B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 150 ocen.

Opinie o B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J

Nick

Proszę o informacje , jak wygląda współpraca w Toruniu ?

Ja
@Nick 13.09.2017 15:25
Proszę o informacje , jak wygląda współpraca w Toruniu ?

Mi się bardzo dobrze współpracuje, pieniądze są zawsze na czas, ilość podopiecznych i godzin zależna jest od tego na ile się zgodzisz i ile chcesz, niczego Ci nie narzucają. Z mojej strony żadnych problemów. Przy umowie zlecenie jest 20 zł do ręki.

Dominika

@Czarnazmija1979 czyli rozumiem, że ogólnie jesteś zadowolona ze współpracy z tą firmą? Wnioskując z Twoich wcześniejszych i aktualnych komentarzy - warunki są dla Ciebie zadowalając. A możesz opowiedzieć, jak rozpoczęła się Twoja praca w firmie? Znalazłaś odpowiednie ogłoszenie?

Dominika

@Jurek @Nick a pytacie w odpowiedzi na konkretne rekrutacje? Najlepiej wziąć udział w rektutacji, żeby poznać warunki oferowane w danym momencie. Natomiast wiele osób wskazuje, że warunki są godne polecenia. Ile trwa rekrutacja?

Jurek

Witam, jaka jest aktualna sytuacja w agencji - chodzi mi o płace (ile zarabia opiekun), jaki rodzaj umowy i proszę o opinie o tej firmie. Pozdrawiam

Dominika

@Wdzięczna, bardzo dziękuję za tę opinię. Oczywiście wiadomo, że w tej pracy wiele zależy od podopiecznego i jego rodziny. Dobrze też wiedzieć, że jest możliwość dostosowania grafiku, pod czyjeś wymagania. Masz duże doświadczenie w pracy w B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J?

Wdzięczna
@Dominika 06.09.2017 09:50
@Wdzięczna, bardzo dziękuję za tę opinię. Oczywiście wiadomo, że w tej pracy wiele zależy od podopiecznego i jego rodziny. Dobr...

Nie wiem czy do duże doświadczenie, ale prawie 4 lata. W tym czasie miałam bardzo trudną sytuację rodzinną, a koordynator sam zaproponował, by zmniejszyć mi ilość godzin, żebym mogła zająć się własnymi sprawami. Podczas "tego" czasu mogłam liczyć na spontaniczną troskę i zapytania apropos mojej sytuacji. Kiedy czytałam tyle negatywnych komentarzy, to postanowiłam podzielić się tym, czego ja doświadczyłam. Być może osoba, która chciałaby spróbować swoich sił, też zdecyduje się na przeczytanie mojej wypowiedzi. Pensja fakt- na czas. Także z mojej strony nie mam zastrzeżeń. Jedyna rzecz, to to, że często telefon jest zajęty. Ale jak rozliczam się w biurze z miesięcznej pracy, to nie ma chwili, by Koordynatorom nie zadzwonił telefon. Podopieczni dzwonią, opiekunowie.. Także to wszystko jest mocno zależne. Koordynatorzy mają naprawdę ciężki orzech do zgryzienia. Trzeba być człowiekiem i rozumieć pewne sprawy nie tylko ze swojej strony. Tak myślę.

Dominika

Czyli z konkretów w B. Kościelak Agencja Służby Społecznej, można liczyć na terminowość wypłat i na elastyczne godziny @czarnazmija1979, a mogłabyś dodać coś o rodzaju umowy i o pakiecie socjalnym, czy na coś takiego potencjalni pracownicy mogą tutaj liczyć?

Czarnazmija1979
@Dominika 21.08.2017 11:15
Czyli z konkretów w B. Kościelak Agencja Służby Społecznej, można liczyć na terminowość wypłat i na elastyczne godziny @czarnaz...

Mam umowę zlecenie. Dostaje 10 zł netto za godzinę. I ubezpieczenie chorobowe oraz emerytalne.

Czarnazmija1979

Ja tez pracuje w tej firmie juz prawie rok. Mam kilka podopiecznych na Śródmieściu i Mokotowie. Zdarzyło się czasem ze były problemy z podopiecznymi, które sądziły ze maja sprzataczke i służąca, ale to były pojedyncze przypadki. Owszem praca bywa nieraz trudna, ale są tez fajne chwile, które wszystko wynagradzają. Zdecydowanym plusem jest terminowa wypłata wynagrodzenia oraz elastyczność godzin. Pracuje tyle, ile moge. Pozdrawiam panie koordynatorki.

Dominika

@Wdzięczna Twoja opinia jest cenna dla wszystkich zainteresowanych ofertami pracy w B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J. Możesz napisać nam coś więcej o samych warunkach zatrudnienia?

Wdzięczna
@Dominika 22.07.2017 16:04
@Wdzięczna Twoja opinia jest cenna dla wszystkich zainteresowanych ofertami pracy w B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp....

Podczas rozmowy rekrutacyjnej pytano mnie o doświadczenie w zakresie sprawowania opieki nad osobami starszymi. Musiałam je udokumentować, poprzeć doświadczeniem. Weryfikowany jest stan zdrowia opiekunek. W zespole są starsze osoby. Czasami sami podopieczni wręcz wymagają starszej Pani do pomocy, ponieważ wychodzą z założenia, że ze starszą osobą lepiej będzie im się porozumiewać. Zdarzają się bardzo trudni podopieczni. Narzucający swoją wolę. Potrafią nie wpuścić opiekunki, bo np. nie mają na to ochoty. Dzwonią do biura i oskarżają opiekunki. Są prowadzone bardzo często wywiady u podopiecznych. Opiekunki mogą zgłosić się do koordynatora i omówić sprawy związane z trudnościami nie wynikającymi z winy opiekunek. Czasami naprawdę można poczuć się bezsilnym. Chciałoby się komuś pomóc, ale czasami wiek i trudny charakter robią swoje. Ja np. mam drugą pracę i już na rozmowie zapytano mnie czy gdzieś jeszcze pracuję. Dostosowano mi grafik do tego, jaki mam w drugiej pracy. Jeśli chodzi o pensję, to każda opiekunka ma taką samą podstawę. Wiem, bo rozmawiałam z innymi opiekunkami. Co jakiś czas są organizowane szkolenia dla opiekunek i można z nich skorzystać za darmo. Czytałam powyższe opinie i myślę, że jakość współpracy zależy i od własnego podejścia i od tego, kto jest koordynatorem. Ja nie mam powodów do dodatkowego stresu.

Wdzięczna

Pracuję w Warszawie w dzielnicy Śródmieście. Jestem opiekunką. Koordynatorka ma empatyczne podejście do ludzi. Nie robi problemu jak chcę wziąć urlop. Mogę decydować o tym, ile godzin chcę pracować. Mogę porozmawiać o trudnościach z podopiecznymi i zawsze mi podpowie, jak sobie radzić w różnych sytuacjach. Kiedy proszę o zmianę podopiecznego, rozmawia ze mną o tym. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona do współpracy i czuję ogrom wsparcia z jej strony. Wyrazy szacunku dla Pani Moniki.

Pola

Myslalam o tym żeby podjąć tam prace jako terapeuta dla osób ze spektrum autyzmu na terenie Trójmiasta. Ale chodzi o pojedyncze godziny. Czy ktoś coś na ten temat wie?

Mała_MI
@Joanna 24.04.2017 12:07
Z urzędu pracy zostałam skierowana do tej "agencji" na stanowisko terapeuty zajęciowej dla dziecka z autyzmem. Zazna...

Czyżby fila Agencji przy ul. Zawiszy?

Joanna
@Mała_MI 25.04.2017 09:47
Czyżby fila Agencji przy ul. Zawiszy?

Nie, Gdynia Chylonia, ul. Gniewska,

AGA 37

MÓJ SYM KORZYSTA Z USŁUG A.SS. NA ZLECENIE MOPS I SKUTEK TAKI ZE POD OPIEKA PROFESJONALNEGO NIBY PODEJSCIA DZIECKO COFNEŁO SIE PANIE KOORDYNATORKI PRZYSYŁAJA TERAPEŁTKI ALE AGENCJA NIE BIERZE ODPOWIEDZIALNOSCI ZA W/W USŁUGI SWOJEGO PERSONELU OSTATNI TERAPEŁTA ROBIŁ MI ŁASKE ZE PRZYCHODZIŁ DO DZIECKA A AGENCJA NIC PRAWDA TAKA ZE KAZDY KTO PODEJMUJE SIE PRACY ZA MARNE PIENIADZE NIE POWINIEN ODBIJAC SOBIE TEGO NA PODOPIECZNYM

Aniela

Pracowałam w tej firmie, powiem tak, właścicielka bez kultury chamstwo i prostactwo, potrafi tylko wydzierać się , co do opiekunek to wymogów raczej nie ma, minimum podstawowe wykształcenie, ale za 6zl brutto to kto im tam pójdzie i właśnie biorą jak leci. Organizatorki usług opiekuńczych muszą wszystko robić praca w biurze plus obsługiwać środowiska i to różne....... Dziennie organizatorki przez parę godzin zamieniały się w opiekunki a potem były jako panie pracujące w biurze. Sama najpierw szłam jako opiekunka do podopiecznej mieszkanie posprzątać, okna pomyć a za parę godzin do tej samej podopiecznej wywiad przeprowadzić, tak było codziennie, praca w środowisku, czyli opiekunka a potem praca biurowa a byłam zatrudniona jako organizatorka usług opiekuńczych Non stop w tej firmie jakieś pretensje. Umowy beznadziejne zlecenie albo kontrakty menadżerskie (urlop, L4 też bezpłatny) chyba gorsze od zleceń, bo w umowie zlecenie przynajmniej za nadgodziny wypłacą a w tym kontrakcie już nie , a po godzinach non stop trzeba było zostać. ta firma to jedna wielka porażka , nie polecam.

polka

To lekka przesada co nie ktorzy wypisuja o opiekunkach macie rodziny to niech wam pomoga a nie maja was gdzies i laske robia te opiekunki za 5 zl za godz wyzysku od takich wariatek ktore wyzywaja sie na opiekunkach hanba i upodlenie jakie co dzien dostaja od takiej pani ktora uwaza ze ma sluzaca anie osobe rowna sobie przystopujcie z obrazaniem opiekunek bo przyjdzie taki moment ze same sobie bedziecie tylki podcierac bo wlasna rodzina ma was w powazaniu

kierowca

Pracowałem tam jako kierowca, rzekomo do rozwożenia obiadów dla podopiecznych. Rzekomo. Brak zrozumienia ze strony biura, nawał pracy, brak profesjonalizmu. Samochody w stanie zagrażającym życiu, uszkodzone non stop - oczywiście trzeba setek próśb żeby dostać pieniądze na naprawę. Oprócz rozwożenia obiadów zostałem gońcem. Wożenie pracownic biura, załatwianie spraw - od kupna artykułów biurowych po wożenie PANI DYREKTOR po Warszawie. Oprócz tego lekceważące podejście do obowiązków i zwalanie wszystkiego niżej. Płaca śmieszna - 1500zł netto. Firma utknęła w latach 90 pod względem prac jak i mentalności - jak największy wyzysk jak najmniejsze płace.

niezadowolona

Nie jestem zadowolona ze współpracy z agencją Kościelak. Do pewnego momentu pracowało się bez zarzutu, lecz od dwóch m-cy otrzymuję okrojoną pensję. Mimo próśb podania mi nr tel do księgowości i prośbie wyjaśnienia mi zaistniałej sytuacji panie koordynatorki "niby" są zainteresowane problemem, lecz zero efektów.

Anna

Michale, nie dajesz się wykorzystywać. OK, ale wykorzystujesz okazje u osób, które na to stać, a osoby z małymi dochodami są skazane na łaskę i niełaskę agencji i opiekunek, niestety, również wykorzystywanych przez agencje

Michal.

Mialem dzis rozmowe w tej firmie. Chcialem zatrudnic sie jako opiekun. Ale stawka jest po prostu zalosna. 5.29 Netto. Pracuje w ten sposob na wlasna reke i nie schodze ponizej 20 zl na reke za godzine. Ludzie nie dajcie sie tak wykorzystywac. Takie firmy qyrywaja nam pieniadze z rak razem z dlonmi.

ania.p

Moja Mama korzystala z uslug tej agencji na zlecenie z mops-u. Rzeczywiscie pani przychodzila tylko podac leki, otrzymywala stawke za godzine choc przebywala tylko 15 minut bo mowila, ze ma innych podopiecznych do "oblecenia". Wiec teraz zamierzam skorzystac z uslug opiekunki bez zadnego posrednictwa. Mysle, ze znajde mila, serdeczna osobe z Zoliborza dla mojej 86-letniej Mamy. Pozdrawiam. Ania.p

sarna

Witam. Opiekunka miała do mnie przyjść 12.10. Do dziś nikt się nie pojawił, mimo, iż umawiano mnie 2 razy. W piątek interweniowała Pani z OPS Wilanów. Obiecali Jej zadzwonić za chwilę. Chwila trwa 3 dobę. Zależy mi tylko na robieniu zakupów, ale strach się bać, jak ktoś potrzebuje większej opieki. Pomijam, że takie zachowanie to ch..., ale również brak profesjonalizmu!!!! Panie Opiekunki zarabiają grosze i nie wiem kto może mieć "władzę" nad agencją, aby zmienić ich arogancję i bezduszność. OPS nie ma wpływu na urzędasów z agencji.

k.

Pracuję jako opiekunka w Agencji na Żoliborzu.(higiena ,prace gospodarcze).Pracuję z tak zwanego doskoku kiedy u mnie w firmie jest przestój.Do tego zawodu potrzebna jest empatia ,uśmiech i dużo cierpliwości.Płaca za taką pracę jest śmieszna-5.50.Panie dają mi dyżury na które inne opiekunki nie chcą chodzić,bo...Podopieczna za dużo wymaga, czepia się bzdetów,jest agresywna,albo różne inne śmieszne rzeczy wymyślają.A ja nie mam problemu z tymi podopiecznymi.Zawsze tłumaczę ,że nie będę z nimi długo ,bo pracuję gdzie indziej,a tu nie zarobię 2800 na rękę.Kocham pracę z moimi podopiecznymi.Ale Polska nie umie zapewnić właściwej pensji nam opiekunom a przede wszystkim naszym podopiecznym właściwej opieki.

Zofia

Witam ,od listopada maja przyjść do mnie opiekunki z tej fundacji .Wymagania mam duże ponieważ będzie to opieka ,pielęgnacja ,mycie i ubieranie syna w stanie wegetatywnym uzależnionym od aparatury medycznej .Do tej pory to ja sprawowałam wyłaczną opiekę lecz jestem zmuszona poddać się operacji kręgosłupa .Praca przy moim synu jest ciężka z powodu dźwigania..... .Chciałbym wiedzieć czy mogę liczyć na profesjonalizm?

zainteresowany

Jestem zainteresowany nawiązaniem kontaktu z pracownikami Agencji. aniolek32bb@o2.pl

w
@zainteresowany 19.09.2015 20:06
Jestem zainteresowany nawiązaniem kontaktu z pracownikami Agencji. aniolek32bb@o2.pl

Z aktualnymi czy byłymi?

aniolek32bb
@w 18.11.2015 10:59
Z aktualnymi czy byłymi?

z aktualnymi

gdynianka

Podlegam pod oddział kaszubski w Rumi od kiedy biuro jest obsługiwane przez młody zespol wszystko można dużo szybciej i łatwiej załatwić. Zarabiam 10zl za godzinę na rękę pracując na terenie Gdyni wyplata zawsze na czas brak problemu przy kontakcie z paniami koordynatorkami,podopieczni wdzięczni za pomoc i ugodowi. Nie mam zastrzeżeń polecam Ass Kaszuby !

była opiekunka

Panie z Rumi idealnie potrafią skłócić ze sobą opiekunki,są w tym bardzo dobre.

joadka

Nie narzekam na pracę w tej firmie.Tylko trochę za mało płacą ale za to regularnie.Zawsze 10 jest pensja na moim koncie i zawsze tyle co powinno być.W biurze Panie też bardzo mile na podopiecznych też nie mogę narzekać.Jednym slowem nie żałuje że pracuję w tej firmie.

Lena

Pracuje tu tylko i wylacznie bo jestem zaprzyjazniona z podopieczna i ze mam ubezp.ale to jest karygodne ze dostaje 5.05za godzine,bez komentarza.......i jeszcze mnie oszukali z wyplata za zwolnienie....dramat

męska

Nie mogę narzekać na pracę w tej firmie ale było by lepiej gdyby pani kościoła dała podwyżki. Przynajmniej tym osobom które mają dobrą opinią wśród swoich podopiecznych.

pan D

Potrzebuje nr do Prezesa tej firmy. Posiada go ktos i moglby go udostepnic?

taka ja

Pracuje w biurze na pradze. Zarabiam 2000 zl netto wiec jest fajnie. Polecam. A i pracuje juz ponad 5 lat :

Niezależna

Nikomu nie polecam :(.

gość

Firma jest w porządku, pracowałam ponad 10 lat, pensja zawsze w terminie, zgodnie z ustaloną stawką, składki na zus odprowadzane regularnie, oczekują po prostu, żeby wywiązywać się należycie z przyjętych na siebie obowiązków, to nie jest firma gdzie czy się stoi czy się leży to kasa się należy. Tu trzeba uczciwie i sumiennie pracować a nie się obijać. Tyle w temacie.

gość

Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. W warszawie usługi świadczy co najmniej kilka firm i wszystkie mają jednakowe stawki godzinowe, ale jeżeli Panie opiekunki uważają inaczej to mogą w każdej chwili zmienić firmę, przecież nikt nikomu nie broni skończyć studiów i znaleźć pracę za parę tysięcy, tylko że Panie opiekunki są jak księżniczki najlepiej jakby praca przychodziła do nich sama i pieniążki przynosiła. Po co siedzicie w tej firmie skoro wam tak źle, tylko narzekać potraficie, a tak naprawdę te głupoty piszą ci, którzy pewnie nie napiszą ze po prostu ich wywalono albo nie nadawali się do tej pracy. Przez takie właśnie "byłe" opiekunki jest negatywna opinia o pracy opiekunek, krzywdząca te osoby, które przez wiele lat pracują jako opiekunki. Pracowałam w tej firmie i wiem ile z tych "niezadowolonych" pożegnaliśmy i z pewnością nie przez małe stawki ale ich nazwijmy to "przypadłości". I jestem pewna , że nie tylko my ale i inne firmy opiekuńcze.

...
@gość 03.12.2014 20:54
Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. W warszawie usługi świadczy co najmniej kilka firm i wszystkie mają jedn...

8zł/h brutto to w/g ciebie nie jest mała stawka ? :)))))) gratuluję poczucia humoru ... podkreślam 8zł/h BRUTTO nie piszę ile to netto sami wyliczcie.Żenada

Sprawiedliwa

No cóż na każdy negatywny post Panie z fundacji pod różnymi nikami próbują podnosić i tak już upadły poziom usług. Podobna reklama dźwignią handlu...

zosia

wspaniala agencja, sympatyczne panie i obsluga, polecam gorąco.

jouissance17
@zosia 21.11.2014 09:17
wspaniala agencja, sympatyczne panie i obsluga, polecam gorąco.

jestem przerażona funkcjonowaniem tej firmy,opiekunek które nic nie chcą pomóc,a jak robią to minimum tego,co jest w Umowie z OPS. brudne,śmierdzące Panie,brak kompetencji,brak inicjatywy. ZERO.kompletne ZERO. jestem zażenowana. Niech WSZYSCY się dowiedzą,jak kompetentna Firma jest Kościelniak.

Zażenowana usługami

Proszę Państwa, chciałabym podzielić się swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi PSEUDO FUNDACJI KOŚCIELAK. Otóż miałam tą niewątpliwą okazję obserwować usługi na rzecz mojej sąsiadki. Poniewż znałyśmy się długo zależało mi aby opieka była rzetelna i profesjonalna, niestety efekt był odwrotny, brak zadeklarowanych wizyt, ciągłe wymówki o nagłych sytuacjach które się rzekomo wydarzyły.... - takowe informacje przekazywało biuro po naszych interwencjach telefonicznych. Pomijam pracę Pań z opieki bo te miały po 15 podopiecznych i nie dawały rady wszystkich odwiedzić. Natomiast jeżeli chodzi o Panią właścicielkę osobę o usposobieniu pieniackim i nieeleganckim a nawet powiedziałabym aroganckim to tutaj pozostawiam dużo do życzenia, pomijam fakt skarg opiekunek na atmosferę w biurze, mobing itp. sprawy. Nasze sąsiedzkie telefony o poprawę usług były zbywane. Nie wiem ilu jest takich samotnych ludzi ale szkoda patrzeć jak nieludzko można ich traktować nie ponosząc za to żadnej odpowiedzialności. Nie polecam nikomu korzystania z usług Fundacji KOŚCIELAK.

Opiekunks
@Aga 08.03.2017 22:41
Oczywiscie ze te Panie nie sa sprzataczkami, ale w swoim zakresie maja tez codzienne sprzatanie . A jak np. jest niewidoma Pani...

Opiekunki mają za zadanie oprzatnąć okolice chorego oraz pomieszczeń z ktorych on korzysta. Nie mają w zakresach generalnych porządków. Maja utrzymać porzadek. Pozdrawiam

Czarnazmija1979
@alion 20.08.2016 06:56
Korzystam z pomocy opiekunek tej firmy i mogę potwierdzić to Pani pisze. Jestem be nóg po 21 operacjach na raka pęcherza i 17 o...

Jesteśmy opiekunkami a nie sprzątaczkami droga pani.

KJ

Firma jest na bardzo niskim poziomie. Zero kompetencji. Dyrektorka niepoważnie podchodzi do chyba życia w społeczeństwie. Nie polecam ani tam pracować ani korzystać z ich usług. Firma zamiast dać ludziom trochę serca liczy tylko na ZYSK.

sarah

Ja od 6 lat zarabiam jako opiekunka 7,60 brutto, nie miałam w tym czasie ani jednej podwyżki, umowa -zlecenie, w zeszłym roku w będąc w przychodni dowiedziałam się, że nie jestem ubezpieczona - okazało się, że pani z agencji "przez pomyłkę" mnie wyrejestrowała.Podopieczne są rzeczywiście bardzo różne - najgorsze jest to, że koordynatorki próbując rozpaczliwie znaleźć opiekunki,nie mówią prawdy o warunkach pracy, np. ja mając dość zrujnowany kręgosłup, o czym zawiadamiałam niejednokrotnie, dostałam podopieczną, mieszkajacą na 5 piętrze bez windy i przez pół roku wciągałam jej ciężki wózek na to piąte piętro.

Irga 56

wynagrodzenie jest ok i na czas, ale jeżeli chodzi o zlecanie usług ludziom z kierunkowym wykształceniem, niekoniecznie. Masz wybór, albo bierzesz to co "leci" albo do widzenia. Nie szanuje się profesjonalizmu i nie przedłuża się umów zlecenia, ponieważ nie chcesz przyjąć wszystkiego, a gdzie wybór oferty pracy? to nieetyczne!!!!!!albo koordynatorzy - to ludzie przypadkowi.

Ewa

1800 zł na start? A gdzie? W oddziale w trójmieście oferują w tej firmie 1400 zł jako koordynator.

kaska

robota a nie praca. oferta pracy w biurze = smiech na sali 1800 pln za 8 godz. i czasem po godzi sie zostaje .. no coment

olena

ja tez jestem zadowolna wszstko na czas. panie w biurze bardzo uprzejme i pomocne zwlaszcza pani( usunięte przez administratora )br /> a... i pracuje w warszawie.. iwiem ze ludziom w stolicy sie poprzewracalo w glowac..

j.bielanska@wp.pl

Zapomniałam jeszcze opisać o warunkach zatrudnienia i jak to wyglądało.Przyjechały Panie z ASS z Warszawy,opiekunki stawiły się wszystkie.Podpisywałyśmy umowy.Atmosfera miła.Szczególnie jedna z nich( usunięte przez administratora ).Rekrutacja przebiegła sprawnie i naprawdę w miłej atmosferze.Wszystkie mamy umowę zlecenie,bo tak jest w innych firmach opiekuńczych.Kto się na taką nie zgadza;nikt go nie zmusza.Nadmieniam,że pracujemy w ciężkich środowiskach,ale to jest nasz wybór i dobra wola.Która chce i ma siły wyrabia po 200,lub więcej godz,ale to jest decyzja tylko i wyłącznie opiekunki.Nie mamy nacisku,ani od koordynatorów,ani głównych szefów.W tej sytuacji nie mogę zrozumieć wpisów opiekunek z Warszawy.Zieją nienawiścią,aż to czuć na Wybrzeżu. Pozdrawiam pracowników ASS Kościelak Warszawa i dzięki za pracę.

bola
@j.bielanska@wp.pl 12.03.2014 18:23
Zapomniałam jeszcze opisać o warunkach zatrudnienia i jak to wyglądało.Przyjechały Panie z ASS z Warszawy,opiekunki stawiły się...

oooooo. Gdzie opiekunki mają 10 zł na godz??????? Ja pracuję w tej firmie 3 lata za 5,50zł. I cały czas na umowę śmieciową. WARSZAWA WOLA

zoska samoska

jakie sa warunki pracy w biurze na prochowej? jaka pensja, jaka umowa itp

aszeraj

Brońmy się sami przed zatrudnianiem osób, ale kto nas obroni przed osóbkami, które od nas " pożyczają", na przykład książki, swetry, parasolki....

PIGI

Niech Was reka BOSKA BRONI PRZED ZATRUDNIENIEM SIE W TEJ (usunięte przez administratora)FIRMIE.(usunięte przez administratora)

ina

Witam czytelników Nie polecam pracy w Ag.Służby Społecznej stawki godzinowe są bardzo nędzne. Podopieczny który ma większą emeryturę rentę płaci dużo za 1h, zaś opiekunka zarabia grosze(usunięte przez administratora)

fasola1

calkowity brak profesjonalizmu przy zatrudnianiu ,nieznajomośc przepisów prawnych.UWAGA -ZAWIERANE UMOWY CYWILNE NIE ZAWIERAJĄ INFORMACJI O SPOSOBIE ZAPŁATY ITERMINIE WYNAGRODZENIA ZA WYKONANĄ PRACĘ .OSTRZEGAM-ostatnio warszawka zagościła w Toruniu.NIE POLECAM NIKOMU.

j.bielanska@wp.pl
@fasola1 19.01.2014 17:23
calkowity brak profesjonalizmu przy zatrudnianiu ,nieznajomośc przepisów prawnych.UWAGA -ZAWIERANE UMOWY CYWILNE NIE ZAWIERAJĄ...

To co napisane to kompletna bzdura.Opiekunki wiedzą za ile pracują'' 10''zł na godz.Pensja regularnie na koncie.Myślę,że te wszystkie wpisy to od osób z firm które przegrały przetarg.Trochę życzę im godności.Opiekunka z Gdyni.

Null
@fasola1 19.01.2014 17:23
calkowity brak profesjonalizmu przy zatrudnianiu ,nieznajomośc przepisów prawnych.UWAGA -ZAWIERANE UMOWY CYWILNE NIE ZAWIERAJĄ...

Jeśli wypłata wynagrodzenia następuję w dowolnym terminie, po 15 dniu kolejnego miesiąca, gdyż "nie wszyscy oddają karty pracy na czas" to jest to sprawa zastanawiająca. Jeżeli opiekunka jest traktowana jak człowiek "drugiej kategorii" dla Agencji Kościelaka, to jest to sprawa zastanawiająca. I na koniec, jeśli nie bierze się zleceń "jak leci", to należy liczyć się z faktem, że z czasem nie będzie ich otrzymywać. Ot tak, dla przykładu, aby pokazać co znaczy i kim jest dla Agencji Kościelaka. Zanim ktoś się zdecyduje na pracę w tej bardzo skompromitowanej już Agencji. to proszę liczyć się z konsekwencjami j. wyż. O współpracy z "urzędniczkami bez empatii" proszę zapomnieć i szukać w czasie pracy opiekunki innego miejsca zatrudnienia dla siebie.

zażenowana

Chyba uczestnicy tego forum całkiem nie zrozumieli mego przesłania: - proces rekrutacyjny pozbawiony jakiegokolwiek profesjonalizmu, - umowa cywilno-prawna, a to oznacza, iż koordynator odpowiedzialny jest za: jakość usług, które świadczą opiekunki, z tym związany jest bieżący ich monitoring i kontrola oraz monitorowanie i ocena stopnia zadowolenia samych podopiecznych, - zastępowanie opiekunki w przypadku jej absencji( sprawowanie funkcji opiekuńczych w zastępstwie), - bieżąca dokumentacja. Bądźcie sprawiedliwi i obiektywni, Waszym zdaniem 1500 zł jest wystarczającym wynagrodzeniem, przecież tak naprawdę może to być czasami praca 7 dni w tygodniu!!! Sami przecież na ogół nie jesteście zadowoleni z warunków pracy w tej firmie! Serdecznie wszystkich pozdrawiam:)

Prawnik

czrnyszerszen - 2013-08-01 17:17:13 Chamstwo ....oraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] div>Paragraf 8 pkt. 2 regulaminu: "Osoby zamieszczające wypowiedzi na Forum GoWork.pl, rozpowszechniają swoje wypowiedzi na własną odpowiedzialność. Każdy wyrażający swoje opinie na Forum GoWork.pl, ponosi odpowiedzialność za wszelkie roszczenia osób trzecich z tytułu naruszenia praw tych osób". A wy zapoznaliście się z regulaminem :-)

Rodzina

Opiekunka z Agencji zajmuje się moją niepełnosprawną babcią. Wcześniej babcią zajmowały się opiekunki z innej firmy i było tragicznie. Odkąd przychodzi opiekunka z Agencji w moją babcię wróciło życie, a ja spokojnie mogę wychodzić do pracy pewna, że babcia ma zapewnioną dobrą opiekę. Ja przychodzę do biura Agencji raz w miesiącu i zawsze trafiam na bardzo miłą obsługę.

Zostaw opinię o B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J