To bardzo zabawne, że oryginalny profil firmy Internetica zmienił nazwę na inną działalność, którą założył(usunięte przez administratora) więc podbiję moją opinię na AKTUALNYM profilu Internetica na GoWork:
Zgodnie z tym o co prosi GoWork opinia napisana na chłodno, po dłuższym czasie od rozstania z pracodawcą. Chociaż pewnie zaraz i tak zostanie usunięta jak 90% wszystkich negatywnych które tutaj się pojawiły(Na starym profilu).
Plusy
- Zarobki
- Praca zdalna
- Dostęp do szkoleń zewnętrznych itp.
- Multisport i prywatna opieka medyczna
I to by było na tyle z plusów pracy w tej firmie.
Co do minusów:
- Tragiczny onboarding i przedstawienie oczekiwań. Brak spisywania celów itp a później wymyślanie ich na prędce i wspaniałe zdanie „tak się umawialiśmy”
- Traktowanie swoich pracowników jak (usunięte przez administratora). Doprowadzanie na forum firmowym do sytuacji w których czują się niekomfortowo, zamiast załatwić niektóre tematy jeden na jeden. Próba ośmieszenia i pokazania swojej „wyższości intelektualnej”
- Szukanie problemu we wszystkim oprócz własnego podejścia do zarządzania i sposobu prowadzenia biznesu.
- Ciągłe call’e które zamiast pomagać w czymkolwiek odrywają od właściwej pracy i zabierają łącznie kilka godzin tygodniowo.
- Niewybredne komentarze nt. zdrowia pracowników
- Dopisałbym więcej rzeczy ale byłaby to już zbędna prywata której obiektywnie chce tutaj uniknąć.
Podsumowując, strona ma za zadanie podpowiedzieć potencjalnym kandydatom czy warto aplikować do pracy w tej firmie, więc powiem tak - jeśli nie przyciska was sytuacja życiowa i macie co włożyć do „gara” to szukajcie dalej. Zamiast białego śniegu na zimowym urlopie dostaniecie białych włosów na głowie, a pieniądze zamiast na ski passa wydacie na psychologa tak jak Ja.
Dla mnie osobiście najgorsze miejsce do jakiego trafiłem jako pracownik i czuję się w obowiązku przed innymi ludźmi na rynku pracy do opisania im mojej sytuacji.
PS. Po wielu rozmowach z ludźmi, którzy w podobnym czasie przewijali się przez te firmę, tylko się utwierdziłem, że w takim miejscu nie warto pracować.