Piekarnie Cukiernie Putka

Ząbki - Piekarnia Putka

3. Opinie o pracodawcach Jawczyce
  5. Opinie o Piekarnie Cukiernie Putka

Opinie o Piekarnie Cukiernie Putka Jawczyce

Nie przegap nowości o Piekarnie Cukiernie Putka!

NiktWazny

17.09.2018 21:26

Jak zaczynałam tu prace bardzo mi się podobało,pieniądze w miarę,dziewczyny na sklepie ok,koordynatorka ok. Niestety koordynatorka się zmieniła,zaczęło się rzucanie po sklepach. Raz tu,raz tu. Trafiły się nie fajne dziewczyny,cały czar prysł. Znów zmieniła się koordynatorka, chyba najlepsza jaka miałam w tej firmie. Było super,miałam swój punkt, z którego jeździłam ewentualnie na dodatki na inny punkty, jak potrzebowałam nagle wolnego „spoko, niema sprawy”. No i znów zmiana koordynatorek. Tym razem trafiłam chyba najgorzej jak tylko można w tej firmie. Nie będę wymieniać z imienia i nazwiska,ale jest to osoba sztuczna, fałszywa, o wszystko trzeba się jej prosić, nigdy nic nie można załatwić. Jak coś potrzebuje to jest miła,jak potrzebuje coś wyjaśnić to ma taki ton głosu jakby chciała zabić. Pracuje tu ok 2lat i coraz bardziej chce odejść. Przy każdej kolejnej awanturze z „koordynatorka” mam ochotę iść po kartkę i napisać wypowiedzenie. Wtedy przypomina mi się,ze muszę spłacić kredyt, to jedyna rzecz, która mnie tu jeszcze trzyma. Jeśli chodzi o prace NIE POLECAM!!! Wyzysk, zero szacunku od góry i jeszcze raz wyzysk.

30.09.2018 12:48

Każdy w pracy ma czasem gorsze dni, rozumiem ją ale własnie też myślę, że powinna normalnie pogadać, a co do zespolu w Putce to ja nie mialam zadnych zgrzytów
NiktWazny.

29.10.2018 22:06

Ale co Ci się nie klei? To,ze mam kredyt i potrzebuje pracy czy to,ze wyzyskują dziewczyny? Głupi przykład u mnie. A sklepie pracują 3stale pracownice (nie mówię tu o stażu pracy bo dwie są zupełnie nowe), a utargu i paragonów mamy na 5 dziewczyn,ale od koordynatorki słyszymy,ze mamy za mały utarg. Teraz środa, która będzie. przyszedł mail,ze pracujemy w wzmocnionym składzie na sklepie gdzie jest mniejszy ruch i mniejszy utarg pracują 4dziewczyny na CD, u mnie na sklepie 2 + jedna przychodzi na popołudnie. To jest według was wzmocniony skład i to nie jest wyzysk?! Ja się pytam gdzie jest sprawiedliwość!!!
Asika

30.01.2018 16:09

Byłam widziałam popracowalam i cieszę się że już tu nie pracuje nie polecam pracy w putce!!!

24.09.2018 21:48

Widocznie tak pracowałaś, przychodzą właśnie takie lale za które my musimy zasuwać, bo one gwiazdy tylko trzepią tymi rzęsami, pazury długie że nabijać im ciężko, a wymagania że ho, ho. Ja tu pracuję już wiele lat i nikt nigdzie nie doceniał mojej pracy jak w tej firmie. Polecam firmę Putka.

28.10.2018 15:11

Ludzie są różni. Nie trafiłam na koleżanki w pracy, które byłoby roszczeniowe czy jakieś nieprzyjemne. Mam bardzo zgrany zespół i dobrze mi się w związku z tym pracuje, uważam, że atmosfera w pracy jest najważniejsza, ponieważ spędza się tu ładny kawałek naszego życia. A poza tym zarobki mam na fajnym poziomie i nie narzekam.

03.10.2017 14:33

@Kasia nie możesz na forum nikogo obrażać. Radze Ci zapoznać się z regulaminem forum, który znajdziesz na stronie http://www.gowork.pl/regulamin i przeczytać go dokładnie zanim zostawisz kolejny post na forum na temat Piekarnia Putka. W jaki sposób ekspedientki są nękane według Ciebie przez kierowniczkę?
Ela

28.10.2018 15:07

Dzień dobry, ja jestem ekspedientką i staż pracy w Putce to 5 lat. Także od siebie mogę powiedzieć, że nigdy nie słyszałam o negatywnym traktowaniu ekspedientek przez kierowniczkę. Jak pojawiają się jakieś nieporozumienia to wyjaśniamy je sobie. Pozdrawiam i polecam pracę w tej firmie. Ela
Yaceq

18.10.2018 14:18

Super pieczywo, torty i inne słodkości, pyszne kanapki i sałatki no o jogurtach nie wspomnę. Miła obsługa Panie z poczuciem humoru - zwłaszcza przy Pl. Hallera w Warszawie na Pradze;-)
grazyna

03.10.2018 10:22

Witam Wszystkich. Czytam te wszystkie wpisy i włos mi się jeży na głowie od słownictwa jakim się państwo posługujecie.Pracuję u Putki prawie 10 lat i NIKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie wypytywał mnie o moje życie prywatne ,NIGDY!!!!!!!!!!! nie byłam zmuszana do pracy na tz. CD jeżeli nie chciałam sama tak pracować. NIGDY !!!!!!!!!!! nie zaznałam mobingu. Wykonuję swoją pracę najlepiej jak potrafię , bo przecież nikt mnie nie zmusza abym pracowała w Tej firmie. W swoim stażu pracy pracowałam w różnych firmach i mam porównanie. Oczywiście , tak jak wszędzie gdzie jest dużo pracowników , są różne problemy, ale również wiem jak podchodzą do pracy ekspedientki, nie wszystkie.Gdy dowiadywałam się jakie sytuacje zaistniały z ekspedientkami nie potrafiłam uwierzyć że ''tak '' można zrobić i się zachować. Mówicie o Piknikach firmowych, one są przecież po to , aby móc się wyluzować , wypić piwo, spotkać się ze wszystkimi i przede wszystkim dobrze bawić. NIGDY nie byłam zmuszana aby brać udział w pikniku firmowym. Przede wszystkim trzeba mieć samokrytykę , potrafić przyznać się do własnych błędów i nie powielać ich .Mnie również zdarzały się potknięcia i błędy, lecz potrafiłam przyznać się do błędu i przeprosić i NIGDY nie były wyciągane w stosunku do mnie z tego powodu konsekwencje . Kierowniczka i Koordynatorki, czy chciałybyście Panie być na ich miejscu? bo ja nie . Zgadzam się z tezą że nie wszystkie Panie koordynatorki zachowują się godnie do stanowiska jakie piastują, acz są środki w firmie jakie można przedsięwziąć w stosunku do ''takiej koordynatorki''.Kierowniczka, czy znacie Ją Panie na tyle dobrze aby móc ocenić?nie sądzę. W swojej 45letniej karierze zawodowej nie trafiłam na taką kierowniczkę u której nie ma problemu nie do załatwienia, potrafi do każdego podejść indywidualnie i nie musisz stać przed Nią na baczność. CHCIAŁAM ZAZNACZYĆ ŻE NIGDY NIE BYŁAM I NIE JESTEM JAK TO PANIE PISZECIE ( zresztą w bardzo wulgarny sposób i uwłaczający kobiecie) LIŻY....PĄ. Niektóre ekspedientki znają mnie bardzo dobrze i mogą potwierdzić moje słowa i wiedzą jaką jestem osobą.Wiem jedno , zamiast narzekać postarajmy się zmieniać Zło które widzimy w Naszej Firmie. Jeszcze słowo o Szefostwie ŻYCZĘ WSZYSTKIM TAKICH SZEFÓW JAKICH MAMY MY . Nie muszę być anonimowa , mam swoje zdanie o Firmie w której pracuję , o Pani Kierowniczce i Paniach Koordynatorkach . Dziękuję Wszystkim za poświęcony mi czas.Z Wyrazami Szacunku Wszystkim - ekspedientka- Grażyna.
Andrzej

30.09.2018 15:59

Putka ul,Kasprzaka 24 sobota 30. 09.2018 jakiś koszmar przeźyłem ,kolejka po pieczywo jak za PRL-u. Jedna sprzedawczyni .Obudź się Putko, wakacje skończone, czas zatrudnić pracowników, przynajmniej na sobotę.

30.09.2018 12:45

Jestem zadowolona z pracy, dziewczyny super, koordynatorka fajna:) polecam!

29.09.2018 12:44

Jak długo pracujecie? Ja już 4 lata prawie i jest super:> Pensja zawsze na czas, dobre traktowanie pracowników:) Polecam:)

24.09.2018 14:23

Zarobki są dobre, umowa o prace od początku. Benefity, integracja na plus. Praca na produkcji o najlżejszych nie nalezy, ale lubie ją.

27.09.2017 14:05

@Ewa czy możesz powiedzieć dlaczego nie polecasz pracy w firmie Piekarnia Putka? Z czego dokładnie jesteś niezadowolona? @Olciaczy nadgodziny są płatne? Jaką miałaś umowę podpisaną z pracodawcą? Z tego co piszesz, Piekarnia nie zatrudnia odpowiedniej ilości osób, czy rozmawiałaś o tym z pracodawcą?
Kasia

30.09.2017 16:03

Dziewczno, czy Ty nie rozumiesz co tu jest napisane. Nie, jeszcze raz nie i nie polecam tej oszukańczej nie tak firmy jak głównej kierowniczki której marzenie jest nękanie ekspedientki jak sama nie może to posługuje się świtą w białych autach.jadą po ludziach równo. A Ty sama zdecyduj gdzie twój rozum Cię prowadzi.
Małgosia

24.09.2018 13:00

uważam, ze to bardzo niefajne oskarzenia nie zgodne z rzeczywistoscia. trzeba sie dogadac, po mnie nikt tu jeszcze nie jechal, kolezanka pracuje w Putce od lat, ja zaczelam w zeszlym roku i doceniam te prace.
pracownica

24.09.2018 12:56

pracodawca w porzadku, tak trzymac :))) pozdrawiam szefostwo:)
Karolina

22.09.2018 19:21

Mogę śmiało polecić pracę, pracowałam w Putce 2 lata, ale potem przeprowadziliśmy się i musiałam zrezygnować. Dobrze wspominam te czasy, pieniądze zawsze na czas, fajna praca z klientem z koordynacja nie maialam problemów:)

22.09.2018 13:38

trzy miesiace pracy za mna, obecnie jest super :)
Panna nikt

01.03.2018 00:32

Mam dość waszego narzekania praca jest ok- jak ją wykonujesz. Pensja też jest ok adekwatna do tego jak i ile. Jak gadają to znaczy że sama dałaś temat. Pamiętaj komu i co powiedziałaś. A w handlu słoiki to putka dobrze płaci. Jak się nie podoba to wracać do siebie na wieś i paść kozy
Ela

22.09.2018 13:34

a zglaszaliscie to wyzej? moze warto normalnie porozmawiać i zgłosić swoje zastrzeżenia a nie hejtować tylko;/
Produkcja

09.08.2018 19:12

Pracuję na produkcji. W te upały na hali jest po 40stopni! Nie da się pracować w takich warunkach! Kierownicy sami siedzą w klimatyzowanych biurach a ty zapieprzaj w ukropie.
NiktWazny

17.09.2018 21:12

U nas wysiadła klimatyzacja, nie czuć jej wcale. Prosiłam górę o naprawę to wszyscy olali. Fakt faktem upały się już skończyły,ale klima nadal jest nienaprawiona. Taka właśnie jest ta firma, jesteśmy dla nich plebsem zarabiającym pieniądze, nasz komfort pracy się nie liczy.
Iza

06.09.2018 06:52

Po 4 latach pracy nie chce zmieniac ;) przyzwyczaiłam się do zespołu i ogolnie nie narzekam ;D

10.07.2018 14:11

@sonia, czy pracujesz w Piekarnia Putka w Warszawie? Czy grafik odnośnie reszty dni jest elastyczny? Czy praca w weekendy jest dodatkowo płatna? Jak wygląda kwestia układania grafiku w pracujące dni świąteczne? Twoja wypowiedź może pomóc osobom zainteresowanym pracą w Piekarnia Putka.
ekspedientka

03.09.2018 17:05

To wszedzie zależy jak się dogadasz. Przerwa na kawę przysługuje. Ja bym się spróbowała dogadać z dziewczynami żeby było sprawiedliwiej jeśli uważasz, że jesteś wyłączona z tego. Osobiście zaliczyłam już pracę w ok. 5 dużych firmach i wiem, że czasem warto po ludzku porozmawiać jeśli coś Ci nie odpowiada.

05.09.2018 11:00

Nie tylko kwestia dziewczyn, ale również i koordynatorki, bo nie wszystkie spełniają prośby typu potrzebuję np 8 września mieć pierwszą zmianę mimo że wypadnie mi druga.. A należy dodać tylko że dwie soboty są obowiązkowe i nie są dodatkowo płatne, bo wchodzą w godziny wyrobienia etatu. Reszta sobót wchodzi w nadgodziny. Pozdrawiam :-)

21.02.2018 14:32

17.03.2018 05:03

Ludzie się zmieniają pod wpływem zapachu gotówki i wyższości. Kasa stanowiska ludzi zmienia nie mamy na to wpływu na charakter innych. Niestety.
Aga

04.09.2018 17:25

w jakiejkolwiek pracy ja nie lubie mowic za duzo o problemach, czy pracujesz na kasie czy na niewiadomo jakim stanowisku ludzie zawsze lubia troche pogadac. generalnie najbardziej prywatne sprawy zostawiam dla siebie i dla rodziny. a z koordynatorkami sie umiem dogadac, nigdy nie spotkalam sie z jakims chamstwem, wrecz przeciwnie. bylam w innych firmach gdzie traktuja pracownika kiepsko, tu jestem osobiscie zadowolona.

04.09.2018 17:15

Dobra atmosfera pracy, umowa o prace od poczatku, pensja zawsze na czas, ekipa zgrana.

02.06.2018 22:45

Justyna

03.09.2018 17:32

hej, zalezy kto, ja sie nie spotkalam. szefostwo rzeczywicie super ludzie, natomiast ja do koordynatorek tez nic nie mam. pensja + benefity + premie uznaniowe (w tej branzy zarabialam duzo gorzej niz w Putce)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Piekarnie Cukiernie Putka?

Kontakt - Piekarnie Cukiernie Putka

Sadowa 36 05-850 Jawczyce

Tadeusz

30.05.2018 18:28

Witam, w dniu dziejszym byłem na zakupach w sklepie(usunięte przez administratora), jestem stałym klientem od lat lubiłem tam chodzić lecz od jakiegoś czasu obsługa w tym sklepie mnie przeraża, Dziś jedna Pani (usunięte przez administratora) nie chcę wymieniać imion krojaca chleb rozbawiona od ucha do ucha , druga przyjmująca pieniążki,(usunięte przez administratora) odwrócona już do mnie plecami bo ewidentnie się spieszyła i wręcz poczułem że pospieszała klienta by się szybko go pozbyć i olewająca rownież rozbawiona prowadzą dyskusję o smsach i olejkach do papierosów , miałem ochotę krzyknąć "heloł ja tu jestem wasz klient" , lecz to nie pierwsza taka sytuacja w tym sklepie ponieważ panie często zapomoninają o klientach bo prowadzą rozmowy i dyskusje z panem(usunięte przez administratora). Mam nadzieję że moja opinia również da do myślenia państwu i paniom ze sklepu , że mimo wszystko są w pracy a inni na nie patrzą codziennie praktycznie , mają oczy i uszy oraz oczywiście rozum. Pozdrawiam Tadeusz
Dorota

30.08.2018 22:13

Tadeuszu, czasem najlepszym sie zadarza zagadać. Szkoda, że trafiłeś akurat na taką sytuację. Mam duże doświadczenie w pracy z klientem w handlu i zawsze sie staram żeby każdy sie czul dobrze obsłużony, aczkolwiek każdemu zdarza sie miec gorszy dzien...
Julka

30.08.2018 20:15

Pensja zawsze na czas, umowa o prace, zespół zgrany, jestem zadowolona z pracy.

04.07.2018 14:46

@sonia, czy pikinik o którym wspomniałaś był formą integracji pracowniczej organizowanej przez Piekarnia Putka? Jakie jeszcze pozapłacowe benefity firma oferuje swoim pracownikom? Czy są dofinansowania na karty sportowe lub zniżki na zakupy w Piekarnia Putka?

22.08.2018 20:28

Co za benefit nie jest darmowy ani enel med- który jest marny. Czeka się ponad miesiąc na wizyty pff. Jeżeli komuś odpowiada dacie (usunięte przez administratora)ekspedientek co nie mają wstydu i coś z (usunięte przez administratora)ich łączy to sorry masz rację :D
Sprzedawca

30.08.2018 20:10

Benefity nie są obowiązkowe przecież, a jak już się na nie zdecydujesz to przez to że są współfinansowane nie wychodzi drogo. Niektórzy narzekają na wszystko, nie warto się tym przejmować.
Angela

31.07.2018 16:14

Zarobki nie są takie złe ale uważam że szefostwo czyli p. Zuzanna i p. Bartosz powinni bardziej wyjść do ekspedientek . Może być tak że tych ludzi do pracy będzie coraz mniej . Otwórzcie oczy!

07.08.2018 10:54

To znaczy? To z koordynatorkami tak źle się pracuje? Ja mam Agnieszkę i z nią współpraca jest super, zawsze pomocna i nigdy jeszcze nie miałam z nią problemu a z którą Ty pracujesz @Julia? Zawsze przecież można się przenieść do innej jak jest coś nie tak.

21.08.2018 10:31

Zgadzam się, że zarobki są dobre. Pracuję ponad rok nie narzekam i dziwię się, że inny narzekają, bo pracowałam jako ekspedientka w innych miejscach za dużo niższe pieniądze.
Ona123

17.08.2018 14:19

Zanim przyszłam tutaj do pracy słyszałam opinie i pozytywne i negatywne, ale też, że w ostatnim czasie dużo się zmienia na plus. Póki co pracuję drugi miesiąc i jestem zadowolona z atmosfery w sklepie. Zarobki też ok, jak się trochę postara to nawet fajną premię można dostać.
Ekspedientka1

16.08.2018 19:32

Ja mam zupełnie inne zdanie na temat tej firmy i osób zarządzających otóż praca jak praca, wymagania normalne jak w każdej innej firmie aczkolwiek pracowałam w innej piekarni i tutaj jest zdecydowanie lepiej, bo nie ma obcinania pensji za byle okruch w ladzie więc tu duży plus. Pensja jest adekwatna do wykonywanej pracy, ja jestem zadowolona, bo średnio mam koło 3tyś ale fakt z dodatkami, wszystko jest na papierze bez żadnej ściemy ani pod stołem czy wypłaty w ratach jak miałam kiedyś, tu wszystko wypłacają na konto i zawsze na czas. Osoby zarządzające każda jest inna ale i my jesteśmy inne, żadna ekspedientka nie jest do siebie podobna więc czego tu chcieć? Ja polecam tą firmę, pracuję już tu trochę czasu i nie żałuję nawet chwili w firmie Putka.
Iwonka

16.08.2018 21:03

Oczywiście i ja polecam Putke i nie mam zadnych znajomosci w firmie zeby komus aby przez mysl nie wpadlo ze to co napisze to (bo pewnie znajomosci mam) Otoz nie kochani. Szary zwykly pracownik . No ale do rzeczy. A cóż tu żałować?!.Pracować trzeba w życiu i tyle. Cieszę się z pracy każdego dnia . A że pracuje w Putce i jestem zwykłym pracownikiem w sklepie to sie wypowiadam. Jak komuś nie chce się pracować to wiecznie będzie narzekal. Ja dziękuję Bogu za pracę? Dziękuję Bogu że mam na chleb i opłaty. Dziekuje za ludzi ktorych poznalam i z ktorymi przebywam kazdego dnia. Za wlasnych pracodawcow trzeba sie modlic a nie przeklinac bo gdyby nie oni nie mialabys pracy i wyplaty a i gdyby nie ty to pracodawca nie mialby rak do pracy. Szanujmy sie wzajemnie. Bo wzajemny szacunek musi byc zachowany. Ale jak ktoś chce zarobić dużo a nic nie robić to niestety tak potem wyglądają wpisy na forach. Tylko narzekanie, ciagle narzekanie. Zadnego podziekowania i wdziecznosci do drugiego czlowieka. Oczywiście zgodze sie ....nie zawsze jest wesoło ale trzeba przyjąć błędy na klatę i przyznać się do błędów a nie ciągle narzekać, i tylko zwalac na innych. Trzeba tylko poprawić swoje błędy uznać za swoje kolejne doświadczenie życiowe i iść dalej . Niestety z nieba manna nie leci , trzeba się natrudzić by kupic sobie chleb. Popatrz z innej strony..... jak nie będziesz mieć na chleb i któryś dzień z kolei nie będziesz miał/a włożyć kromki do ust to co wtedy ? Lecisz do mamusi o pomoc. A jak nie masz nikogo i wtedy jak przychodzi bieda to co robisz ? doceniasz to co miałeś/as. ( Chwila warta refleksji w ciszy kochani) Zmień narzekanie w cudowne twoich mysli samouzdrawianie. Mysl pozytywnie i ciesz sie kazdym dniem . Pozdrawiam serdecznie wszystkich w Panu . Iwonka ????

09.07.2018 21:04

mam pytanie jak u was wyglada sprawa nadgodzin?? jesli potrzeba jest bo teraz urlopy to robia wam problemy czy nie?? bo u mnie koordynatorka robi wielkie problemy, z sobotami tez zeby we 3 pracowac a tego wymaga sytuacja, niestety na niektorych sklepach jest tak ze pupilki pani koordynator dostaja nadgodziny i kogos do pomocy na sobote ja np musze sie prosic ale zawsze jest odmowa.

07.08.2018 23:36

Wiesz co to chyba jakieś nieporozumienie bo ja nie mam problemu z sobotami, zawsze Beata zadzwoni zapyta i jak chcesz to masz dodatek. Ty się prosisz o dodatek i nie masz to dziwne, bo zawsze koordynatorki dzwonią czy nie chce bo jest potrzebna bo coś się stało, dziwne że Ty masz odmowę. Weź to zgłoś kierownik to będziesz miała dodatki.

07.06.2018 21:52

@sonia, dziękuję za Twoją odpowiedź, możesz jeszcze napisać czy okres próbny jest na umowę czy umowę zlecenie, na jaki czas? Czy oprócz pikników firmowych i karty multisport firma oferuje jeszcze dodatkowe benefity dla pracowników, na przykład bony, premie, nagrody? Praca jest w jakim systemie zmianowym? Jaka jest atmosfera w firmie?
anonymous

08.06.2018 22:35

premie oczywiscie sa, od wyrobionego progu, premia dla ekspedientki. okres probny na umowe. atmosfera jest zalezna na jaki sklep trafisz, jak trafisz na pupilki koordynatorki to klops bo one zdaja relacje po wygladzie po zachowaniu czy sie nadajesz czy nie, zmiany po 7 godz dziennie dwie soboty obowiazkowe
Ekspedientka 5446

30.05.2017 10:15

Pamietam początek pracy w tej firmie miło, sympatycznie natomiast od początku były osoby, które były faworyzowane(usunięte przez administratora)na ich prośbę dziewczyny byly przenoszone na inne sklepy mimo iż nie było na nich skarg od klientów. Szkoleniem nowych dziewczyn zajmowały i zajmują się do tej pory ekspedientki ktore otrzymywały polecenia o przetarganiu nowej i nie jest to z palca wyssane tak było a to przecież w każdej normalnej firmie koordynator bądź kierownik szkoli nowych pracowników a nie osoby ktore mają tyle obowiązków, że nie mają jak pokazać wielu rzeczy takiej dziewczynie. Nie wspomnę juz o zamówieniach bo przy takiej liczbie obowiązków może coś człowiekowi umknąć tym bardziej że w między czasie jak się je robi to obsługuje się też Klientów, a kasa i komputer to jedno urządzenie i w między czasie dzwoni telefon od koordynatorki , że coś jest źle wprowadzone do zamówienia jakby nie mogła poprawić bo i tak je przegląda! Zamówienia na święta to już w ogóle żenada my robimy z raportami z zeszłego roku zwiększamy żeby nie zabrakło a one zmniejszają a potem my słuchamy od Klientów że nie ma tego czy tamtego po co takie szopki odstawić zróbcie same i będzie najlepiej. (usunięte przez administratora). Najlepsze zostawiłam na koniec pracownicy mają stałe wynagrodzenie miesięczne a pani M.. . wyjeżdża z tekstem, że miesiąc luty jest krótszy to i pensja jest mniejsza za ten miesiąc a potem okazuje się że jednak zapomniała jednej soboty dodatkowej policzyć tak samo jest na zwolnieniu jesteś dwa tygodnie na zwolnieniu a one każą Ci wypracować dwie obowiązkowe soboty z jakiej racji skoro godziny pracy będą przekraczać poza obowiązkowe. Najbardziej nie lubią dziewczyn ,od których nie dowiedzą się nic na temat innych pracowników i ich życia prywatnego, a te co upominają się o swoje to potrafią im powiedzieć ze przecież taką pensję w tym miesiącu dostałaś że nawet ja takiej nie mam ale ile dodatków trzeba było wziąć że tyle zarobić codziennie w pracy i zero życia prywatnego a jak się odmówiło dodatku to obraza majestatu. (usunięte przez administratora) Szczerze powiem to co najlepszego mnie tam spotkało to to że poznałam tam fajne dziewczyny z którymi do dziś mam kontakt i wiem że zawsze mogę na nie liczyć. Świat nie kończy się na Putce i mówię to z pełnym przekonaniem ,są lepsi Pracodawcy bo sama tego doswiadczam jeśli ktoś szuka stałej pracy to NIE POLECAM 32 miesiące to okres pracy w tej firmie bo umów na czas nieokreślony nie dają!!!! Ja osobiście dziękuję, że moja umowa się nie przedłużyła teraz czuję, że żyję, i że spełniam się w tym co robię chociaż bylam mimo wszytko oddana pracy w Putce dzieki Klientom doceniana za to co robiłam. Pamiętajcie jednak drogie Panie koordynatorki i Pani M.... że z takiego stanowiska ekspedientki niżej sie nie zleci natomiast z waszych stanowisk możecie spaść na sam dół!!!
Pati

06.02.2018 12:07

NAJPRAWDZIWSZA PRAWDA!!!!! LEPIEJ BYM TEGO NIE OPISAŁA , SZKODA TYLKO ŻE WADĘ WZROKU I SŁUCHU MA CAŁA GÓRA !!!!
Byłaekspedientka

01.06.2018 13:14

Pracowałam 2 lata, i według mnie bredzisz ???????? nikt mi nigdy nie kazał "przetargać nowej". Co do zamówień muszę się ze wszystkim zgodzić. Dni na opiekę...w każdej firmie trzeba wypełnić wniosek z oświadczeniem, że drugi rodzic nie korzysta z tych dni ???? i nie trzeba się upierać tylko go poprostu złożyć, a nie słuchać bredni, "że w tej firmie nie ma czegoś takiego" ????. Nigdy nie rozmawiałam z nikim o życiu prywatnym koleżanek, i nigdy nie poczułam się przez to nielubiana przez koordynatorkę ????. A pikniki super, po to właśnie są, żeby wyluzować. Takie opinie wystawiają chyba dziewczyny, które nie dostały umowy po okresie próbnym z chęci zemsty. BREDNIE!!!! Bardzo fajna firma. Ze wszystkim można się dogadać, tylko to musi działać w dwie strony, Ty pomożesz, to poźniej też oyrzymasz pomoc.

22.05.2018 19:48

@sonia, czy pracodawca nie określa jasno systemu wynagrodzeń? Może taka różnica wynika z tego że więcej miałaś przepracowanych godzin w soboty i dlatego przy mniejszej liczbie godzin było większe wynagrodzenie. Może warto zapytać z czego wynikają takie różnice w płatnościach. Mogłabyś powiedzieć coś więcej jak wygląda umowa o pracę, pakiet socjalny? Czy pracodawca oferuje swoim pracownikom benefity pozapłacowe?

28.05.2018 20:42

jak juz podpiszesz umowe na czas okreslony masz multisporta, obowiazkowe ubezpieczenie, obowiazkowa opieke medyczna, i po 2 latach wczasy

05.05.2018 14:33

Pytałam @dorotę, czy to zweryfikowana informacja, @sonia możesz wytłumaczyć o co dokładnie chodzi w Twojej wypowiedzi? Dlaczego pracując więcej zarabiasz automatycznie mniej? Rozumiem, że w Piekarnia Putka są minusy pracy, jak opisuje @piekarz, ale ilość wysiłku powinna być raczej współmierna z wysokością wynagrodzenia.

06.05.2018 07:54

Im więcej człowiek chce zarobić tym więcej podatku odprowadza taka nasza (usunięte przez administratora) Polska.

08.05.2018 21:10

wyplaty sa niekiedy zaskakujace, pracujac przy 180 godz zarobilam wiecej niz przy 200, do niedawna myslalam ze dodatkowe soboty sa platne inaczej a tu sie okazuje ze licza sie jako zwykla nadgodzina , nadgodziny kazdego miesiaca sa wyliczane inaczej
piekarz

02.05.2018 11:28

Witam jestem pracownikiem produkcji w Putce , pracowalem wczesniej w innych duzo wiekszych piekarniach i takiego bajzlu jak jest tutej nie widzialem . organizacja pracy totalne dno ,grafik pracy zmieniany z dnia na dzien , nikt nie pyta czy pracownik moze przyjsc do pracy inaczej niz ma w grafiku poprostu musisz przyjsc . Ukraincow traktoja lepiej niz Polakow !!! A jak chcesz dzien wolny ( pracujemy 6 dni w tygodniu ) to wogule afera po co dzien wolny , i jeszcze jedno dla kierownikow piekarni jak chcesz wolna sobote i niedziele to mowia po co tobie dwa wekendy , gdzie oni zyja ?????????
Tomasz

21.03.2018 22:56

Tesli ktoś podchodzi do swoich obowiązków bardzo sumiennie to zawsze będzie zadowolony.

23.03.2018 20:43

Prawda...
Nowa ekspedientka

11.03.2018 04:38

Witajcie drogie panie interesuje mnie opinia na temat filii rakowiecka jakie sa dziewczyny i atmosfera tam panujaca bo slyszalam rozne opinie

14.03.2018 13:48

Dziewczyno sama się przekonaj!! Każdy ma wady zalety nie każdy każdego lubi. Każdy ma inne opinie . O takie rzeczy się nie pyta!! Sama się przekonaj.

19.03.2018 09:25

Ja również pracowałam chwilę na Rakowieckiej i nie miałam zadanych problemów z dziewczynami które tam pracuja. Byłam przed ta filią na innej której nie bede wymieniać i nic się tam nie nauczyłam dopiero na Rakowieckiej ktoś mial czas mi wytłumaczyć i nauczyć wszystkiego. A zawszs znajdzie się ktoś komu coś. Nie pod pasuje :/
wonder woman

06.02.2018 11:04

tak jak pisałam wcześniej moja praca trwała do czasu. Miałam już dość i podziękowałam za kolejną umowę ( swoją drogą ciekawe podejście aby wieloletniemu pracownikowi przedstawić kolejną umowę na kilkanaście miesięcy). Tak mam plany na przyszłość, tak pracuję dużo i poświęcam się pracy, ale nie zamierzam myśleć o tym czy pracodawcy odpowiadają moje plany. Po tym jak usłyszałam od koordynatorki, że ostatnio dobrze zarabiam i że chyba nie mogę narzekać na pracę to po prostu wybuchłam śmiechem. Dobrze zarobiłam dlatego, że zasuwałam jak bury osioł bo potrzebowałam pieniędzy ( każdy w życiu może mieć take momenty) ,a nie dlatego, że zostałam doceniona. Wiele osób pisze o tym, że pensje wcześniej były lepsze i ja również to potwierdzam. Drodzy szefowie ile dziewczyn wraca po urodzeniu dziecka do pracy? 1 na 10? I to nie dlatego, że nie chcą tylko dlatego, że nikt nie daje im takiej możliwości. No tak lepiej powiedzieć, że przecież mają taką możliwość ale jeśli nie dostają umowy po urodzeniu dziecka, która im się kończy w trakcie ciąży to po tym jak dostaną na macierzyńskim po 1000 zł miesięcznie za które muszą pokryć wydatki bo ktoś nie chciał w ramach docenienia pracownika dać normalnej umowy to nie dziwcie się, że nie wracają. Dziewczyną są niedoceniane i to jest fakt. Pani Zuzanno naprawdę niech Pani przyjrzy się temu jak dziewczyny są zaszczute oraz podejściu Pani Małgorzaty aby nie mówić o wszystkim Pani i Panu Bartkowi i nie piszę tu o zawracaniu głowy "pierdołami" tylko problemami które powinny być rozwiązane. Ciągle było mówione przez koordynatorki: " nie dzwońcie, my przekażemy" i później się okazywało, że te informacje nie docierały do państwa. Drogie dziewczyny o czym wy piszecie, że jeśli nie chcesz nie musisz brać CD?? Serio?? Powiedz tylko, że nie możesz pracować po 16 godzin przed świętami czy w tłusty czwartek albo inne oblegane dni przez klientów. Wiecie co usłyszycie? zwykłe " no wiesz czasami trzeba się poświęcić". W imię czego mam się poświęcić? Po tych kilku latach stwierdzam, że nie warto. Żałuję tylko tego, że musiałam rozstać się z tak fajnymi koleżankami i naszym szefem który jest "do rany przyłóż", a wszystko dzieje się za jego plecami.
Kasia

24.01.2018 20:12

Witam ekspedientki Putki. Powiedzcie Panie ile zarabiacie za etat w Warszawskich sklepach . Chcemy z dziewczynami sprawdzić czy poza stolicą pensje są niższe. Dziękuję za ewentualne odpowiedzi
Kaśka

01.02.2018 21:14

U nas atmosfera Ok tyłko kasa słaba, a sklep niezłą kasę przynosi.

06.02.2018 08:55

Asika najniższa krajowa wynosi 1500 z groszami. Nie którzy by chcieli pracować za 1800. Nie chcesz, za mało, nie pracuj, zmień pracę. Pozdrawiam
wiele lat to nie za dużo

14.12.2017 11:10

Witam Pozdrawiam wszystkich czytelników tegoż forum, mam również nadzieję ,że czasami ktoś z wyższych stanowisk czyta treści zawarte tutaj. Chociaż ot tak sobie. Nie mam prywatnego maila do wyższych instancji tej firmy dlatego z góry przepraszam, że robię to publicznie. Mając doświadczenie pracy w "Putce" na stanowisku sprzedawcy uważam , że dla dobra wspólnego powinno wymienić się kierowniczkę , ta Pani nie potrafi być przede wszystkim obiektywna . Jest to trudna praca i bardzo niewdzięczna , ale .............. Proszę o sprawdzenie i wyciągnięcie wniosków. Kiedyś król w przebraniu wychodził do ludzi aby sprawdzić osobiście jakie decyzje podejmować aby żyło się lepiej. Jeśli chodzi o mnie to jakość pieczywa jest bardzo dobra i życzę tej firmie aby nigdy nie upadła . Wszystkiego najlepszego na święta Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku.:)
Kirka5

01.12.2017 08:16

Dziewczyny i co z tymi naszymi świętami???? Może trzeba do Pani Zuzi wysmarować odpowiedniego maila??? Nie wiem jak Wy ale ja mam dzieci... mam kombinować kogoś do opieki bo 3 dni przed świąteczne mam spędzić w pracy... żal... naprawdę.. Gdyby chociaż spytali o zdanie... albo zaproponowali to dla chętnych to rozumiem, pewnie wiele osób zgodziło by się ze względu na większą stawkę aczkolwiek nie można postępować w ten sposób! Chyba najlepiej publicznie im pokazać ich podłe zachowanie...
Marinka

29.11.2017 08:27

Ja również nie polecam tej firmy... pracuję jakiś czas... wypłata średnia.. gorzej atmosfera pracy... nawet jeśli dziewczyny ma się fajne to już koordynatorki zadbają by nie było zaufania... w sumie nie które z nich nie powinny w ogóle być na tym stanowisku, świadczy o to ich podejście do ekspedientek, którymi same kiedyś były, nie mówię oczywiście o wszystkich było by to niesprawiedliwe, (usunięte przez administratora) Mamy rodziny i czasem wypadają sytuację, gdzie nie zgodzimy się przyjść na cd lub chcemy wolne przed świętem, a to z góry skreslona prośba... A najlepsze teraz praca w Wigilię!!! Która wypada w niedzielę.. te zawsze były wolne... to szczyt już wszystkiego!!! Trzy dni przed świętami wszystkie w pracy! Kiedy mamy przygotować święta w domu???!!! Pomysłodawca myśli o pieniądzach tylko, nie o pracownikach. My mamy rodziny! Dzieci! Bliskich! Chcemy mieć czas na przygotowanie świąt. Co z tego że godziny lepiej płatne. Wolałabym być w domu i szykować się do Wigili, a nie być postawiona w sytuacji, że otwierają bo konkurencja.... Dużo osób jest tym oburzona, tylko większość się boi powiedzieć o tym głośno... nikt nie chcę stracić pracę na święta... No ale cóż... może niech każda z koordynatorek stanie w święta na sklepie gdzie duży ruch i pomaga, niech sprawdzi jak to jest... bo wymądrzać się każda pierwsza i pouczać... tylko jakoś nie chcą doświadczyć i pomóc, a przydało by się im przypomnieć tą pracę regularnie, żeby bardziej nas rozumiały. Niech Pani Zuzia przemyśli tą kwestię i stanie trochę za ekspedientkami... było by bardzo miło naprawdę. Jej osobę bardzo szanujemy.
EkspedientkaS

09.11.2017 10:17

Witam, pracuje w Putce prawie 3 lata i szczerze mówiąc nie jest źle. Nadgodziny nie są obowiązkowe i nikt nikogo nie zmusza do pracowania całymi dniami, jeśli chcesz pracować to możesz jeśli nie to Twoj wybór. Problemy stwarzają sobie sami pracownicy a głównie chodzi właśnie o ekspedientki które sieja zamieszanie. Nigdy nie zdarzyło mi się żeby moja koordynatorka czy kierowniczka odmówiły mi na jakąś prośbę albo nie pomogły w problemie. Faktem jest że zatrudnionych jest dużo nowych osób ale spowodowane jest to otwieraniem dużej ilości nowych sklepów, nic dziwnego że nowi pracownicy są niezadowoleni skoro słyszą takie opinie i rzeczy jakie są tu wypisywane i są nieprawda. Weźcie się za pracę a nie za plotki i narzekanie i napewno wszyscy będą zadowoleni. Pozdrawiam serdecznie ????

Zostaw merytoryczną opinię o Piekarnie Cukiernie Putka