Danuta .Byłam na wycieczce Pociągiem przez Alpy w m-cu maju 2026r..Wycieczka świetnie zorganizowana .Przejazd pociaągiem Bernina Expres przez Alpy dostarczył wiele wspaniałych przeżyć. W trakcie wycieczki zobaczyłam wiele urokliwych miasteczek i dużo dowiedziałam się od pilota na temat ich historii .Wieczorem czekała na nas obiadokolacja z niegraniczoną wodą do picia .,możliwość zakupu piwa czy wina oraz kawy. A rano pyszny i urozmaicone śniadanie. W pokojach hotelowych było czysto i przyjemnie , zawsze ciepła woda i czyste ręczniki. Pan pilot wycieczki był dobrze zorganizowany ,duzo przekazał ciekawych informacji .Kierowcy byli wspaniali ,gwarantowali nam bezpieczeństwo na tych karkołomnych drogach ,szczególnie w okolicach Insbrucka. Polecam tego typu wycieczki, wspaniałe widoki i dużo wrażeń.
Agnieszka
11.09.2025 10:18
Brałam udział w wycieczce "Pociągiem przez Alpy". Niestety, pomimo pięknych widoków, NIE POLECAM.
- Bardzo późny przyjazd do hotelu po przejeździe pociągiem Bernina Express, obiadokolacja około godziny 23ciej, zakwaterowanie w hotelu około północy. Brak przerwy w przejeździe do hotelu, wcześniejszy czas wolny około południa.
- Hotele pozostawiające sporo do życzenia, nawet jak na wycieczkę objazdową. W jednym pokój nie był przygotowany na przyjęcie gości: brudna pościel, niedziałająca spłuczka w WC. W drugim obsługa hotelowa dawała wycieczce do zrozumienia, że jesteśmy niezbyt mile widzianymi gośćmi.
- W jednym z hoteli pojawiły się karaluchy, więc następnego dnia trzeba było sprawdzać bagaże pod kątem "niechcianych gości".
- Nastawienie i zachowanie pana pilota podczas wycieczki. W autobusie kilkukrotnie włączał te same filmiki na temat zwiedzanych regionów "w ramach utrwalenia". Na protesty w tym temacie wyrażał niezadowolenie.
Dodatkowo, wyrażenie swojej krytycznej opinii na FB, wiąże się z ukryciem komentarza i zablokowaniem przez administratora strony.
Podsumowując: jestem zawiedziona organizacją wycieczki i nikomu nie polecam.
BP Ferias
12.09.2025 09:05
Dziękujemy za podzielenie się opinią. Bardzo nam przykro, że wycieczka „Pociągiem przez Alpy” nie spełniła Pani oczekiwań. Zawsze dokładamy wszelkich starań, aby współpracować ze sprawdzonymi hotelami. W trakcie i tego wyjazdu wszystkie hotele były sprawdzone. Już wcześniej wielokrotnie z nich korzystaliśmy przy poprzednich wycieczkach (również „Pociągiem przez Alpy”).
Szkoda, że Pani nie zgłosiła żadnych uwag na bieżąco podczas wyjazdu – umożliwiłoby to szybką reakcję i poprawę komfortu. A Pani takiej szansy nam nie dała informując nas o tym dopiero po zakończonej imprezie.
Co do późnego przyjazdu do hotelu wyjaśniamy, że wyjątkowo tego dnia ze względu na ulewy trasa przejazdu została świadomie wydłużona przez pilota w porozumieniu z kierowcami. Decyzja została podjęta ze względu na bezpieczeństwo grupy. Gdyby po pociągu był jeszcze dodatkowy czas wolny, o którym Pani wspomina w swojej opinii, wówczas przyjazd do hotelu byłby jeszcze późniejszych godziny. Grupa byłaby wtedy pozbawiona kolacji.
Co do filmów puszczanych w trakcie wycieczki informujemy, że wszystkie materiały w tym filmy są integralną częścią wiedzy i informacji przekazywanej przez pilota. Często służą też oswojeniu klientów przestrzenią, która potem się zwiedza. Za co nierzadko klienci są nam bardzo wdzięczni.
Odnośnie treści Pani opinii na FB, informujemy, że ponieważ jednoznacznie zadeklarowała Pani, że już więcej nie będzie korzystać z usług naszego biura szanując bardzo Pani deklarację oczywistym następstwem było pozbawienie Pani członkostwa w grupie Wycieczki z Ferias”. Być może z tego powodu komentarz nie jest teraz widoczny.
Wystawiając tylko jedną * na maksymalnie pięć możliwych w odniesieniu do całej imprezy, na którą składają się miedzy innymi transport, 4 noclegi, 8 posiłków, 3 przewodników lokalnych, program, kierowcy, pilot wycieczki i etc., może to wprowadzać w błąd naszych potencjalnych klientów z uwagi na wąski zakres Pani subiektywnych odczuć w stosunku do całości. Mamy nadzieję, że znajdzie Pani firmę, która spełni wszystkie oczekiwania. Czego z całego serca Pani życzymy.
Przychody i zysk Ferias
783,5 tys
2022
2023
2024
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Wynik przychodów za rok 2024 to 8 mln 674 tys. zł. Wypracowano zysk brutto w wysokości 783 tys. zł.
Przychody spadły w porównaniu do poprzedniego roku, ale zysk brutto nadal jest. Co o tym myślicie? Jak te zmiany wpływają na Wasze codzienne obowiązki?
Zostaw merytoryczną opinię o Ferias Sp. z o.o.