Kontaktowalismy się z tą firmą w sprawie zabezpieczenia imprezy masowej lecz(usunięte przez administratora) poinformował nas że nie mają wykwalifikowanych pracowników i zawieszoną koncesje na świadczenie usług. Zdecydowanie nie polecam!
Działając w imieniu i na rzecz mojego Mocodawcy Pana Daniela Zaniewicza, niniejszym stanowczo kwestionuję prawdziwość informacji zawartych w opublikowanej przez Pana/Panią opinii.
Twierdzenia dotyczące rzekomego braku wykwalifikowanych pracowników oraz zawieszenia koncesji na świadczenie usług są niezgodne ze stanem faktycznym i naruszają dobre imię przedsiębiorcy, którego reprezentuję. Informacje te mogą wprowadzać odbiorców w błąd oraz wywoływać negatywne skutki w sferze prowadzonej działalności gospodarczej.
Mój Mocodawca nie odnalazł jakichkolwiek danych potwierdzających opisany przez autora kontakt dotyczący zabezpieczenia imprezy masowej, co poddaje w wątpliwość zarówno okoliczności przedstawione w opinii, jak i jej wiarygodność.
W związku z powyższym wzywam autora wpisu do niezwłocznego zaprzestania rozpowszechniania nieprawdziwych informacji oraz do przedstawienia dowodów potwierdzających stawiane zarzuty. W przypadku braku stosownej reakcji mój Mocodawca rozważy podjęcie dalszych kroków prawnych mających na celu ochronę swoich dóbr osobistych, renomy przedsiębiorstwa oraz interesów majątkowych.
Jednocześnie informuję, że treść przedmiotowej opinii została zabezpieczona do celów dowodowych, a mój Mocodawca analizuje możliwość wystąpienia do administratora portalu o udostępnienie danych pozwalających na identyfikację autora wpisu, jak również dochodzenia roszczeń na drodze postępowania cywilnego lub karnego.
Z uwagi na powagę sprawy autor powinien liczyć się z konsekwencjami prawnymi wynikającymi z publikowania informacji nieznajdujących potwierdzenia w rzeczywistości.
Adw. Alicja P.
25.06.2026 12:56
Działając w imieniu mojego Mocodawcy, wskazuję, że nie jest to pierwszy przypadek publikowania wobec przedsiębiorstwa nieprawdziwych i niezweryfikowanych informacji, których jedynym celem wydaje się być podważenie wiarygodności firmy oraz wywołanie negatywnych skutków w jej działalności gospodarczej.
Z doświadczenia mojego Mocodawcy wynika, że tego rodzaju działania często podejmowane są przez podmioty funkcjonujące na tym samym rynku, które błędnie zakładają, że anonimowość w Internecie gwarantuje im bezkarność.
Jest to założenie całkowicie błędne.
Autor niniejszego wpisu powinien mieć świadomość, że rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji mogących naruszać renomę przedsiębiorcy oraz wpływać na decyzje jego klientów może rodzić odpowiedzialność cywilnoprawną, a w określonych przypadkach również inne konsekwencje przewidziane przez obowiązujące przepisy kodeksu karnego.
Mój Mocodawca zabezpieczył treści wpisów do celów dowodowych i prowadzimy działania zmierzające do ustalenia tożsamości autora. Po zakończeniu analizy prawnej zostaną podjęte stosowne kroki mające na celu ochronę interesów przedsiębiorstwa oraz naprawienie szkód wynikających z rozpowszechniania informacji niezgodnych z rzeczywistością.
W interesie autora pozostaje niezwłoczne usunięcie wpisu lub przedstawienie wiarygodnych dowodów potwierdzających zawarte w nim twierdzenia.
Mocodawca również wystąpi do Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji o wydanie stosownego pisma potwierdzającego posiadanie wszelakich zezwoleń dla działalności którą prowadzi zgodnie z przepisami dla celów postępowania sądowego. Materiał dowodowy będzie również zawierać uprawnienia każdego z pracowników.
Uczestnik
27.05.2026 22:20
Ochrona poniżej jakiegokolwiek poziomu. Zła komunikacja między samymi ochroniarzami.(usunięte przez administratora) Ubiór ochroniarzy ma wiele do rzeczenia zero profesjonalizmu. Ludzie chyba wapani z ulicy i podstawieni jako ochrona.
Marcines
05.06.2026 15:17
Szanujemy prawo do wyrażania opinii oraz dzielenia się rzeczywistymi doświadczeniami związanymi ze współpracą. Jednocześnie informujemy, że publikowanie nieprawdziwych informacji, pomówień lub treści naruszających dobra osobiste firmy, jej pracowników lub współpracowników będzie skutkować podjęciem odpowiednich kroków prawnych, w tym dochodzeniem roszczeń na drodze cywilnej, karnej oraz, w przypadkach przewidzianych przez prawo, zawiadomieniem właściwych organów.
Kornel
06.06.2026 14:04
Porozmawiajmy zatem o faktach. Ile kompletów ubrań firma zapewnia ochroniarzom?
Dominika
28.05.2026 21:50
Korzystałam z usług firmy ochroniarskiej Bieszczadzkie Wilki i jestem bardzo zadowolona ze współpracy. Firma wykazała się profesjonalnym podejściem, a pracownicy byli dobrze przygotowani i uprzejmi.
Duży plus za punktualność oraz szybkie reagowanie w razie potrzeby. Widać, że mają doświadczenie i wiedzą, jak zadbać o bezpieczeństwo. Dodatkowo widać, że pracownicy są odpowiednio przeszkoleni i mają predyspozycje do wykonywania tego zawodu, co daje poczucie bezpieczeństwa.
Kontakt z firmą również bezproblemowy – wszystko jasno ustalone i zgodne z wcześniejszymi ustaleniami. Zdecydowanie polecam tę firmę osobom szukającym solidnej ochrony
01.06.2026 19:54
Jakie ma Pani doświadczenie z tą firmą żadne 🤣🤣🤣
MłodyDDD
05.06.2026 15:11
Musi Pani mieć naprawdę zniszczoną głowę aby bez dowodów pomawiać innych. Trzymam kciuki aby postępowanie karne przeciwko Pani było solidne i oby Pani zapłaciła tej firmie grube pieniądze. 😊
Korzystamy z usług tej firmy od dłuższego czasu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Ochrona obiektu realizowana jest profesjonalnie, pracownicy są czujni, odpowiedzialni i zawsze pomocni.
kloszard
27.05.2026 15:49
nie wiedziałem ze tak można 🤣 ale co chcecie teraz to udowadniać?
31.05.2026 18:16
Jakiego obiektu ochraniają proszę pokazać umowę podpisana z tą firmą przebierańcami
27.05.2026 13:33
Ciekawe czy pracodawca firma IMPEL Pana Daniela Zaniewicza wie że otworzył firmę ochrony ?? I że to konflikt interesów??😀 Trzeba Firmę IMPEL lub w której spółce Impela pracuje powiadomić
Rozczarowany
25.05.2026 10:33
Zdecydowanie nie polecam tej firmy ochroniarskiej. Organizacja pracy pozostawia wiele do życzenia, kontakt z koordynatorami jest utrudniony, a zgłaszane problemy często pozostają bez odpowiedzi. Pracownicy sprawiają wrażenie źle przygotowanych do wykonywania swoich obowiązków, co budzi wątpliwości co do poziomu bezpieczeństwa. Terminowość i profesjonalizm również pozostawiają wiele do życzenia. Moje doświadczenia były bardzo rozczarowujące i z pewnością nie skorzystam ponownie z usług tej firmy
25.05.2026 14:40
Dzień dobry,
dziękujemy za opinię, choć jesteśmy zaskoczeni jej treścią. Nasza firma rozpoczęła działalność dopiero w tym miesiącu, dlatego opisane sytuacje nie znajdują potwierdzenia w naszej dokumentacji ani współpracy z klientami czy pracownikami.
Zależy nam na rzetelnej komunikacji i wysokim poziomie usług. Jeśli rzeczywiście miał(a) Pan/Pani kontakt z naszą firmą, prosimy o wiadomość prywatną i wskazanie szczegółów sytuacji — chętnie to wyjaśnimy.
Nieprawdziwe opinie mogą wprowadzać innych w błąd, dlatego zastrzegamy sobie możliwość zgłoszenia wpisu do weryfikacji.
27.05.2026 13:27
Dzialaliscie bez Koncesji MSWiA powinno się wziąsc za takie coś
Dariusz Kmiecik
26.05.2026 11:32
Super ekipa, profesjonalni, pomocni i bardzo dobrze zorganizowani. Dzięki nim uczestnicy imprezy mogli czuć się bezpiecznie przez całą imprezę. Wielki szacunek za charytatywne zaangażowanie i bezinteresowną pomoc. Oby więcej takich firm!
Marcin Dubieniecki
25.05.2026 21:20
Korzystaliśmy z usług tej agencji podczas organizacji eventu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Ochrona była dobrze przygotowana, pracownicy uprzejmi i czujni. Wszystko przebiegło spokojnie i bez żadnych problemów.
Wiecie coś nowego o tym co się dzieje w przedsiębiorstwie Daniel Zaniewicz Firma Ochroniarska Bieszczadzkie Wilki w mieście Orelec? Czekamy na opinie od Was. Może ktoś z osób zatrudnionych powie nam co nowego u nich? Dodajcie opinię!
Zostaw merytoryczną opinię o Daniel Zaniewicz Firma Ochroniarska Bieszczadzkie Wilki