Były kolega 45 lat znajomsci30.09.2025 09:25
Miałem tam auto robione na polisę sprawcy za 6.500. Naprawa poniżej krytyki,niezgodna że sztuka fachową to opinia niezależnego rzeczoznawcy PZU potwierdzone protokołem I zdjeciami. Warsztat ten oszukuje na częściach zamiennych I robociznie które nie wymienię i nie monuje a bierze za to kasę od ubezpieczyciela w tym wypadku PZU. Miał być wymieniony tylny Pas,rzekomo warsztat go kupił I ma fakturę ale jakimś trafem zapomniał go wymienić. Ale fakturę jakoś nie zapomniałam wysłać do PZU. Nawet nie sprawdzono w jakim stanie jest uszkodzony element a tam po uderzeniu jest pęknięcie na całej długości łączenia pasa z podłogą. Podłoga bagażnika jest częściowo polakierowa na czarno choć w orginale jest szara. Zderzak I tylne nie trafiony lakier słowa rzeczoznawcy. Duży zaciek na tylnych drzwiach. Zderzak przymocowany za pomocą opaski zaciskowej tzw tretitki i blachowkretow to chyba nowa technologia. Od dołu zderzak powinien być zamontowany na 4 uchwyty był na jeden bo pozostałe 3 były pogięte i nie pasowały na otwory kto by to prostował za 6.500 koła przecież tak tego nie widać. Tylne drzwi i zderzak źle spasowane z resztą karoseri. Żaden element naprawy nie został poprawni zrobiony. Warsztat ten odwalił kawał dobrej kaszany nie dość że nic poprawnie nie zrobił to jeszcze w chamski i bestrzelny sposób zepsuł dobrą cześć wyposażenia bagażnika odrywajac jego jeden element i użył go do swojej swojej pseudo naprawy umieszczając go pod zderzakiem jak dystans ma to udokumentowane zdjęciami. Auto było ta zakurzone że na desce rozdzielczej można było by wypisać wszystki słabości tego warsztatu a jest ich wiele od oszustów do beznadziejnej naprawy. Właściciel warsztatu odpowiada cytuje "Jeśli się nie podoba przywieź auto do poprawki " Tam nie ma co poprawiać trzeba robić wszystko od nowa. Robiąc tam auto zwłaszcza bezgotówkowo na ubezpieczenie czytajcie co podpisujecie róbcie zdjęcia dokumentów a nawet nagrywajcie rozmowy ja mam. Myślę że po mim wpisie się głęboko zastanówcie za nim oddacie tam auto. Ten wpis zawier tylko opinia fachwca z PZU bo moja nie mieści się w żadnej kategori. Jeśli ktoś nie wierzy mogę pokazać auto do wglądu odkręcić parę plasikow to dlamnie nie problem a ta się ukaże prawda za 6.500 koła.Zaznaczylem gwiazdkę bo inaczej się nie da . Współczuję ucznio takiego nauczyciel jaki on im daj przykład.