PPU Pomel Sp. z o. o.

Wyszków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 170 ocen.

Opinie o PPU Pomel Sp. z o. o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPU Pomel Sp. z o. o.

Lidia

@pracownik @pamela czym zajmują się wydziały o których wspominacie? Możecie powiedzieć coś więcej o tym, jak wygląda praca w nich? @pamela piszesz, że według Ciebie PPU Pomel to jeden z lepszych pracodawców w Wyszkowie. Możesz powiedzieć co konkretnie sprawia, że tak cenisz pracę w tej firmie?

pamela

Widze tutaj dużo nienawiści. Prawda jest taka że firma Pomel jest jednym z lepszych pracodawców w Wyszkowie. Każdy pracownik jest szanowany a wypłata zawsze w terminie. Nie narzekajcie, a komu sie nie podoba to niech spier.... Dodam jeszcze że dział PP-1 jest koniem pociągowym całej firmy który utrzymuje inne działy. Pracują tam sami specjaliści którzy znają sie na robocie i dzięki im rozwija sie cały zakład. Do następnego! Pozdrawiam!

pracownik
@pamela 28.10.2017 23:10
Widze tutaj dużo nienawiści. Prawda jest taka że firma Pomel jest jednym z lepszych pracodawców w Wyszkowie. Każdy pracownik j...

Wydział PP-3 to najlepszy wydział na zakładzie. Tam pracują specjaliści, i to wydział PP-3 ciągnie ten zakład do przodu. Na PP-1 pracują sami robole po zawodówkach, a na PP-3 są ludzie wykształceni. PP-3 rządzi i trzeba się z tym pogodzić. PP-3 POWER IS BACK

Jatoja

Polityka wydziału PP3 opiera się głównie na kłamstwie,kolesiostwo,w tym wyżej postawieni pracownicy są wrogo nastawieni do tzw.roboli,którzy w firmie ostatecznie zasługują na najwyższy szacunek i na najlepszej pozycji są właśnie oni,kolesie na upór mimo świadomości dalej ciągną tą chorą grę,aby nic nie wyszło,widać po tym ich niski poziom oraz fałszywy wyraz twarzy,za plecami robol jest dno,a w konfrontacji na pozór wszystko wydaje się być ok,gdzie jest prezes?

Lidia

A jak wygląda praca w innych działach firmy? Możecie powiedzieć coś więcej o obecnych warunkach zatrudnienia w PPU Pomel? Czy zaszły w ostatnim czasie jakieś zmiany? Dodatkowe informacje będą cenne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy. Co powinny wiedzieć przed przesłaniem swojego CV?

Mario

Na PP3 podobno nakazują pracować po 12 godzin bez zgody pracownika. Wypadało by się spytać pracowników co o tym sądzą. Nie każdy żyje tylko pracą. Pracownicy mają swoje plany i życie rodzinne. Nie każdy jest w stanie poświęcić swoje zdrowie i czas prywatny przez złą gospodarność zasobami ludzkimi. Większość pracowników nie lubi być traktowanych jak śmieci. Człowiek też się liczy . A po za tym to zgodnie z kodeksem pracy pracownik może odmówić pracy ponad normę. W miesiącu pracownik może pracować na polecenie kierownictwa tylko 8 godzin nadliczbowych, a nie więcej. Powyżej 8 godzin pracodawca nie może zmusić pracownika bez jego zgody na pracę ponad godziny pracy.

Pablo
@Mario 01.06.2017 19:31
Na PP3 podobno nakazują pracować po 12 godzin bez zgody pracownika. Wypadało by się spytać pracowników co o tym sądzą. Nie każ...

Kodeks pracy na wydziale PP3 jest ciągle łamany. Nakazuję pracownikom przychodzić do pracy bez 11 godzinnej przerwy. Pracowałem tam to wiem.

Dex

Brygadzisto z pp3 co chciales u nas na metalowym we wtorek i to jeszcze na 2 zmianie? Nie chcemy tu konfidentow

POMEL
@Dex 05.12.2016 14:34
Brygadzisto z pp3 co chciales u nas na metalowym we wtorek i to jeszcze na 2 zmianie? Nie chcemy tu konfidentow...

Lukam, lukam obserwuje, jak przylukam zatrzymuje, A MAM CIE

Marchewka z nowalijki

Odejść od maszyn na dzień i się się wykażą swoją mądrością i wladza

Sz adam

Jak świstak nie reaguje to zebrać się i idźcie do prezesa może on pomoże.

Wywiad
@Sz adam 24.11.2016 07:37
Jak świstak nie reaguje to zebrać się i idźcie do prezesa może on pomoże.

Z tego co mi wiadomo nie jeden chciałby go zapedzic w ciemny rog ale boja sie konsekwencji wylotu z pracy. Kto to jest swistak? Nikt nie reaguje bo wszystko jest uzgadniane i manipulowane miedzy soba. Ciekawi mnie sytuacja, ktora ma tam miejsce,dlatego prosze o inne informacje.

Wywiad

Pomel- praca jak kazda inna majaca wady i zalety. Ludzie- tak samo rozni, ale wydzial PP3 to juz przesada. Spolka brygadzistow i kierownika niszczy ,, roboli" na kazdym kroku przez co ludzie sie buntuja i sa wstanie sprzedac w ostatecznosci swojego kolege. Zastraszanie brygadzisty adama sz. Ze rob tak bo wylecisz z pracy ponoc jest na porzadku dziennym. Wszyscy wyzej tam postawieni lamia prawa i mysla ze wszystko im wolno. Co do innych wydzialow spotykam sie tez z negatywnymi opiniami jednak sa one do przyjecia i sprawy zalatwiane sa w normalny, ludzki sposob.

Adam sz
@Wywiad 23.11.2016 20:56
Pomel- praca jak kazda inna majaca wady i zalety. Ludzie- tak samo rozni, ale wydzial PP3 to juz przesada. Spolka brygadzistow...

"robole" pi*zdy. Do powinni w ciemy róg zagonic i przetrzepac futro

Kasio

Firma z perspektywami, inwestycje w nowe maszyny, ludzie i atmosfera OK.

Nick

Proponuje zrobic nawrotke i ominac Pp3

anonim

(usunięte przez administratora)

Hołek

Droga jest łatwa. Ciśniesz przez portiernię i prosto przez PP1. Jak wyjdziesz z hali ostro w lewo omijasz PP2 i w prawo i zobaczysz KTL o którym marzyłeś. Mam nadzieję ,że pomogłem.

Hołek

Droga jest łatwa. Ciśniesz przez portiernię i prosto przez PP1. Jak wyjdziesz z hali ostro w lewo omijasz PP2 i w prawo i zobaczysz KTL o którym marzyłeś. Mam nadzieję ,że pomogłem.

konowal

A czy ktoś się orientuje, czy można tam dostać prace na jakieś "wyższe stanowisko" (czyt. nie na pracownika fizycznego), bez znajomości? Technologa, czy inżyniera procesu?

Pp7

Pomel opinie ok. Ale dlaczego jest tak glosno o wydziale i przelozonych PP3?. Nie wstyd firmie?

Szkudnik

W pomelu były piękne dni ;) w każdej robocie kutfa się znajdzie i tak. Więc tragedii chyba nie ma heh dyyma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pozdro dla dobrych chłopaków! Że wszystkich hal. Może oprócz pp2 bo tam same kobity

wwu

STRONA TO JEST Z 1989 R. PRACOWNICY NIE WIEDZA JAK NA NIA WEJSC I COS ZAMIESCIC. ZENADA

wwy

Pomel w maire. Ale na PP3 sie nie pchaj. Chamstwo, buradzstwo ze strony kierownika i brygadzistow. No i nie zarobisz

pp3

PP3 OMIJAJ SZEROKIM LUKIEM

Barabasz

Podobno szukają na PP3 do malowania proszkowego.Jeśli umiesz malować i chcesz mało zarabiać to dobrze trafiłaś.

kakake

Dzwonilem, pytalem, ma, juz nie pracuje w ponelu. ale za oplata moze idostepnic:)

kaka

Podobno ktos z PP3 ma filmiki jak utylizuja kwas i odtluszczanie do studzienki deszczowej

kaka

Podobno ktos z PP3 ma filmiki jak utylizuja kwas i odtluszczanie do studzienki deszczowej

Monkey

Wszyscy udają ze nic nie wiedzą Zadajcie sobie dlaczego członek odszedł z rady pracowniczej.

2016
@Monkey 22.03.2016 21:44
Wszyscy udają ze nic nie wiedzą Zadajcie sobie dlaczego członek odszedł z rady pracowniczej.

Jak to jest z ta rada pracownicza??? Gdzie jest prezes???

anonim

(usunięte przez administratora)

Manfred

Pinka ma stawkę godzinową i się mądrzy.Firma nie wie co to efektywność. Poza tym jaka może być efektywność przy tak rozbudowanej kadrze siedzącej na internecie i brygadzistach siedzących-p......

...

Ten co pracuje na danym wydziale to wie jakie cyrki sie dzieja.Obcinanie akordow, brak przestrzegania kodeksu pracy itd. Firme powinna skontrolowac Inspekcja Pracy

pp3

PP3 najlepszy wydział na zakładzie

Kiełbasa
@pp3 31.01.2016 14:08
PP3 najlepszy wydział na zakładzie

PP3 to powinni zamknąć jak odchodził Rogu dzki, a nie tego pajaca dopuścić na kierownika

...

Zarzad firmy powinien sie zajac pewnymi ludzmi, mowie tu o ludziach ktorzy prowadza hale PP1. Rzeczy ktore tam sie dzieja to jakas kpina. Jak dluzej tak bedzie to wiekszosc sie zwolni.

pracownik
@... 28.01.2016 23:27
Zarzad firmy powinien sie zajac pewnymi ludzmi, mowie tu o ludziach ktorzy prowadza hale PP1. Rzeczy ktore tam sie dzieja to ja...

A co masz na myśli mówiąc co tam się dzieje? Pracuje tam i pytam z ciekawosci. Mozekokosow nie ma, ale jai na Wyszków to wydaje mi sie , ze nie ma co narzekać. Raz gorzej z robota, a raz lepiej to i wypłata dobrze wygląda. Nie ukrywał że nie podoba mi się kolesiostwo jakie tam jest ale trzeba radzić sobie i z tym. Pzdr

PP3

świstak po ile sprzedawałeś jabłka przed świętami te co pod kościołem co niedziela rozdawali? Podobno pół Leszczydołu Ci przywoziło

PP3

Ale po co mam iść do szefa?? Żeby znów się wszystko ukryło? Niech wszyscy się dowiedzą co się dzieje w firmie, a nie kazdy tylko pisze że wyplata na czas i dziobie ja ty gresz. Bo widać ze jesteś dobrym konfidentem sprzedawajacym innych

PP3

A jak panie kierowniku wydziału PP3 ukarzesz swoich czwartkowych pracowników z 2 zmiany? Tez bedziesz ukrywał jak wiekszość wypadków na stanowisku pracy? 100% siedzacych, nie pracujacych w godz. pracy to chyba sporo:) i dodam bo pewnie nie wiesz dwóch schowało sie przebranych w kibelku:):):):):) tylko jednego złapałes:)

Swistak

Swistak zło..dzieju oddaj nasze uczciwie zarobione pieniądze, a nie dajesz zaliczki.

Kasio

Chodzi mi o "Wuja" z PP1

Kasio

A jak Tam Wujo

anonim

(usunięte przez administratora)

szkudnik

a co to McDonald? heh "jacek" jesteś studentem? skończyłeś jakieś studia? to wracaj spowrotem do nauki baranie ! KONTO to jest w banku heh KĄTEM. tu trzeba zapier dalać a nie z wejścia elastyczny grafik! student tu się nie nadaję heh może frytki do tego?? jak się znasz na robocie to się przydasz a jak jesteś francuskim pudelkiem wypachnionym stokrotkami to zapomnij! j/w "były" wie co mówi ale chyba znikąd nie wziął mu się nick "BYŁY" heh pozdro dla znajomych! idę robić kotlety bo zgłodniałem!

anonim

(usunięte przez administratora)

były

system zmianowy zależny od stanowiska pracy. sa i tylko I zmiany, i I II na zmiane co tydzień, i IIIzm, i również można było napotkać system 4brygadowy na wtryskarkach i chłopaki na pp1 też chyba mieli. Najważniejsze abyś się nie bał pracy i potrafił nie zrobić sobie krzywdy w trakcie wykonywania czynności i ważne również jedne z kryteriów uprawnienia, szkolenia, doświadczenie. Ale trzeba się pilnować i mieć oczy i uszy wokół głowy bo są ludzie zawistni i zbierający punkty na clubkart tesco heh

jaś i małgosia

pan kierownik z PP1 wiemy o kim pisze za to żeby dać premnie to chce no wiecie czego hihihihi

Swistak

Witam. A jak tak chlopcy z PP3, jaka bedzie wiosna swistak wyszedl z nory i latał troszkę? Mowil cos o wiośnie?

Ironman

Strollujmy wybory i głosujmy na Kinia.

puchu

Konczy sie kadencja Rady Pracowniczej!glosujcie na Szkudnika ( mlodszy Rudnik ) !!!

seyyy

Kasa na czas. Ale jak bys byl pracownikiem wydzialu pp3 to kierownik w dzien wyplaty ma nie zaciekawy chumor placi jak ze swoich. No i chyba jest zdziwiony ze pracownik chce wyplate. Bo przeciez za co ????

Piwko

Pan Prezes powinien sie zajac kierownictwem i sytuacja na halach. (Rzeczy ktore dzieja sie na wydzialach to skandal)

anonim

długo mówić, są wady i zalety. zalety to że jedna z najlepszych firm w wyszkowie a wada to np debilne i o niskim ilorazie inteligencji kierownictwo, na wszystkich wydziałach. krzykami i upokorzeniami wzbudzać respekt? upodlenie najniżej postawionego pracownika czyt."robol". krzykiem wszystko się załatwi wg jednego z kierowników. obrabianie za plecami, być może też występuję jakiegoś rodzaju mobbing. teraz zaistniała sytuacja że krucho z wyrobami do pracy, czyli jak się pracuję w akordzie to i krucho z wypłatą, wypłaty lecą w dół. premia elastyczna. zdarzające się reklamacje są przypisywane pracownikom a w większości wypadków widać zaniedbanie pracowników technologicznych, brygadzistów i samego kierownika. zatrudnianie ludzi z rodziny, kolesiostwo, bez potrzebnych uprawnień na danych stanowiskach, brak jakiejkolwiek wiedzy i grama rozumu i tak sie rodzą reklamację. brak ogólnego szacunku do pracownika. poganianie i opierd...nie. WYPIE.RDOLE GO..., PIER.DOLISZ!, ZAJEBIE KOPA... czy takim słownictwem i tekstem może się posługiwać osoba na kierowniczym stanowisku?

baca

To sa zarty i kpina ze strony pewnych ludzi. Brak uczciwosci

Nick

Oczywiscie jak zawsze, pracownika fizycznego mozna ukarac ale ludzi z biura ktorzy podobnie robili to nie mozna. Juz nie wspominajac o nazwiskach B i Z Pozdro

Konio

Szybki jesteś. Wczoraj już wyróżnieni dostali laurki do oprawienia w ramkę. Ty nie dostałeś.

lol

UWAGA SPRAWDZAJĄ KARTY RCP NA PODSTAWIE KAMER!!!

xxx

Ole to chyba nie pracujesz na PP3 jak piszesz ze atmosfera w porzadku

oleole

atmosfera w pracy w porzadku, behapowiec zaczal szalec troche i za palenie ludzi gania....tak jakby chcial oduczyc palenia tych co pala po 30lat!!! ogolnie ludzie na wyzszych stanowiskach sa tam tylko dzieki znajomosciom, gdyby sie uparl na na jednym reku by wyliczyl nazwiska calego biura badz pokrewienstwa same by byly....

Juras

Nie polecam tej firmy,mobbing,łamanie podstawowych przepisów Bhp i Ppoż,pracowałem na wydziale PP3,wypadki przy pracy na tym wydziale to norma nawet nikt tego nie zgłasza bo szkoda czasu i na pewno po powrocie ze zwolnienia zostaniesz zwolniony,może na innych wydziałach jest lepiej,ale PP3 nie polecam.

atmosfera?

przecież za takie zalatwianie pracy to wszedzie kazdego by tak potraktowali. ale co w tym dziwnego ze sie zdenerwowal?

Zostaw opinię o PPU Pomel Sp. z o. o. - Wyszków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPU Pomel Sp. z o. o.