadzanie w błąd to cechy, które zdecydowanie skłaniają mnie do tego, by nigdy więcej nie rekomendować tej uczelni nikomu.

15.10.2024 13:10

Dziękujemy Panu za podzielenie się swoją opinią oraz za cierpliwość w trakcie procesu rekrutacyjnego. Chcielibyśmy odnieść się do przedstawionych przez Pana kwestii oraz wyjaśnić okoliczności, które towarzyszyły podejmowanym decyzjom. Zapisując się na kierunek Informatyka w trybie stacjonarnym, otrzymał Pan informację, że ostateczna decyzja dotycząca uruchomienia trybu studiów zostanie podjęta w okolicach końca września. Na tak wczesnym etapie rekrutacji nie byliśmy w stanie zagwarantować, że kierunek na pewno zostanie uruchomiony, jednak podejmowaliśmy intensywne działania, aby zebrać odpowiednią liczbę osób potrzebnych do rozpoczęcia zajęć. Niestety, mimo tych starań, liczba kandydatów okazała się niewystarczająca, co uniemożliwiło otwarcie kierunku w trybie stacjonarnym. Chcielibyśmy również zwrócić uwagę, że w podpisanej przez Pana umowie finansowej wyraźnie określono, że uruchomienie kierunku jest uzależnione od zebrania grupy minimum 15 osób. W związku z tym, nie mogliśmy zagwarantować, że kierunek zostanie uruchomiony, jeśli nie uda się zebrać odpowiedniej liczby kandydatów. Zdajemy sobie sprawę, że dla Pana, jako osoby, która otrzymała "Złoty Indeks", było to szczególnie trudne. W związku z zaistniałą sytuacją zaproponowaliśmy kilka alternatywnych rozwiązań, takich jak możliwość zmiany kierunku studiów, czy złożenie dokumentów na następny nabór. Z naszej strony nie pojawiła się informacja o utracie ważności "Złotego Indeksu", ponieważ, gdyby pojawiły się takie wątpliwości, władze uczelni z pewnością rozpatrzyły możliwość przedłużenia jego ważności na kolejną rekrutację. Zależy nam na wyjaśnieniu tej sprawy bezpośrednio, dlatego zachęcamy do kontaktu z naszym Działem Rekrutacji ([email protected], tel. 32 363 12 27, 538 020 103), abyśmy mogli wspólnie poszukać najlepszego rozwiązania. Z poważaniem Akademia Humanitas
    Dawid Grabowski

21.10.2024 15:55

Sytuacja została indywidualnie rozpatrzona przez władze uczelni, zloty indeks który otrzymałem, został ostatecznie przedłużony i dostalem możliwość kandydowania z nim w kolejnym naborze na studia. Podsumowujac zaistniala sytuacja tak naprawdę miała podłorze dość "losowe" uczelnia nie miała wpływu na to czy kierunek wystartuje, nie jest to jej wina że niebyło dość chętnych do wystartowania kierunku. Natomiast sam brak informacji o możliwym nie wystartowaniu kierunku doprowadził do kłopotów. Do momentu otrzymania wiadomości mailowej o nie wystartowaniu studiów, "spałem spokojnie" Jednakże po otrzymaniu tej informacji moje życie Odwróciło się o 360 stopni w ciągu zaledwie dwóch dni musiałem znaleźć odpowiednie studia z interesującym mnie kierunkiem dodam jeszcze że ta sytuacja zaistania już po rozpoczęciu roku akademicjiego więc większość uczelni zamknęła swoją rekrutację. Ostatecznie udało mi się znaleźć uczelnie Jednakże to odemnie zalezy czy będę chciał się przepisać.
    Monika Z.

29.09.2024 15:52

Wreszcie coś się zaczęło dziać na uczelni i można się o tym dowiedzieć na Facebooku. Akademia zaczęła żyć! Dużo wartościowych informacji, świetne relacje z wydarzeń, zdjęcia i przede wszystkim ludzie - w końcu zaczął sie liczyć człowiek!
    rudi

29.09.2024 21:58

Mnie bardziej interesuje czy liczy się pracownik. Praca stabilna bo czytałem że trochę osób odchodzi. Mam nadzieje że dają umowę przynajmniej na rok.

30.09.2024 08:32

Dzień dobry, zatrudniamy osoby w oparciu o umowę na pracę, chyba że nowy pracownik ma inne preferencje. Czasami umowa jest zawierana na okres próbny (3 miesiące), a następnie na rok lub dwa, a potem na czas nieokreślony. Zazwyczaj jednak z nowo zatrudnioną osobą zawieramy umowę roczną.
    Pani A.

06.06.2024 07:36

Atmosfera dobra, ale to zależy od działu, w którym się pracuje i od ludzi. Ja osobiście dobrze czuje się w bibliotece i w dziale kadr i płac. Największa rotacja jest chyba w dziale marketingu (promocji) i w dziale rozwoju, ale tam zawsze jest dużo pracy i są stawiane duże wymagania. Ale ostatnio chyba się tam poprawiła atmosfera, bo są nowe osoby. Osobiście z jedną osobą wydaje mi się, że jest ciężka praca, czasami w sposób niemiły przekazuje informacje, powiedziałabym uszczypliwy. Lepiej nie wchodzić z nią w konflikty.

17.09.2024 15:50

Dzień dobry, dziękujemy za komentarz. Atmosfera, jak w każdym miejscu pracy, w dużej mierze zależy od nas samych. Zdecydowana większość osób jest w porządku i łatwo się z nimi dogadać, więc raczej nie musi się Pani martwić o jakieś plotki czy donoszenie. Wiadomo, zdarzają się różne sytuacje, które zazwyczaj są wynikiem niewłaściwej komunikacji. Generalnie jednak ludzie są otwarci i chętni do współpracy. W przypadku zainteresowania ofertami pracy, proszę zapoznać się z tymi zamieszczonymi na stronie: https://www.humanitas.edu.pl/Uczelnia/Kariera
    Pani A.

29.09.2024 20:29

A w którym dziale chciałabyś pracować? Dużo zależy od kierownika, czy potrafi rozwiązywać konflikty w zespole czy zamiata je pod dywan i czeka aż ludzie sami się dogadają, co nigdy nie następuje i w końcu ktoś się zwalnia.
    darek

17.09.2024 15:36

Czy duża tu jest rotacja pracowników? Ktos wczesniej chwalił, ze po zatrudnieniu nowych ludzi atmosfera w jednym z działów sie poprawiła. Mozna wiedziec, czym byla spowodowana taka wymiana kadr?

18.09.2024 08:55

Dzień dobry Panie Darku, dziękujemy za pytania. Na uczelni pojawiają się nowi pracownicy, ale głównie jest to związane z rozbudową działów, nowymi projektami i kierunkami, które pojawiają się w ofercie uczelni. Zwyczajowo stawiamy na długofalową współpracę i wiele osób pracuje na uczelni ponad 10 czy 15 lat. Nie mają miejsca drastyczne zmiany w składach działów, raczej jest to naturalny proces zawodowy - jedni kończą współpracę, a kolejne osoby dołączają do zespołu.
    Studentka Psychologia 3.5 roku

10.09.2024 21:20

A ja na uczelnię nie narzekam. Owszem nauki jest sporo, wymagania też są wobec nas studentów. Ale czuję, że to przygotowuje do zawodu. Ostatnio zauważyłam, że uczelnia zrobiła bardzo dużo fajnych rzeczy, dla nas dla studentów. Otóż na facebooku pojawiają się ciekawe nagrania z naszymi wykładowcami. Super pomysł! Na wykładach rozmawiamy zaledwie o część rzeczy, a tu będziemy mogli posłuchać o innych aspektach diagnozy, terapii. Jestem bardzo na tak! I liczę, że będzie tego więcej. Czy studenci mogą zgłaszać tematy? Bo chętnie posłuchalibyśmy też o innych tematach np. afazji, mutyzmie, psychoterapii i rodzajach terapii. Czy panią prowadzącą można gdzieś spotkać na zajęciach? Na jakich przedmiotach jest wykładowcą? Bardzo ciekawie pani mówi na początku. I czy to pani zbiera tematy? Pozdrawiam, Iza.

17.09.2024 15:31

Dzień dobry Pani Izo, dziękujemy za opinię i informację zwrotną dotyczącą video na naszych social mediach. Jest to format, który będziemy mocno rozwijać, szczególnie w rozpoczynającym się niebawem roku akademickim. Planujemy również poszarzać wachlarz prowadzących o ekspertów z poszczególnych specjalizacji. Jeśli ma Pani swoje pomysły, potrzeby lub dodatkowe pytania, to proszę je przesłać na adres: [email protected]. Zachęcamy również do bezpośredniego komentowania naszych publikacji na Facebooku, Instagramie i Linkedin.
    Anonimowy pracownik

04.06.2024 16:56

Wykwalifikowana kadra i uprzejmy przełożony pozwalają mi na wypełnianie swoich obowiązków w dobrej atmosferze. Cieszę się, że mogę pracować w tak pięknym miejscu.
    Do rektora

27.04.2024 21:20

Panie rektorze, ogromne gratulacje za objęcie funkcji naczelnego w nowym naukowym portalu. Będzie pan stał na strazy prawdy jak na dziennikarza przystało? To ja proponuję pierwszy temat - (usunięte przez administratora) w akademii Humanitas. Proszę wybrać dobrego psa śledczego, i niech ujawni kto jest odpowiedzialny za chorą atmosferę w pracy. Kto rzuca kłody pod nogi, niszczy ludzi którzy rzucają papierami częściej niż Jordan rzucał do kosza w szczytowej formie. Siedzicie sobie z całą tą bandą kanclerzykow i dyrektorków i śmiejecie się że ludzie przesadzają, że tacy nieodporni, że tacy wrażliwi na krytykę więc odchodzą. Panie rektorze kto jak nie pan spotkal się z hejtem, z dociskaniem, próba zastraszania, niszczenia, a ośmieszania, szukania haków. Ba, tu na forum to nawet dalej się dzieje. Tylko wie pan pan ma mocną psychikę, waleczny charakter a i tak bywają dni że jest ciężko, nie? To niech pan pomyśli, o tych ludziach co pracują na codzień w pana uczelni i nie sa takimi jak pan fajterami. Że muszą się z tym mierzyć, że płaczą, nie wytrzymują. Odchodzą. Dobrze że odchodzą a nie robią sobie krzywdę. I to nie są słabi ludzi, to często tacy co przyszli z wiedzą i doświadczeniem, specjaliści, eksperci ale nie mogli siewykazac. Bo wciąż musieli odbijać ataki innych. Ale odeszli w waszych oczach jako slabi. A prawda jest taka że trzymacie te miernoty, ktore w niczym nie są dobre oprócz dowalaniu innym. To jak będzie? Może czas przestać kreować się na bohatera własnego losu. Ma pan jeszcze szansę zrobić coś wartościowego dla tej uczelni, nie dla siebie tylko właśnie dla uczelni. Tak jak walczy pan z (usunięte przez administratora) wokół siebie niech pan zwalaczy z (usunięte przez administratora) kilka metrów dalej

16.04.2024 19:52

Tim

20.04.2024 19:32

Nie wiem kim jesteś ale na pewno mądrością nie grzeszysz. Myślisz że wyłapiesz u kogoś literówkę w tekście i tym samym ukażesz u tej osoby brak kompetencji? Nie masz do czego się przywalić to komuś wytkniesz błąd w tekście? Właśnie przez takich (usunięte przez administratora) jak ty, ta uczelnia nigdy nie będzie normalnym miejscem pracy. Bo tu wszyscy będą przywalać się do literówki w tekście, krzywego napisu na ścianie i innych pierdół które nie mają żadnego znaczenia dla rozwoju tej firmy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Akademia Humanitas?

Kontakt - Akademia Humanitas

Sosnowiec

Branża główna: Szkolnictwo wyższe

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon

02.03.2024 10:58

Pisze sprawie ogłoszenia na posadę pracownik administracyjny działu toku studiów. Widziałam w ofercie w necie, że firma zapewnia profesjonalny onboarding i wsparcie na każdym etapie wdrożenia. Możecie opowiedzieć, jak to wygląda, choćby ile czasu onboarding trwa i czy za ten czas jest płacona normalna pensja?
    koniak

20.04.2024 08:56

dlaczego nikt nie odpisze na zapytanie. A to dlatego, że onboarding i wsparcie to jedna wielka fikcja...
    rekrutacja do marketingu

10.03.2024 16:23

Czy ktoś może mi powiedzieć skąd tyle ogłoszeń do działu marketingu w tej firmie? To już kolejny raz kiedy widzę ofertę i zastanawiam się czy brać udział, ale te wymagania trochę od sasa do lasa. To jest rozbudowa zespołu czy ludzie uciekają? Czy ktoś pracuje w tym dziale i cos powie wiecej? Czy sa profesjonalne szkolenia branzowe? Jak stmosfera? Czy trzeba pracować po godzinach?

02.04.2024 08:57

W jakich godzinach jest praca na stanowisku Specjalista / Specjalistka ds. telefonicznej obsługi klienta?

17.01.2024 11:26

Prawa ręka

01.02.2024 19:24

To są jakieś wyssane z palca informacje. Są osoby, które pracują tu latami i jest ich sporo. Zdecydowanie częściej osoby same się zwalniają niż zostają zwolnione. Największa rotacja jest w marketingu i w BRU ale to wynik presji, którą osoby tam pracujące same sobie narzucają!
    iiee

18.01.2024 18:13

Studiowałem tam dawno temu, jeszcze w czasach kiedy najniższa krajowa wynosiła 800 zł, czesne 300 zł na miesiąc a oni potrafili naliczać odsetki 2 zł dziennie za spóźnienie się z oddaniem książki do biblioteki ;D Same wykłady i zajęcia raczej normalnie przebiegały ale czy te studia do czegoś mi się przydały - nie, ale są też tacy którym się przydały.Niemniej ja osobiście cofając czas inaczej bym sobie to wszystko poukładał.

19.01.2024 18:07

Opłaty za oddanie książki czasami stanowiły jej wartość....ale to w ogóle były dziwne czasy dzikiego kapitalizmu . Człowiek zarabiał 700-800 zł a połowa szła na uczelnie, które pobierały sobie opłaty oprócz czesnego, na poprawki egzaminu, za opóźnienia czesnego itd. Teraz młodzi mają luksus, przedszkole i kołyskę i jeszcze narzekają. Dawniej, jak szedłeś na rozmowę kwalifikacyjną do pracy za 5 zł na godzinę, musiałeś się odstrzelić jak na wesele, operować dwoma językami i wiedzieć co chcesz i czym zajmuje się firma do której przyszedłeś i umieć to robić i było po 5 osób na jedno miejsce ,Teraz młodzi dostają 27.70/h , nie wiedzą co chcą, do kogo przyszli ani czym się będą zajmować . Za to wiedzą że (usunięte przez administratora) był zły.

07.12.2023 23:33

Studentka

07.01.2024 10:19

Tak, niestety rektor dalej prowadzi zajęcia i przeprowadza egzaminy. Jak gdyby nigdy nic :) problem nie istnieje. Kpina!
    Prawo 2. rok

17.12.2023 14:15

Ta uczlenia to żenada! Wykład odwołują karteczka na portierni, bez słowa wyjawienia tylko jakieś, że formułe zmieniają. Cienkie to wszystko jak ci wykładowcy. Ciekawe ilu broni retora w sądzie?(usunięte przez administratora) Nie przedłużam z nimi umowy ide gzieś indziej. Ofert prawa od cholery.
    Psycholog

17.12.2023 16:13

Chwalą się, że mają najlepsza psychologię. A ja myslę, że najgorszą. Zajęcia z ludźmi z przypadku, jakieś zapychacze typu psychologia reklamy z panem który nie wie nic. Głpoty takie...że szkoda słów. Płacimy wam niemałe pieniądze to chociaz nas szanujcie. I szanujcie nasz czas. A do tego dochodzi, że znajomi pytają mnie o ten skandal z rektorem... Żenada. Czas chyba wam poakzać pusty portfel to może zmądrzejecie bez naszej kasy.
    Patrycja

29.04.2022 16:56

Witam, czy ktoś studiował Psychologię, studia jednolite magisterskie (tryb niestacjonarny, w ramach 3,5 letniej indywidualnej ścieżki studiowania)? Dużo nauki? Dużo wymagają?
    chmurka

11.12.2023 08:58

dużo nauki, dużo wymagają
    Arek

11.12.2023 11:56

A ja zrezygnuję, bo nauka to jedno i wymagania. Ale widzę, że popiera się tu(usunięte przez administratora) Rektora i jego asystenta. I jeszcze to co jest na stronie, że idą do sądu. I nic poza tym. Szczerze Akademia nie mówi szczerze o swoich problemach, nie ma jawności informacji. Odpuszczam, może w WSB będą mnie traktować jak człowieka a nie jak maszynkę do robienia pieniędzy.
    zwolnienia

07.08.2023 17:23

Nowa jakość zawitała w murach uczelni odkąd rękami pani od HR zwalnia się pracowników. Żeby jeszcze odbywało się to w cywilizowany sposób, ale najpierw zaszczucie, podważanie kompetencji, nadawanie w innych działach na pracownika zamiast rozmowy z nim a potem szukanie haków, zbieranie na ludzi kwitów!!! No CZŁOWIEK się liczy. Hasło roku. Uczelnia roku. No miejsce w pyte!!! Polecam bardzo!!!
    Inna

08.12.2023 20:53

Tak a jak cos zgłosisz pani z HR to tak to przekaże, że to ty jesteś winny i masz problem a nie twoi przełożeni. Ta z HR to taka sama jak każdy - (usunięte przez administratora) bez przygotowania.

03.12.2023 19:21

Na jednej ze stron z ogłoszeniami znalazłam ofertę pracy na stanowisko specjalistki ds. pozyskiwania środków zewnętrznych. Firma oferuje stabilne zatrudnienie. Możecie napisać o nim coś więcej? Umowa o pracę? Na jak długo? Poza tym, w jakich godzinach się tutaj pracuje? Na jakie wynagrodzenie - mniej więcej - można liczyć? O tym nic nie pisaliście...

03.12.2023 20:05

Na jak długo? Jak długo wytrzymasz. Za ile? Najniższa krajowa i ciesz się. Od 8-16 - nadgodziny możesz robić, ale nikt ci nie zapłaci. Współpracownicy? Mają ze sobą problemy. Władze to samo. Zastanów się czy chcesz tu pracować.

03.12.2023 18:46

Ciekawe rzeczy powstają na tym forum, to i ja się czymś podzielę. Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej do Akademii i odnoszę wrażenie, że pytały mnie osoby, które nie mają pojęcia o tym co będę robić. Pani z HR może i miła, ale nie potrafi rozmawiać o szczegółach, jąka się i plącze. A obok druga pani, która tez chyba nie wie na jakie stanowisko i kogo przyjmuje. Obie panie chyba urwały się ze wspólnej kawki. Chichoty, uśmieszki. Jeśli to ma zakryć niekompetencje to się nie udało. A na pytaniu o wysokość pensji panie zrobiły takie miny jakby takie sumy widziały pierwszy raz na oczy. Każdemu, kto zacznie współpracę radzę się zastanowić kilka razy, bo jaki poziom na rozmowie taki pewnie i we współpracy. A już widząc reakcję pani rudej raczej nie będzie to osoba lotna i kompetentna. Nie polecam. Aplikowałem na koordynatora studiów podyplomowych.
    Były niedoszły student

06.08.2023 14:22

Widzę że na tej uczelni hit goni hit... :) moj osobisty nr 1 to dział rekrutacji! Chciałem zapisać się na studia, ale Panie, które siedzą i rekrutują chyba pomyliły miejsce z salonem manicure, i nie chodzi tylko o wygląd. Nic nie wiedzą, o wszystko muszą zapytać i oddzwonią, po każdej odpowiedzi wymieniając chichotanie między sobą. W pewnej chwili miałem wrażenie, że siedzą tam hostessy. Żadnej nie przyszło do głowy zeby wstac i pójść zapytać, a byłem jedyną osobą w punkcie. Raczej nikt przy zdrowych zmysłach nie zapisze się tam na podyplomówke, skoro sami nie wiedzą co sprzedają.
    Bart były student

07.11.2023 21:01

To możesz uważać się za farciarza, że zrezygnowałeś. Zapewniam jak już zostajesz studentem jest tylko gorzej. Hitem jest dział rozliczeń. Wśród studentów jest swoisty konkurs na wysokość kwoty jakiej nie potrafią się doliczyć po każdym miesiącu. Jak można się domyślić nie chodzi o napłatę ???? Panie w dziekanacie też (usunięte przez administratora) wiedzą przez to często wprowadzają w błąd. Wykładowcy....poza naprawdę nielicznymi 3-4 osób ( kierunek : administracja) uczą. Są też i tacy co filmiki (usunięte przez administratora) przysłowiowe przedmioty typu "zapchaj grafik". Zdecydowanie odradzam. Jest naprawdę wiele uczelni i możliwości niż ten twór od niedawna zwany dla śmiechu Akademią
    były pracownik

24.10.2023 19:59

Też kiedyś pracowałem na tej uczelni. Wtedy to była Wyższa Szkoła Huamnitas i jak powstawała Akademia. Fakt jest taki, że ta uczelnia to jeden chaos, za który odpowiada nikt inny jak Rektor z Kanclerzem. W ostatnim czasie zabserwowałem, że wiele osób na tym forum kieruje swoje niezadowolenie w stronę Biura Rozwoju Uczelni (BRU), zarzucając mu brak wiedzy, jakieś knucie. Jednak czy na pewno winne jest BRU? Poznałem kilku praocniwków tego Biura i to były fajne osoby. Niektore już poza tą uczlenia co nie dziwi. Były zbyt miłe i kompetentne. Wiedziały co robią i do czego dążą. A takich serio nna tej uczleni brakowało począszy od słynnego pijarowca pana (usunięte przez administratora) Osobiście uwaam, że kwestia dotyczy bardziej nieokreślonego podziału obowiązków oraz nieodpowiedniego traktowania pracowników przez wyższe scseble uczelni. Przykład? Jest ich tyle, że na tym forum miejsa by zbraklo. Choćby pani M., która kieruje się współpraca zagraniczna. Choć ma pod sobą przychylne osoby w tym takiego jednego od „marketingu”, który dużo gada mało efektów, to sama pani M. jest ona otoczona swoistym "pancerzem" ochronnym kanclerzowej. Skąd to się bierze? To pytanie do władz dlaczego pozwalali jej na wszystkie wyskoki, knucia i oszczerstwa? Może lubia takie błotko?tyle że pani nic nie potrafi poza wybraniem nowej sukienki. A takich jak ona tam było wiele. Rektor i jego sekretariat to kolejna kwestia. Traktowanie pracowników, zwłaszcza z biura promocji, jako drugiej klasy pracowników było na pożądku dziennym. To jest to ze liczy się czlowiek. Kpina! Możemy być specjalistami, a mimo to jesteśmy traktowani jak mało doświadczeni stażyści. Rektor, jak "książę na włościach", wydaje się nie dostrzegać problemu.bo jak go dstszec gdy kumpel robi z nim wywiad? A jego asystent P., który swoim chamskim zachowaniem wprowadza atmosferę niepokoju. Jego postawa w stosunku do podwładnych przypomina (usunięte przez administratora) A co z kanclerzem? Dlaczego dopuszcza do takiego stanu rzeczy? To ciekawe. Bo każdy z każdym tam gdzieś akis interes miał. A biuro projektów? (usunięte przez administratora) A może IT ktore ma wszsytkich w (usunięte przez administratora) i chamstwo leje się tam rowno i panoszy. Nie ma co ukrywać, że wiele osób w innych dzialach również ma swoje za uszami. Tak mysleże BRU miałoby znacznie lepszą reputację, gdyby nie było otoczone pewnymi jednostkami, co tak knuja i sobie po kątach do kanclerz gadają. Nie możemy winić jednej jednostki za błędy, które mają głębsze źródło w kulturze organizacyjnej uczelni. A czy to się zmieni? Wątpię. Już za moich czasów przyszła pani R. do marketingu i co? I poszła. Tyle widzieli specjalistę. Zanim zaczniemy rzucać oskarżeniami, może pwoeidzmy jak inne działy funkcjonują? Bo ja wiem, że zle. A pewnie będzie gorzej. Akademia stoczyłas ei
    Tomasz2112

10.04.2021 09:14

Czyli generalnie nie polecacie tej uczelni? Chciałem przyspieszony tryb prawa ze względu na ukoncozny licencjat. Teraz się zastanawiam, czy w ogóle iść...

16.02.2023 18:55

Uczelnia jest wręcz katastroficznie słaba, a prawo tam to jeden wielki żart. Ze świecą można szukać gorszego miejsca dla przyszłego prawnika
    łysy

15.09.2023 13:07

Możesz jaśniej? Chodzi o to, że ja też studiuję prawo a mam skale porównawczą. sam fakt obowiązkowego prawa rzymskiego i obowiązkowej łaciny przemawia za. Chyba się mylisz Adasiu.
    Zainteresowany

20.08.2023 18:55

Hej, widziałem ogłoszenia o pracę w Akademii Humanitas. Trochę się zastanawiam, czy warto tam składać, bo widać, że sytuacja w firmie się pogarsza. Zastanawiam się tylko, dlaczego ludzie, gdy napotkają na problem, nie idą do swojego przełożonego albo do Dziekana? A co do świątecznych bonusów, wakacyjnych dodatków czy innych benefitów, to ciekawi mnie, czy coś takiego jest oferowane, jeś tak to co i w jakim np. Przedziale Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Marlena

30.08.2023 13:29

Zgadzam się z tymi słowami. Cieszę się ze udało mi się wyrwać z tego miejsca. Władze kompletnie nic z tym nie robią umywają ręce i klepią swoich po plecach.
    Klonkowa

10.09.2023 20:41

Chyba najtrafniejsza opinia tutaj. Nigdy w żadnej firmie nie spotkałam się z taką butą i arogancją „kliki”, bo tak trzeba nazwać te kilka osób które potrafią uprzykrzyć zycie innym, tworząc retorykę dla władz, ze ktoś jest slaby, leniwy, niekompetentny.
    Tomek

23.08.2023 08:43

Ciągły haos, przełożeni patrzący na ręce, strach o cokolwiek zapytać bo zaraz straszą zwolnieniem. Można nabawić się depresji. Brak możliwości rozwoju Lista minusów jest dluga Plusów brak.
    Tomasz Burek

29.08.2023 11:31

Bez obaw, to nie ja:) Zresztą , czy napisałbym słowo chaos z rażącym błędem ortograficznym? Rozstałem się z Akademią na własnych warunkach, w taki sposób jaki uznałem za właściwy. Opinię na temat miejsca gdzie pracowałem wyraziłem jasno w poście na Facebooku, który każdy może przeczytać. Życzyłbym każdemu pracodawcy, żeby w tak przychylny sposób wypowiedział się o nim były pracownik. Nasze drogi rozeszły się i tu postawiłem kropkę. Nie zaprzątam sobie głowy jadowitą dyskusją, która tutaj się toczy, przyznam, że miejscami jest bardzo płytka - poza tym moi drodzy, naprawdę mam ciekawsze zajęcia. Życzę Wam sukcesów i rozwoju. Owoce Waszej pracy będą dowodem skuteczności Waszych działań. Więc zanim poddacie czyjąś pracę ocenię, radzę spojrzeć na swoje dokonania. Besos!
    Zainteresowany

06.09.2023 19:58

Czy możesz powiedzieć jakie braki w możliwości rozwoju zawodowego można zauważyć? Nie ma żadnych możliwości rozwoju? Czy próbowałeś porozmawiać z przełożonym? Straszą zwolnieniem za zadanie pytań, nie wygląda to dobrze.

24.08.2023 10:33

Szanowni Państwo, Studenci, Kandydaci, Pracownicy Uczelni! Bardzo dziękujemy za wszystkie opinie, oceny i rekomendacje prezentowane na tym forum. Jako Uczelnia otwarta na dialog i ceniąca sobie dobrą, efektywną komunikację, na bieżąco śledzimy wszystkie konstruktywne komentarze i staramy się wyciągać z nich wnioski, które służą rozwojowi Akademii Humanitas i kreowaniu w Uczelni atmosfery współpracy i życzliwości. Pamiętajcie jednak, że dyskusja - zwłaszcza na tematy zawodowe - powinna się toczyć merytorycznie, z zachowaniem zasad akademickiej kultury. Najlepiej bezpośrednio, a nie poprzez anonimowe wpisy w Internecie. Dlatego postanowiliśmy nie wchodzić tutaj w żadne spory, nie odnosić się do wypowiedzi noszących znamiona hejtu, czy niezawierających merytorycznych argumentów. Z zasady, nie komentujemy opinii anonimowych, w których pojawiają się treści nieprawdziwe albo oceny skrajnie nieobiektywne, nacechowane prywatną niechęcią, publikowane z niskich, osobistych pobudek. Pamiętajcie, że wszelkie sugestie, uwagi i pytania możecie przekazywać bezpośrednio władzom Uczelni. Zawsze chętnie wysłuchamy merytorycznych rekomendacji czy informacji o pojawiających się problemach. I zawsze będziemy na nie reagować. Jednocześnie chcemy podkreślić, że będziemy również reagować, korzystając z przysługujących nam instrumentów prawnych, na wpisy niezgodne z faktami, noszące cechy pomówień oraz krzywdzące innych ludzi. Komentarze, których wyłącznym celem jest działanie na szkodę Uczelni, spotkają się ze stanowczą odpowiedzią na gruncie prawa cywilnego. Użytkowników tego forum zachęcamy do formułowania uwag konstruktywnych, ukierunkowanych na budowanie w Uczelni kultury jakości. Taka dyskusja może okazać się niezwykle cenna i sprzyjać wspólnej pracy nad dalszym, dynamicznym rozwojem Akademii Humanitas. Z wyrazami szacunku, Akademia Humanitas

12.08.2023 16:15

500+ ;)

12.08.2023 17:17

Dawno, dawno temu... Już przerabialiśmy coś takiego ;) a co do świąt, musimy mieć nadzieję, że fundusz socjalny nie jest w rękach BRU i że dostaniemy parę złoty na święta i zaproszenie na wigilię do bufetu.
    Premia

12.08.2023 18:28

Nie. Premii nie dostaje się za prace. Premie dostaje się za wyniki. Ale próżno szukać wyników, kiedy góra nie określa celów. A kiedy nieokreśla celów, wykorzystują to niektore działy kreując jakies sukcesy, które nie maja żadnego realnego wpływu na rozwój uczelni. Ale trzeba przyznać, ze mistrzami w kreowaniu sukcesow jest biuro rozwoju. Nawet jak ktoś puści bąka, to biuro robi z tego sukces.
    Human

07.08.2023 22:26

Szanowni Państwo, wstyd mi za obie strony tego konfliktu. Sytuacja Uczelni powinna zostać zbadana a odpowiednie wnioski wyciągnięte. Dla dobra całego środowiska. Łączę wyrazy troski.
    Wazelina

12.08.2023 14:54

to się przedstaw jak taki odważny jesteś. Chociaż ...w pupilkowie na pewno wiedzą kim jesteś. Bo tylko jeden dział pęka w szwach i cały czas przyjmuje do siebie takich jak ty, z takim szacunkiem do pozostałych pracowników. Najwyraźniej już usłyszałes do jakiego wyjątkowego działu trafisz i jaka misja cię czeka to się podpisujesz swojej new bru. A skoro masz taki tupet wypowiadać się o tym czego nie widziałeś i nie doświadczyłeś, to już pewnie ktoś ci zamydlil oczy. Zatem zapytaj kiedy powstał twój dział, a kiedy firma? Jak to możliwe, że firma istniała przed pojawieniem się twojego działu? No niesamowite, że tacy okropni pracownicy jak my nie puścili firmy z torbami przez te 25 lat, nie?
    Obserwator

12.08.2023 16:02

Pracownicy piszą na jakimś forum zamiast zgłaszać nieprawidłowości przełożonemu. To bardzo ciekawe. Współczuję waszemu pracodawcy - zamiast szczerości i zgłaszania problemów dostaje wygłaszanie anonimowych opinii i to z jaką zaciekłością. Pewnie i ja za chwilę będę pracownikiem, przyjacielem rodziny, znajomym Prezesa czy kogo tam. A ile tu opinii, i to jeszcze obraźliwych wobec współpracowników. Piszesz o zatrudnieniu specjalistów w jakimś BRU - może to faktycznie są specjaliści? Nie pomyślałeś, że pisząc tutaj obrażasz kogoś, sam go poniżasz nawet anonimowo? Co te osoby wam zrobiły? Za samo pojawienie się w tym miejscu pracy są skreślane przez was i przez wasze chamskie tutaj zachowanie. Współczuję im - trafić na takie dwulicowe towarzystwo - toksyczne, bez ambicji z jednym celem - zrobić g...burzę na go work i popijać sobie kawkę z uśmieszkiem na twarzy. I pewnie jedyne co myślicie to "a dobrze im tak!". Serio? Może sami jesteście winni takiej atmosferze, bo ją stworzyliście? A nie to całe BRU, czy jak to się nazywa?
    Jeśli Ci życie miłe

08.08.2023 08:55

to nigdy nie decyduj się na pracę w tej firmie. Dajesz z siebie wszystko, jesteś specjalistą i pracujesz w oparciu o wieloletnie doświadczenie? To jest nieważne! Ktoś z kompletnie innego działu na pewno wie lepiej jak powinieneś wykonywać swoje obowiązki! Te cudowne pomysły nie mają zbyt wiele wspólnego z Twoimi obowiązkami i oczekiwanymi efektami? To też nieważne! No przecież to taka czy inna dupna Pani prosi i to zniewaga odmówić... Władze boją się konfrontacji, wiec wolą udawać że konfliktów nie ma, no chyba, że na skargę do nich przyjdzie ktoś z rodziny albo przyjaciół rodziny - wtedy nagle dzieje się magia i uszy władzy słyszą głośno i wyraźnie! Szkoda tylko, że bezrefleksyjnie i przez to tracą dobrych pracowników (bo kto się szanuje to nie wysiedzi tam długo), a kadra robi się coraz bardziej miałka, bezwartościowa i skupiona na głośnym mówieniu o polityce sukcesów i krytyce innych, zamiast na faktycznej pracy.
    prawda

08.08.2023 11:26

Jeśli sukcesem jest tworzenie produktów bez zapotrzebowania i niesprzedanie ich to jest to kopalnia wielkiej ilości sukcesów.
    Mayday! Mayday!

07.08.2023 20:54

Czy leci z nami pilot? To pytanie powinni zadać sobie wszyscy pracownicy Akademii! To co dzieje się na uczelni, byłoby może zabawne, gdyby był to serial komediowy, a nie prawdziwe życie. Uczelnia kształcąca na kierunku "MBA dla zarządzających w firmach rodzinnych", oddała zarządzanie firmą rodzinną w ręce osób, którym w normalnej firmie pozwolonoby zarządzać, co najwyżej miotłą i to tylko w przypadku dużych braków kadrowych. Władze uczelni, nie chcą widzieć problemu. Dlatego nawet gdy zgasną wszystkie światła, a ulubione klakiery przyjdą i powiedzą, że świeci, że jest kolejny sukces... Władze uwierzą i radośnie będą klaskać w ciemnościach.

Zostaw merytoryczną opinię o Akademia Humanitas