Zdecydowanie odradzam współpracę z firmą WERBA Sp. z o.o.
23 lutego zgłosiłem reklamację magazynu energii (PylonTech), który przestał działać. Instalator przyjechał na miejsce, potwierdził usterkę i przyjął reklamację. Następnie poinformowano mnie, że sprawa została przekazana do producenta i że urządzenie zostanie naprawione zdalnie lub – w przypadku braku skuteczności – wymienione na nowe.
Od tego momentu sprawa stanęła w miejscu (mamy 30 kwietnia, więc minęły ponad 2 miesiące).
Pomimo wielokrotnych prób kontaktu z mojej strony, firma przestała odpowiadać na wiadomości. Nie otrzymałem żadnego konkretnego terminu rozwiązania problemu ani realnych działań prowadzących do jego zakończenia.
Na dzień 30 kwietnia – czyli po ponad 2 miesiącach od zgłoszenia – magazyn energii nadal nie działa, a reklamacja nie została rozwiązana.
Brak sprawnego urządzenia powoduje dla mnie realne straty finansowe związane z wyższymi rachunkami za energię elektryczną.
Sprawa została przekazana do Powiatowego Rzecznika Konsumentów i będzie dalej procedowana formalnie.
Jeżeli ktoś rozważa współpracę z tą firmą – warto wziąć pod uwagę, jak wygląda obsługa klienta i realizacja reklamacji w praktyce.