koksownia "przyjażń" sp. z o.o

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 35 ocen.

Opinie o koksownia "przyjażń" sp. z o.o

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie koksownia "przyjażń" sp. z o.o

Patrycja

@Rocannon dość ciekawie brzmi Twoja wypowiedź. Czyli koksownia "przyjażń" nie żałuje swoim pracownikom benefitów. Do tego w aktualnościach na stronie firmy przeczytałam o organizowanych różnego rodzaju cyklicznych konkursach jak na przykład V Zawody Wędkarskie o Puchar im. Janusza Ostrowskiego. Kto wpadł akurat na pomysł wędkarskiej konkurencji? Czy w koksowni dużo jest miłośników połowów?

reee
@Patrycja 24.11.2017 12:00
@Rocannon dość ciekawie brzmi Twoja wypowiedź. Czyli koksownia "przyjażń" nie żałuje swoim pracownikom benefitów. Do...

Koksownia nie jest organizatorem zawodów. Doczytaj.

Ryszard
@Patrycja 24.11.2017 12:00
@Rocannon dość ciekawie brzmi Twoja wypowiedź. Czyli koksownia "przyjażń" nie żałuje swoim pracownikom benefitów. Do...

Około 200 osób wędkuje

esesman

Niech lepiej wypowiedzą się darmozjady które stworzyły fikcyjny dział pseudo inżynierków, który nigdy nic nie wniesie pozytywnego. Napiszcie jakie są koszty jego działania i jego wymierne efekty. Ano taki że posadkę mają ci co mieli mieć. Nic poza tym :-):-):-)

Pracyszukająca

Czy może ktoś sie wypowiedzieć na temat pracy w laboratorium ?

Pracyszukająca
@Sanonin 04.05.2017 19:28
Tez sie chetnie dowiem

@Sanonin chyba niczego się nie dowiemy , a widzę, że rekrutacja trwa

maxi
@Pracyszukająca 07.04.2017 12:44
Czy może ktoś sie wypowiedzieć na temat pracy w laboratorium ?

Do laboratorium rekrutację prowadzi firma CLP-B

Wojtek

Witam, mam dwoch kolegow pracujacych na koksowni od lat, jeden przechwala sie ze w skali roku dodatkowych pieniedzy po za wyplata ma prawie 10 tys. wczasy pod grusza hutnik x4 cos jeszcze... Drugi kolega smieje sie tego i zaprzecza, napisze ktos jak jest na prawde ?

Rocannon
@Wojtek 26.07.2017 20:24
Witam, mam dwoch kolegow pracujacych na koksowni od lat, jeden przechwala sie ze w skali roku dodatkowych pieniedzy po za wypla...

Praca jest w systemie ruchu ciągłego. Na początek dostaniesz 2300 na rękę. Z dodatkami jest jak ci kolega pisał, ta większa kwota się uzbiera. Po roku jakaś podwyżka. Ludzie się szanują, nie jak w większości prac. Można także doliczyć stołówkę, za każdą dniówkę przysługuję ci posiłek. Bardzo dużo środków czystości. Super socjal, jak masz dzieci to za grosze wyślesz je na wakacje. Jeśli ktoś nie pracuje niech się nie wypowiada.

Stefan
@Wojtek 26.07.2017 20:24
Witam, mam dwoch kolegow pracujacych na koksowni od lat, jeden przechwala sie ze w skali roku dodatkowych pieniedzy po za wypla...

pierwszy kolega prawie ma racje :)

J

Miałem przyjemność poznać i pracować kiedyś z tym filozofem z okolic W. Spotkamy się sądzie. Ciekawe czy wtedy też będziesz taki mądry jak będziesz sam bez swoich owieczek które ci becą? Bo ty sam raczej intelektu i wiedzy nie posiadasz. Ciekawe kto tak cię wypromował, facio??? Chyba twój kolega! Hihihihihihi

Marcin

Ciekawe kiedy dobra zmiana przypilnuje obsadzanie stanowisk swoimi. Głównie z dolnośląskiego i gówniarzami z małopolskiego i ich pociotkami. A co robi boss z głównego związku??? Zamiast dla ludzi to dla dzieciaczka i jego żony praca się znalazła. Zamiast produkcji i sprzedaży będzie obsadzanie zasłużonymi i konfidentami to nic nigdy nie będzie. Naprawdę niech ktoś się weźmie za konkursy w tej firmie na stanowiska. A raczej ich brak!!!! Więcej emertyów z Wrocławia!!!

Krzysztof z Tychów

Ludzie. Omijajcie szerokim łukiem ten zakład. Byłem na rozmowie i dano mi do zrozumienia że nie mam szans. Zastanawiam się na złożenie skargi do JSW S.A. Mam pełne kompetencję i znajomego w Koksowni Przyjaźni i powiedział że na stanowisko na które aplikowałem to ponoć przyszedł jakiś głupek od Pani I. Szkoda czasu na na branie udziału w fikcyjnych rekrutacjach. Nie urodziłeś się w Piątek to nie masz pracy a podobno Pani prezes lubi Piątki i ich dzieci. Dzięki za zmarnowanie czasu na udział w dziadostwie. Po co dajecie info o pracy jak założenia wciskacie znajomych bez kompetencji????? Powiadają że piony pod Panią I. Chciała by wszystkich zwolnić i zatrudnić znajomych i ich rodziny. Sprawa dla gazety. Jeszcze raz dziękuję Pani I. Za zmarnowanie czasu i jeżdżenia nie wiadomo po co na kolejne etapy. Przynajmiej głupek pewny siebie co zmienia pracę co roku ma stołek. DZIĘKUJĘ.

Patrycja

@Marcin nie można nikogo obrażać na forum. Jest ono publiczne i posiada swój regulamin: http://www.gowork.pl/regulamin Administrator forum może Twój wpis usunąć za złamanie regulaminu. Czy możesz napisać opinię w sposób merytoryczny i bez łamania regulaminu?

Marcin

Jedno jest pewne. Powinni tego psychola z Zarządu zamknąć w zakładzie dla obłąkanych. Wszędzie widzi coś czego nie ma. Jedna wielka żenada. Gdzie właściwciel że pozwala na zatrudnienie osoby chorej psychicznie w takim zakładzie. Niech wywiąże się z obietnic a raczej swoich kłamstw.

Patrycja

@Rocannon czyli benefity i socjal w koksowni "przyjaźń" są na wysokim poziomie. Czy jest coś jeszcze, co by zachęciło potencjalnego pracownika do pracy tam? @E a jak wygląda rekrutacja? Co nie podoba Ci się w jej przebiegu? Jakie dziwne stanowiska występują w koksowni? Mógłbyś wyjaśnić swoją wypowiedź innym użytkownikom?

E

Zakład z Zarządem NIEKOMPETENTNYCH ludzi. Dwójka starszych panów z Wro doprowadziła firmę do dna i najgorszej opinii w historii. Normą stało się donoszenie. Takie są teraz normy pracy w Koksie. Nie wspomnę o przebiegu rekrutacji i dziwnych stanowiskach.

Patrycja

Może ma ktoś odpowiedź dla @Wojtek? Warto zweryfikować tak dwie różne opinie o firmie Koksownia "przyjażń". Szczególnie, że firma właśnie prowadzi rekrutacje na dwa różne stanowiska (https://www.jswkoks.pl/firma/praca/) i taka opinia przyda się osobom aplikującym.

Remek

Mam pytanie, kiedy zrobią porządek z ubraniami właściwie ze szmatami, łata na łacie, śmierdzą a niby są prane chyba w szambie. Ktoś za to pewnie bierze niezłą kasę a ja musze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w syfie. Kiedyś się dostawało nówki wyprało jak były brudne jeszcze parę groszy wpadło. Pogonić tą pralnie i tyle.

Edmund
@Remek 24.07.2017 07:26
Mam pytanie, kiedy zrobią porządek z ubraniami właściwie ze szmatami, łata na łacie, śmierdzą a niby są prane chyba w szambie....

Chyba Ci koleżko przeszkadza Rental i chcesz donosić. Leć do Kępy karierowiczu który miśli że zabłyśnie tym postem.

luzer

4 września Jastrzębska Spółka Węglowa (JSW) wypłaci całej blisko 21-tysięcznej załodze jednorazowe świadczenie w wysokości 4,3 tys. zł netto na pracownika. A w koksowni? ZZ tak działają że poniuchać pewnie będzie można ....

Ggrex

Witam, ostatnio pojawiło się ogłoszenie na magazyniera, wie ktoś jakie dają zarobki, czy praca ciężka?

Chcący podjąć pracę

Jakie mają wymagania co do szkoły ludzie po zawodowce tez maja szansę się dostać czy szkoda czas marnować na czekanie na telefon od nich?

fantom1dg

Witam, chciałbym spróbować złożyć podanie o pracę w zakładzie Koksownia. Chciałbym się dowiedzieć jakie mają zarobki pracownicy fizyczni którzy dopiero zaczynają pracę oraz jakie po kilku latach gdy ma się już wiekszy staż oraz doświadczenie. Proszę o obiektywne odpowiedzi. Dziękuje pozdrawiam

a
@fantom1dg 06.12.2016 20:46
Witam, chciałbym spróbować złożyć podanie o pracę w zakładzie Koksownia. Chciałbym się dowiedzieć jakie mają zarobki pracownicy...

Były Ostatnio przyjecia dostali 2300 brutto sa to ludzie z urzedu pracy z Olkusza i DG nie ma "obcych" na zakladzie mowie otwarcie :) CV zawsze mozesz zlozyc do kadr. Pracuje na Koksowni rok i zaabiam w granicach 3 tys zl na reke tylko 4 brygadowka praca moze i ciezka nie jest tylko brudna ....

Anonim

Nie wiecie czy na koksownie jeździ jakiś autobus z Ogrodzieńca?

janek

widzę że na waszej stronie regularnie ukazuje się ciekawy magazyn koksowniczy... nie wiecie może czy nie potrzeba im jakich osób piszacych, z lekkim piórem do tego tworzenia? jestem świeżo po studiach dziennikarskich w danym momencie i chcę u was rozpocząć karierę

Kokos

Chyba tylko ze słyszenia znasz ten zakład. Jeśli na start zadowala Cie 2000-2300 na rękę to spoko. Pracujesz świątek, piątek. Bo na jednej zmianie to moze 1800 wyciągniesz. Układy, układziki na każdym kroku. Nie jesteś w solidarności nie masz prawa dostac podwyżki. O awansie nie wspomnę. Tu mozesz nie mieć głowy i nóg, ale jak masz plecy to przeżyjesz. Dziadek kierownik, tata mistrz, synek brygadzista. Na "stołkach" nieraz siedzą buraki i analfabeci, którzy nie dość ze nie potrafią sie wysłowić, to uzywaja słów których w ogóle nie rozumieją. Teraz juz jest szansa na zatrudnienie kogoś "obcego", bo urząd pracy płaci za staż, a dyrektorom i innym darmozjadom pasuje jak kasa zostaje w spółce, bo wtedy sie należy premia. Także odrzućcie wszystkie stereotypy na temat Koksowni. Bo powstały one 20 lat temu, kiedy tutaj naprawdę dobrze sie zarabiało, ludzie podostawali mieszkania, mieli jakiś tam start. A teraz? Kup sobie mieszkanie za te 2300. Koksownia to syf, brud i tyle. Naprawdę są miejsca gdzie zarobisz tyle samo i week masz wolny. Co prawda na umówie masz najniższa krajowa, ale po co Ci składki od tego co zarabiasz na koksowni, skoro w tym syfie na bank nie dożyjesz do 67 lat. Przykładów na to co pisze jest masa. Na każdym wydziale. jeden człowiek na 3 stanowiskach. Urlop? Nie ma sprawy, zgłos rok wcześniej. Mógłbym tu napisać długa książkę. Kilka tomów. Ogólnie nie polecam

Hghuf
@Kokos 07.06.2016 15:58
Chyba tylko ze słyszenia znasz ten zakład. Jeśli na start zadowala Cie 2000-2300 na rękę to spoko. Pracujesz świątek, piątek. B...

Haha żal wam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska, każdy chce się tam dostać a jak się nie uda to tylko obrażanie zostaje, to ze trzeba tam kogoś mieć to prawda ale nie w 100%, znam sporo osób którzy się tam dostali bez znajomości

i co?
@Hghuf 25.03.2017 09:32
Haha żal wam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska, każdy chce się tam dostać a jak się nie uda to tylko obrażanie...

No widzisz, A co sądzisz o zatrudnianiu przez Szklarczyka całej rodziny? tzn córek,syna,synowej itd? Bez doświadczenia papierów i prace mają....powinien wychodzić tylko w nocy za to co robi. Nie wierzycie sprawdzcie sami

L-M

Jak masz ustawiacza lub maszyniste to Tak

bobrek

Manewrowy nie aktualne zostaje maszynista lub Ustawiacz

Bytom-bobrek

Witam jest pilna oferta pracy dla maszynistów lokomotywy oraz ustawiaczy lub manewrowych na pełny etat bocznica w Bytomiu-bobrku system zmianowy 4 brygadowy jak ktos chetny pisac udziele informacji praca od zaraz

Misiekk

Witaj Obcy. jeśli Cie interesuje zarobek to nie jest dobrze ostatnio jakies nowe twarze sa na utrzymaniu i dostali 2100zl brutto + szkodliwe ale to juz zalezy od stanowiska gdzie, ale mysle ze ok 300zl brutto. Tak wygladaja zarobki w koksowni na UR. Pozdrawiam !

Bytom-bobrek

jak pytasz o labore bocznice to ustawiacze i maszynisci lok potrzebni

obcy

dołaczam sie do pytania o rozmowe kwalifikacyjną, jak ona wyglada, ile osób pyta, czy są osoby które zadają podstępne pytana czy raczej normalne dotyczace doswiadczenia itd

obcy

ja mam pytanie, jakich zarobków mozna sie tam spodziewać, pracując tylko na rano, w dziale utrzymania ruchu? orientacyjnie w jakim przedziale moze to być ?

Bytom-bobrek

Przyjdz do koksowni Bo-carbo teraz Labore bocznica Bytom-bobrek przyjecia sa

zainteresowany

a ja proszę o informację jakie firmy zajmują się koleją dla koksowni przyjaźń? chciałbym złożyć papiery, ale nie za bardzo wiem gdzie

ffffggggg

A jeśli chodzi o rozmowę to jak to wygląda u nich zazwyczaj, z iloma osobami przyjdzie mi ewentualnie rozmawiać? wiecie, że niezwykle ważnym jest zaprezentowanie się w taki sposób, żeby natychmiast po rozmowie przesłuchujący nabrał pewności, że jesteśmy najlepszym kandydatem do pracy i dlatego proszę o te info.

B weglopochdne

podzielam zdanie kolegów, ja natomiast pracuję w Victorii w Wałbrzychu, atmosfera tragiczna, kolesiostwo i wiek kadry wyższej to jakaś masakra chociaż ostatnio pojawiła się w biurze jedna młoda osoba i tłumacz 61 lat na etacie, nie wiem co jeszcze wam napisać, nie wygląda to ciekawie, ale jak na Wałbrzych to obleci, ogólnie to nie polecam tej firmy dla młodej osoby z ambicjami

hugo

w odpowiednie miejsce czyli do..kosza:(

madrider

A czy istnieje jakakolwiek możliwość dostania pracy na "Koksowni"? Czy nie ma nawet co próbować? Bo z tego co się orientuje jako tako przyjęć nie ma.

janusz

W koksowni pracuję od początku ( 1985r.)Jeżeli robisz swoje, co do ciebie należy, to nikt ci krzywdy nie zrobi.A atmosferę wokół własnej osoby każdy wypracowuje sobie sam.Jestem pracownikiem fizycznym, nie mam żadnych układów.Jeżeli ktoś myśli że praca w koksowni to wesoła przygoda, to zapewne długo nie popracuje,i potem wypisuje (usunięte przez administratora)

go work pl

oj dodatki pewnie, pewnie. ale atmosfera nieco gęstawa aż oddychać się nie da.:))

?

anonim - 2009-03-23 17:27:35 Dodaj opinie o koksownia "przyjażń" sp. z o.o - dąbrowa górnicza. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.cuz moge napisac przepracowalem na kokosowni kupe lat zjadlem zdrowie a jeszcze mnie oszukali zamiast akcji dostalem udzialy udzialu malo powiedziane jalomuzne tak koksownia potraktowala pracownikow ktorzy ja stwozyli ale coz takie jest zycie kto przy korycie ten ma a ty kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

klif

jest wszystko, tam to przynajmniej wiem że żyje, A wczasy są takie że całą swoją rodzinę zaspokoisz.

NK

co wy gadacie, koksownia to super miejsce pracy i najbardziej pewne.znajomości trzeba mieć wszędzie więc co się dziwisz? z księżyca jesteś :-)) zarobki bardzo dobre, fundusz zakładowy bogaty, wspólne imprezy z zakładu.....

jshs

nie ma przyjęć, chyba że masz wujka ciotkę albo rodzine w tej spółce a domyślam się że nie masz to nie masz tam czego szukać a i tak nie polecam bo tam jest jedno wielkie chamstwo (usunięte przez administratora) lają i właśnie każdy chce się wybić bo tak naprawdę nic nie znaczą w tej wielkiej korporacji , w dodatku syf, i syf brudno i szkodliwo na zdrowie a pieniądze nie duże jak na takie warunki dożyjesz może 40 tki i po tobie! w spółkach to samo !

padrino

Jest szansa się tam dostać bez znajomości? Są jakieś przyjęcia ?

zxcvbnm.;

i w główniej mierze patrzą tylko na swoje zady żeby im dobrze było i wszystko dla swojej rodziny po znajomościach, a szary człowiek jest pionkiem i jemu przeciez nic sie nie nalezy

jhiokw

wszyscy z koksowni i spółek córek się znają jedna wielka rodzina! jak ktos jest spoza patrzą jak na ufoludka, najlepsi są dyrektorzy(usunięte przez administratora)jeden przed drugim mądrzejszy , a fizyczni brudasy jeden przed drugim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ą się, tym na górze bo chcą się wybić jeden wielki syf! w dodatku istnieją związki...które NIC nie robią

njhgf

http://forum.gazeta.pl/forum/f,334,Dabrowa-Gornicza.htmlf tutaj na forum jest wiele ciekawego nt koksowni, jak to się czyta to aż głosy stają dęba, co za przekręty i lanserzy

seks in the job

rozumiem znajomy znajomego, kolegę...ale najgorsze są rodzinne familie to już jak w chlewie, ale jak widzę w pracy ona z nim, jawnie romans,rzygać chce, praca to praca a nie plac zabaw! nie masz znajomego ? nie licz tu na pracę, możesz być tłumanem a masz ciocie za kierownika , licz na coś więcej..

321start

Co tu pisać, musisz mieć kogoś z rodziny już w firmie. Najlepiej brygadzistę albo kierownika. Z ulicy zerowe szanse na pracę banda nieuków i kombinatorów(usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o koksownia "przyjażń" sp. z o.o - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie koksownia "przyjażń" sp. z o.o