PRO ASCOBLOC

Syców

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 25 ocen.

PRO ASCOBLOC
4 25 6 1

Opinie o PRO ASCOBLOC

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Helmut

Czy tak dobrze się wam pracuje, że rzadko zaglądacie na forum? Czy warto aplikować?

Szukajca pracy

Czy ktoś się orientuje czy i kiedy będą przyjęcia dla kobiet? I czy ciężko dostać pracę? Jakie są warunki?

Jasiek

Może wiecie coś o ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach czy dodatkach do pensji?

Tyro

Przyjmują do ascoblocu teraz kobiety?

Dominika

@Zuza, czy mogłabyś napisać trochę więcej na ten temat? Czy opinia, która przytaczasz jest Twoim osobistym zdaniem, czy tylko zasłyszanym? A jeśli mówisz o własnym doświadczeniu, to co według Ciebie jest największym atutem PRO ASCOBLOC jako pracodawcy?

Administrator

Wiesz jak wyglądają zarobki w PRO ASCOBLOC? Podziel się swoją opinią. Może okazać się bardzo istotna!

Jasiu
@Administrator 22.06.2018 11:25

Zależy na jakim stanowisku ?

Zuza

PRO ASCOBLOC ma opinię dobrego pracodawcy!

Dominika

@Obiektywny, a możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy w tym miejscu? Jaka panuje atmosfera oraz relacje między współpracownikami? Czy w firmie jest szansa na rozwój i awans? Czy ktoś z obecnych lub byłych pracowników firmy także chciałby powiedzieć coś na temat pracy w tym miejscu? Jak oceniacie pracodawcę, jakim jest PRO ASCOBLOC?

obiektywny
@Dominika 02.05.2018 12:08

Mogę odpowiedzieć jedynie tak: z tego co zauważyłem to szanse na awans zależą od rodzaju znajomości między pracownikiem a przełożonym... A szanse na rozwój? Ja osobiście miałem szansę przez parę lat bardzo podnieść swoje kwalifikacje i umiejętności, i przyznam że poszło za tym polepszenie moich zarobków. Choć nie od razu. Ale naprawdę nie wiem czy w każdym przypadku tak jest.Nie mam rozeznania ile kto zarabia z moich kolegów.

obiektywny
@Dominika 02.05.2018 12:08

A co do atmosfery to odbieram pozytywnie, choć zdaża się często że nowi młodzi przeważnie pracownicy nie potrafią nawet Cześć powiedzieć... ale ogólnie w porządku są wszyscy,tak to odbieram.I na wydziale pomagamy sobie jeśli trzeba.

Obiektywny

Dominice przyznaję rację,nie uogólniajcie i nie obrażajcie ludzi (jakie to łatwe napisać anonimowo co się chce),żenujące. Dobrze mi się pracuje w Ascoblocu. Chociaż chciałbym zarabiać więcej, ale czy mam w tym celu latać z alkomatem po hali (tej wybranej ,,losowo'' hehe)? To jest jawne i bezkonsekwencyjne obrażanie pracowników.Może jestem sam w tym przekonaniu, ale mnie osobiście takie zachowania śmieszą i serdecznie pozdrawiam pana Kapryśnego, który pewnie tak szybko wyjdzie jak statystyka nasza reguluje...

Dominika

@tokarka, bardzo Cię proszę, pisząc komentarz na temat danej firmy, nie obrażaj w nim innych osób. Część Twojego wpisu może zostać usunięta przez administratora, ponieważ jest niezgodna z naszym regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ), którego każdy publikujący komentarz zobowiązuje się przestrzegać. @Życzliwy, czy w firmie faktycznie dzieją się takie rzeczy, o których piszesz? Czy były prowadzone na ten temat jakieś rozmowy? @KłamliwaRudaKurtyzana, czy możesz powiedzieć coś o warunkach oferowanych przez PRO ASCOBLOC?

Życzliwy

W tej firmie istnieje ciekawe zjawisko. Pracownika produkcyjnego każe się za byle co oczywiście jeśli nie spodoba się to panu dyrektorowi, ale wystarczy być podrzędnym kierowniczkiem na obrabiarkach który polewa wódę współpracownikowi pije się z nim,a później idzie się go wskazać dyrektorowi że jest pod wpływem nic się nie robi. Sam fakt rozpijania pracowników daje pełną podstawę do wyciągnięcia daleko idących konsekwencji względem tegoż kierowniczka, który zresztą doprowadza do tego że dział ten pozbywa się coraz to większej ilości wykwalifikowanych pracowników. Przecież nikt z taką szują fałszywą nie chce współpracować. W obecnej sytuacji na rynku pracy facet nie ma problemu z pracą,a w tej firmie istnieją tylko zakazy i nakazy. Za chwilę do ubikacji trzeba będzie się odbijać w czytniku wyszedł-wyszedł. Ubaw po pachy.

Tukan
@Życzliwy 10.03.2018 21:50

Prawda :( Wodzianka to tam się potrafi polać. Pozdrowienia dla operatorów z Vossu.

Ziom
@Tukan 13.03.2018 19:44

Ciekawe czy to prawda że u zarządcy Vossu w szufladzie walają się puste buteleczki po ,, wodzie mineralnej". Ha ha ha

anonymous
@Życzliwy 10.03.2018 21:50

ciekawe czy to prawda, że tylko zakompleksione parówy są odważne przez internet . ja dostałem podwyżkę w ubiegłym roku i w tym też. Pracę ogarniam na produkcji i premię mam co miesiąc bez znajomości. Pozdrowienia dla frajerów płaczących jak baby nad swoją niedolą.

xxxx
@anonymous 14.03.2018 15:12

Potwierdzam,ten kto ma dwie lewe ręce kariery tam nie zrobi!

Życzliwy
@anonymous 14.03.2018 15:12

Widocznie jesteś parówą która podpieprza współpracowników. Jeśli nie potrafisz zrozumieć to wytłumaczę. Chodzi o równe traktowanie wszystkich pracowników a nie tylko wybrańców.

Życzliwy
@xxxx 14.03.2018 17:21

Masz rację. Nie płaczę nad swoim losem. Nie mam dwóch lewych rąk. Kariery nie zrobisz nawet jak jesteś rozgarnięty. Jeśli tego nie rozumiesz to się nie udzielaj bo się ośmieszasz. A przytakujesz pewnie konfidentów. Z jednego jestem dumny. Nigdy nie ukradłem pracodawcy, nie robiłem fuch na lewo jak jakiś kierowniczyna. Pewnie niektórzy uznają to za głupotę ale jakoś wolę być biedniejszych ale uczciwy.

KłamliwaRudaKurtyzana
@Życzliwy 14.03.2018 22:14

Ty się od kierowniczka odwal bo to pożądny człowiek - nie nażekam na współprace z nim i też dostałem niedawno podwyżkę. Jakbyś musiał użerać się z podludzmi to też byś zaczoł pić.

xxxx
@Życzliwy 14.03.2018 22:14

to się zwolnij jak ci tam tak zle!!!

Krzysztof
@xxxx 15.03.2018 17:03

https://goo.gl/images/o26TKY

KłamliwaRudaKurtyzana
@KłamliwaRudaKurtyzana 14.03.2018 23:59

Proszę nie siadać za klawiaturą po wodzie sodowej - to źle wpływa na wizerunek naszej firmy. Ktoś tu wypił jej znacząco za dużo i przez to uderza ona czasem do głowy. Przez właśnie takie pyskówki zastaniawiam się nad zmianą pracy. Zastanów się zanim coś napiszesz

Ciekawy
@KłamliwaRudaKurtyzana 14.03.2018 23:59

Nie wiem czy wiesz i rozumiesz co piszesz ale sam broniąc swojego przełożonego ładujesz go na minę. Zastanów się co piszesz. Pozdrawiam.

obiektywny

Pojawił się jeszcze jeden typowy trend na pewnym wydziale. Nie całkiem kompetentnym ludziom daje się funkcje brygadzisty,a oni nie do końca rozumieją na czym ta funkcja polega... Karton Snickersów dla "panów"!

KłamliwaRudaKurtyzana
@obiektywny 16.03.2018 00:27

Powiem więcej - niektórzy kierownicy, konstruktorzy, kontrolerzy jakości i pare osób na innych stanowiskach też nie wie co mają robić. Mi już też się zaczyna mieszać powoli. Najlepiej by każdy był od wszystkiego by rozmyć odpowiedzialność. Może mnie kiedyś zwolnią i paru innych i zatrudnią kompetentnych ludzi, którzy wiedzą co mają robić - wyjdzie to na lepsze tej firmię.

KłamliwaRudaKurtyzana

To teraz na serio - zakład jest rozwojowy. Rozwija się, mebelki z nierdzewki dobrze się sprzedają, zakład jest zadbany. Istotnym mankamentem jest czynnik ludzki - jest kilku ludzi którzy psują atmosferę w firmię, ale to się zdarza w wielu zakładach.

szukam pracy

w ascoblocu poszukują pracowników?? jakie trzeba mieć doświadczenie?

Nickname
@szukam pracy 09.11.2016 17:31

Trzeba mieć znajomości :) i to wystarczy zero doświadczenia kto ma plecy ten ma lżej.

john
@Nickname 10.04.2017 22:20

jak czujemy ból tyłka to trzeba się zwolnić szybko i nie wracać :)

git

Jest dobrze

Młody
@git 02.01.2017 23:46

Chyba sobie jaja robisz. Ciekawe dlaczego ludzie się zwalniają a nowi nie przychodzą.

john
@Młody 29.10.2017 09:37

nikt Ciebie nie zaprasza

Cezary

Bardzo dobra firma ale nie dla każdego.

Sandra

Każdy jest tu przyjmowany tylko po znajomości albo lizaniu (usunięte przez administratora) Nie podoba mi się to że nawet Pani która odbiera cv w biurze nawet nie poda dalej tylko od razu do szafki...

obiektywny
@Sandra 04.01.2018 13:17

W drugiej kwestii się zgadzam - moje podanie przeleżało w firmie 3-4 m-ce i nie odezwali się, dopiero kiedy ponownie złożyłem papiery przyjęto mnie od ręki! Ale tak już jest,widocznie trafiłem we właściwym momencie... A w drugiej kwestii mam inne zdanie - nie miałem znajomości i pierwszy rok zero premii.Potem trochę trwało zanim dostałem więcej,ale teraz nie narzekam.Szanuję opinie innych,ale dla mnie jest ok.

AndrzejDuda

sama praca na produkcji nie jest zła, problemy są inne. na początku wszystko ładnie pięknie, stawka podstawowa ok, z biegiem lat nie można liczyć jednak na zbyt wiele (przykładem jest to że nowy pracownik potrafi mieć "na start" stawkę równą lub niemal równą pracownikowi z wieloletnim stażem) , podwyżki symboliczne, a o awansie nie ma mowy bez względu co i jak robisz, no chyba że awansem nazwać prace na innym stanowisku to tak. System dwu, gdzieniegdzie trzyzmianowy . Wynagrodzenie skonstruowane w sposób taki że stawka podstawowa + 40%premii (która jest "możliwa" do przyznania a nie "należy się", choć faktycznie z reguły jest ona przyznawana, to bywało że czasem umknęło pare % i wtedy nie ma szans dowiedzieć się dlaczego tak postąpiono). Jeśli nie jesteś operatorem maszyny to trzeba liczyć się z mnóstwem obowiązków które ktoś ci przydziela tak o z dnia na dzień bez jakiegoś przemyślenia , polecenie i rób a potem wróć do swoich nominalnych obowiązków . Kwestia nadgodzin - tym chętniej zostaniesz im wyższą masz podstawową stawke godzinową (w weekendy +100% za nadgodziny).Czyli idzie dorobić jeśli masz coś tej podstawy godzinowej w miare bo inaczej to się dorobisz ale... garba :) Osoba mistrza produkcji zmienia się średnio co jakieś 3 miesiące więc nowy mistrz nie ma pojęcia w jaki sposób jakiś pracownik pracuje, czy dobrze czy źle czy jest rozwojowy czy nie ... i trudno mu się dziwić prawde mówiąc. Organizacyjnie i logistycznie jedno wielkie dno (pracownik np. zmuszony jest chodzić i szukać po zakładzie brakujących części do mebla który jest pilny, każda część przykładowo jest na innym etapie produkcji i nic nie jest skompletowane NIEMAL zawsze tak to wygląda ) poza dwoma działami tj. DEBAG oraz VOSS. na plus kwestie: wypłaty zawsze na czas , wszelki kontakt z sekretariatem, osoba prezesa firmy.

cen

Jako producenci mebli gastronomicznych mogą liczyć na dwuskładnikowe zarobki, ale czy premia się pojawia jeszcze? Chętnie bym się załapała, bo doświadczenie u nich zdobyte jest dość cenne. Pozdrawiam.

obiektywny

Sami sobie zaprzeczają niektórzy. To nie Ciechocinek. Ja pracuję w Ascobloc i przyznam że są często nerwy i stres. Ale za to można zarobić jak się coś potrafi.

tosiek
@obiektywny 10.02.2016 17:19

Zgadzam sie z pana opinią p.kierowniku G.że można zarobić ale trzeba być pana kolesiem.

obiektywny
@tosiek 10.02.2016 20:43

Pomyłka, ja pracuję jako operator i niestety nie mam u nikogo znajomości. I nie zależy mi na tym. Wyraziłem tylko swoją opinię.

tosiek
@obiektywny 17.02.2016 10:08

Nie chodzi mi o dysksje kierowniku. Raz jeszcze zapraszam wszystkich chetnych do pracy. Może ktoś cię lepiej oceni niz ja.

tosiek

Witam.Firma prężnie się rozwija,chcą przyjąć nowych ludzi do pracy ale miejscowi nie przyjdą choć nie zle płacą więc ogłosili się w necie.Chcesz z nami pracować to zapomnij o papierosie,o telefonie przy maszynie czy rozmowie z kolegą bo premia jest wysoka więc stracić możesz dużo a kierownik z Ostrzeszowa p.G.to cwaniak który na pewno na ciebie doniesie dyrektorowi lub sam podłoży ci noge.Jeżeli ciągle masz chęć pracować to ZAPRASZAMY.

anonim

Słowa kojarzące się z PRO ASCOBLOC (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako dobry... . Atmosfera i ludzie tam pracujący są .hamscy.. . Od jakiej stawki można negocjować pensję? Najbardziej podobał mi się w PRO ASCOBLOC: fajrant

Zostaw opinię o PRO ASCOBLOC - Syców

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRO ASCOBLOC