Poruszano tu kiedyś temat mobbingu w pracy … czy kiedyś było faktycznie tak zle? no i czy macie jakieś zastarzenia?
30.05.2026 17:44
Dzień dobry,
W Spółce RENKAR, nigdy nie było i nigdy nie będzie żadnego naruszenia przepisów kodeksu pracy oraz innych przepisów związanych z drugim człowiekiem, a tym samym brakiem szacunku. Spółka kieruje się dobrem, empatią, wzajemnym szacunkiem. To jest dla nas priorytet.
Marika
31.05.2026 03:56
A czy w spółce istnieje jakaś oficjalna procedura do kogo może zgłosić się pracownik jeśli jednak poczuje, że jego granice są naruszane albo dzieje mu się krzywda? Bo dobrze wiedzieć jaka jest ścieżka w takiej sytuacji.
07.01.2026 07:09
Niestety, nasze doświadczenia z biurem księgowym Renkar Sp. z o.o. są negatywne. W trakcie współpracy skorzystaliśmy z pomocy prawnej, która — według wcześniejszych ustaleń — miała być elementem współpracy z biurem. Dopiero później okazało się, że usługa ta jest dodatkowo płatna(usunięte przez administratora)
Brak transparentności w tak istotnej kwestii sprawił, że poczuliśmy się wprowadzeni w błąd.
(usunięte przez administratora) stara się budować wrażenie profesjonalizmu, jednak przy dłuższej współpracy organizacja i komunikacja pozostawiają wiele do życzenia. Zamiast partnerskiej relacji opartej na jasnych zasadach, mieliśmy poczucie chaosu i niejednoznacznych ustaleń.
Z tego powodu nie możemy polecić współpracy z Renkar Sp. z o.o. i osobom poszukującym biura księgowego sugerujemy bardzo dokładnie ustalać wszystkie warunki, zwłaszcza dotyczące dodatkowych usług i opłat.
30.05.2026 17:24
Dzień dobry,
Oczywiście zgadzamy się z wolnością słowa, obiektywną opinią. Każdy z nas ma możliwość, prawo wyrażenia swojej opinii, swojego poglądu osobiście bardzo to szanuje, a jak ktoś jeszcze odważnie się podpisze mamy możliwość odpowiedzi, szacunek. Niemniej jednak w tej sytuacji jest zdecydowanie inaczej. Do naszego klienta, którego obsługujemy włamał się były współpracownik. Nasz klient poinformował nas o tym, a jednocześnie napisał o usunięciu negatywnej opinii, z którą się nie zgadza. Opinia została usunięta. Nasz klient, również napisał swoją opinię, którą zamieszczam poniżej i za którą z całego serca dziękuje.
Nasza współpraca od samego początku przebiega wzorowo i profesjonalnie, sprawnie i w bardzo dobrej atmosferze. Pani Renata jako właścicielka to absolutnie wyjątkowa osoba, niezwykle pomocna, zaangażowana i zawsze dostępna, kiedy tylko pojawia się potrzeba wsparcia. Jej podejście do Klienta naprawdę robi różnicę.
Również cały zespół zasługuje na ogromne uznanie, kompetentny, responsywny i po prostu świetny w tym, co robi.
Jesteśmy ogromnie wdzięczni za tak wysoką jakość współpracy. Szczerze mówiąc, Pani Renata całkowicie „odczarowała” nasze wcześniejsze doświadczenia z biurami księgowymi, które delikatnie mówiąc nie należały do najlepszych. Firma Renkar to zupełnie inna liga, klasa sama w sobie.
Z czystym sumieniem polecam każdej firmie kontakt z Panią Renatą, naprawdę warto.
RENKAR świadczy usługi w zakresie księgowości, współpracuje, z kancelarią prawną, podatkową, finansową. Nasi klienci korzystają z usług naszych kancelarii. Niemniej jednak po otrzymaniu od naszej kancelarii raportu wykonanych przez kancelarię czynności okazało się, iż nie wszystkie działania były związane działalnością operacyjną Spółki obsługiwanej księgowo przez RENKAR. „To tak jak kupić samochód, a sąsiad bądź ktoś inny zapłaci”. Pomimo, tego Spółka RENKAR wzięła na siebie część zobowiązania i uregulowała wierzytelności za nieswoje świadczenia. Jeżeli coś jest nie jasne, zawsze można zapytać, doprecyzować. Usługi wykonane przez RENKAR zawsze są raportowane, transparentne, a tym samym jawne dla klienta.
Przychody i zysk Renkar
Przychód netto [PLN]
Zysk / strata brutto [PLN]
1,2 mln
66,4 tys
2023
2024
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
20.01.2026 09:58
Brałam udział w procesie rekrutacyjnym do firmy Renkar. Spotkanie przebiegło profesjonalnie i miło.
Niestety nie otrzymałam informacji zwrotnej dotyczącej rozpatrzenia mojej kandydatury a jedynie informację o braku podjęcia ostatecznej decyzji przez osoby Zarządzające.
Czy mieliście podobne doświadczenie lub otrzymaliście informacje dotyczące swojej aplikacji?
30.05.2026 14:41
Dzień dobry,
Bardzo dziękuje za zainteresowanie, a tym samym wzięcie Pani udziału w procesie rekrutacyjnym w naszej Spółce.
Zapraszam do kontaktu.
Prezes Zarządu
Witajcie, obecnie szukają osoby na stanowisko księgowa lub księgowy. Wymagane jest wykształcenie wyższe z finansów i rachunkowości. Do tego minimum dwa lata doświadczenia w prowadzeniu ksiąg handlowych. Można spodziewać się wynagrodzenia od 8000 do 12000 zł brutto miesięcznie. Duży plus za elastyczny czas pracy i prywatną opiekę medyczną.
Jak wypadają tu realne zarobki względem wymagań? Czy faktycznie można liczyć na elastyczność grafiku i rozwój? Jak ze wsparciem zespołu i atmosferą na co dzień?
Pracowałam w tej firmie kilka lat temu w dziale księgowym.
Zdecydowanie polecam negocjować wynagrodzenie na samym początku, później każda podwyżka to często długie rozmowy i „walka” nawet o niewielkie kwoty, z różnym skutkiem.
Firma jest prywatna, rodzinna, co ma swoje plusy, ale bywa też różnie, jeśli chodzi o równe podejście do pracowników.
Warunki, szkolenia i możliwości rozwoju są w porządku natomiast przysłania je kierowniczka działu kadr Marta. Ilość kompleksów tej kobiety, które przekłada i wyżywa na innych pracownikach oraz mobbing są niestety tolerowane przez osoby zarządzające.
Mój dział był bardzo pomocny ale nie wiem jak wygląda sytuacja aktualnie
30.05.2026 14:30
Dzień dobry,
Bardzo dziękuje byłemu Pracownikowi, że miło nas wspomina. W czasach, kiedy pracowała Pani u nas w Spółce byliśmy młodą jednostką (start up). Zawsze dbamy i szanujemy naszych pracowników umożliwiając rozwój poprzez nowe innowacyjne technologie, szkolenia oraz warunki pracy i płacy.
Życzę samych sukcesów w życiu zawodowym oraz prywatnym i proszę nas odwiedzać😊
Magda
22.05.2026 18:00
Miałam przyjemność pracować w firmie Renkar i pracę bede wspominać z dużym sentymentem. To miejsce tworzą przede wszystkim ludzie – życzliwi, pomocni i pełni profesjonalizmu. Współpraca przebiegała w świetnej atmosferze, a każdego dnia można było liczyć na wsparcie Zarządu i całego Zespołu. Cieszę się, że mogłam być częścią tak zaangażowanej i rzetelnej firmy. Życzę dalszych sukcesów i wielu zadowolonych klientów 🙂
Dzień dobry Pani Magdo,
Bardzo dziękuje za ciepłe słowa.
Było nam niezmiernie miło współpracować z Panią. Dziękuje za Pani uśmiech, zaangażowanie, troskę, wsparcie oraz energię, którą wszystkich Pani zarażała.
Życzę samych sukcesów w życiu zawodowym oraz prywatnym, samych radosnych chwil
i do zobaczenia😊
Prezes Zarządu
Zostaw merytoryczną opinię o Renkar Sp. z o.o.
Nie przegap nowości o Renkar Sp. z o.o.!