Termin wypłaty wynagrodzenia został wcześniej jasno ustalony bezpośrednio z pracodawcą, który mnie zatrudniał. Mimo to środki nie trafiały na konto w umówionym czasie. Każdorazowo konieczne było upominanie się o należne pieniądze, a przelewy były realizowane dopiero w ostatniej chwili.
Podczas dochodzenia swojego wynagrodzenia zostałem poinformowany, że w przypadku wystawienia opinii firma skieruje sprawę do sądu. W praktyce dopiero taka presja doprowadziła do wypłaty środków, które zgodnie z ustaleniami powinny zostać przekazane wcześniej.
Dodatkowo kontakt z działem kadr przebiegał w sposób skrajnie nieprofesjonalny i obraźliwy. Na podstawie mojego doświadczenia uważam, że firma nie dotrzymuje ustaleń finansowych i stosuje niedopuszczalne metody komunikacji wobec pracowników. Zdecydowanie nie polecam.
Natalia Materna
05.01.2026 11:44
Panie Adamie, proszę przedstawić się, to po pierwsze. Po drugie, nie jest Pan moim pracownikiem i nie będzie. Nasza współpraca opierała się na umowie, w której moja firma zleciła Panu wykonanie usługi. W związku z Pana bezczelnym, aroganckim zachowaniem, nie przedłużyliśmy umowy. Pana zarzuty są bezpodstawne. Zacytuję „ mam 40€ na godzinę u Niemca, mam tyle kasy”, w tym samym momencie „ Pani Natalio, ja wystawię fakturę wraz z piątkiem ( czwartek - czyli dzień przed już wystawia fakture za dzień, którego nie przepracował- - proszę o płatność przelewem ekspresowym, bo muszę za mieszkanie zapłacić, bo wyrzuca żonę”. 3 razy dostał Pan przelew ekspres, gdzie inni Podwykonawcy czekali zgodnie z terminami. Kiedy to powiedziałam, że musi Pan czekać, zaczął mnie Pan wyzywać, grozić przez ponad tydzień czasu. Jeśli myśli Pan, że opinią coś wskóra, niestety, prawda jest zupełnie inna. Ostrzegam zatem wszystkich przed Panem Adamem K, okropny człowiek.
Zostaw merytoryczną opinię o Elektroma Sp. z o.o.