(usunięte przez administratora) Nie ma tez szacunku do pracowników, których regularnie umawia na spotkania, na które sama sie nie stawia (tak - nawet te online) notorycznie tłumacząc sie tym, ze zaspała, nie ważne, o której godzinie dane spotkanie miało sie odbyć. P.
(usunięte przez administratora)potrafiła kilka razy pod rząd umówić się na spotkanie w miejscu "na mieście", do którego pracownik pracujący w trybie zdalnym musiał sie udać i każdorazowo pod rząd nie pojawiać się na nim bez żadnego uprzedzenia i bez możliwości kontaktu z nią. Wspominając o kontakcie z pracownikami, pracodawczyni potrafiła znikać na kilka dni bez możliwości skontaktowania sie z nia w żaden sposób i bez żadnego wyjaśnienia, ani wskazówek dotyczacych pracy. On boarding i wprowadzenie do obowiązków nie istnieje - wszystkiego musisz domyśleć się sam, istny symulator pracy, bo niby coś robisz, ale w sumie to nic co daje faktyczny efekt. Ponieważ p. Magda nie daje pracownikom żadnej autonomii i każdy ruch pracownika musi uzyskać aprobatę p. Magdy o którą walczyć można dniami, bo nie ma z nią kontaktu. Każdemu pracownikowi obiecuje przejście na umowe o prace po 3 miesiącach, jednak albo zwalnia ich przed tym czasem, albo po prostu nie daje umowy. Mówiac o umowie, jest ona pełna niedopowiedzeń, które później zleceniodawczyni może nagiąć i wykorzystać jako powód rozwiązania umowy w trybie natychmiastowm tak, aby pracownikowi nie mógł przysługiwać okres wypowiedzenia. P. Magdalena
rozwiązując każdą kolejną umowę tłumaczy się chorobą i pogorszeniem stanu zdrowia, które nie maja żadnego pokrycia z rzeczywistością, zatem (usunięte przez administratora) na dokumentacji służbowej.
Zleceniodawczyni zasłania się swoim zdrowiem przy każdej możliwości - wypowiedzenie umowy? Będę hospitalizowana i nie będę miała jak zachować kontakt ze zleceniobiorcą. Nie pojawiam się na umówionym spotkaniu i nie poinformowałam nikogo o swojej nieobecności?
Źle się poczułam lub mam problemy ze snem i zasypiam przy komputerze.
(usunięte przez administratora) P. (usunięte przez administratora)jest(usunięte przez administratora), niesłowna, niezdolna do zarządzania pracownikami oraz problemami (firmy i prywatnymi, czym często dzieli sie z pracownikami, jesli juz pojawi sie na spotkaniu z nim), pozbawiona szacunku do ludzi i ich czasu i poczucia obowiązku.
Praca u niej skończyła sie szybko, (usunięte przez administratora) Przestrzegam przed tą firmą.
Odpowiedź na opinię
17.01.2025 20:06
Droga (pozornie) anonimowa Osobo, zacznijmy od tego, że od początku posiadania działalności, z nikim nie nawiązałam stosunku pracy, a więc nigdy nie byłam i w dalszym ciągu nie jestem pracodawcą, co potwierdza dokumentacja biura księgowego, z którego usług korzystam. A więc zastanawiam się, skąd dopisek “były pracownik” i określanie mnie jako pracodawcy?
“P. Magdalena rozwiązując każdą kolejną umowę tłumaczy się chorobą i pogorszeniem stanu zdrowia, które nie maja żadnego pokrycia z rzeczywistością, zatem kłamiąc na dokumentacji służbowej” - czy osoba wypowiadająca się ma wgląd do mojej historii zdrowia? Czy jest do tego upoważniona? Nie, a więc Twoja rzekoma pewność jest myląca.
“Magdalena potrafiła kilka razy pod rząd umówić się na spotkanie w miejscu "na mieście", do którego pracownik pracujący w trybie zdalnym musiał sie udać i każdorazowo pod rząd nie pojawiać się na nim bez żadnego uprzedzenia i bez możliwości kontaktu z nią” - duża nadinterpretacja, jeśli takowe sytuacje miały miejsce, to były ku temu powody i druga strona (i nie - nie był to pracownik) była o tym powiadomiona.
“On boarding i wprowadzenie do obowiązków nie istnieje - wszystkiego musisz domyśleć się sam, istny symulator pracy, bo niby coś robisz, ale w sumie to nic co daje faktyczny efekt” - wypowiadająca się osoba miała wytyczne wg, których należało wywiązywać się z powierzonych zadań, jeśli to było za mało, to wystarczył jakiś sygnał w moją stronę????
Już pomijając resztę, która nijak ma się do rzeczywistości, na co wpływa fakt, że opinia była pisana pod wpływem silnych emocji (hiperbolizacja, niedbałość językowa, ironia). To wszystko wręcz “krzyczy” brakiem merytoryki i kruchym ego, które wypowiadająca się osoba próbuje podbudować pomówieniami rzucanymi w drugą stronę.
I tak na koniec - radzę na przyszłość przestrzegać się przed pisaniem opinii w Internecie, tylko po to, by poradzić sobie z trudnymi emocjami - to nie służy nikomu, a w konsekwencji takich poczynań możesz być Droga Osobo pociągnięta do odpowiedzialności karnej.
Pozdrawiam i życzę spokoju ducha – bo tego najwidoczniej autorowi opinii brakuje.
14.01.2025 07:00
Asystent AI
Jak wygląda praca u nich w firmie Warszawska Strefa Edukacji Magdalena Kosowska w mieście Warszawa? Są jakieś nowe miejsca? Czekamy na aktualne wieści. Może znajdzie się osoba aktualnie zatrudniona, bo nie wiemy jak obecnie jest u nich?
Zostaw merytoryczną opinię o Warszawska Strefa Edukacji Magdalena Kosowska