Poziom niekompetencji wśród pracowników jest alarmujący. Widoczny jest rażący brak znajomości podstawowych przepisów prawa regulujących funkcjonowanie wspólnot mieszkaniowych oraz zasad prawidłowego zarządzania nieruchomościami. Decyzje podejmowane są bez należytej analizy prawnej i organizacyjnej, co generuje problemy zamiast je rozwiązywać.
Komunikacja ze strony przedstawicieli firmy pozostawia wiele do życzenia – zachowania o charakterze aroganckim i lekceważącym są udokumentowane w korespondencji mailowej od Paczka. Zamiast rzeczowej współpracy mamy do czynienia z nieprofesjonalnym podejściem do mieszkańców i członków wspólnoty.
Firma pobiera wynagrodzenie, natomiast efekty jej pracy są w praktyce niewidoczne. Nie potrafi dopilnować terminowości obowiązkowych przeglądów, nie radzi sobie z koordynacją i egzekwowaniem obowiązków od kontrahentów, a bieżące problemy administracyjne pozostają nierozwiązane przez długi czas.
W mojej ocenie jest to podmiot zarządzający nieruchomościami w sposób nieudolny i nieskuteczny, który nie zapewnia standardu usług adekwatnego do pobieranego wynagrodzenia.
Zdecydowanie odradzam współpracę – szkoda czasu, nerwów i pieniędzy.