"POLPIW"

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 53 ocen.

"POLPIW"
2 53 6 1

Opinie o "POLPIW"

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Wardzyk

Odradzam u nich pracę traktują ludzi jak śmieci ile byś nie wyrobił wiecznie im mało ale od siebie nic nie dają umowa smieciowa ich motto po trupach do celu a rotacja ludzi ogromna bo nikt nie wie jak tam jest i idzie a samochody zlomy strach jeździć a mechanik na placu który robi na sztukę. Powodzenia w nowej pracy :-)

Sławomir

@Grzech20, nikt nie odpowiedział na Twoje pytania, czy mimo to zdecydowałeś się aplikować? Jeśli zatrudniłeś się w firmie, opisz proszę, jak wyglądał proces rekrutacyjny i podziel się swoimi odczuciami na temat pracodawcy. Czy atmosfera jest przyjazna? Zachęcam także inne osoby do komentowania.

Grzech20

Hej Czy ktos wie jakie sa warunki jezeli chodzi o prace kierowcy ?

Administrator

Co od czasu dodania ostatniej opinii zmieniło się w "POLPIW"?

PH

Jak wygląda rozmowa o pracę w tej firmie ? Jakie warunki zatrudnienia, na umowie najniższa krajowa a reszta na g.... czy jak ? Ile moze zarobić PH ?

Pati

Jak ktoś nie ma zamiłowania do pracy to niestety nie będzie zadowolony. Tu trzeba pracować , choć przypuszczam , że nie tylko tu!!!

Wujo
@Pati 31.01.2018 09:44

Ty poważnie to piszesz czy Cybulski Ci kazał pisać takie brednie???

cybulszit
@Pati 31.01.2018 09:44

Pati , czy cbula dał ci czteropaka za te głupoty ?

Jadzia

Od lat jestem PH lecz Polpiw to najgorsza hurtownia alkoholi jaką znam. Opinie na rynku już mają wyrobioną. Byłam miesiąc i uciekłam, miałam zbyt wygórowane oczekiwania. Praca na 1/2 etatu mnie nie interesuje. Od 8 do 16 w rejonie a do 20 odbierasz telefony. Jeżdżą po Tobie jak po burej suce. Za cały miesiąc pracy 1100 zł i za badania kasę zabierają. Przetrzymują dane osobowe co miesiąc nowy PH. Ludzie na stanowisku dyrektorów nie mają pojęcia o zarządzaniu zespołem. PH jest ok 10 i wszyscy pracują na 1/2 etatu. Tylko zostaje sąd pracy i nagłośnienie w mediach, kto tym zarządza i w jaki sposób traktuje ludzi. Pani Iwona dyrektor kolejny powinna czasem zostać sprowadzona do parteru za ten pysk pełen jadu. Nikomu nie polecam bo ludzie miejcie swoje ambicje!!! Nie dajcie się wykorzystywać tym nierobom i ludziom bez wiedzy o rynku pracy!!!

Alana
@Jadzia 04.12.2017 07:18

Oooooo i to jest szczera i prawdziwa opinia o tej firmie :)

Jadzia
@Alana 08.02.2018 13:44

Dziękuję zawsze jestem szczera ????

pthw
@Jadzia 04.12.2017 07:18

"Pani Iwona dyrektor" - ha,ha,ha - prosta baba ze wsi , która daje (usunięte przez administratora) Cybuli .wyszła ze wsi ale wieś z niej nie wyszła.zwykła prostaczka.Jadzia prawdziwa rzetelna opinia o tym (usunięte przez administratora).powodzenia !

Administrator

Jakim pracodawcą jest "POLPIW"? Jak przedstawiają się warunki zatrudnienia w firmie? Czy osoby w niej pracujące mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

Robert

Praca jak każda inna, prawda jest to ze jest czasem ciężko ale jak chce się cos zarobić to trzeba cos robić taki mamy rynek ;) Z wynagrodzeniem nigdy problemów nie było czasem jeden dzień opóźnienia ale to tez normalne co więcej nie było tu tak jak w wielu innych miejscach ze wielkim problemem było w razie czego z wypłata tygodniowki czy zamiana. Szefostwo czasem dało w kość ale jak juz się trochę tam zostało nawet szef przestał być taki straszny XP (pozdrawiam złotą rączkę pana Grzegorza aka wiśnie). Na stanowisku handlowca tablet telefon z internetem i zależy jak się trafiło w miarę w porządku kia z radiem ;) Ogólnie dobra praca na start przepracowałem w zasadzie 2 lata polecam dla osób młodych z głową na karku. Pozdrawiam Robert

morela

Mam pytanie. Czy samochód służbowy dostaliście również do celów prywatnych? Stanowisko przedstawiciel handlowy

CybulaCwel

Odradzam, jednym słowem MASAKRA!

żona

odradzam...firma powinna nazywać się porażka...mąż tyrał od rana do nocy...

qwerrty

taka ciekawostka - to chyba jedyna firma w Polsce , która od kilkunastu lat ma stałe ogłoszenia w prasie i necie o naborze pracowników. !?

brzęku
@qwerrty 02.02.2016 16:13

z niewolnika nie zrobisz pracownika.

chetny do pracy

Byłem na rozmowach o prace na kierowce pan proponuje 1/2etatu i pensje głodowa a pracy co niemiara dobry cwaniak

m.

Czyli nic się nie zmieniło, w tym kiblu.

piwpol

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , piękna iwona i piękny andrzej , para właścicieli którzy powinni przebada się. każdy pracownik tozłodziej i tak jest traktowany !

andrzejcybulski
@piwpol 09.12.2015 22:20

Przestań matole pić wódę po nocach bo ci mózg wygryzło. Jak ci się coś nie podoba to się możesz zwolnić i miej odwagę się podpisać.

stolarz z pthw
@andrzejcybulski 29.12.2015 17:07

cybula po ci żyłka pęknie , twoja firma to " arbeit macht frei " i nic więcej. wykorzystujesz i okradasz ludzi na maksa ! do piekła !

maryjański
@andrzejcybulski 29.12.2015 17:07

odezwał się właściciel firmy , który sam rąbał swojego starego pracodawcę ( Dremar Jeżów ) , żeby firmę otworzyć ! teraz każdy dla niego to złodziej !

mk

ogłoszenie w lokalnej prasie. welcome to hell .!!!

ER

Z góry przepraszam że pisze z takim opóźnieniem ale niestety inaczej nie moge . Do obowiązków należy tak : Odwiedzanie klientów i zbieranie pieczątek (30 w dniu ) zbieranie zamówień od klientów raport na koniec dnia do odpowiedniej osoby w dniu następnym jeśli kierowca sobie nie może poradzić z punktami to dzwoni do ciebie i mówi np że towaru nie dowiezie ty wkurzając się mówisz że mu pomożesz i robisz można powiedzieć za niego trochę roboty jak się z kierowcą dobrze dogadujesz tak jak ja to miałem to nie musiałem za niego roboty robić. Dodam samochody ciężarowe w tej firmie mają już swoje dobre lata za sobą często dochodzi do jakichś usterek i wtedy ściągają cię i zapierdzielasz od 1 punktu do 2 żeby rozwieść towar :) na twoje pytanie czy ma się kierowcę TAK masz kierowcę który jeździ dzień po tobie z zamówieniami które zbierzesz i są do realizacji. PS CODZIENNIE 30 SKLEPÓW KAŻDY INNY w 5ciu dniach tygodnia ,wielu klientów jest przyzwyczajonych że przyjeżdzasz 2 razy w tyg. Więc najlepiej jak byś jednego dnia zrobił 60 sklepów :)

ER

Pracowałem dosyć dosyć czasu na początek dostajesz baze klientów aczkolwiek ze zmianą przedstawiciela wiadomo wielu klientów odchodzi . Jak umiesz sie do każdego odezwać to z każdym masz kontakt a przedewszystkim kontakt ze swoim kierowcą który jeździ po twoim rejonie . Ja zdążyłem poznać każdego w firmie przez mój okres pracy .

ER

Narzedzia dostajesz tableta z internetem nie jestes w stanie go wykorzystać w ciagu miesiaca . Telefon też masz firmowy ale mało minut jest i jeśli przekroczysz to odciągają Ci z pensji . Zależy jak sobie ogarniesz szybko rejon a o dodatkowych pieniadzach zapomnij Długi o C to szkoda gadać (usunięte przez administratora)ludzi od rana do nocy . MAGAZYNIERZE ZADNEGO PIWA NIE DOSTANIESZ :) pozdrawiam

długi

Jest ktoś w stanie udzielić informacji na temat pracy kierowcy C?

ER

nie benzyne nie placisz szkody to ci odliczaja na koniec pracy jak ci ostatnia wyplate daja.

ER

Powiem tak pracowałem(9 m-scy) w sezonie dosyć dosyć było jak się znasz z klientami i masz do nich szacunek to posprzedajesz ale jak odchodzisz to firma zawsze cie wyd. yma mnie puknęli o jakąś szkodę auta na 300 zł (KTÓRA POSZŁA W PEŁNI NA AC i nie z mojej winy sprawa - pod blokiem ktoś zahaczył autem ). do tego na ekwiwalencie za urlop Oczywiście umowa na pół etatu ale urlop miał być jak na całym etacie oczywiście dopóki jesteś w firmie to tak jest jak na cały etat ale jak odchodzisz to już ekwiwalent jest za połowe etatu . o Urlop w sezonie(Czerwiec Lipiec Sierpień) nie masz co marzyć . o urlop w innym terminie też trzeba się naprosić . Dla początkującego firma dobra dużo cię nauczą ale tak jak już ktoś się poznał z tym wszystkim to wie co i jak ucieknie po chwili :)

marino

firma solidna nigdy nie miałem problemów z otrzymaniem wynagrodzenia, oczywiście wymagająca ale tak jak wszystkie firmy. Dla leserów nie jest to firma do starania się tam o pracę.

anonim

[usunięte przez moderatora] A jeżeli chodzi o kasę - to DHL - NA CZAS, NA MIEJSCE

Doceniany pH

kolego a za soboty po co mają płacic jak my ph robimy co 3 miech w sobote dosłownie 2 3 godziny. To jest czas zeby porobic papierkową robote. Niektorzy pracuja tam jako PH kupe lat juz i są zadowoleni

anonim

Kolego ja tam pracuje i nie jest tak jak Ty gadasz. Jakiej kasy nie ma co? kasa jest płacona w terminie zawsze a zus płaci za nas firma my tylko płacimy zdrowotne, vat i pare groszy księgoemu dajemy. Bo sprzedawać trzeba umiec pewnie tobie nie szło i tyle. Z tym trzeba się urodzić :)

anonim

To prawda wszyscy w tej firmie nie umieją sprzedawać.Jak tyrasz od świtu do nocy za marne grosze to nic ci się nie chce.Rotacja ludzi w tyg 1 nowy 1 odchodzi zawsze znajda jelenia na miesiąc lub 3 mc.Płaca najniższa krajowa + premia na działalność faktura po mc na słowo.Jak ci coś nie wyjdzie to zegnaj premio.Ogłoszenie leci przez cały rok jak masz zamiar tam pracować to lepiej zapisz ustalenia na piśmie inaczej nici z kasy.Praca dla desperatów.T( usunięte przez administratora ).Za soboty nikt nie płaci.

Doceniany PH

Bo trza umiec sprzedawac kolego i yle :) Moze Ty nie umiałes

stefan

To prawda hardcore niesamowity. Nie ma znaczenia czy to kierowcy, magazynierzy, przedstawiciele czy dzial handlowy wszyscy tyrają jak woły za parę groszy i to prawda że po części za darmo bo za nadgodziny czy soboty nikt nie płaci.

Zostaw opinię o "POLPIW" - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "POLPIW"