Niestety również zostałam oszukana przez te panie.
Moje doświadczenia:
Dostaję SMS z informacją, że mogę przyjechać po psa dobranego pod mój profil. Decyzja była szybka - wyjazd tego samego dnia z Gdańska pod Lublin. Pies również tego samego dnia przyjechał w nocy z Serbii, więc nie było realnej możliwości oceny jego stanu zdrowia po podróży - co uświadomiłam sobie dopiero później.
Wyjechaliśmy w południe, na miejscu byliśmy około 23. Na miejscu od razu informacja, że płatność tylko gotówką - nie było o tym wcześniej żadnej informacji. Przy tak długiej trasie i późnej godzinie było to duże utrudnienie. Po próbach wypłaty pieniędzy i dłuższej rozmowie zgodzono się na przelew, ale pod warunkiem, że środki zaksięgują się natychmiast. Ostatecznie udało się zapłacić przez Revolut.
Nie otrzymaliśmy paragonu, faktury ani żadnego dokumentu potwierdzającego zakup. Rodowód miał być do odbioru za dwa miesiące - do dziś go nie otrzymałam.
Pies w hodowli miał widoczne ubytki w sierści - otrzymałam informację, że to efekt zabawy z innymi szczeniakami.
Jeśli chodzi o dobór psa - już na miejscu pies (około 3 miesięcy) wykazywał dość intensywne zachowania wobec innych szczeniąt (mocne gryzienie, „prostowanie”), co wzbudziło moje wątpliwości. Zostałam jednak zapewniona, że to normalne zachowanie i nie będzie stanowiło problemu.
Po przyjeździe do domu od pierwszego dnia pojawiła się silna biegunka. Zalecono szybkie odrobaczenie, ale przez stan psa nie było to możliwe od razu. Biegunki nawracały. Po kilku dniach w kale pojawiły się człony tasiemca - natychmiastowa wizyta u weterynarza, odrobaczenie, USG.
Stan jelit określono jako bardzo zły - silne stany zapalne. Wykonaliśmy pełną diagnostykę pasożytniczą - obecnie brak pasożytów, natomiast jelita nadal są w złym stanie i jesteśmy w trakcie dalszej diagnostyki (podejrzenie m.in. bakteryjnego zapalenia jelit). Do dziś problem nie został rozwiązany.
Dodatkowo zalecono, aby nie podawać drobiu - tymczasem karma, którą pies miał jeszcze kontynuować, zawierała drób. Po zmianie karmy jest lekka poprawa, ale problem nadal występuje.
Bardzo nie polecam!