3.3/5

• Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Neon Energy Group Sp. z o.o.

Opinie o Neon Energy Group Katowice

Nie przegap nowości o Neon Energy Group Sp. z o.o.!

Mariusz

10.07.2026 17:58

Firma oszukuje zarówno klientow jak i pracowników, którym nie płaci wypłat. Lepiej unikać

skan_sw

02.07.2026 21:48

Nie płacą za zlecone usługi dotyczące ocieplenia dachów.

Adam K

27.06.2026 12:26

Firma porażka. Odradzam i przestrzegam! Niedługo upłynie rok jak czekam na ocieplenie domu przez tą firmę. Nie wywiązali się z dwóch terminów realizacji. Kontakt z ludźmi którzy mieli się tym zajmować jest bezsensowny bo albo się zwolnili albo zostali zwolnieni! Pani z infolinii umówiła mnie na rozmowę w siedzibie firmy 26.06.26 na 12tą, na Korfantego w Katowicach i nikt na mnie nie czekał! Nawet nikt nie zadzwonił że rozmowa się nie odbędzie. A specjalnie wziąłem wolne w pracy by do nich jechać. Pieniądze za to ocieplenie oczywiście wpłacone mają. Telefonu nikt nie odbiera. Na BOK nikt nie odpisuje. Czekam na zwrot pieniążków do przyszłego tygodnia. Jeśli tego zwrotu nie będzie zgłaszam sprawę do prokuratury.
    Andrzej

30.04.2026 18:56

Polecam współpracę z tą firmą. Praca jako przedstawiciel handlowy daje możliwość rozwoju, kontaktu z klientami i zdobywania doświadczenia w sprzedaży. Atmosfera w zespole jest dobra, a obowiązki jasno określone. Firma docenia zaangażowanie i samodzielność, a przełożeni są pomocni i otwarci na rozmowę. To dobre miejsce dla osób komunikatywnych, ambitnych i nastawionych na wyniki.

Robert

01.05.2026 13:19

Przydałyby się jakieś przykłady z życia wzięte... Firma oczekuje jakiegoś doświadczenia handlowego? Niestety nie zauważyłem ofert pracy.
    Patryk

27.04.2026 19:29

Firma jedna z wielu świerzo po otwarciu oddziału na śląsku strony na portalach społecznościowych nierozbudowane. Próba umówienia klienta na spotkanie bez podchodów graniczy z cudem. Już widzę kto korzysta z usług firmy z którą po próbie kontaktu przez klienta nie ma odzewu. (usunięte przez administratora) po czym zostajesz wyrzucony w teren i sobie radź bo w innym przypadku nie zarobisz. Kilka spółek połączonych działających od 2024/2025 roku. Jeżeli nie masz swojej bazy lub nie jesteś doświadczonym handlowcem to stracisz tylko czas i pieniądze.

28.04.2026 09:44

No dobra a tak szczerze to ile średnio handlowcy zarabiają? Zastanawiam się czy jest jakaś podstawa skoro piszesz też o stracie czasu i pieniędzy 🤔
    Sabina

28.04.2026 00:42

(usunięte przez administratora) coś kolejnego otworzyło? Nie będę pisać o stylu ich pracy bo każdy się domyśl. Jeśli się już zatrudniacie to zweryfikujcie czy macie płacone składki w ZUS i pilnujcie wypłat. (usunięte przez administratora)
    Agness

08.04.2026 08:41

Im więcej się czyta tych opinii, tym trudniej udawać, że to przypadek. Tu się po prostu powtarza jeden schemat firma jedzie na ludziach, mimo zarządzania, a nie dzięki niemu. Na dole jest ogar, zaangażowanie i chęć dowożenia. Wyżej zaczyna się chaos, zmienność decyzji i brak jakiejkolwiek spójności. Kierunek? Trudno powiedzieć, bo zmienia się szybciej niż zdąży się go zrozumieć. Najlepsze jest to, że te same zarzuty pojawiają się od dawna i… nic. Zero refleksji, zero wniosków, zero realnej zmiany. Więc to już nawet nie wygląda na problem to wygląda na świadomy model działania. I tu pojawia się pytanie: czy zarząd naprawdę uważa, że wszystko działa dobrze, czy po prostu nikt nie ma odwagi przyznać, że coś jest poważnie nie tak? Bo z boku wygląda to dość prosto potencjał jest, ludzie są, tylko zarządzanie regularnie staje im na drodze. I może największym problemem tej firmy nie jest to, że coś nie działa tylko to, że osoby odpowiedzialne za to, żeby działało, najwyraźniej tego nie widzą.
    Jakub

17.04.2026 08:58

Ze względu na to, iż nie byli to nasi pracownicy to nie mieliśmy od nich żadnych danych kontaktowych. Tym samym nie było możliwości wysłania jakichkolwiek wyjaśnień.

17.04.2026 09:40

Dziwi mnie trochę, że nie było do nich żadnych danych kontaktowych, bo nawet jeśli nie byli pracownikami firmy to jednak ją reprezentowali 😉 ale wyszło jak wyszło, dobrze że sprawa z agentem została rozwiązana
    Wojtek

01.04.2026 11:34

Po lekturze opinii i własnych doświadczeniach trudno nie dojść do wniosku, że źródło problemów tej firmy leży na poziomie zarządu. Styl zarządzania sprawia wrażenie przypadkowego i chaotycznego, a odpowiedzialność zdaje się być rozmywana, co przekłada się na jakość współpracy. Określenia o „bazarowym” podejściu nie brzmią tu jak przesada, tylko jak trafne podsumowanie tego, co widać na zewnątrz. I niestety potwierdza się stara zasada, że ryba psuje się od głowy — co w tym przypadku widać aż nadto wyraźnie.
    Michał

04.04.2026 18:22

Jak w takim razie u was wygląda podejmowanie decyzji, skoro nikt nie chce brać nic na siebie? Kto ma ostatnie słowo, jak trzeba coś szybko załatwić?
    Aneta

30.03.2026 17:04

Wykonuję działalność dla Neona już jakieś 6 miesięcy i mogę wyrazić swoją opinię na ten temat. Szkolenia są na wysokim poziomie. Komunikacja jest zawsze, nawet poza standardowymi godzinami pracy. Dział techniczny tez zawsze odpowiada merytorycznie jak są pytania od klienta. Rozliczenia na czas. Jedynie czasami mogą się pojawić delikatne opóźnienia w sprawie montażu, ale informacja zawsze jest z wyprzedzeniem i klient otrzymuje informacje. Pracowałam z kilkoma firmami i tutaj współpracuję mi się naprawdę dobrze. Pozdrawiam Aneta
    Katarzyna

31.03.2026 12:18

Świetnie, że szkolenia trzymają poziom. Firma w pełni je finansuje i jest otwarta na kursy, które mogą proponować pracownicy, czy jest to raczej narzucona pula? 🤔📜
    Ankieter

08.02.2026 17:28

Firma szukająca ludzi w kryzysie finansowym, młodych i niedoświadczonych, uciekających z brudnych magazynów i Żabek proponując im wynagrodzenie za nagabywanie starszych ludzi na wsiach. W praktyce okazuje sie, ze sama umowa napisana jest tak, zeby obejść system minimalnej krajowej, a zeby zdobyc upragnione wynagrodzenie trzeba spelnic wiecej kryteriów niz dostanie sie na wymarzone studia. Działalność firmy jest wątpliwa moralne, ale prawnie niestety legalna. Żal tylko ludzi, którzy omamieni przez nic nie warte słowa agentów podpisują te smieciówki.
    Sylwia

09.03.2026 15:44

Firma odpowiada na wasze komentarze, a gdzie ma wg. Ciebie pisać to oświadczenie? Najgorsze jest to, że piszecie negatywne komentarze na firmę w której nie byliście nigdy zatrudnieni, bo to że wykonywaliście usługi dla spółki Neon wcale nie oznacza, że ta spółka była waszym pracodawcą. Natomiast Agent ze śląska, który współpracował z Neonem i z którym mieliście podpisane umowy i was zatrudniał ma czyste opinie i się z was śmieje. Przemyślcie to i piszcie prawdę.

25.03.2026 09:24

Masz sporo racji 😀 aczkolwiek interesuje mnie czy firma w tej sprawie coś zrobi. Wiadomo że takie sytuacje będą odbijać się na ich wizerunku, więc to jak traktowani są pracownicy pracujący dla ich pełnomocników też leży w ich interesie
    Aaa

27.02.2026 18:35

Nie polecam firmy Neon Energy Grup. Zapłaciłam 2 500 zł za wykonanie audytu, który nie został zrealizowany. Mimo upływu czasu usługa nie została wykonana, a pieniądze nie zostały mi zwrócone. Kontakt z firmą jest utrudniony, a sprawa do dziś nie została rozwiązana. Ostrzegam innych przed współpracą z tą firmą. W mojej opinii jest to działanie nieuczciwe i wprowadzające klientów w błąd.
    Katarzyna

10.03.2026 11:10

Spora suma została przez Ciebie wydana na audyt. Czy zgłosiłaś tę sprawę to jakiś służb, czy sprawa została zignorowana i próbowałaś się jeszcze porozumieć z firmą? 📢📣
    Mirek Marek

08.11.2025 23:18

Firma krzak (usunięte przez administratora) się coś tam grubego a(usunięte przez administratora) cały czas próbuje umyć ręce ale zapomina że karma wraca szczególnie za (usunięte przez administratora) Żałosne zachowanie gościu dorosły a leci w (usunięte przez administratora) jak 5 letnie dziecko I nie walcie w (usunięte przez administratora) że jest stawka godzinowa z ludźmi skoro nic takiego u was nie ma I nie pomyliłem się mam umowę podpisaną z neon energy A (usunięte przez administratora) to robi tylko dobra minę do złej gry
    Jarosław

10.11.2025 19:00

Szkoda, że ktoś kto wypisuje nieprawdziwe informacje nie podpisuje się prawdziwym imieniem i nazwiskiem. Najlepiej wymyślić sobie jakiś nick i napisać kłamstwo nie mające pokrycia w stanie faktycznym!
    Iwan

01.03.2026 07:01

To samo tyczy się Ciebie, zamiast za Mariusza albo Adriana podajesz się za Jarosława
    Iwan

01.03.2026 06:57

Nie polecam, pracodawca tylko czeka, aby móc nie wypłacić pieniądzy za pracę lub zapłacić połowicznie. Generuje to duży stres. Dodatkowo niech da wam do myślenia jeśli firma od ph wymaga prywatnego samochodu. Od razu widać że firma krzak. Brak raportów finansowych za lata ubiegłe. Firma wydmuszka

Kontakt - Neon Energy Group Sp. z o.o.

UL. UNIWERSYTECKA 13 40-007 Katowice

NIP:6343042030

Branża główna: Instalacje budowlane
    Alicja

28.02.2026 06:41

Współpracuje z Neon jako agent b2b już 4 miesiące. Wypłata jest na czas. Realizacje są realizowane w bardzo szybkim terminie co powoduje, że otrzymuje dodatkowe polecenia. Tak trzymać!
    Robert

28.02.2026 17:48

10 k netto zarabia się tu w miesiąc? Jedyne opinie zawierające stawki pochodzą z komentarza - Ankieter...

29.01.2026 19:48

Ankieter

08.02.2026 17:37

Wysoki poziom prezentujesz obrażając ludzi, których zatrudniacie od nieudaczników. Adekwatny do tego waszego napisanego przez AI kodeksu wartości.

18.02.2026 23:08

Obrażając? Jeśli manipulant, (usunięte przez administratora) i kłamca nazywa kogokolwiek nieudacznikiem, należy to traktować tylko jako komplement :)

09.02.2026 13:55

Jest normalne, ludzkie podejście, bez spiny i wciskania nierealnych wyników. Plus za atmosferę, jak ktoś chce pracować i robić wyniki, to ma tu do tego warunki.
    Marta

03.02.2026 09:45

Współpraca z firmą bardzo przyjemna. Działamy wspólnie od kilku miesięcy, polecenia od klientów zadowolonych z usług to najlepszy "napiwek" w tej pracy 😁

11.11.2025 02:10

02.02.2026 12:09

Czyli zatrudniacie przez agencje czy na zasadzie b2b? Nie za bardzo rozumiem, ale będę wdzięczny za wyjaśnienie

02.02.2026 14:53

Zewnętrzna firma zajmuje się rekrutacją, pracownicy są zatrudniani na podstawie umowy zlecenie.
    Sylwia

02.02.2026 10:21

A ja jestem bardzo zadowolona ze współpracy z Neonem. Działam już prawie 6 miesięcy wszystko jest realizowane w terminie. Od klientów otrzymuję polecenia, bo są zadowoleni z usług. Działam na woj. Lubelskim i polecam

10.11.2025 15:46

Oficjalne stanowisko spółki Neon Energy Group sp. z o.o. W związku z poniższymi opiniami informujemy, że zawarte w nich treści są całkowicie niezgodne ze stanem faktycznym i dotyczą innego podmiotu. Spółka Neon Energy Group sp. z o.o. z siedzibą w Katowicach przy ul. Uniwersyteckiej 13 nie prowadzi działalności, o której mowa w komentarzach, nie zatrudnia przedstawicieli handlowych ani pracowników terenowych i nie ma żadnych powiązań z wymienionymi firmami. Publikowanie takich treści narusza dobre imię i renomę spółki, a także wprowadza w błąd odbiorców. Z tego powodu zwróciliśmy się do administratora serwisu o usunięcie fałszywych informacji oraz rozważamy podjęcie kroków prawnych wobec osób rozpowszechniających nieprawdziwe dane. Prosimy osoby zainteresowane rzeczywistą działalnością naszej spółki o kontakt wyłącznie poprzez oficjalne kanały komunikacji wskazane na stronie internetowej. Z poważaniem, Zarząd Neon Energy Group sp. z o.o.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Neon Energy Group?

08.11.2025 21:28

Nie wypłacają pieniędzy w ogóle, oszustwo, umowy podpisujemy z pro matchem, który jest firmą krzak. Nikt z ankieterów nie dostaje nawet połowy minimalnej krajowej, handlowcy też są na mine wystawiani. Nie polecam nikomu tam iść

10.11.2025 15:43

Oficjalne stanowisko spółki Neon Energy Group sp. z o.o. W związku z powyższą opinią informujemy, że zawarte w niej treści są całkowicie niezgodne ze stanem faktycznym i dotyczą innego podmiotu. Spółka Neon Energy Group sp. z o.o. z siedzibą w Katowicach przy ul. Uniwersyteckiej 13 nie prowadzi działalności, o której mowa w komentarzu, nie zatrudnia przedstawicieli handlowych ani pracowników terenowych i nie ma żadnych powiązań z wymienionymi firmami. Publikowanie takich treści narusza dobre imię i renomę spółki, a także wprowadza w błąd odbiorców. Z tego powodu zwróciliśmy się do administratora serwisu o usunięcie fałszywych informacji oraz rozważamy podjęcie kroków prawnych wobec osób rozpowszechniających nieprawdziwe dane. Prosimy osoby zainteresowane rzeczywistą działalnością naszej spółki o kontakt wyłącznie poprzez oficjalne kanały komunikacji wskazane na stronie internetowej. Z poważaniem, Zarząd Neon Energy Group sp. z o.o.
    Paweł

21.10.2025 15:32

najgorsza firma w jakiej pracowałem Umowa zlecenie jest napisana w taki sposób by obejść system minimalnej krajowej Oszukują ludzi na każdym kroku czy pracowników czy klientów Nakładają kosmiczne marże na klientów powołując się na dużą pomoc z ich strony
    Kajtek

26.10.2025 08:49

To prawda, biznesmeni z bazaru nawet nie mają na wypłaty dla pracowników ani koszty firmowe .
    Jarosław

29.10.2025 12:11

Czy na pewno Państwo mieli podpisaną umowę ze spółką Neon Energy Group czy z jakimś ich agentem/podwykonawcą?
    Niki

29.10.2025 10:39

Firma ma oszukuje ludzi, miała być stawka godzinowa a jak przyszło co do czego okazuje się że w tej firmie takie coś nie istnieje. Umowa skonstruowana w taki sposób żeby było na korzyść firmy. Nikomu nie polecam, unikajcie!!!
    Kaaro

26.10.2025 08:45

(usunięte przez administratora)Obiecali gruszki na sosnie od początku do podpisania umowy, wetkneli umowę tak niezrozumiale skonstruowana,że każdy dall się (usunięte przez administratora) pracowników , klientów a nawet wykonawców. Jak (usunięte przez administratora) chcą się zwolnić (usunięte przez administratora) w dziesiątkach tysięcy. (usunięte przez administratora) cuweic to poprzednie spółki poczytajcie opinie . (usunięte przez administratora) handlowców i panów a to zwykli (usunięte przez administratora) dorabiający się na ludzkiej krzywdzie. Zastanawiam się czy nie pójść do interwencji,uwagi czy sprawy dla reportera. Mają szczęście,że nieświadomie (usunięte przez administratora) nikogo moim wizerunkiem. Unikajcie szerokim łukiem,. Opinie pozytywne pojawiają się masowo po tych negatywnych,(usunięte przez administratora) nie pokrywają się z prawda
    Pawel

21.10.2025 15:33

a te opinie które są pozytywne to napisali sobie sami w momencie gdy grunt im się zaczął sypać pod nogami Come on Neon zacznijcie ludzi traktować jak ludzi nie jak cyferki do zarobku
    Maciej Śmielańczuk

17.10.2025 14:38

Byłem przedstawicielem. Dobrze zarabiałem. Nie pracuję bo przeniosłem się na drugi koniec Polski

Zostaw merytoryczną opinię o Neon Energy Group Sp. z o.o.