Opinie o Energopol-Szczecin Spółka Akcyjna

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energopol-Szczecin Spółka Akcyjna

Marta

@mix na jakim stanowisku pracujesz? Pamiętajmy, że każde stanowisko jest inne i panują inne warunki pracy. Czy nadgodziny są płatne? Co powiesz więcej o warunkach? Czy polecasz pracę w Energopol-Szczecin Spółka Akcyjna?

Jola

A powiedzcie jak pracuje się w biurze? Czy warto się starać tam o pracę?

mix
@Jola 18.08.2017 13:57
A powiedzcie jak pracuje się w biurze? Czy warto się starać tam o pracę?

Roboty dużo w biurze,zależy gdzie chcesz iść...zapomnij,ze o 15 wyjdziesz i bez nadgodzin......ludzie ogólnie ok....

Jola

A powiedzcie jak wygląda praca w biurze? Warto się starać?

julian

Najtańszą ofertę, opiewającą na 768,2 mln zł złożyło konsorcjum firm: Energopol-Szczecin (lider) oraz Euro-Asian Construction Corporation EVRASCON z siedzibą w Azerbejdżanie. zbiornika przeciwpowodziowego Racibórz Dolny to będzie tyranie.

Były pracownik

Spoko możesz się starać. Operator koparko-ładowarki robi na kopar cena i to takiej dużej operator ładowarki z na koparce (bez odpowiednich uprawnień) Na początek polecam

the Polak

mam uprawnienia na zurawia Iż do tego praktyka upr.na koparke i 0 doswiadczenia bo zadna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie chce przyjac bez dosw.Polecacie ta firme?

Salwador

Dokładnie jak kolega wyżej,cały ten Bartuś to do wyrzucania obornika się nadaje.Szefostwo wyprało mu mózg naobiecywalo złotych gór a on jak ten wierny piesek biega po budowie i chce się wykazać ale ludzie mają go w 4'ech literach

Kaligula

W Olsztynku jest wręcz dramat!Kierownik (następca Szulca)niema pojęcia o tym co robi dosłownie wiedza na poziomie dziecka,nie szanuje ludzi itp.Z majstrem Markiem jeszcze jako tako da się coś popracować bo Karol i Kaszanka niewiedzą w którym kościele biją dzwony.Praca po 12h od poniedziałku do soboty i czasami niedziela się trafi ,od siebie nie polecam jedynie garba się można dorobić...Nie pozdrawiam

Mwgi

W Olsztynku nie polecam pracy. Kierownik budowy to menda. Dyrektor kontraktu to miglant. Podobno ktoś nowy ma przyjść za dyrektorka ale nic konkretnego. Jest jeden szpicel Pan Karolek i wlazi w d...Konarzewskiemu. Pozostali jak Cię mogę. Ogólnie to mało tam " porządnych " ludzi. Atmosfera fatalna, nigdy nie pracowałam w tak niezgranym zespole.

Inżynier

Witam. Możecie coś napisać na temat budowy energopolu w olsztynku. Jak tam kadra zarzadzajaca, wspolpraca z podwykonawcami itp. Oraz jak zarząd traktuje swoich pracowników. No i jak z wyplata i zakwaterowaniem. Dzięki wielkie za jakieś info. Pozdrawiam

miglanc
@Inżynier 25.04.2017 20:23
Witam. Możecie coś napisać na temat budowy energopolu w olsztynku. Jak tam kadra zarzadzajaca, wspolpraca z podwykonawcami itp....

moze z 2,5 tysiaca wyciagniesz. powiedza Ci ze nic nie umiesz to i kasy Ci nie dadza

Odporny

Zapraszajcie prezesów na hotele gdzie mieszkają pracownicy "szaracy" może zobaczą w jakich warunkach mieszkają ludzie którzy dzień w dzień po 8-12 h dziennie wypruwają sobie flaki zeby zdobyć jakieś pieniądze na wyżywienie rodziny, raty, kredyty itp. Ci pracownicy zdobywają pieniądze dla ludzi siedzących w biurach od godz 10 do 13 a pracownicy dostają marne stawki i niegodne warunki do życia w delegacji. To co zarobisz polowe musisz "oddać na drugi dom" będąc w delegacji. Pokoje w jakich mieszkasz to 4 lub także więcej osobowe ,większość z nich to stęchłe ,śmierdzące i nie nadające się do jakiegokolwiek funkcjonowania i życia a co dopiero po ciężkiej fizycznej pracy odpoczynku. Radził bym się zastanowić całej "majestatycznej górze" czy aby tylko dzisiejsze pieniądze są dla was ważne czy patrzenie w przyszłość ,bo z moich obserwacji ta firma długo nie pociągnie bez pracowników którzy od dawna sobie szukają innej pracy. Pozdrawiam były pracownik.

Poodw

Mam pytanie,a jak firma Energopol rozlicza sie z podwykonawcami?w terminie?

Obeznany
@Poodw 08.04.2017 22:03
Mam pytanie,a jak firma Energopol rozlicza sie z podwykonawcami?w terminie?

To może przecież zależeć od grożących kar za nieterminowe płatności, od rodzaju podwykonawcy, od budowy, od "pracowitości" osób odpowiadających za zatwierdzenie kosztów (to może być nawet 8 osób!!!), szczególnie GENIUSZy biznesu... Pewnie jak w każdej firmie zdarzają się opóźnienia. Terminowość płatności może też zależeć od podwykonawcy, bo po jego stronie leży dostarczenie wymaganych dokumentów, a brak chociaż jednego świstka albo jednego podpisu od strony podwykonawcy, literówka, konieczność wystawienia faktury - to typowe powody opóźnienia płatności. Jak zatwierdzający koszty siada do zatwierdzania raz w tygodniu albo raz na dwa tygodnie, to nie można się spodziewać ekstra płynności i wydajności ws. rozrachunków. Polecam umowę, która przy nieterminowych płatnościach z winy zleceniodawcy uwzględnia wysokie kary naliczane za każdy dnień zwłoki w tysiącach złotych, coś koło 10 000zł. To jedyny skuteczny instrument zabezpieczający w dzisiejszych czasach.

Stefan

Uważajcie na nich, są cwani i nie płacą na czas. Nie polecam tej firmy szczególnie budowy S51 Olsztynek -Olsztyn. Tutaj podwykonawcy wielokrotnie wstrzymywali roboty bo Energopol nie płacił.

anonim

(usunięte przez administratora)

!!!

100% prawdy!! Zapraszamy wszystkich którzy chcą być upokarzani w pracy!!

!!!

Ciekawe kiedy konan zrozumie działa na szkodę firmy. He he pewnie nigdy ! Wszyscy się go boją a jemu to pasuje!

pracownik

No cóż, coś się dzieje inplus. Najpierw na koniec stycznia kierownik budowy zwolnił nieroba i pasożyta w jednej osobie a teraz drugi malkontent sam się zwolnił. Ciekawe kiedy wróci na kolanach.

Niedoszłyemeryt

Te Konan ty się weź za tych szkodników na bazie od hewciarzy to są nieroby dopiero płacisz za frajer na niczym się nie znają, zaraz rok minie jak konstrukcje stawiają a beka jest z tego straszą bo w tym czasie 25 osób z jednym majstrem i kierownikiem statek na wodę puścili.Na sprzęt 80 koła dałeś który w muzeum powinien stać.Kiedyś był jeden gość co wszystko i wszystkich ogarnął a tych trzech ogrów tylko dupy w biurze grzeją pozdro

Sfrustrowany...

Nie docenianie Fachowców ktorzy pracuja w tej firmie nawet 30 lat polegajace nie tylko na pieniadzach (aby uciac stawki/godziny) ale również na socjalu.. Zarządzanie firma przez ludzi ktorzy nie znają się na robocie a na każdym kroku pokazujacy swoja wyższość nad ludzmi którzy zęby zjedli na swoim fachu... Kiedyś ludzie byli zwiazani z firmą na dobre i zle "Byli gotowi w zeby dac jak ktos zle mowil o firmie" lecz teraz morali brak... NASZCZESCIE TEN PROBLEM JUZ MNIE NIE DOTYCZY ale panowie akcjonariusze prosze to przemyslec bo zal...

Sfrustrowany...

Nie docenianie Fachowców ktorzy pracuja w tej firmie nawet 30 lat polegajace nie tylko na pieniadzach (aby uciac stawki/godziny) ale również na socjalu.. Zarządzanie firma przez ludzi ktorzy nie znają się na robocie a na każdym kroku pokazujacy swoja wyższość nad ludzmi którzy zęby zjedli na swoim fachu... Kiedyś ludzie byli zwiazani z firmą na dobre i zle "Byli gotowi w zeby dac jak ktos zle mowil o firmie" lecz teraz morali brak... NASZCZESCIE TEN PROBLEM JUZ MNIE NIE DOTYCZY ale panowie akcjonariusze prosze to przemyslec bo zal...

Sfrustrowany...

Nie docenianie Fachowców ktorzy pracuja w tej firmie nawet 30 lat polegajace nie tylko na pieniadzach (aby uciac stawki/godziny) ale również na socjalu.. Zarządzanie firma przez ludzi ktorzy nie znają się na robocie a na każdym kroku pokazujacy swoja wyższość nad ludzmi którzy zęby zjedli na swoim fachu... Kiedyś ludzie byli zwiazani z firmą na dobre i zle "Byli gotowi w zeby dac jak ktos zle mowil o firmie" lecz teraz morali brak... NASZCZESCIE TEN PROBLEM JUZ MNIE NIE DOTYCZY ale panowie akcjonariusze prosze to przemyslec bo zal...

Anty

Z firmy odchodzą ludzie, którzy pracowali kulę lat. Powód jest jeden Pan prezes K. i kolesiostwo na stanowisku dyrektora kontraktu. Dyrektor leser ale kolega, w głowie się nie mieści, ze takie osoby " pracują". Podpierdzielanie by chronić swoja dupe, to na porządku dziennym w tej firmie, dobrze ze nie muszę juz tam pracować. Jestem zdrowsza i nie muszę udawać, ze mam szacunek do miernoty na " wyższym stołku". Jak zmieni się gore w tej firmie to może wróci do normalnosci, na chwile obecna nie polecam. Nie maja szacunku do człowieka, tylko pieniądz się liczy.

obserwator

pracuj tak jak kolega z Ukrainy to będziesz miał 15 zł a nie patrzysz gdzie tyłek posadzić to masz 10

Polak

Dramat to jest, że Polak ma 10 zł. /h a kolega z Ukrainy 14 !

!!!

Zgadzam sie pracuję tu 10 lat i ostatnie 2 lata to dramat!!!

ika@vp.pl

Najbardziej rozwala ta firme Pan Doktor Krupiński

ika@vp.pl
@ika@vp.pl 06.03.2017 20:44
Najbardziej rozwala ta firme Pan Doktor Krupiński

prosze odpusac na moja opiniw teraz

obserwator

żal mi was słuchać maszynami zjezdżacie po obiady bo nygusom nawet nie chce się kawałek iść na pieszo gdzie nie pójdziecie to wam żle załóżcie firmy i bądzcie sami szefami i wtedy może zaczniecie naprawdę pracować .

aaa

Co tak narzekasz 4 tysie za 230 h to nie jest źle.

robol z energopolu

Brawo wkoncu ktoś napisał prawdę ,stanowczo odradzam ten Meksyk .Zarobki marne budowa stanie ludzie mający pojęcie o pracy odejdą zostaną ci co się nie nadają nawet do łopaty.Kierownictwo nie zdaje sobie sprawy że ruszają lepsze budowy i nikt kto zna się na operatorce nie będzie rypal za niecałe 4 tys przy 230/240 h.

ktoś
@robol z energopolu 22.02.2017 21:34
Brawo wkoncu ktoś napisał prawdę ,stanowczo odradzam ten Meksyk .Zarobki marne budowa stanie ludzie mający pojęcie o pracy odej...

Walenie kotka za pomocą młotka, zgodziłes się na tyle to masz.

St. Pracujacy Operator

O tak konfrontować to Pan bardzo lubi i być SS-manem w teraźniejszym wydaniu też. Po trupach do celu, by jak najwięcej się wzbogacić cudzymi rękoma. Oszczędności na pracownikach podzielić między wąskim gronie zaufanych CZOPKÓW. Codziennie słyszę oszczędności może warto zacząć od siebie, a potem wymagać od innych by ci wymagali od tych na samym dole. Proszę zacząć doceniać, najlepiej finansowo korona z głowy nie spadnie o te kilka stów na miesiąc, a nie siać postrach, gardzenie i zlecanie Czopkom śledzenia ludzi, stercząc w krzakach jak NKWD w zeszłym ustroju. Co to daje? Spełnienie się... że jestem lepszy. Kiedyś to był zaszczyt dostać się do ENERGOPOL-u a dziś droga jest łatwiejsza ale za to już na miejscu wyboista, przez takich darmozjadów już na wejściu. Ludzie zastanówcie się czy świat się kończy na ENERGOPOL-SZCZECIN ???? Uważam że NIE.

pracujacy Operator

O TAK POTRZEBUJĄ OPERATORÓW, PRACA JEST ZAPRASZAMY NAIWNIAKÓW Jeżeli chodzi o pracy to jest to miejsce dla emerytów lub tym co brakuje dosłownie kilka lat. Zarobki hahha jak dostaniesz od kier. budowy 18 brutto/h jesli chcesz od całości. Jeśli smieciówka to max 19zl/h jeśli robisz wymiany i na każdej sekcji a jest ich 4, zarabiasz inaczej najkorzystniej pracować na odcinku przylegającym do Żwirowni Alwikor tam nie żałują godzin i stawka jest najwyższa. Jak trafisz na II to zarobisz najmniej i godziny sa bardzo skrupulatnie kontrolowane. Wiec skacz z radości z tej cudownej kadry która skubie pracownika z każdej strony. Tak tak nie ma nic za darmo w ENERGOPOLU u Krupinskiego Oczywiście dają zakwaterowanie pokoje przepełnione min 3os, stare bunkry bez remontu. Jest transport do pracy busami. Do pracy nie problem gorzej z czasami trzeba baaardzo długo czekać, i w pewnym momencie pomyślisz zacznę jeździć swoim, to pamiętaj JESTEŚ ZŁODZIEJEM. Z reszta już na wstępie rozmowy kwalifikacyjnej jest założone ze jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Oprócz koparek, walców cala reszta w dzierżawie czyli jak maszyna nie potrzebna to lecisz. Kazdy operator na okrągło skacze po maszynach. Powiedz ze umiesz na koparce, spychu walcu to skaczesz po tych sprzętach na okrągło. Dzis na nowej koparce gąsior, jutro stara kołówka z wynajmu i tak w kolko. Nigdy nie wiesz na czym dziś będziesz robił. Przez miesiąc pracy, tyle razy usłyszałem o oszczędnościach ze przez ostatnie 5 lat nie rozmawiałem o tym tyle. Oczywiście jak przystało na firmę o ugruntowanej pozycji na rynku są obiady, z tym ze jako pracownik finansujesz ten obiad w kwocie 4zl za każdy dzień, bez wzg czy jadłeś czy nie. Czy był ciepły czy ktoś ci nie dowóz na czas lub wcale. Zawsze ci za niego potracą. Co jeszcze finansujesz zakwaterowanie ok 32% z kwoty max 500zl tu tez cie skubią. Odzieją cie ale jak nie wytrzymasz okresu próbnego to potracą ci za odzież z wypłaty jakiś procent. Co tu jeszcze, uważaj na gościa o imieniu "CZOPEK" wtyka z biura . Jak wiesz do czego jest czopek i gdzie sie go wsadza to uważaj na niego, by cie d...a nie bolała. W tej firmie nie ma kumpli w pracy, starzy pracownicy milo z tobą rozmawiają ale jak trzeba to się wsypią, by się uratować. To na koniec powiem ze : ilość godzin x gola stawka - 32% kwatera - 4zl obiad - dojazd np z zjazdu z domu busem firmowym = wyplata - ZUS i podatki. oczywiście Brak delegacji gola stawka praca 7 dni w tygodniu często ruskie 10h 7-19 i dekady 11dniowe Wiec jak jesteś zdesperowany lubisz wyzwania i się rozwijać złóż cv do energopolu biorą każdego z papierami, przez telefon złote gruszki "nie rozmawiajmy o stawce przez telefon, spotkajmy się" a na miejscu rzeczywistość. Jeszcze takiej chorej firmy nie widziałem. Jeszcze trochę daj Boże, biuro będzie kopać doły.

Krupiński
@pracujacy Operator 14.02.2017 20:54
O TAK POTRZEBUJĄ OPERATORÓW, PRACA JEST ZAPRASZAMY NAIWNIAKÓW Jeżeli chodzi o pracy to jest to miejsce dla emerytów lub tym c...

Szanowny Panie "pracujący Operator", zapraszam do biura budowy na konfrontację...dzięki temu zrozumie Pan że pisze Pan nieprawdę

operator

Napiszcie jak z pracą w Energopolu. Interesuje mnie Wałcz gdyż tam potrzebują operatorów maszyn. Czy warto się starać o przyjecie do pracy

pracownik

Wyścig do stołka. Natomiast budowa ich nie obchodzi, ważny jest właśnie stołek. Ja nie rozumie jak mogła cala rzesza inż. przyjechać tu rok temu a dopiero w październiku zaczęli wozic piasek ze żwirowni i to mikroskopijne ilości. Cóż można zrobić na budowie drogi z 30000 ton piasku, chyba tylko drogę serwisową wzdłuż budowy.

hamik

@pracownik przecież szukali też kierowników robót bitumicznych więc raczej nie na darmo?

pracownik

Firma zatrudniła bardo dużo, podobno madrych, inzynierow; w Wałczu zapomnieli o żwirowni. Od roku tu siedzą i PRACUJĄ, a żwirowni brak.

Prawdziwe

Zarobki marne w walczu i olsztynku brak delegacji warunki zakwaterowania wolajance o pomste do nieba cas pracy ruskie 10 godzin od 7 do 19 wloncznie z sobotami a w niedziele 8godzn a zarobki ledwo przekraczajance 3000zl na renke jest jednym slowem zle

COLVERS

Panowie a jak wyglądają stawki dla operatorów i jakie warunki zapewniają ?

operator sprzetu ciężkiego
@COLVERS 12.05.2016 16:16
Panowie a jak wyglądają stawki dla operatorów i jakie warunki zapewniają ?

Ja nie narzekam pracuje na sprzęcie. Robię to co trzeba za maj 35 brutto. POLECAM.

gość

Kiedyś dobra firma jednak ostatnimi czasy totalna klęska jedni na budowach zarobią porządnie a na innych np Olsztynek śmiechu warte niestety nie polecam bo chyba że ktoś chce pracować w delegacji za pół darmo

tusk

firma od pewnego czasu (zmiana prezesa) schodzi w dół po równi pochyłej, Absolutnie odradzam. Zostawiają pracowników w potrzebie

:)

Od zmiany Praezesa nie polecam, firma której unikajcie

tusk

firma ma gdzieś doświadczonych szeregowych pracowników , chociaż na nich opiera się ,

polska

Gustołka na prezesa ma większe doświczenie od obecnego będzie ok

pracownicy
@polska 29.01.2015 19:30
Gustołka na prezesa ma większe doświczenie od obecnego będzie ok

Zgadzamy się

operator

Przez telefon obiecanki cacanki a rzeczywistośc znacznie odbiega od warunków ustalonych w rozmowie.Praca na longu z systemem 3d na dwie zmiany za 15 zeta to nie o to chodzi chyba.

putin

słaba firma, od momentu oddania władzy młodemu prezesowi, pracownicy już nie chcą integrowac się ze swoją firmą, nie polecam są potrzebne zmiany

Zostaw opinię o Energopol-Szczecin Spółka Akcyjna - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energopol-Szczecin Spółka Akcyjna