Niestety nie mogę polecić tej firmy. Zdecydowałem się na jej wybór, licząc na profesjonalne wykonanie nawierzchni wokół domu, jednak efekt końcowy znacząco odbiega od moich oczekiwań i od standardów, jakich oczekuje się od profesjonalnego wykonawcy.
Już w trakcie realizacji zwracałem uwagę na liczne nieprawidłowości. Wykonane zostały nieprawidłowe spadki – w niektórych miejscach skierowane w stronę budynku, a w innych wykonane w sposób, którego wykonawca nie potrafił logicznie uzasadnić. Widoczne są również różnice wysokości obrzeży i palisad oraz brak zachowania jednej linii, co wpływa zarówno na estetykę, jak i odbiór całej realizacji.
Kolejnym problemem są klawiszujące płyty na tarasie. Zgłaszałem tę wadę, podobnie jak pozostałe uwagi, jednak wykonane poprawki w mojej ocenie nie usunęły problemów. Część zgłoszonych zastrzeżeń została pominięta, a prace uznano za zakończone mimo nadal występujących wad.
Zastrzeżenia mam również do organizacji prac. Odniosłem wrażenie, że na budowie brakowało odpowiedniego nadzoru nad pracownikami, co mogło przełożyć się na jakość wykonania. Oczekiwałem rzetelnego podejścia do zgłoszonych uwag i skutecznego usunięcia usterek, czego niestety nie otrzymałem.
Dodatkowo, po zakończeniu współpracy zauważyłem, że zdjęcia mojej nieruchomości zostały wykorzystane w materiałach promocyjnych firmy. Nie wyrażałem zgody na publikację ani wykorzystywanie wizerunku mojego domu do celów marketingowych, a zawarta umowa nie przewiduje takiego uprawnienia. Według mojej wiedzy osoby działające w imieniu firmy weszły również na teren mojej posesji po zakończeniu prac w celu wykonania zdjęć bez wcześniejszego uzyskania mojej zgody.
Do opinii dołączam zdjęcia przedstawiające elementy, do których zgłaszałem zastrzeżenia. Każdy może sam ocenić jakość wykonanych prac. Opisuję wyłącznie własne doświadczenia jako inwestora i podstawą mojej oceny są fakty oraz przebieg naszej współpracy.
Zdecydowanie nie skorzystałbym ponownie z usług tej firmy.