Polski Instytut Zwrotów Konsumenckich

4.7/5

• Czym jest Sankcja Kredytu Darmowego
  • Wybierz BANK w którym posiadasz kredyt

Czym jest Sankcja Kredytu Darmowego

Wybierz BANK w którym posiadasz kredyt

• Ciechanów

5. Opinie o Polski Instytut Zwrotów Konsumenckich Sp. z o.o.

Opinie o Polski Instytut Zwrotów Konsumenckich Warszawa

Nie przegap nowości o Polski Instytut Zwrotów Konsumenckich Sp. z o.o.!

Jacek Mirowski

25.11.2024 11:01

Jestem po omówieniu dokumentów i bardzo się cieszę że ktoś zajmie się moją sprawą bo słyszałem o tym jakiś czas temu w telewizji ale jakoś nigdy nie było chwili ani okazji żeby się tym zająć.
    Ania

24.03.2025 18:24

Pytałam o to i sprawy ruszyły stosunkowo niedawno i niestety cały proces nie trwa miesiąc, czy pół roku, a pewnie rok czy dwa lata w zależności od sądu. Ale już są pierwsze wygrane sprawy, dostałam wyrok sądu w takiej samej sprawie - można go znaleźć na stronie rżądowej. Ja po rozmowie z Panem Adamem z działu prawnego podpisałam dokumenty, musiałam złożyć w banku jakieś wnioski, zrobiłam wpłatę i teraz cierpliwie czekam :) Jestem dobrej myśli, mój szef w pracy sprawdził dla mnie te firmę i powiedział, że sam wyśle im swoją umowę do sprawdzenia.
    Marta

25.03.2025 09:44

Też sprawdzałam firmę, bo moja mama chciała z nimi współpracować I nic złego nie znalazłam jak trochę poszukałam i popytałam okazało się, że w pracy już kojarzą firmę i jedna koleżanka z nimi współpracuje, więc mama finalnie z nimi działa i na razie czekamy chyba trzeba być cierpliwym i tyle
    Miłosz

12.12.2024 16:27

Serdecznie polecam tę firmę, rzetelna i bardzo profesjonalna z bardzo miłym i serdecznym podejściem do klienta, po rozmowie czuć że opiekun jest dla mnie a nie że chce ze mnie tylko ściągnąć kasę, czuje realną pomoc
    Piotr C.

18.11.2024 12:17

Bardzo zaskoczyła mnie wiedza konsultantów, ponieważ wcześniej nie spotkałem się z firmą, która tak szczegółowo przedstawiłaby sprawę i jasno określiła warunki współpracy. Polecam z całego serca, bo dzięki nim mam nadzieję, że coś się zmieni w moim życiu i wyjdę na prostą dzięki zwrotowi oraz obniżeniu rat.
    Rafał P.

22.10.2024 16:57

Dopóki nie zostało mi to porządnie wytłumaczone nie wiedziałem, że płacę tyle niesłusznych odsetek... Uzbroiłem się w cierpliwość i czekam, bo po wyliczeniu kasy jest mega dużo do odzyskania…

Tomasz

10.07.2026 10:46

Bardzo dziękuję za calej firmie i Panu Mecenasowi, ludzie walczcie o swoje mi pomogli z bankami fa sie wygrać.

Katarzyna

18.06.2026 14:18

Pan Filip to fachowiec. Polecam ☺️

Henryk

18.02.2026 12:15

Po 11 msc współpracy mogę napisać jedno ; długo sie czeka ale warto. Bank nie wydzwaniał do mnie tyle razy, co od momentu działania poprzez SKD. Sprawa jest w sądzie, czekam na pierwszą instancje. Do pana Rudnickiego ciężko się dodzwonić, ale gdy już znajdzie czas to zawsze konkretne informacje. Asystent pana Mateusza, pan Albert też godny pochwał. Działam dalej

Krzysztof

19.02.2026 13:28

Ja z Panem Albertem zacząłem pozyskiwać dokumenty z banku i powiem tak, takiego mądrego człowieka dawno nie spotkałem. Pan Albert jest bardzo wykształconą osobą zna sie na rzeczy i prowadzi w tak przejrzysty i prostu sposób że każdy zrozumie. Zawsze dostępny pod telefonem doradzi i w sprawie odzyskiwania ale też i w innych dziedzinach prawnych. Bardzo polecam tą Kancelarie a zwłaszcza Pana alberta

28.10.2025 11:05

Mieczysław

03.11.2025 09:17

z tego co mi wyjaśnił Pan Albert to trzeba współpracować sprawnie złożyć / pozyskac dokumenty to już po 4-5 mies od podpisania umowy miałem pozew w sądzie rozprawe sąd wyznaczył po 9 miesiącach i lekko ponad rok miałem sprawę wygraną. Ja sie nie ociągałem bo mi też na tym zależało i robiłem wszystko co było trzeba i tak to było u mnie. Zadzwoń i dopytaj
    Mała Mi

30.10.2025 18:22

Na podstawie jakiej umowy ta firma odzyskuje wierzytelność od banku? Po jakim czasie jest etap sądowy?
    Użytkownik

24.10.2025 09:35

Bardzo fajny kontakt. Jestem po analizie w trakcie odzyskiwania moich środków, ale jak się okazało wśród moich znajomych znalazła się osoba, która już współpracuuje z tą firmą i też zadowolona, więc jestem bardzo ciekaw efektu końcowego. Oczywiście trzeba sobie poczekać, ale sam bym olał temat już po miesiącu albo przegapił jedną karteczkę do wysłania i po sprawie. Polecam. Miałem kontakt z Panem Filipem M. i jestem bardzo zadowolony z przejrzystości i realności podejścia.
    E.

17.09.2025 13:27

Na ten moment mogę powiedzieć, że wszystko wygląda klarownie. Kontakt z Panią Wiktorią super, wszystko wiem na bieżąco. Jeszcze zapewne długo poczekam, ale kwota do odzyskania po odjęciu kosztów jest na tyle zadowalająca, że warto - niech się toczy sprawa w tle ;)
    Klient zadowolony

05.06.2025 12:18

Pani Wiktoria super! Jestem w trakcie mojej walki z bankiem, ale przepływ informacji i ciągłość kontaktu na najwyższym poziomie. Dodatkowo wiedza jaką posiada Pani Wiktoria w temacie prawa konsumenta top.
    P :)

14.04.2025 14:42

Jestem na początku walki o swoje pieniądze, ale już mogę polecić Pana Dominika bardzo fajnie mi wszystko wytłumaczył i wiem na czym stoję i o jakie pieniądze walczę
    W

04.04.2025 12:02

Ja czekam na analizę, ale bardzo profesjonalna obsługa i przemiłe podejście do Klienta
    Marzena

08.04.2025 14:15

Też czekam i to prawda bardzo mi się podoba to profesjonalne, ale też ludzkie podejście na razie super :)
    Bond

26.03.2025 13:20

Jestem w trakcie załatwienia zwrotu pieniędzy za zaciągnięty kredyt. I nie rozumiem dlaczego mam płacić co miesiąc kilka set złotych z tytułu partycypacji w procesie sądowym skoro po zakończonym procesie firma ma pobrać prowizję od odzyskanych pieniędzy .Pozdrawiam.
    Polski Instytut Zwrotów Konsumenckich Sp. z o.o.

28.03.2025 15:42

Dzień dobry, Proces sądowy to złożony i czasochłonny szereg działań. Miesięczna opłata partycypacyjna pozwala pokryć część kosztów związanych z prowadzeniem sprawy, takich jak opłaty sądowe, opłaty administracyjne czy wynagrodzenie radców prawnych, którzy od początku aż do zakończenia procesu świadczą swoje usługi. Dzięki temu jako firma możemy skutecznie prowadzić sprawy bez konieczności pobierania pełnej opłaty z góry co mogłoby narazić wielu Klientów na brak możliwości walki o swoje środki. Zakończenie sprawy sukcesem jest najważniejsze zarówno dla nas, jak i dla Klienta. Z poważaniem, Polski Instytut Zwrotów Konsumenckich Sp. z o.o.
    Kiba

20.03.2025 21:10

To tu chyba nadgodziny trzeba byłoby robić jeśli infolinia jest do 17 a ktoś po tej godzinie mógł się dodzwonić. Orientujecie się czy chociaż podwójnie wtedy płacą?
    XXX

24.03.2025 16:18

Hahah dokładnie, ludzie czasem napiszą a nie pomyślą..
    Weronika

17.03.2025 11:53

Znalazłam firmę przez przypadek, ale jestem zadowolona. Zadzwoniłam i uzyskałam wszystkie informacje od a do z, więc infolinia super działa, a reszta nie wiem zobaczymy na razie analizują umowę
    Izabella Bałkańska

20.03.2025 14:35

To infolinia? Na stronie mają 9-17 jak coś to po 17 jest sens dzwonić? Z kim Pani rozmawiała?
    XXX

24.03.2025 16:17

No błagam tam też są ludzie. Jest telefon na stronie, formularz można napisać e-mail..
    Grażynka

26.02.2025 11:49

Pozdrawiam Panią Wiktorię, niezwykle merytoryczna Pani która wszystko mi wytłumaczyła i dokładnie wiem jak będzie przebiegać współpraca, zawsze też mogę do niej zadzwonić zapytać na jakim etapie jest sprawa.
    Maria

12.03.2025 10:30

Jestem pod opieką Pani Wiktorii i również jestem bardzo zadowolona Płynnie, teraz czekam. Przygotujcie pokłady cierpliwości, bo to wszystko długo trwa, ale czas szybko leci, więc na kolejne lato może będę już dalej
    Daniel

25.02.2025 10:32

Jak długo czekacie? wjem jak to wszytsko wygląda wiem, że długo, ale jestem ciekaw kto ile Ja jestem zadowolony na razie sprawdziłem firmę wszystkie dokumenty zobaczył prawnik i jest ok
    Tadeusz

10.12.2024 09:36

Mega fajna obsługa tak jak Pani Wiktoria która wszystko mi skrupulatnie wytłumaczyła oraz dzięki jej pomocy moja rata została obniżona teraz pozostało tylko wygrać sprawę i cieszyć się wolnością finansową Pozdrawiam
    Polski Instytut Zwrotów

13.12.2024 12:03

Szanowna Pani, Zwracamy uwagę, że w ostatnich dniach opublikowała Pani szereg nieprawdziwych komentarzy, posługując się różnymi kontami oraz pseudonimami. W niektórych przypadkach zauważyliśmy nawet, że odpowiadała Pani na swoje własne wiadomości, co jednoznacznie wskazuje na próbę manipulacji opinią publiczną. Jako spółka nie możemy tolerować takich działań, dlatego odnosimy się do Pani fałszywych zarzutów: Kontakt z Panem Łukaszem – Informujemy, że w naszej spółce nie jest zatrudniona żadna osoba o imieniu Łukasz. Twierdzenie, że oczekuje Pani na kontakt od takiego pracownika, jest całkowicie niezgodne z rzeczywistością. Rzekoma przegrana sprawa sądowa – Pani stwierdzenie, jakoby nasza spółka przegrała sprawę sądową na kwotę 82 tys. zł, jest nieprawdziwe. Spółka nigdy nie prowadziła sprawy żadnej osoby o wskazanym przez Panią imieniu w podobnym kontekście. Opłaty z góry – Fałszywe są również zarzuty, jakoby klienci byli zobowiązani do płatności z góry przed realizacją usługi. Procedury naszej spółki jasno określają, że płatności następują dopiero po wykonaniu analizy umowy kredytowej, przygotowaniu dokumentacji oraz szczegółowej wyceny sprawy. Podpis „Jola” – Nie prowadzimy żadnej sprawy osoby o imieniu „Jola”. Pani działania w tym zakresie również nie mają oparcia w faktach. Chcemy Panią stanowczo poinformować, że dalsze rozpowszechnianie takich fałszywych informacji jest nie tylko nieuczciwe, ale może również stanowić naruszenie prawa, w tym przepisów dotyczących ochrony dóbr osobistych i dobrego imienia spółki. Zgodnie z przepisami: Artykuł 212 § 1 Kodeksu karnego – „Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną (...) o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.” Artykuł 216 § 2 Kodeksu karnego – „Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.” Zidentyfikowaliśmy, że wszystkie komentarze pochodzą prawdopodobnie z tego samego adresu IP, co budzi poważne wątpliwości co do ich wiarygodności. W związku z tym, jeżeli nie zaprzestanie Pani publikowania tych nieprawdziwych informacji oraz nie skontaktuje się Pani z nami w celu przedstawienia dowodów na poparcie swoich twierdzeń, Zarząd Spółki zgłosi sprawę odpowiednim organom ścigania, w tym policji. Nasza spółka działa w sposób transparentny i zgodnie z obowiązującymi regulacjami prawnymi. Nie zamierzamy tolerować działań, które mają na celu podważenie naszej reputacji oraz wprowadzenie w błąd naszych klientów. W przypadku pytań lub potrzeby wyjaśnień pozostajemy do dyspozycji – prosimy o kontakt bezpośredni. Z poważaniem, Zarząd Spółki Polski Instytut Zwrotów Konsumenckich Sp. z o.o.
    Petro

22.02.2025 15:20

Nic nie wpłacasz z góry, płatność jest rozłożona na raty.
    Wojtek Jabłoński

11.02.2025 10:27

Miesiąc po wysłaniu pisma z oświadczeniem o Sankcje Kredytu Darmowego, odpisali mi że jestem sobie sam winien, bo przecież taką umowę podpisałem. Alior Bank krótko mówiąc to (usunięte przez administratora) nie polecam nikomu tego banku, gdyby nie pan Rudnicki doszło by do rękoczynów z pracownikami tego banku. Jestem klientem tego banku od bardzo dawna, ale teraz mogę zauważyć jakie te banki faktycznie są. SKANDAL ! Działam dalej, sprawiedliwości stanie się zadośc
    Agata

12.02.2025 14:47

Ja też walczę z nimi! Tyle kasy ile na mnie zyskali to zdzierstwo, ale nie daruję tego. Mam do odzyskania 39 tysięcy, a nawet o tym nie wiedziałam, bo przyzwyczaiłam się do faktu, że bierzesz na 10 tysięcy oddajesz 30 i w sumie uświadomił mnie brat wzięłam sprawy w swoje ręce i działam
    Karol

14.02.2025 08:22

O widzę, że popularna instytucja, też z nimi mam spór :)))) Jeszcze robią problemy co od razu świadczy o tym ile mają za uszami
    Zbigniew Wrona

31.01.2025 09:29

Bardzo polecam, dzięki Pani Wiktorii zauważyłem że banki to (usunięte przez administratora) mimo sceptycznego podejścia zaufałem i współpraca od 7 miesięcy idzie w dobrym kierunku. Ja i cała moja rodzina podjedliśmy się współpracy i nie żałujemy.
    Sławomir Młynarczyk

30.01.2025 13:38

Z p. Mateuszem współpracuję już prawie pol roku. Od niedawna tez mój szwagier. Nie narzekam, kontakt jest stały, jestem ciągle informowany o sprawie. Z całego serca mogę polecić
    P.

28.01.2025 14:42

Bardzo się cieszę, że na nich trafiłem. Wysłałem umowy kredytowe do sprawdzenia i okazało się, że zostałem (usunięte przez administratora) przez bank. Przez chwilę myślałem, że nic z tego nie będzie, bo nikt się do mnie nie kontaktował, ale Pan Adam z działu prawnego zadzwonił do mnie z informacją że on poprowadzi tą sprawę i od tamtej pory wszystko ruszyło jak z procy. Czekam na finał sprawy, ale jestem dobrej myśli :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Polski Instytut Zwrotów Konsumenckich?

Kontakt - Polski Instytut Zwrotów Konsumenckich Sp. z o.o.

Tytusa Chałubińskiego 9 lok. 2 02-004 Warszawa

NIP:7011203325

Branża główna: Doradztwo biznesowe
    R.

23.01.2025 09:08

Ja dopiero zaczynam drogę czekam na analizę, ale Pan Adam był tak życzliwy, że stwierdziłam, że napiszę i ocenię Co do skuteczności jeszcze nie wiem co i jak mogę ocenić po, ale obsługa, dokładne wyjaśnienie i życzliwość Pana Adama super
    Ola

14.01.2025 17:24

Czy pracownik firmy wilyvzal wam jaki koszt własny musicie wnieść,aby sprawa ruszyla
    Roman Gąska

15.01.2025 10:56

Tak, u mnie ta opłata wynosi ponad 6 tyś ale po rozmowie z pracownikiem uzgodniliśmy wpłaty miesięczne
    Krzysztof Kobiec

22.01.2025 16:48

A co jeśli nie mam pieniędzy np.by zapłacić dwie raty
    darek

22.01.2025 11:03

dziś miałem telefon od p,Wiktorii wytłumaczyła mi wszystko i dużo do zwrotu. polecam.
    Nadia

21.01.2025 05:18

Czy państwo musieli płacić za stawienie się któregoś z członków kancelaria w sądzie osobiście, bo jest taki zapis w umowie. Czy wszystko rozprawy zawsze odbywają się online??
    Krzysiu

08.01.2025 13:36

Mam dość sporo pieniędzy do odzyskania z różnych kredytów w różnych bankach, też na początku byłem sceptycznie nastawiony ale widziałem jakiś artykuł na temat sankcji i tego całego odzyskiwnia pieniędzy więc postanowiłem zaryzykować bo stracić nie mogę a tylko mogę zyskać, patrzać na to że mam 340 tysięcy do odzyskania to jestem w stanie spróbować a że dostałem bardzo dobre warunki umowy i tak naprawdę co bym nie zadzwonił do swojego opiekuna to zawsze jest pod telefonem i zawsze wszystko mi skrupulatnie wyjaśni, prawnikiem nie jestem więc zostawiam to w ich rękach i jestem dobrej myśli. Polecam serdecznie
    Byszek

07.01.2025 16:54

Polecam serdecznie, sprawnie poszła analiza a po złozeniu dokumentów do banku to nagle nie wiadomo czemu dzwonią co drugi dzień proponując jakis aneks do umowy ale nie dajcie się zwieść bo prawdopodbnie chcą was (usunięte przez administratora) w ugode tak samo jak zrobili to z kredytami, wole poczekać nawet rok i odzyskać 35 tysięcy a nie jakieś drogbne które bank chce dać w ramach ugody... Dzięki tej firmie wkońcu coś się ruszyło i bank się chyba przestarszył. Polecam Serdecznie Zbyszek Młocinowski
    Robert

31.12.2024 14:59

No i super dostałem bardzo dobre warunki więc jestem zadowolony, teraz czekam aż bank się odniesie i mam nadzieję że sprawa szybko zostanie uprawomocniona
    Marcin

27.12.2024 14:27

Jestem jak najabrdziej zadowolony z usług tej firmy, dzięki nim raty zostały zmniejszone a jeśli bank w tak szybki sposób obniża raty to coś musi być na rzeczy, czekam na rozwój sytuacji ale jestem dobrej myśli
    Krzysztof Kobiec

27.12.2024 18:34

Witam coś mi nie pasuje Tobie obniżyli taty przed sądem a mi mówili że dopiero po sprawie już ponad rok temu i ciągle nic
    Amadeusz

30.12.2024 17:46

ja miałem część raty zawieszone po 5 miesiącach od wysłania sprawy do sądu, z tego co mi tłumaczył Pan Mecenas, to zawieszenie raty nie jest wyrokiem sądu, a jedynie środkiem zabezpieczającym no i nie zawiesili mi całej raty a jedynie część odsetkową która stanowiła 300zł z raty 1000zł no ale zawsze coś, natomiast w drugiej mojej sprawie w alior banku nie wystąpiliśmy o zabezpieczenie bo Pan Mecenas powiedział że tak będzie lepiej dla dobra sprawy, więc posłuchałem się rady Mecenasa no bo najważniejsze by sprawa była wygrana. pozdrawiam
    Marcin Jaśmino

30.12.2024 15:27

No super że nareszcie jakaś pożądna firma, sprawdziłem różne oferty kancelarii i chyba ta daje najlepsze warunki, jestem tylko ciekawy ile to będzie trwało ale wszystkie dokumenty już dostarczyłem teraz wystarczy o tym zapomnieć i miło się zaskoczyć jak wszystko zostanie odzyskane a kasa przyjdzie na konto
    Paweł

19.12.2024 14:40

Chciałbym polecić każdemu kto ma kredyt aby się zgłosił do nich bo analiza nic nie kosztuje a można starać się o odzyskanie kasy. W mojej sytuacji do odzyskania mam nie małą kwotę więc będe czekał z niecierpliwością
    Karol P.

19.12.2024 09:08

Firma warta uwagi ponieważ robią dobrą robotę, z konkretami zadzwonili, przedstawili o co chodzi i jak możemy działać i co możemy odzyskać a po pierwszym miesiącu już było widać efekty
    Teresa S

16.12.2024 11:04

Polecam Pana Mateusza, bardzo sprawna i szybka współpraca. Pomimo długiego czasu oczekiwania, dostałam konkretne informacje, wszystko mam wytłumaczone i podane jak na tacy, teraz czekam na rozwój wydarzeń. Teresa S
    Pan Marek

13.12.2024 11:58

Ostatnio rzuciła mi się w oko ta sprawa z odzyskiwaniem pieniedzy z skd i muszę powiedzieć że nie spodziewałem się że u nich to tak wygląda ponieważ przeglądałem sobie oferty u różnych kancelarii bo chciałem się tym zająć ale jak dowiedziałem się jakie zasady umowy proponuje kancelaria XYZ to stwierdziłem że chyba gra nie warta świeczki bo za samo zajęcie się sprawą i jej założenie chcieli mnie skasować 3 tysiące złoty + koszty związane z dkomentacją a nie gwarantowali wygranej sprawy. Gdy dowiedziałem się jakie warunki proponują w tej firmie to o wiele lepiej mi to odpowiadało ponieważ z nimi idzie się dogadać mimo tego że nie jestem osobą aż tak zamożną żeby z góry zapłacić tyle pieniedzy i w dodatku opłacać zajęcie się dokumentacją.
    Marcin

11.12.2024 14:17

Sympatyczna obsługa, wszystko tłumaczone w prosty sposób, zmniejszono mi już raty kredytu, wiec teraz idziemy po zwrot wszystkich kosztów.
    Kondrad

09.12.2024 11:13

Cieszę się że trafiłem na tą firmę, czuje się zaopiekowany przez opiekuna sprawy, z którym mam cały czas kontakt i informuje mnie o postępach w mojej sprawie. Wszystkie dokumenty zostały mi skrupulatnie wytłumaczone i wszystko zostało mi wyjaśnione.
    Andrzej T

06.12.2024 14:31

Mega firma, polecam Pana Patryka który przeprowadził mnie przez cały proces i wszystko wytłumaczył, mam nadzieję że to będzie owocna współpraca, wiem że się uda odzyskać i mam nadzieję że to będzie szybki proces, jeszcze raz bardzo polecam

04.12.2024 20:50

Małgosia

05.12.2024 13:35

Mi zostało to wyjaśnione tak że kancelaria nie może sama założyć sprawy i za nią zapłacić w sądzie, tylko musi to być też w jakieś części opłącone przeze mnie, dlatego też po coś jest ta umowa a finalnie i tak pieniądze bank przelewa na moje konto i ja się dopiero z nimi rozliczam więc się o nic nie boje
    Mario

05.12.2024 14:46

w sensie jak zmienili nazwę firmy ?
    Patryk

04.12.2024 16:17

Polecam tą firmę. Bardzo rzetelne i profesjonalne podejście do klienta, zostało ze mną wszystko omówione szczegółowo, jestem ciekaw jak sprawa się rozwinie ale do tego czasu jestem bardzo zadowolony z ich usług
    Teresa

03.12.2024 13:29

Polecam Serdecznie, skusiłam się na darmową analizę i nie żałuje bo okazało się że mam do odzyskania sporo pieniędzy.
    Dariusz

02.12.2024 16:37

Mega się ciesze że trafiłem na Panią Wiktorię która wytłumaczyła mi wszystko bardzo jasno i zajęła się moją sprawą. Mam do zwrotu sporą kwotę ale skoro wszystko jest na dobrej drodzę a muszę tylko poczekać to nie widzę żadnych przeciewskazań żeby spróbować

Zostaw merytoryczną opinię o Polski Instytut Zwrotów Konsumenckich Sp. z o.o.