Moja opinia na podstawie doświadczeń ze współpracy z firmą Solution Cleaning jest zdecydowanie negatywna. to jest kolejna spółka tych Właścicieli - kolejny bubel
W mojej ocenie organizacja pracy w tej firmie pozostawia bardzo wiele do życzenia. Pojawiały się sytuacje, w których osoby wykonywały pracę bez formalnie uregulowanej umowy, a kwestie składek i rozliczeń budziły poważne zastrzeżenia. Zdarzały się również problemy z terminowością wypłat i sposobem przekazywania wynagrodzeń.
Dużym problemem jest również wyposażenie obiektów. Brakowało podstawowych środków i materiałów potrzebnych do prawidłowego wykonywania usług sprzątających, w tym środków czystości oraz materiałów higienicznych. Pracownicy musieli radzić sobie w warunkach, które moim zdaniem nie pozwalały na zapewnienie odpowiedniego standardu wykonywanej usługi.
Problematyczny jest także nadzór nad obiektami. Kierownicy regionalni, zamiast regularnie kontrolować obiekty i wspierać pracowników, pojawiali się — z mojego doświadczenia — zdecydowanie zbyt rzadko. Brak odpowiedniego zaplecza organizacyjnego i transportowego dodatkowo utrudniał prawidłowe wykonywanie obowiązków.
Całość sprawiała wrażenie działania bez odpowiedniego przygotowania organizacyjnego: braki kadrowe, problemy z wyposażeniem, niewystarczający nadzór oraz problemy z terminowymi wypłatami przekładały się zarówno na warunki pracy, jak i jakość świadczonych usług.
Jeżeli ktoś rozważa współpracę z tą firmą, sugeruję przed rozpoczęciem pracy dokładnie sprawdzić rodzaj umowy, sposób rozliczania wynagrodzenia, kwestie ZUS oraz zakres obowiązków. Warto również upewnić się, kto zapewnia środki czystości, materiały higieniczne i wyposażenie niezbędne do wykonywania pracy.
To moja osobista ocena wynikająca z doświadczeń i obserwacji. Mam nadzieję, że firma wyciągnie z takich sytuacji wnioski i poprawi organizację pracy oraz warunki współpracy z pracownikami.