Aliplast

• Długie
  • Abramowice Prywatne
  • Szerokie

3. Opinie o pracodawcach Lublin
  5. Opinie o Aliplast Sp. z o.o.

Opinie o Aliplast Lublin

Nie przegap nowości o Aliplast Sp. z o.o.!

abrakadabra

09.11.2020 19:53

zacząłem pracowac w aliplast i zastanawiam sie czy zmuszaja do pracy w weekendy dodam ze jestem studentem zaocznym i pracuje przez agencie man power z ktora dogadywamel sie ze praca jest od poniedzialku do piatku a weekendy dla chetnych
    Buba

20.10.2020 23:06

Widzę że szukają mechanika do utrzymania ruchu. Proszę o opinię jakie godziny pracy, zarobki, szefostwo i czy są jakieś szkolenia. Poza tym czy warto tam iść do pracy i jakie relacje są między pracownikami oraz jak wygląda park maszynowy.
    bombardino

24.10.2020 22:41

(usunięte przez administratora) Kasują negatywy na GW, biorą ludzi z produkcji byle miał kto robić. Zmuszanie do nadgodzin w dni wolne to norma. Przedmiotowe traktowanie pracownika. Jak im ktoś nie pasuje wyrzucają nawet najlepszych. System 3x12h dzień 3 dni wolne 3x 12h noc 3 dni wolne. Poza tym określone dni kiedy masz przyjść w wolne. Szkolenia tylko te niezbędne dla pracodawcy, reszty naucz się sam. Szefostwo kasuje posty.

22.09.2020 11:56

Czy na stanowisku kontrolera należności wymagany jest język angielski Czy to wymóg konieczny?
    Aliplast Sp. z o.o.

24.09.2020 08:34

Tak, to jest wymóg konieczny. Jesteśmy firmą działającą na rynku krajowym jak i europejskim, mamy wielu zagranicznych kontrahentów więc oczekujemy od kandydatów znajomości języka angielskiego w stopniu umożliwiającym swobodną komunikację w mowie i piśmie.
    knur

09.02.2020 21:50

czy anodownia należy do aliplast,czy pod extrusion,a jeśli pod aliplast to rządzą tam ci sami kierownicy co są w biurze na lakierni ?
    XxX

27.08.2020 08:17

Anodnownia to dział spółki Aliplast, a Aliplast Extrusion to odrębny podmiot gospodarczy
    Laszlo Wagner

31.08.2020 14:49

Dokładnie
    Lubelak

26.07.2020 09:11

Poszukują do pracy na produkcję, czy warto? Jakiego rodzaju jest kadra kierownicza? Czy można się dogadać z kierownictwem czy raczej mają przerost ego i są typowymi dorobkiewiczami? Czy firma płaci na czas i czy są to stawki normalne, czy też najniższa krajowa i obiecane wirtualne premie których nikt nigdy nie zobaczy.Czyli czy firma po prostu jest wiarygodna w tej opinii jaką próbuje o sobie kreować, czy też jest kolejnym tworem w którym pracuje się za najniższą krajową a firma uważa się za łaskawego i wspaniałego pracodawcę a pracownik nic nie znaczy.Proszę o rzetelne opinie.
    byłem tam...

27.07.2020 19:29

Żenada, kiedyś było fajnie ale potem zaczęło się psuć i psuje się do tej pory. Mają przerost EGO szczególnie (usunięte przez administratora)zmian. Podostawali się z wyboru a nie dlatego że coś potrafili, najwyżej jakieś studia skończyli i tyle, 0 logicznego myślenia a tylko realizowanie zadań postawionych przez dyrekcję. Opowieści przy tablicach i ciągłe nakręcanie "motywowanie" znaczy. Firma płaci na czas,stawka jak sobie wynegocjujesz tak masz, premia jest ale nie spodziewaj się kokosów ona jest raczej dlatego ze musi być w rozliczeniu. Pracownik nic nie znaczy, najwyżej zastąpią go innym. Ogólnie jak nie masz gdzie iść to pracuj, jak masz to idź gdzie indziej.
    Lubelak

02.08.2020 21:41

Dziękuję za odpowiedź, po prostu widzę że szkoda zachodu i jest to tylko miejsce dla desperatów.Ja na szczęście do nich nie należę.

02.07.2020 11:34

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Aliplast?
    Góral

23.07.2020 21:53

Rozpadające się co chwilę bo utrzymanie ruchu nie nadąża naprawiać.
    Lelumpolelum

13.07.2020 14:46

Jeszcze jedno pytanie. Czy po zatrudnieniu przez agencję pracy firma "przechwyca" pracownika i nawiązuje z nim normalną umowę?
    Lel i Polel

17.07.2020 01:17

Normalnych umów to tam już od dawna nie ma. Jedynie co firma może przejąć to część twojego wynagrodzenia np za używanie komórki w pracy.
    Taaa

22.07.2020 07:41

Tak się mówi a chłopaki juz ponad rok przez agencje zasuwaja .
    Lelumpolelum

13.07.2020 14:34

Jak wygląda zatrudnienie przez agencję pracy np Manpower w Aliplascie?
    vnm

26.02.2020 18:41

Ludzie piszecie tu 2 różne rzeczy,stąd moje pytanie bo można przeczytać ze wszytko jest obowiązkowe tzn.3 zmiany i weekendy,ktoś z kolei piszę że weekendy są dobrowolne. To jak to jest? W sumie weekendy nawet za dobry hajs by nie poszedł,a te kasę to se mogę łatwo na buku wygrać co proponują bo analizę sportową prowadzę od lat z sukcesami.
    stefan

27.02.2020 07:15

Aliplast to Aliplast Extrusion(produkcja) i Aliplast Systemy(lakiernia) produkcja leci w weekendy, a systemy juz nie, chyba ze nadgodziny.
    Kropek

03.04.2020 11:53

Nie zgodzę się ,że weekendy wolne. Pracowałem tam i było trzeba pracować 2 soboty w miesiącu. Nie polecam aliplastu nikomu.
    stary z lakierni

16.03.2020 19:41

Pracuje juz klika lat i jest coraz gorzej, premie dla wybrańców, obecne zarządzanie to przypadkowi ludzie, nikt nad tym nie panuje. Na hali zadymienie ze nie ma czym oddychac, pan ma swoich wybranców którym daje premie a reszta traktowana jest jakby nie istaniala. Wszyscy boimy się koronawirusa ale straszenie nas że jak pójdziemy na zwolnienie to nie będzie wypłat jest słabe.
    Młody31

25.02.2020 22:36

Nie polecam pracy w tej firmie. Kierownik zamiast budować zespół to niszczy go od środka. O grafiku na kolejny miesiąc dowiadujesz się ostatniego dnia miesiąca, gość nie myśląc wpisuje jak popadnie zmiany i nie liczy się z pracownikami którzy też mają jakieś plany na życie.
    wykolejeniec 1992

28.01.2020 13:37

Czy ktoś wie jak wygląda praca zmianowa tzn na trzy zmiany? W jakich godzinach? Czy zmiany nocne są obowiązkowe? Czy praca jest ciężka? Czy są przerwy? Jak wygląda wynagrodzenie i ewentualny system premiowy? Czy praca w weekendy jest obowiązkowa? Czy zmiany nocne są obowiązkowe? Jak wyglądają przerwy w pracy? Dział - pracownik andanowni.
    wykolejeniec 1992

28.01.2020 13:38

I jeszcze jedno pytanie - w jakim wieku są pracownicy średnio? Czy wiek jest zróżnicowany ?
    Kwas

30.01.2020 00:04

Praca w hałasie oparach kwasów i roztworów soli metali, szkodliwa dla zdrowia. System odciągu oparów jest bo jest ale nie działa. Kazda zmiana obowiazkowa.
    Zenek007

23.10.2019 15:21

Witam.czy ktoś wie gdzie w tym roku będzie impreza integracyjna i kiedy dokładnie?i co się dzieje na takich imprezach u was?
    Xxxx

27.10.2019 21:20

Nie wiadomo jeszcze gdzie ale chodzą pogloski że śledzik ma być 7 grudnia haha a co się ma dziać picie jedzenie i tańce jak co roku
    Amelinowy

13.01.2020 00:35

Tam bawi się głównie grupa trzymająca władzę i ich oklaskiwacze.
    didi

14.05.2019 15:38

Mam pytanie do pracowników - czy nie wiecie ile mniej więcej zarabia się w biurze?
    Prqcownik

23.11.2019 17:47

Widać że pisał to ktoś podstawiony, jakie wczasy jaki Multisport ? Pic na wodę ! A o rozwoju można zapomnieć co najwyżej wstecznym
    Mietek

09.01.2020 08:28

Bajki kolego piszesz? Czy jesteś którymś kierownikiem? Dodaj jeszcze że za byle "g" ucinają 300zl premi anie raz i 500 natomiast niedziele za 350 brutto są tylko dla brygadzistów czy pociotków kierowników.
    Mietek

09.01.2020 08:11

(usunięte przez administratora)eśli masz powiązania rodzinne lib koleżeñskie z kadrą kierowniczą masz luz. Pracujesz spokojnie, a w zasadzie to nie pracujesz tylko udajesz. Jeśli jesteś z ulicy to (usunięte przez administratora) Jesteś jak chłop pañszczyźniany. Nie masz urlopu w dogodnym Ci terminie, premie miesięczne i roczne ucięte do połowy. Dostajesz najcięzszą i najgorszą robote. Przymusowe urlopy w termine dogodnym pracodawcy a nie pracownikowi to już norma od lat. Kodeks pracy działa ale za bramą. Ogólnie pañstwo w pañstwie. Nie polecam. Zmarnowalem kilka lat na tej plantacji bawełny.
    qwerty

17.12.2019 23:53

Widzę, że jest teraz oferta na pracownika IT. Jak wygląda tam praca? Jak zarobki?
    Qwe

07.01.2020 11:18

Od czasu rozmowy na stanowisko specjalisty IT minął już miesiąc. Nadal bez żadnego odzewu z ich strony. Jak dla mnie oznacza to, że Pan który prowadził rekrutację jest niepoważny i ma lekceważący stosunek do innych ludzi. W dobrej firmie informuje się kandydata zarówno o pozytywnym przejściu etapu, jak i negatywnym.

03.12.2019 09:03

Jakie wartości są cenione w Aliplast?
    Miś Koralgol

12.12.2019 16:02

Twój czas... najlepiej codziennie...
    Don perinion

22.12.2019 19:47

(usunięte przez administratora) dwulicowość, hipokryzja i spychologia.
    Don Pedro

07.12.2019 12:42

Dzisiaj impreza hmm ciekawe co tym razem wymyśli ''człowiek dyrektora''???
    Miś Koralgol

12.12.2019 16:04

Tym razem obyło się bez sensacji i miłosnych uniesień. Wrócił do domu nawet z czystymi rękawami...
    Czarny_Jeździec

23.11.2019 22:30

Witam, Mam pytanko do was są w tej chwili jakieś przyjęcia do Aliplastu? czy raczej nie, bo ponoć Belgia zarządziła zwolnienia... tyko z jednej strony po co zatrudniać ludzi przez agencję np. Full Job, Manpower, IMAR potem ich przejmować przez firmę w tym wypadku Aliplast by później ich zwalniać, mija się to z celem,
    Jaja

19.09.2019 16:38

To jak z tym multi sportem? Jest czy nie ma, bo od 2 lat pracy kadra kierownicza wmawia że nie ma!
    Jaja

19.09.2019 17:11

Ot racja m.in. Grill nad Zalewem itp...
    Xxx

23.11.2019 17:51

Nie za darmo tylko za dwie dychy ..

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Aliplast?

Kontakt - Aliplast Sp. z o.o.

Wacława Moritza 3 20-276 Lublin

KRS:0000119312

Branża główna: Wyposażenie kuchni

Łukaszek

29.10.2019 11:07

Pracuję w Aliplast już kilka lat i osobiście uważam, że jak na warunki lubelskie, nie jest źle. Wiadomo każdy chciałby od razu zarabiać kokosy najlepiej nic nie robiąc i z zerowym doświadczeniem, ale trzeba zejść na ziemię. Praca zmianowa nie należy do najprzyjemniejszych, ale do wszystkiego można przywyknąć. Uważam, że Aliplast daje dużą stabilizację, bo nie jest to kolejna firma (usunięte przez administratora), która się "zwinie" z dnia na dzień. Nie muszę się martwić czy dostanę wypłatę czy nie. Dzięki tej pracy mogłem pozwolić sobie wziąć kredyt i kupić mieszkanie, zresztą jak wiele osób które tam pracują. Śmiać mi się chce jak czytam komentarze, że "kierat i ciągłe podkręcanie tempa" czy że ktoś kogoś (usunięte przez administratora) albo, że po kilku dniach rzucił pracę bo wszystko i wszyscy źli, a on był taki cudowny... Ludzie dorośnijcie to jest praca, a nie przedszkole i nikt nie będzie was głaskał po główkach! Czasy, że czy się stoi czy się leży 2 tys. się należy już minęły. Jak ktoś rzeczywiście chce pracować to będzie, no a jak nie to zawsze zostaje mu opcja "zawód syn" czy "zawód córka".
    Ola

09.10.2019 20:21

Mam pytanie ile mniej więcej można zarobić na produkcji?a konkretnie kobiety? Będą jakieś przyjęcia ? Bardzo dziękuję za informacje
    Xxxx

27.10.2019 21:25

Co do przyjęć jest brak przestoj i nie na produkcję bo na produkcji sami faceci są jedynie co to na pakowanie a z kasą to lipa 2500 okres probny po 3 mies 2750 oczywiście brutto haha i prepo całe 150 brutto
    Kierowca@

17.10.2019 11:51

Czy firma posiada jakieś solówki i czy poszukuje kierowcy? Wiecie coś na ten temat?
    ANDRZEJ

21.10.2019 21:24

Aliplast współpracuje na zasadzie outsourcingu z firmą TUNKO
    TomTom

10.09.2019 14:29

Pracowałem kilka dni na tworzywach. Już po tak krótkim czasie byłem wstanie stwierdzić że chłopaki tam są ostro (usunięte przez administratora) przez firmę.... Kierownik tego działu to istna pomyłka chodzi do pracy jak mu się zywnie podoba, jeśli już jest na 8h to gra w gierki na kompie. Kompletna demotywacja pracownika jak i bezczelne oszukiwanie prezesa firmy jak i przełożonych. Za kwotę 3 tys brutto stajesz się niewolnikiem bo trzeba tyrac w weekendy, jeśli nie to :"tam są drzwi" :) pozdro dla chłopaków których poznałem, chyba jedyni normalni ludzie dzięki którym ten dział jako tako funkcjonuje.
    ok

21.08.2014 11:13

Dyrektor Rysio z lakierni jest ok
    michu

22.08.2019 16:56

Dyrektor Flasiński? Jak tak to faktycznie w porządku człowiek. Przynajmniej się wydaje. Dużo kontaktu z nim nie miałem, byłem miesiąc na praktykach
    Buba

02.08.2019 14:25

Kłamcy kłamcy i jeszcze raz kłamcy. Wobec podwładnych jak i przełożonych szczególnie na tłoczni.
    Artur

02.06.2019 16:37

Czy ktoś jest w stanie mi napisac jak wygląda to wszystko na dzień dzisiejszy? Pytam odnośnie produkcji. Czy jest przymus weekendowy? Na jaki dział teraz są przyjęcia i jakie godziny pracy w weekendy?
    on100

21.05.2019 16:58

Mam pytanie praca jest pn-pt na 3 zmiany,a czy w te soboty i może nawet w niedziele na nadgodziny to musisz(każą ci)przychodzić czy przychodzą tylko chętni ?

21.05.2019 20:04

Przeważnie są ludzie w wekendy do pracy bo jest spoko wynagrodzenie i tylko w nielicznych sytuacjach zmianowy namawia do przyjscia tak ogolnie to nie trzeba przychodzic ale warto od czasu do czasu przyjsc.
    Mimohuj

20.05.2019 20:33

Witam chciałbym zapytać jak tam jest ze spawaczami, czy idzie zarobić? Czy są wyciągi, przyłbice z filtrem? Bo amelinium to bardzo szkodliwe jest. Czy spawają tylko metodą mig, czy też tig?
    zainteresowany

06.04.2019 07:51

Chcial bym się dowiedzieć cos o pracy na Lakierni w tej firmie.Ile można zarobić,czy jest tam ciężej niż na innych dzialach?
    adek

13.04.2019 10:05

Lakiernia pion - wykładanie zawieszanie profili do 7m gorzej jest na kontroli jakości tam przechodzisz od 13 do 20 km dziennie oklejasz profile i fasady reszta stanowisk w miarę dobre. weekendy do bólu za nadgodziny dostajesz 2 wypłatę. nie polecam!!!
    zainteresowany

08.05.2019 23:17

Dzięki za info.A ciężkie te profile są do zawieszania?Czy zmiany sa 6-14, 14-22,22-6?
    Zbulwersowany

23.03.2019 07:03

Praca nie jest zła. Każdy kto wie jak wygląda życie będzie zadowolony bo przy 2 niedziela pracujących da się wyciągnąć te 3,6tys.(po kilku latach stażu oczywiście) młodzi w tych czasach nie mają czego szukać w tej firmie bo by chcieli wszystko odrazu bez pracy... Jedyna porażka firmy to kadra kierownicza, najgorsza ponoć na plastikach, ale to tylko opinie ludzi z firmy czyli "nieistotne" ..
    Zaba

29.03.2019 02:29

Nie ma sie co łudzić pracownik to tylko zasób i tak jest traktowany do zużycia i nastepny byle tabelki były.
    cykr

17.10.2014 10:37

Doświadczeni pracownicy zarabiają zdecydowanie za mało,nowy pracownik ma obiecywane gruszki na wierzbie,a jak widzi że coś nie gra to słyszy już znany tekst-MUSIELIŚMY SIE ŹLE ZROZUMIEĆ
    porki

02.09.2016 23:42

moj kumpel ostatnio wyciagnol prawie 8 tysza miesiac z nadgodzinami
    Bongo

04.03.2019 08:28

Kazdy tam wali z ucha, po trupach do celu. Jakby mogli to rodziny by sprzedali
    Zielony

13.07.2018 10:02

Praca w Aliplast to porażka. Zmuszają cię do pracy w soboty i co najgorsze do niedziele na dwie zmiany a w poniedziałek na 6rano do pracy. Głupota ludzka bo ludzie się na to zgadzają. Płaca na początek najniższa krajowa plus 500brutto. Odpowiedz sobie czy warto bo ludzi to tam maja za nic zwłaszcza na lakierni, madrzy w biurze to powinni kartofle zbierać a nie ludźmi zarządzać. Aliplast Extrusion to co innego tam możesz startować ale nie systemy.
    Czerwony

03.09.2018 15:48

@Zielony Jak nie pasuje to na budowę - tam jest miejsce dla takich jak ty! Nam jest dobrze a jak jesteś tępy to i nie zarobisz! Na EXTR to można zarobić ale bólu krzyża i nic więcej bo każdy ucieka stamtąd do Systemów - czy to o czymś nie świadczy? Zastanów się co piszesz a nie robisz czarny scenariusz dla tego na co wszyscy ciężko pracują!
    qwe

18.02.2019 19:50

Bez nadgodzin zarobisz na miskę zupy. Jak lubisz pracować za darmo to pracuj..
    były

07.01.2019 16:50

Kiedyś dobrze, dziś "folwark zwierzęcy " na żywo :( a szkoda...

31.12.2018 17:31

Przyjemna atmosferka, czas szybko leci, weekendy dobrze płatne :)
    Dzink

11.03.2015 16:45

Chciałem się zapytać czy na forum gowork są osoby pracujące dla aliplastu z Lublina? Potrzebuję informacji na temat zarobków na jakie można liczyć w tej firmie, a przy okazji dajcie znać czy mając 5letnie doświadczenie można w ogóle myśleć o jakimś wyższym stanowisku, a niekoniecznie podstawowym, od którego każdy zaczyna?
    Xyz

03.11.2018 12:23

Niestety o rozwoju mozna tylko pomarzyc wyzsze stołki obsadzone do emerytury;)
    misio1

09.10.2017 21:51

praca na produkcji jest na 3 zmiany pn-pt ?
    Jurnyogier

23.08.2018 19:47

Nie jest na 3 zmiany a na 4 brygady. 3 dni po 12 h, 3 wolne...3 noce itd.
    XANTOTOL

31.07.2018 22:18

Jakiś obłęd od jakiegoś czasu zapanował w zakładach w Lublinie. Należy robić nadgodziny, "przedgodziny", dodatkowo soboty i niekiedy niedziele. Swołocz ruska już tak nie rabotajet ale gimbusy narobiły kredytów mieszkaniowych i nawalają (wątpię czy dożyją do spłaty np. mieszkania). Prezesi się przyzwyczaili ,że skoro 1 pracownik (alimenciarz i kredytowiec) może tak pracować, to i wszyscy również za krajową minimalną. I to jest wina pokolenia gimnazjalnego i braku obowiązkowej Służby Wojskowej-po prostu obecni 20-latkowie myślą PŁYTKO. Taka firma z doświadczeniem, a poszukuje już pracowników poprzez Urząd Pracy to przepraszam ale gdzie tu sens? To nie te czasy, a jednak coraz ciężej znaleźć pracownika, nawet desperata.
    Parkinson 95

05.06.2018 17:34

Praca po 12 h przez 3 dni tzn 3 dni ,potem 3 dni wolne,3 nocki itd itd.. Praca nie jest zła tylko zarobki mogły by być większe.
    Nowy

13.05.2017 23:42

Witam. Jakie zarobki są na utrzymaniu ruchu i czy warto tam iść do pracy??. Proszę o odpowiedź.

Zostaw merytoryczną opinię o Aliplast Sp. z o.o.