Szkoła fajnie wygląda tylko na social mediach, bardzo nie polecam(usunięte przez administratora) i sztucznej „swobody” uczniów w szkole
Julia
27.06.2026 21:25
Nie da się porozmawiać szczerze, gdy jedną z nauczycielek jest żona wicedyrektora. A mąż dyrektorki ma 90% własności w spółce Liceo.
To są takie zależności, że lepiej nie podskakiwać.
Zresztą coś w tym jest, bo w sekretariacie już czwarta sekretarka się zmieniła. Wszystkie odeszły same.
Ktoś już pisał, że coś jest nie tak z atmosferą w biurze. Bo jest.
Inga
28.06.2026 07:30
Rozumiem, a w takim razie - czy ktokolwiek zgłaszał gdzieś poza szkołę tego typu problemy z atmosferą? Przecież nie powinno być mowy o tego typu zachowaniach...
Pola
15.06.2026 13:59
Te 4-5 tys z dodatkiem to jest maksymalna stawka dla sekretarza czy to co podali w ofercie pracy to tylko takie stawki orientacyjne na początek?
Przychody i zysk Liceo
1,2 mln
121,1 tys
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Klaudia
29.01.2026 18:13
Miałam już nic nie pisać, ale tu tyle się dzieje i uderza też we mnie.
Nic, co napisałam, nie jest zmyślone, ani wyolbrzymione. Współpraca z nauczycielami i dyrektorem była różna. Z jednymi lepsza, a z innymi trudniejsza. Ludzie są różni, jak wszędzie.
Z (usunięte przez administratora)głównie gorsza. Jest to osoba będąca "z zawodu (usunięte przez administratora)", ale nie liderem. Nie potrafi się przyznać do niewiedzy i błedu - to powtórzę. Zarządza malutką szkołą, a jej ego jest gigantyczne. Sprawa szacunku do pracowników też pozostawia dużo do życzenia.
Mój poprzedni komentarz jednak spotkał się z kilkuosobowym poparciem. Te osoby świadczą o tym, że nie był bezpodstawny.
Natomiast wpisy(usunięte przez administratora)i innych wyglądały, jakby były pisane na życzenie. Wszystkie podobne do siebie. Taka dziwna zbiorowa obrona.
Łukasz Sudyka
09.02.2026 12:40
Szanowna Pani,
W nawiązaniu do Pani komentarza pragnę odnieść się do poruszonych kwestii, kończąc tym samym niniejszą wymianę zdań.
Przede wszystkim pragnę podkreślić, że żadne z moich działań nie ma na celu ataku personalnego. Trudno zresztą o takim mówić, skoro Pani tożsamość pozostaje anonimowa i niemożliwa do zweryfikowania, podczas gdy ja oraz nasi nauczyciele wypowiadamy się jawnie, pod własnymi, prawdziwymi imionami i nazwiskami.
Powoływanie się na aprobatę wyrażoną poprzez system ocen pod wpisem na portalu, który nie weryfikuje tożsamości użytkowników, jest całkowicie pozbawione wartości merytorycznej i dowodowej. Mechanizm ten ze względów technicznych umożliwia wielokrotne generowanie reakcji z różnych urządzeń przez tę samą osobę.
Jednocześnie kategorycznie sprzeciwiam się insynuacjom, jakoby jawne i autonomiczne wypowiedzi naszych nauczycieli były działaniem sterowanym. Sugerowanie, że wykwalifikowana kadra pedagogiczna działa pod dyktando, godzi w ich profesjonalizm oraz dobra osobiste. To, co Pani interpretuje jako dziwną obronę, jest w istocie wyrazem integralności zespołu oraz naturalnym prawem każdego pracownika do przedstawienia własnej oceny rzeczywistości szkolnej.
Ochrona dobrego imienia placówki oświatowej oraz godności jej kierownictwa przed anonimowymi pomówieniami nie stanowi ataku, lecz statutowy obowiązek Zarządu.
Z poważaniem,
Łukasz Sudyka Wicedyrektor, Prezes Zarządu
Długo tu pracowałam, ale ciągnie się za mną. Pierwsza opinia. Raczej pozytywna, ale nie wszędzie.
Nauczyciele jako współpracownicy są znośni. (usunięte przez administratora), można napisać powieść. Ma niejasne oczekiwania, jest nieprzewidywalna, unika odpowiedzialności, nie umie się przyznać do błedu, niewiedzy. Nie docenia nauczicieli. Współczuję kolejnym dziewczynom w sekretariacie, bo muszą z nią na codzień pracować. Odeszłam głównie przez nią.
Karolina
23.01.2026 17:47
Przykro mi czytać taką opinię. Tym bardziej, że została ona opublikowana anonimowo i podpisana imieniem osoby, która nigdy nie pracowała w naszej placówce. Pracuję tu od wielu lat i nie przypominam sobie, aby w naszym zespole była kiedykolwiek osoba o takim imieniu. To sprawia, że trudno odnieść się do tej wypowiedzi jako do rzetelnej i opartej na rzeczywistych doświadczeniach.
Jest mi również zwyczajnie przykro, że nauczyciele zostali określeni jako „znośni”. Z mojego punktu widzenia jesteśmy bardzo zgraną, wspierającą się kadrą. Na co dzień pomagamy sobie nawzajem, dzielimy się doświadczeniem i wspólnie rozwiązujemy problemy. Taka atmosfera sprawia, że pracuje nam się bardzo dobrze, spokojnie i z zaangażowaniem, a to bezpośrednio przekłada się na sposób prowadzenia zajęć oraz relacje z uczniami.
Najlepszym potwierdzeniem jakości naszej pracy jest zaufanie rodziców, którzy bardzo często zapisują do naszej placówki rodzeństwo swoich dzieci. Trudno o bardziej wymowny dowód satysfakcji i zadowolenia z pracy nauczycieli oraz całego zespołu.
Odnosząc się do opinii na temat pani dyrektor — z mojego doświadczenia jest to osoba otwarta na rozmowę i propozycje. Jeśli mamy pomysł, wątpliwości czy trudności, zawsze możemy zwrócić się do niej po radę i wsparcie. Wielokrotnie mogliśmy liczyć na jej pomoc, także w rozwiązywaniu różnych problemów wychowawczych czy organizacyjnych.
Rozumiem, że każdy może mieć własne odczucia i doświadczenia, jednak uważam, że warto wyrażać je w sposób uczciwy, oparty na faktach i podpisany własnym imieniem.
Agnieszka
31.01.2026 12:06
Pani Klaudio - jako ta "kolejna dziewczyna", która pracowała w sekretariacie, nie podzielam Pani opinii. Przez prawie rok współpracowałam blisko zarówno z Panią Dyrektor jak i Panem Wicedyrekotorem (tak -"współpracowałam" w czasie przeszłym - jednak wynika to z przerwy na macierzyństwo). Praca w tak przyjaznym środowisku nie zdarza się często - z dużą autonomią stanowiska, otwartością na nowe pomysły i miejscem na ich wdrożenie, ale i przestrzenią na "nie wiem", naukę oraz szukanie rozwiązań.
Agata
26.01.2026 17:50
Jako osoba będąca blisko życia szkoły, widzę ogromne zaangażowanie całej dyrekcji – w tym Pani Dyrektor, która trzyma rękę na pulsie i dba o to, by szkoła stale się rozwijała. Komunikacja jest jasna, a oczekiwania ambitne! Nauczyciele to zgrany zespół profesjonalistów! zawsze możemy liczyć na wsparcie „góry”. Żadna inicjatywa nie została jeszcze odrzucona. Dzięki dyrekcji mamy ogrom możliwości rozwoju. Pracowałam wcześniej w kilku placówkach i każdą z nich bardzo miło wspominam. W Liceo jednak panuje wyjątkowa, cudowna atmosfera. Pełno jest uśmiechu, wspólnych rozmów. Każdy z nas daje z siebie 1000% i całe serce. Każdy może liczyć na pomoc wszystkich, nie rywalizujemy ze sobą - jesteśmy razem we wszystkim. To wyróżnia naszą szkołę. Szczerze polecam to miejsce każdemu, kto ceni rzetelność, dobrą energię i nie boi się wyzwań!
Mmmm
23.01.2026 16:34
LICEO to super szkoła. Uważam, że każdy, zarówno uczeń jak i nauczyciel ma tutaj bardzo dobre warunki do pracy. Nie ma tłumu, wszyscy sobie pomagamy wzajemnie. Chciałabym, aby wszyscy nauczyciele i uczniowie mieli takie warunki, by po weekendzie szli do pracy/szkoły z przyjemnością, bez stresu, wiedząc, że w każdej sytuacji mają wsparcie Dyrekcji i Kolegów. Pani Dyrektor znajdzie zawsze dobre rozwiązanie. Uczniowie sa traktowani bardzo indywidualnie, mogą liczyć na wyrozumiałość i wsparcie. Dużo ciekawych akcji, wyjazdów, olimpiad, kół zainteresowań, każdy znajdzie coś dla siebie. Wspaniałe warunki do samorealizacji. Oby tak dalej 😊
Zostaw merytoryczną opinię o Liceo Sp. z o.o.