MDS Systems

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 41 ocen.

MDS Systems
3 41 6 1

Opinie o MDS Systems

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MDS Systems

Mario

Dawno temu spawałem dla MDS na zlecenie. Praca rozwojowa,szef wymagający ale wporządku,super brygada z tokarni.może kiedyś zaaplikuję jak się zagranica znudzi.

edek bez kredek
@Brajanusz 12.07.2018 22:10

szkoda tylko że podejście właściciela do pracowników i klientów się nie zmieniło :-( - firma pod tym względem funkcjonuje tak jak lata temu w kurniku

Elek

MDS cieszy się niezłą opinią na rynku, warto się tam zatrudnić?

Dynamo
@nie warto zaczynać 02.07.2018 14:52

Pracujesz tam? Opowiedz trochę więcej.

Lolek

Czy macie powód, że nikt nie zagląda na forum?

Ulka

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Andre
@Ulka 07.06.2018 17:13

Z tego co wiem prowadzony jest nabór w dziale konstrukcyjnym. Warto śledzić oferty na portalach

miusinski

Polecam pracę w firmie. Można się sporo nauczyć od dłużej pracujących, a i zarobki są na niezłym poziomie. Brakuje trochę bardziej rozwiniętego socjalu, ale miejmy nadzieję że i z tym będzie lepiej.

Julita

@Pracownik, @Były, @Lepiej nie zaczynać - rozumiem, że pracowaliście dla MDS Systems? Możecie coś więcej powiedzieć o warunkach zatrudnienia? Jak wyglądała Wasza rozmowa rekrutacyjna? Czy firma oferuje jakiś socjal poza wynagrodzeniem zasadniczym? Jak wygląda atmosfera pracy? Dzieląc się swoimi doświadczeniami pomożecie innym użytkownikom serwisu w podjęciu decyzji odnośnie tej firmy.

lepiej nie zaczynać
@Julita 19.05.2018 15:42

podobno co nas nie zabije to nas wzmocni - praca w MDS hartuje duch i ciało i jako takie polecam spróbować (to naprawdę bardzo ciekawe doświadczenie i każdy powinien przejść coś takiego przynajmniej raz w życiu) - ale uwaga trzeba mieć oczy dookoła głowy i najlepiej jakąś alternatywę w zanadrzu .......... - a co do moich osobistych doświadczeń - cóż nie miałem tej przyjemności - ale informacje mam z pierwszej ręki i pewne

Tymon

Firma ma dobrą opinię jako pracodawca. Czy rekrutuj aktualnie na jakieś stanowisko?

lepiej nie zaczynać
@Były 17.05.2018 17:06

hmmmm pytanie kto był bardziej zdesperowany - powracający - czy prezes przyjmując ich z powrotem - poza tym dlaczego zdecydowali się odejść z tej krainy mlekiem i miodem płynącej - jak odpowiesz mi "BYŁY" na to pytanie sensownie przyznam Ci rację ........ . Swoją szosą doszły mnie słuchy ze ci powracający mają znów dosyć dobrobytu w MDS i szukają szczęścia gdzieś indziej - czy możesz mi ti też wytłumaczyć ?

Mad Max

Nie polecam pracy w firmie MDS Systems, skoda czasu.

Pracownik
@Mad Max 19.12.2017 17:03

A ja polecam prace w tej firmie. Atmosfera ok, a wynagrodzenie na dobrym poziomie

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy tak samo jest w MDS Systems? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Julita

@Pracownik czyli warto zaaplikować? Masz jakieś informacje czy firma MDS Systems chce poszerzyć swoje zasoby ludzkie? Bo po Twojej wypowiedzi bardzo możliwe, że sporo osób będzie się poważnie zastanawiało nad podjęciem pracy właśnie tam.

Bolek
@Julita 02.02.2018 09:18

Nie możesz prostymi słowami napisać, czy firma zatrudnia nowych pracowników tylko stosować jakieś branżowe słownictwo w sensie "zasoby ludzkie"!!! Chcesz na kimś zrobić wrażenie posługując się takimi określeniami??!! Wniosek: do tej firmy będziesz(zasobie ludzki) znakomicie się nadawała.

Julita

@zatroskany jakich haseł? Chodzi o opinie na forum? Czy nie zgadzasz się z nimi? To może w takim razie podzielisz się swoją opinią na temat pracy w firmie MDS Systems? @Bolek o co chodzi? Nie powinno się rzucać oskarżeniami na forum bez ich udowodnienia. Czy możesz wyjaśnić sytuację?

zatroskany

Albo zajmuje się pracą, a nie wyjaśnianiem wyssanych z palca haseł.

Julita

@Mad Max a możesz napisać czemu nie polecasz pracy w firmie MDS Systems? Czemu szkoda czasu? Zawsze jakieś to są nowe doświadczenia. Możesz nam wytłumaczyć, dlaczego? Bo nie wiele wynika z Twojej wypowiedzi. Jakie masz doświadczenia z tą firmą?

Bolek

Administracja zamilkła. Pewnie zaczęły się problemy...

Julita

@Julita czemu się podszywasz pode mnie i kopiujesz moje wypowiedzi? @Bolek jak to na Wigilii firmowej MDS Systems nie ma sztućców i talerzy? To gdzie ona się odbywa?

Bolek.
@Julita 29.11.2017 11:44

Kupiliście jakieś nowe narzędzia, czy dalej funkcjonuje system pożyczek tj. kto jedzie do klienta ten bierze narzędzia kolegów ze sobą??

Bolek

Podobno, jak co roku, firma organizuje przyjęcie wigilijne.........wstęp ma każdy pod warunkiem posiadania talerza, łyżki i widelca. Znowu będzie kabaret i obciach w jednym!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Administracja
@Bolek 16.11.2017 18:04

Bolek, no skoro nie pracujesz to co Ty możesz wiedzieć o sytuacji w firmie. Mimo tego czego nam życzysz , to MDS ma się zupełnie dobrze, rozwija się, inwestuje i wciąż zatrudnia pracowników. Są duże szanse na to, że ta dobra passa będzie trwać jeszcze długie lata.

Nor

Znam tą firmę od samego początku powstania jak jeszcze była na ulicy rolniczej na Wojnowie więc ludzie bzdury gadacie

Bolek

Hej, ale wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz podstawy dorzucają jeszcze premie co znacnzie urozmaica zatrudnieie.

Ruslan

Яка сука удалила мое повидомленя

Julita

@Bolek ale to nie jest miejsce do obrażania innych użytkowników forum. Zapoznaj się z regulaminem: http://www.gowork.pl/regulamin Jeżeli masz jakąś wiedzę na temat MDS Systems to proszę o merytoryczną wypowiedź na temat Twoich doświadczeń.

zainteresowany

Jakiej wielkości jest ta firma (liczba konstruktorów i programistów)? Czy jest park maszynowy czy wszystko zlecane ? Projekty są realizowane w większych zespołach, czy coś typu jeden konstruktor + jeden programista, a na końcu jeszcze sami sobie zmontują. Czy zarobki są porównywalne do korporacji czy jak w małych firmach 2-3 tyś dla inżyniera ? Czy projekty są realizowane w Polsce czy za granicą ?

Administracja MDS
@zainteresowany 07.09.2017 18:52

Nasza firma zatrudnia ok. 70 osób łącznie i mniej więcej połowa to konstruktorzy i automatycy, a połowa to produkcja i montaż. Posiadamy duży park maszynowy i wszystkie prace montażu wykonywane są u nas, chyba że wymaga tego proces, to montujemy u klienta na miejscu. Zarobki są porównywalne do zarobków w średnich firmach i korporacjach. Projekty realizowane są zarówno w kraju ok. 70% jak i za granicą ok. 30%. Jeśli jesteś zainteresowany pracą w naszej firmie, to serdecznie zapraszamy do odwiedzenia nas, rozmowy z kierownictwem firmy i ewentualnej współpracy. Pozdrawiam.

anonim

(usunięte przez administratora)

@Nowy

tak Julita, polecam pracę w MDS. Pracodawca jest uczciwy, zgromadził w firmie bardzo dobry zespół, w którym warto się znaleźć - a co najważniejsze płaci nieźle i w terminie. Nawet jeśli aktualnie nie prowadzi rekrutacji na dane stanowisko, to warto zostawić w kadrach swoje CV i polecić się na przyszłość, ja tak zrobiłem.

Bogdan

Też uważam, że nie wszyscy powinni wrócić, ale niektórzy fajnie że wrócili, bo to wartościowi fachowcy. A w firmie nie jest źle, dobrze płacą i są ciągle nowe zamówienia, a to chyba dobrze wróży dla firmy?

anonim

(usunięte przez administratora)

Nowy

Skoro twierdzisz, że jest tak źle, to czemu tylu pracowników którzy odeszli z firmy teraz wraca i prosi szefa o ponowny angaż? Na szczęście nie wszystkich szef przyjmuje...........

Inny

Ja tam nie narzekam - jest dużo pracy, ale też szef dobrze płaci. Nie żałuję, że się tu zatrudniłem.

Świeżak

A malkontenty i leniwce są zazwyczaj ze wszystkiego niezadowoleni. Jak się komuś nie chce pracować to wszędzie będzie źle.

Świeżak

Oh, widzę że komuś żółć się wylała:)

Janusz

Jakie zarobki na stanowisku technika-montera?

Świeżak

Pracuję tu krótko i naprawdę polecam tą firmę - fajni ludzie, ciekawa praca, a i płaca na dobrym poziomie:) Pamiętajcie, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!

Nowy
@Świeżak 18.04.2017 12:57

Też jestem tu nowy i w porównaniu do innych firm z tej branży uważam, że firma jest super. Jest jeszcze dużo do zrobienia z zakresu organizacji, bo firma jest "młoda" i się kształtuje, ale ma duży potencjał i pracują tu fajni ludzie. Też uważam, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma:)

Zbigniew N

witam, zastanawiam się nad praca w tej firmie i mam kilka pytań. Jak wygląda czas pracy, w jakich godzinach ? czy jest to praca zmianowa ? czy są jakieś nadgodziny? czy są wolne weekendy ? czy są jakieś pakiety socjalne ? Z góry dziękuje za obiektywna odpowiedz

Obecny
@stefan 17.02.2017 00:40

Stefan co ty pitolisz?!! Powiedz lepiej ile ci konkurencja zapłaciła aby wypisywać takie brednie ? Albo może sam jesteś z konkurencji ? kasa za nadgodziny jest wypłacana bez żadnego problemu, a pracuje tu już ponad rok. Generalnie w ostatnim czasie dużo zmian było w firmie i widać efekty, a ludzie sami pytają o to aby nadgodziny robić bo wiadomo dodatkowa kasa. Z mojego punktu widzenia to że sporo ludzi odeszło z firmy to tylko na plus dla tej firmy bo oczyściło to atmosferę i umożliwiło wprowadzenie zmian które jak narazie poskutkowały. Podsumowując: fajna atmosfera, fajni ludzie tutaj pracują, ludziom chce się pracować, polecam PS. A Pan G niech bierze robotę bo od tego jest aby ta robota była w firmie

Zostaw opinię o MDS Systems - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MDS Systems