Nie polecam korzystania z usług tej kancelarii. Moja sprawa była prowadzona przez Pana Tarasa Omeliańskiego.
Otrzymałam od niego informacje, że jedynym sposobem na moją legalizację pobytu w Polsce jest złożenie wniosku o ochronę międzynarodową. Na podstawie tych informacji zdecydowałam się skorzystać z ich usług. Jednak przez około dwa miesiące od rozpoczęcia współpracy nie został złożony żaden wniosek o ochronę międzynarodową, a ja ostatecznie zrezygnowałam z tej procedury, ponieważ nie chciałam kontynuować tego rozwiązania.
Za tę usługę zapłaciłam 2700 zł. Po rezygnacji zwróciłam się o zwrot wpłaconych pieniędzy, jednak środki nie zostały mi zwrócone.
Dodatkowo zapłaciłam za sprawy związane z odwołaniami od decyzji dotyczących deportacji. Jedno odwołanie miało dotyczyć strony niemieckiej – zapłaciłam za tę usługę 850 zł, mimo że z mojej wiedzy wynikało, że żadna decyzja deportacyjna ze strony niemieckiej nie została wobec mnie wydana. Kolejna sprawa dotyczyła strony polskiej, za którą również została pobrana opłata w wysokości około 800 zł.
Mam również zastrzeżenia dotyczące dokumentów i rozliczeń, ponieważ kwota, którą faktycznie zapłaciłam za usługę, różniła się od kwoty wskazanej w umowie.
Po mojej rezygnacji kontakt z kancelarią został całkowicie utrudniony – zostałam zablokowana na wszystkich kanałach komunikacji. Pomimo zawartej umowy i dokonanych opłat otrzymałam informację, że adwokat kancelarii nie przekaże mi żadnych informacji dotyczących mojej sprawy.
Moje rozmowy z Panem Tarasem Omeliańskim były dla mnie bardzo negatywnym doświadczeniem. Kiedy zadawałam pytania dotyczące aktualnych przepisów, podstaw prawnych oraz tego, jakie mam możliwości zgodnie z polskim prawem, nie otrzymywałam konkretnych i wyczerpujących odpowiedzi. Miałam wrażenie, że moje pytania były traktowane lekceważąco.
Z powodu braku zaufania zdecydowałam się skonsultować swoją sytuację z innym prawnikiem. Dopiero wtedy otrzymałam szczegółowe wyjaśnienia, informacje o moich prawach i możliwych rozwiązaniach. Wiedza, którą otrzymałam wcześniej, była według mnie bardzo ograniczona i nie pozwalała mi w pełni zrozumieć mojej sytuacji prawnej.
Moje doświadczenie z tą kancelarią było bardzo negatywne. Uważam, że klient ma prawo do rzetelnej informacji, jasnych rozliczeń, profesjonalnej obsługi oraz szacunku w komunikacji.