P.B. "CALBUD" Sp. z o.o.

Szczecin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 73 ocen.

Opinie o P.B. "CALBUD" Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.B. "CALBUD" Sp. z o.o.

robotnik z budowy

zgadzam się z przedmówcą o stresogennych czynnikach pracy jednak pragnę zauważyć że najbardziej osstresiwujacą sptrawa jest wynagrodzenie i dlatego odtresowałem sie oddając sprawę do Kancelarii Prawnej LawSecure polecam zajrzeć http://www.lawsecure.pl - jestem całkiem na luz

Psychlog pracy

Analiza sprzecznych opinii o firmie (niektóre zapewne pochodzą anonimowo od samego pracodawcy)zamieszczanych na tym forum wskazuje, że pilnie potrzebny jest psycholog pracy. Chodzi nie tylko o utrzymanie prawidłowych relacji, ale również o poprawę tego, co zgrzyta w przedsiębiorstwie. W tym przypadku psycholog pracy oceni m.in. wpływ czynników stresogennych na danego pracownika. Do tych czynników zalicza się negatywne, niekorzystne warunki czy działania, które osłabiają pracownika fizycznie i psychicznie, choćby wykonywanie zadań pod presją czasu albo świadomość, że praca została przydzielona niesprawiedliwie poszczególnym pracownikom. Czynniki te mogą z kolei powodować, że pracownik staje się nerwowy, niecierpliwy, roztargniony, kłótliwy. Miewa tiki nerwowe, zaczyna palić papierosy, coraz częściej sięga do kieliszka. Nie skupia się na zadaniach do wykonania, lecz na sobie samym. To prowadzi do obniżenia efektywności pracy. Psycholog pracy bada ponadto zależności pomiędzy pracownikami. Są to głównie sposoby komunikowania się między nimi i zrozumienia przez współpracowników oraz kontakty na linii przełożony - podwładny. Jeżeli w firmie występują nieporozumienia, czy to związane z sytuacją w przedsiębiorstwie, czy związane z kłopotami, przeżywanymi przez pracownika, to do akcji wkracza psycholog pracy. Jego zadaniem jest rozpoznać źródła konfliktu i wyeliminować albo przynajmniej ograniczyć jego wpływ na przedsiębiorstwo i pracowników. Używanie przez kogokolwiek, czy to pracodawcę czy współpracowników, wulgarnego określenia pracownika "nierób" nigdy nie doprowadzi do likwidacji problemów. Odwrotnie, tylko je spotęguje. Dlatego psycholog pracy jest potrzebny.

kazek

Tak to prawda wiem o czym koledzy piszcie dobrze że batem nas tłukli, a pewnie nie jeden z tych poganiaczy nie miał by co do tego narzędzia żadnych skrupułów. Pan który mnie meldował nawet nie zadał sobie trudu z przemeldowaniem powiedział że jestem zameldowany na culin a w rzeczywistości zostawił mnie na adresie z poprzedniej firmy, poinformował mnie o tym niemiecki urzędnik gdy się w lutym meldowałem ja to wyprostuje ale pozdrawiam pana ze Szczecina

Redek

A czy ta firma daje umowę polską i polski ZUS, czy warunki niemiecki? Płacą za mieszkanie i dojazdy do Polski? Jak często można zjeżdżać do Polski? Zastanawiam się nad wyjazdem..

zmamionyzawiedziony
@Redek 07.04.2017, 00:05
A czy ta firma daje umowę polską i polski ZUS, czy warunki niemiecki? Płacą za mieszkanie i dojazdy do Polski? Jak często można...

A Ty czytać umiesz?Przeanalizuj sobie kilka wcześniejszych wpisów i wyciągnij wnioski.Chyba,że lubisz zapach szamba,no to sory winetu,ale to już twoja bajka,Osobiście byłem(krótko)przeżyłem,nie polecam.Dobranoc.

Ciesla o1
@zmamionyzawiedziony 12.04.2017, 23:04
A Ty czytać umiesz?Przeanalizuj sobie kilka wcześniejszych wpisów i wyciągnij wnioski.Chyba,że lubisz zapach szamba,no to sory...

Redek a jak krotko byles w tej firmie bo ja juz 8 lat i nigdy nie jadlem szamba a Zus i urlop od niemca zawsze byl placony w euro

Mateusz_Ciesielka

Witam! Pracowałem w tej firmie w 2014 roku i każdemu kto rozważa wyjazd z tej firmy odradzam stanowczo! Ta firma to jeden wielki syf! Na budowach panuje mobbing, majstrowie zachowują się jak obozowi kapo, wyzwiska na pracowników, mieszanie z błotem, rotacja pracowników ogromna, bo większość nie wytrzymuje. Zadowoleni z pracy w tej firmie są jedynie starzy pracownicy ze Szczecina czy Stargardu. Reszta to siła robocza, która ma na to urobić. Piszę do ludzi, którzy mają pojęcie o pracy w Niemczech. Panowie wypłata to maksa 1700 euro, ale zapierdzielacie za 5, jedna brygada ciągnie robotę, ściany, stropy, podciągi, druga brygada "swoich ludzi" pracuje na relaksie. Jak jest w zimie postój z powodu mrozu, to wypisujecie urlopy in blanco i jedziecie do domu, potem się okazuje, że siedzieliście na płatnym urlopie nie z waszej winy, a jak brakło, to na bezpłatnym. Nie masz urlopu, bo firma Ci go zabierze na każdym przestoju. Warunki mieszkalne są gorsze niż w więzieniu w Afryce. Hotel w którym karaluchy oraz pluskwy zjadają ludzi żywcem, nie ma ja ugotować wody w czajniku bo korki wybija, a wy siedzicie weekend po ciemku, czekając do poniedziałku na jugola, który zarządza tym "hotelem". Majstrowie to jedna wielka pomyłka, jeden psychiczne chory znęca się psychicznie nad pracownikami, wyzwiska i obelgi są na porządku dziennym, nikt nie stanie za Tobą kiedy się sprzeciwisz, a jak postawisz się przeciwko takiemu traktowaniu, to zjazd do Polski. Drugi majster po niemiecku umie tyle, co kot napłakał, a na rysunku zna się tyle, co absolwent zawodówki w zawodzie piekarz cukiernik. W jeden dzień stawiasz ścianę lub lejesz ławy, tak jak karze Ci ten majster, a na drugi dzień kujesz młotem bo Niemiec pokazuje Ci plan i mówi, że nic się z nim nie zgadza. Ale spróbuj powiedzieć majstrowi słowo, że się myli. Ze starych pracowników może 1/3 to fachowcy, reszta to pocioty, którzy na budowie są od zamiatania, ewentualnie od trzymania grabi przy zalewaniu stropu. Ty na nich musisz urobić. Nie dość, że robisz jak koń za czterech, to przygotuj się, że zostaniesz podpierdzielony przez "zaufanych pracowników" za to, że podrapałeś się po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przy pracy. Nikt się w firmie nie odezwie, bo starzy pracownicy zarabiają ponad 2000 euro a Ty dostaniesz 1550-160 ze wszystkimi sobotami. Kierownictwo to nieporozumienie, pracowaliśmy bezpośrednio pod niemieckim kierownikiem, to przyjeżdżał polski kierownik i kazał nam wykonywać jego polecenia, zamiast niemieckiego kierownika prowadzącego budowe, bo jak stwierdził "on nam płacił a nie Niemiec". Więc Niemcy się pukali w czoło widząc takich głupków "którzy przyjechali poprawiać Niemca". W burze taką, że mało nie przewróciło "wędki" na budówie Niemiec kazał wszystkim pracownikom zejść z budowy i zabronił opuszczać kontenery, to polski kierownik przyjechał i krzykiem wyganiał ludzi z powrotem. Niemcy wywalali oczy ze zdumienia. Ewentualnie jak chcesz się podlizać kierownikowi, możesz mu na budowie ciąć kantówki na 20 cm do worka, żeby miał czym palić w kominku w Polsce, tak jak robią to "stali pracownicy". Potem przyjeżdża kierownik, a ludzie mu pakują 5 worków z kantówkami do bagażnika, wstyd. Omijajcie tą firmę szerokim łukiem, bo to jest jedno wielkie nieporozumienie. Ja pracowałem w niej półtora roku, na trzech budowach, gdzie średnio w tym czasie przez jedną budowę przewinęło się 15 nowych ludzi, najwytrwalsi wytrzymali 3 miesiące, a niektórzy tydzień- dwa.

zainteresowany

Te Wasze komentarze dotyczą pracy w Polsce, czy za granicą?

pracownik

Z wypłatami to prawda dziś 17 a kasy nie ma

sylwek

Byłem pracownikiem tej firmy te opinie to cała prawda no może z wyjątkiem tego co przydupasy napisali ale to widać. Na 10 nowo przyjętych może 2 zostaje załoga się im starzeje a szacunku do ludzi za grosz. Niech się postarają żeby wiek emerytalny do 80tki podnieśli to im te dziatki jeszcze porobią. Pieniądze zawsze się spóźniały często po 20stym,a załatwić jakiś dokument z kadr jak nie jesteś ze szczecina to sobie poczekasz. Wyjazdy co dwa tygodnie jak masz blisko reszta robi soboty za darmo a jak spytasz o 2 dni urlopu to by cię kadra zaszczekała. Pamiętam był taki majster z Gorzowa na W miał nazwisko ten się budował na ludzkiej krzywdzie nic nie umiał a ilu dobrych chłopaków zwiózł, z resztą każdy mądrzejszy majster co tam pracował dał nogę. Ja teraz pracuje w firmie w której potrafią czytać dni z kalędarza i 10 to 10 a i normy co tak szybko nie rosnę. PISZĄC DZIATKI NIE CHCIAŁEM NIKOMU UBLIŻYĆ

Elizabet
@sylwek 13.03.2017, 19:30
Byłem pracownikiem tej firmy te opinie to cała prawda no może z wyjątkiem tego co przydupasy napisali ale to widać. Na 10 nowo...

Witam Pana serdecznie .Jestem żona budowlańca wiele lat za granicami kraju. Proszę o informacje jeżeli to nie dla Pana problem by ujawnić firmę w które tak dobrze traktują robotnika. Wiele lat mąż przepracował w firmie Alpina, AB.. teraz to już nawet nie wiem jak się nazywają...Niestety będzie się musiał chyba pożegnać z tą firmą jest coraz gorzej.Szukamy wiarygodnej Firmy .Może Pan nam pomoże

STEFAN

oprócz tego że brak szacunku to wypłaty były z poślizgiem ostatnio z coraz większym znam ich od podszewki 10 procent normalnych reszta tylko słucha i sprzedaje. W szczecinie piękna rozmowa a na miejscu pluskwy i oszczane materace.

maciek

Ludzie pracowalem w tym roku po prostu kaszana wszystkie soboty w miesiacu bo jezdzilem co 1,5 miesiaca dostalem 1520 eu. Na stawce pracownik budowlany pomocnik murarza ,innej umowy nie dostaniesz u tych paprykarzy zlodziejska firma o ulaku zapomni .A jakie odzywki kierownika wpale sie nie miesci po jego wyksztalceniu .Pewnie sie uczyl w pegerze przy swiniach .o podwyszce zapomni i zmianie umowy na fachowca.,nie zycze nikomu tej firmy .Inteligencje sie ich wywodzi z hlewa najgorsze to jak przejdzie sie z dziada a udaje sie pana .

zainteresowany
@maciek 27.11.2016, 10:02
Ludzie pracowalem w tym roku po prostu kaszana wszystkie soboty w miesiacu bo jezdzilem co 1,5 miesiaca dostalem 1520 eu. Na st...

No ok, a może jakieś konkretne informacja dla inżynierów??

Zainteresowany

A ile może zarobić inżynier budownictwa z nadzoru na niemieckich budowach? Mam na myśli np. Majstra albo Kierownika Robót. Przy założeniu dobrej znajomości języka niemieckiego. Warto do nich uderzać na rynek niemiecki? Szczerze, to zaczynając na rynku niemieckim wolałbym chyba rozpocząć w polskiej firmie, a Calbud wygląda na mocnego gracza. Ma ktoś doświadczenia z rynku DE w nadzorze??

Łowca

nie polecam w tygodniu płacone tylko od poniedziałku do piątku za 8h każda następna godzina za darmo jak i cała sabota

Ciesla o1
@Łowca 19.10.2016, 15:29
nie polecam w tygodniu płacone tylko od poniedziałku do piątku za 8h każda następna godzina za darmo jak i cała sabota...

to zeskanuj swój wydruk i pokaż

stach

jestem pracownikiem od kilku lat o kadrze to prawda większość nadaje się do wydawania pościeli, a 2300 to ma kukułka ucho kierownika na tego to trzeba dopiero uważać Brakuje im ludzi a obelgi i darcie wniosków o urlop to tu normalne.Kasa taka jak w większości takich firm za 8h. A co do tych co tu ich kolega wymienił powyżej to się nawet do wydawania pościeli nie nadają

stach

jestem pracownikiem od kilku lat o kadrze to prawda większość nadaje się do wydawania pościeli, a 2300 to ma kukułka ucho kierownika na tego to trzeba dopiero uważać Brakuje im ludzi a obelgi i darcie wniosków o urlop to tu normalne.Kasa taka jak w większości takich firm za 8h. A co do tych co tu ich kolega wymienił powyżej to się nawet do wydawania pościeli nie nadają

Ciesla o1

Pracuje długo jako ciesla zarabiam ponad 2300 ale znam rysunek niemiecki i wiem co montować ,Panowie jeśli ktoś mówi ze jest Ciesla i tylko mówi to nie zarobi po poprawkach które po nim trza zrobić

niewolnik

calbud to katastrofa majstrom rozbijają samochody za ich wspaniałe traktowanie pracowników i oszukiwanie na godzinach . majstry to zwykłe poganiacze uwaga na rożka i deta

Nick

Zarobki w calbudzie dla inżynierów budowy są śmieszne. Uciekajcie.

Znawca
@Doswiadczony 21.10.2016, 16:14
Jeśli pracujesz jako inżynier budowy to na początku nie licz na więcej jak 1600-1800 na okresie próby i powiedzmy 2000 po okres...

Wpis sponosorowany, nie ma takich płac. Ludzie są oszukiwani przez pseudokierowników trzęsących dupami przed zarządem. Ten durny Mamos to autoryzuje, podrzucając raz na jakiś czas ochłapy nadzorowi i się kręci. Kto ma tylko trochę rozumu i godności - wiać!!!

Doswiadczony
@Znawca 21.10.2016, 22:45
Wpis sponosorowany, nie ma takich płac. Ludzie są oszukiwani przez pseudokierowników trzęsących dupami przed zarządem. Ten durn...

Nie bardzo rozumiem z czym sie nie zgadzasz? Ja pisze przeciez o stawkach dla inzynierow budownictwa, czyli tych pseudokierownikow jak ich nazywasz... wiec co sie nie zgadza?

Praktykant

Postkomuna i zamordyzm w najczystszej postaci. Pięknie opakowana frazesami firma bez szacunku do ludzi.

The Allah

Czy potrzebuja operatorów zurawi???????????

murarz

Panowie wiem jedno olewajcie te firmy za 270 godzin 1600E na konto a umowa 1850zł. to śmiech na sali idę na produkcje za 2400 plus dodatki to 2980netto za 8 godz

tatus

nie polecam

01tatus
@tatus 07.03.2016, 12:04
nie polecam

pracuje , dzis mam wolne a koledzy niektórzy przcują już prawie 10 lat - myślisz że to głupcy

ciekawski

Mam pytanie może ktoś wie czy firma Calbud robi jeszcze w Holandii ?

r1

witam dla jasnosci napisze jak jest a każdy ma swój rozum i sam zdecyduje no wiec: praca od 7 rano do 18 wieczorem wiadomo do pracy trzeba wyjechac ok 6 rano powrót około godziny 19 , firma daje busa na dojazdy do pracy i po drodze mozna zajechac do sklepu :) hotele szału nie robią ale sa pokoje jedno i dwu osobowe. Wyjazdy do domu co 2 tygodnie, w soboty pracują osoby które niejada do domu do godziny 12-13 ,czesto pierwsza umowa jako pomocnik dalej jak kto umie i zarobki pomocnik 1500-1700 ,cieśla 1700-1900 mam nadzieje ze moja opinia coś pomoże

r2
@r1 23.10.2015, 23:40
witam dla jasnosci napisze jak jest a każdy ma swój rozum i sam zdecyduje no wiec: praca od 7 rano do 18 wieczorem wiadomo do...

a ja dodam tylko ze kadra chamska (kierownictwo majstrowie) oszukują na urlopach straszą i szantażują zesłaniem do kraju jeśli próbujesz wyegzekwować swoje prawa ludzi mają za bydło które trzeba poganiać hotel z karaluchami i pluskwami

Tomas

bylem raz u nich na rozmowie z jakims panem od tak zwanego eksportu. Mocno arogancki jegomość, w dodatku proponował zatrudnienie jako pracownik fizyczny a oferta pracy była na inżyniera budowy, dodam, że chodziło o pracę na zagranicznej budowie. Jestem po politechnice i sorry, ale fizycznych po studiach budowlanych z językiem to mogą sobie we własnym kręgu poszukać, ja lepsze zatrudnienie znalazłem u Niemca. Pozdrawiam

Alex
@Tomas 10.10.2015, 18:57
bylem raz u nich na rozmowie z jakims panem od tak zwanego eksportu. Mocno arogancki jegomość, w dodatku proponował zatrudnieni...

A jak tam warunki u Niemca?

Patriota

Calbud jako firma znana w Szczecinie i obecna w życiu społecznym, kulturalnym i politycznym zwolniła księgowość i kadry. Oddała sprawy administracyjne firmie z Poznania. To się nazywa patriotyzm lokalny. Wstyd Calbud

finger

właśnie obserwuję z mieszkania, jak jakiś nierozgarnięty fizol w pomarańczowym kasku nawala, jak psychopata, stalowym młotem w stalowe elementy na budowie aby je oczyścić i tak codzieńnie od 6 rano, nawet w soboty! zadyma się robi na osiedlu i dzisiaj lub jutro idą z tematem do zarządu Calbud na Kapitańskiej w szczecinie. są dwie możliwości, albo ten pracownik to jakiś psychol, albo ma strasznie tpego majstra. ale znaleźliśmy na nich sposób, jeśli nie zareagują na nasze uwagi będziemy ich nagryuwać z okien, już sprzęt ustawiony. widać dokładnie kto chodzi bez kasku, jak zabezpieczona budowa, kto wieczeromi co robi itp

tralala

byłem na rozmowie w sprawie pracy w Hamburgu, na 1 etapie określiłem minimalne wynagrodzenie, na 2 etapie przeszedłem weryfikację z dokumentacji i języka i zaproponowali 1100E brutto ( na polskiej umowie) od 7 do 19 + soboty co daje ok 250h miesięcznie za niecałe 3000 zł na rękę. zjazdy we własnym zakresie co 2 sobotę. Pracowałem w niemieckiej firmie, tyle to ja miałem za tydzień pracy, teraz znalazłem pracę w Polsce, za lepszą stawkę niż CB proponował i do tego 40h tygodniowo.

Lake

Zapytam się jeszcze raz. Czy kierownicy i majstrzy mieszkają razem z pracownikami i jakie warunki hotelowe? Czy każda kadra jest chamska czy tylko sztuki?

fonzi malopolska

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle. nawet urlop nalezny pracownikowi zabieraja. i tak jak kolega wczesniej napisal jedziesz do domu na 4 dni a z wyplaty ucieka 500e paranoja.

Jurek

Mam pytanie do tych, ktorzy pracuja w Calbud w Hamburgu. Jakie są warunki mieszkaniowe? Po ilu sie mieszka w pokojach? Kierownictwo (majstrowie, kierownik) mieszkaja z wami? Ile wychodzi wam za godzine? Po ile godzin pracuje sie dziennie? Soboty pracujace czy nie? Ktos napisal,ze nie placa za ULAK - przeciez to nie mozliwe bo musza placic. Jak podpisujecie listy plac to czy zgadza sie to z waszymi przepracowanymi godzinami czy kierownik daje do podpisu lewe listy? OD 20 lat pracuje na eksportach w niemczech jako ciesla i roznie to z tymi polskimi firmami bywalo. Interesuje mnie praca w calbud ale wiem, ze wiecej sie dowiem od was niz u nich w biurze. Lepiej jechac tam i wiedziec co sie zastanie. pozdrawiam kolegow fachowcow

ciekawski

a ja to testem ciekaw który to z pracowników patrząc na dwa ostatnie wpisy (godzina i data ) ma czas w godzinach pracy pisac takie brednie bo ja w hamburgu pracuje do 18 -19 a w soboote do 13 moze ktos z biura albo z kadry bo napewno nie szeregowy pracownk paradujący z laptopem po budowie

robciu

Na początku też myślałem, że mnie rolują, bo robię kilkanaście lat w zawodzie, a dali mi na umowie pomocnika. Tłumaczyli , że muszą mnie sprawdzić, bo na papierze to ludzie różne rzeczy wypisuja. Po miesiącu roboty zmienili mi na fachowca i jest spoko. Jestem już u nich ponad rok - dla mnie najważniejsze, że jest umowa, wypłata na czas, ciuchy też dostałem. Jak nie marudzisz to i z majstrem da się wytrzymać. Mam w brygadzie ludzi, co robią u nich już po kilka lat, więc chyba nie jest tak źle jak niektorzy piszą.

a ja nie narzekam

nakręciliście się właśnie jak w pegeerze. ja tam pracuje od roku i nie narzekam. nie jest lekko ale gdzie dziś jest lekko. na początku mnie też gnębili ale pokazałem co umiem i jest dobrze. idzie zima robota będzie. nie musze sie martwoc. kase dostaje niezla bo 1700 za miesiac. bylem na urlopie i zapalcili. bylem na poludniu niemiec. tam jest gorzej. jak ktos chce robic to robi nie narzeka.

operator

Witam też mam ofertę na hamburg ale rezygnuję bo nie dam się wykorzystać , dzieki za info koledzy

operator

Witam wszystkie opinie jak w realu. Pracowalwm tam jako operator zurawia w hamburgu po rozmowie kwalifikacyjnej wszystko pieknie i ladnie 13.94eu brutto czyli okolo 10.60 netto za godzine pracy zjazdy co 2 tyg do domu piekna sprawa aw rzeczywistosci mowisz sobie co ja tu robie praca min 11h przewarznie 12 13 warunki na culin straszne pokoje male i ciagla walka z karaluchami (podobno nawet pluskwy byly) jak nie jestes ze szczecina to cie do domu niechca poscic a co dopiero urlop podpisujesz dniowki a raz na miesiac godzinowki i jak byk tam napisane ze pracowales tylko 8h reszta w czynie spolecznym co droga przerwe robisz bo zuraw potrzebny przychodzi pierwsza wyplata to oczy przemywasz za 2 tyg pracy 630eu myslisz malo godzin ale dobra przepracowalem tylko 90h ale to i tak malo ale ok umowa probna ju dostajesz nastepna caly miesiac pracy wszystkie soboty 260h (podpisane 174)myslisz ale bede mial kasiorkia tu wyplata 1760eu zalamujesz rece szczeka opta wyszlo 7.06eu na reke (28zl) czy to zart dzwonisz dopytujesz sie i otrzymujesz odpowiedz jak pan za malo zarabia to niech sie pan zwolni ja sie zwolnilem moim zdaniem nieda sie pracowac z mysla ze cie roluja na 1/3 pensji prawie 1000eu mniej wiec lepiej sie zastanowic dwa razy(pomocnicy maja po 1500 a ciele ok 1800 ale ile godzin sie robi) znam ludzi ktorym takie warunki odpowiadaja i daja sie oszukiwac i wlasnie dzieki nim takie firmy dzialaja i tak robia aludzie niedajmy sie oszukiwac my chcemy tylko swoje ciezko zarobione pieniazki nic wiecej aha sa 3 plusy tej firmy umowa o prace dowoz do pracy i lokum choc z malymi lokatorami gratis pozdrawiam

zigi

Podpinam się pod temat też otrzymałem ofertę do Hamburga ,ale jak czytam te opinie to zrezygnowałem , i w ogóle co to za moda pisać pomocnik na umowie jak ktoś jest dobrym cieślą ????????? pomocnik piekarza nie rozumiem ? , nie ma calbudzie albo CIEŚLA albo do widzenia , ogólnie to beznadzieja w tych polskich firmach w niemczech .

długopis
@zigi 11.09.2014, 19:26
Podpinam się pod temat też otrzymałem ofertę do Hamburga ,ale jak czytam te opinie to zrezygnowałem , i w ogóle co to za moda p...

pracuje i odpowiadam praca od 7 do 18 umowy pomocnikow ale fachowcy ze stazem narzekaja po katach i robia dalej więc firmie to na ręke żeby fachowcy mieli troche chonoru iambicji i niegodzili sie na takie imowy musieli by je zmienic urlop zabieraja jak exbud podatek kadra chamska

zmartwiona

Moj chlopak wlasnie tam pojechal, praca w Hamburgu-mieszkaniowka, juz 1dnia pracowali od 6 rano do 21, w ciagu dnia tylko jedna przerwa, wg mnie to nie jest normalne... boje sie ze mimo tego ze warunki bede takie a nie inne zostanie i bedzie chcial pracowac tam do usranej smierci... mimo ze jesy ciesla pojechal jako pomocnik, jaloe wgl sa zarobki w tej firmie? Jak to wszystko na.poczatku wyglada? Bo nie podoba mi sie to...

1974

Calbud. Kobnext i jeszcze wiele innych to dziadostwa które robia ludzi ( usunięte przez administratora )

damian
@1974 29.07.2014, 09:16
Calbud. Kobnext i jeszcze wiele innych to dziadostwa które robia ludzi ( usunięte przez administratora )...

Witam Panow. otrzymałem ofertę pracy w tej firmie, ale po przeczytanych komentarzach zaczynam zastanawiac się nad wyjazdem... mam pytanie co jaki czas są zjazdy do Polski? również otzrymałem umowę na okres próbny ale jako pomocnik pomimo, że jestem cieślą, jakie są wynagrodzenia za takie a nie inne stanowisko? czy warto jechać? (chociażby sprawdzić jak jest). Liczę na odp!

tomek

Szkoda że ja wcześniej nie przeczytałem tych wpisów. Nabrałem się na te firmę. Z zaciśniętymi zębami wytrzymałem 2 tyg. To była umowa próbna. Pożal sie boże przełożeni "Fachowcy" sprawdzali moje umiejętności ...! Po 2 tyg chcieli żebym podpisał kontrakt, ale warunki jakie mi dali były nie do przyjęcia. Panowie, ja pracuje ponad 20 lat w budowlance i byłem już na wielu kontraktach , ale z czymś takim to się jeszcze nie spotkałem! Nie będę powtarzał już tego co jest opisane przez innych. W każdym razie ostrzegam , bo widzę że ogłoszeń do pracy w tej firmie jest teraz bardzo dużo. Pojechało nas 8 w jednym dniu. 3 rzuciło pracę po 2 dniach, 2 po tygodniu, 3 po 2 tyg. Nikt z tej ekipy nie został....

stefan

Kedyś pracowałem tam 2 lata.Teraz pojechałem znowu,po 3 tygodniach dałem spokój.Tam jest jeszcze gorzej niż było.MAJSTER W HAMSTWIE SZED NA REKORD.WYPŁATY TAK KOLEGA NAPISAŁ GŁODOWE

xassasa

dzięki za odpowiedź, dobrze że,że się nie dałem wrobić w to

stary1123

Pytasz o godz pracy w CALBUDZIE ? no u nich to świtu do zmierzchu a soboty za friko i to nawet listy nie podpisujesz a wszystko za 1100 i to jak dobrze pojdzie bo i tyle chłopaki nie biorą A jak pojedzesz do domu na 3-4 dni to 700 bo nie masz urlopu Dziady i tyle

gość12

Panowie, omijajcie tę firmę szerokim łukiem ! Ciągle się ogłaszają i szukaja pracowników, bo naciągaja ludzi - co innego obiecują , a faktycznie jest inaczej. Naciągacze i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie dość ,że płacą mniej niż inni , to ogałacają ludzi z urlopu.; Bajzer na budowach, nie zapewniają ani narzędzi, ani ubrań. Jeśli ktoś jeszcze nie zna tej firmy, niech sobie poczyta wcześniejsze wpisy . Cała prawda. Wypłata głodowa, warunki straszne ( Hamburg), kadra niekompetentna i chamska, złe traktowanie, nie ma wpłat na ULAK ( jakiś wewnętrzny regulamin hahaha )- bardzo mili przed wyjazdem , a potem nie ma z kim rozmawiać. BANDA !!!!!

xassasa

Dostalem dzisiaj ofertę pracy w tej firmie.Obiecują 1450 na początek-tylko jak naprawdę jest tu z godzinami pracy????

swirus

witam mam kolegów mam pytanie jak to jest rozmawiałem z gościem który tam pracuje i mówił ze zarabia 1600 minimum nie rozumie mam ochotę tam jechać ale czytając to wszystko to się zniechęcam moze jest ktos kto tam obecnie pracuje i udzieli informacji jak jest naprawdę budzik28@interia.pl

Miro

Wszyscy tu piszą prawdę . Lepiej zagrajcie w Totolotka .Przynajmniej do losowania będziesz się czuł milionerem .Mój wpis kieruję tylko i wylącznie do fachowcow i pracowitych . Cała reszta do Calbudu.

w szoku

nie ma pozytywnych opini??? zastanawiam się nad wspolpracą z tą firmą!!!!!!!!

konkret

w samych kadrach to widac islychac ze to firma zlodzieji dorabiajaca na ludzkiej krzywdzie ta stara panna mowi ci ze kierownik odda ci za badania a na budowie mowia ze w kadrach ,czyli zgaka na jonka jak mowia 'jak sie nie bedziesz opominal to ci nie daja a o walawce to szkoda mowic bo to jelop do kwadratu .oni mysla ze ludzie to ciemni jak oni razem z kierownictwem budowy w hamburgu. traktuja ludzi jak niewolnikow

prgerpdz

Chlppaki tp co pisza to prawda wykorzystaka cie do maksa wezna ci urlop ktury powinien isc do ulaku daka ci 55 euro za urlop dniowki a z ulaku masz okolo 120 jak umiesz liczyc to licz kierownik to wychowany w pegerze razem z majstrem piotrem polszczyzny nie znaja sama lacina pracujesz po 12 godz. A podpisujesz 40 w tygodniu.Walawko obiecuje zarpbki po 1900 eu. Pewnie na 2 miechy.Tp prawdziwa mafia z tych paprykorzy.dalem spokuj ale zainteresuje sie ta firma jeszcze Col and .Oni mysla ze ludzie ciemni.a ten szpic brutka niech nauczy sie wymowy .

prgerpdz

Chlppaki tp co pisza to prawda wykorzystaka cie do maksa wezna ci urlop ktury powinien isc do ulaku daka ci 55 euro za urlop dniowki a z ulaku masz okolo 120 jak umiesz liczyc to licz kierownik to wychowany w pegerze razem z majstrem piotrem polszczyzny nie znaja sama lacina pracujesz po 12 godz. A podpisujesz 40 w tygodniu.Walawko obiecuje zarpbki po 1900 eu. Pewnie na 2 miechy.Tp prawdziwa mafia z tych paprykorzy.dalem spokuj ale zainteresuje sie ta firma jeszcze Col and .Oni mysla ze ludzie ciemni.a ten szpic brutka niech nauczy sie wymowy .

Zostaw opinię o P.B. "CALBUD" Sp. z o.o. - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.B. "CALBUD" Sp. z o.o.