Wizjoner
01.02.2026 16:20
Oczekuje wysokiej prowizji od obu stron transakcji kiedy dla kupującego nie wykonuje ZADNEJ pracy.
MK estate
20.05.2026 15:33
Szanowny Panie / Szanowna Pani,
dziękujemy za opinię, choć trudno odnieść się merytorycznie do zarzutów formułowanych anonimowo i bez znajomości pełnego zakresu wykonywanej pracy.
Warunki współpracy, w tym wysokość prowizji, są każdorazowo jasno określane przed podpisaniem umowy i akceptowane dobrowolnie przez wszystkie strony transakcji. Nikt nie jest wprowadzany w błąd ani zobowiązywany do współpracy pod presją.
Stwierdzenie, że „nie wykonujemy żadnej pracy dla kupującego”, pokazuje raczej brak wiedzy o procesie obsługi transakcji nieruchomości niż rzeczywisty obraz naszej działalności. Weryfikacja dokumentów, koordynacja stron, organizacja formalności, negocjacje, analiza stanu prawnego czy odpowiedzialność za bezpieczeństwo transakcji nie dzieją się „same”. Z zewnątrz często widać jedynie finał pracy, nie setki godzin przygotowań.
Na marginesie — odwaga do publicznej krytyki zwykle idzie w parze z podpisaniem się pod własnymi słowami. W tym przypadku zabrakło niestety jednego i drugiego.
Dodatkowo, przez anonimowość wpisu nie wiem czy z Państwem współpracowałem czy jest to bezpodstawna opinia. Zakładam, że nie mieliśmy żadnej współpracy.
Mimo wszystko życzymy powodzenia i więcej rzetelności w ocenianiu pracy innych.
Zostaw merytoryczną opinię o MK ESTATE Mateusz Kozub