Cześć, jest taka sprawa, bo... od dawna nie była publikowana żadna oferta pracy, a może znalazłby się jakiś zainteresowany na współpracę. Orientujecie się, jak wygląda kwestia rotacji i czy mile widziane jest przesłanie CV na spontanie? 😏
Była Pani Pracownik :))
04.09.2026 18:00
Jeśli pytasz, jak wygląda rotacja to warto przede wszystkim wiedzieć, że stabilność zatrudnienia jest pojęciem bardzo umownym.
Możesz w piątek usłyszeć, że wszystko jest świetnie, omawiać plany na kolejne tygodnie i miesiące, dostać informację, że współpraca idzie w dobrym kierunku, a w poniedziałek dowiedzieć się, że właśnie straciłaś pracę. Bez wcześniejszych sygnałów, bez możliwości odniesienia się.. bo powód nie jest jasny. Decyzje dotyczące ludzi potrafiły zmieniać się z dnia na dzień. Z perspektywy pracownika oznaczało to jedno: nigdy do końca nie było wiadomo, czego można się spodziewać.
Rotacja nie bierze się znikąd. Jeżeli z firmy regularnie odchodzą albo są zwalniani kolejni ludzie, warto przestać tłumaczyć każde takie zdarzenie indywidualnym przypadkiem i zacząć zastanawiać się nad sposobem zarządzania.
Osobnym tematem są wynagrodzenia. Termin wypłaty przypadał do 10. dnia miesiąca, natomiast zdarzało się, że pieniądze pojawiały się później. Padały przy tym tłumaczenia dotyczące oczekiwania na zaksięgowanie środków z bramki płatniczej. Tylko że pracownik nie jest od finansowania problemów z płynnością czy organizacją przepływów pieniężnych firmy. Wykonał swoją pracę i ma prawo oczekiwać wynagrodzenia w ustalonym terminie.
I to prawda, że była również sytuacja, którą opisywał ktoś poniżej. Pracownik przed świętami zapytał o możliwość wcześniejszej wypłaty. Usłyszał, że nie ma takiej możliwości. Ostatecznie pieniądze nie pojawiły się również w terminie. Kiedy pracownik upomniał się o należne mu wynagrodzenie – fakt, zrobił to w ostrym tonie, ale wcześniej bardzo prosił, tłumaczył, że potrzebuje wypłaty, a nie otrzymał jej nawet na czas – tego samego dnia zakończono z nim współpracę.
Każdy może sam odpowiedzieć sobie na pytanie, jaki standard zarządzania ludźmi reprezentuje takie podejście.
Najbardziej problematyczny był dla mnie właśnie brak przewidywalności. W firmie można mówić o ambitnych planach, rozwoju, wielkich projektach i budowaniu czegoś dużego, ale wszystkie te hasła mają niewielkie znaczenie, jeżeli człowiek nie wie, czy decyzja dotycząca jego dalszej pracy nie zmieni się przez jeden weekend.
I żeby była jasność: nie opisuję zasłyszanych historii. Piszę o sytuacjach, których byłam świadkiem lub dotyczących okresu, w którym sama pracowałam w tej firmie. Zachowane są screeny wiadomości i materiały pozwalające odtworzyć przebieg opisywanych zdarzeń. To są same fakty.
Dlatego osobie zastanawiającej się nad pracą w tej firmie polecam nie sugerować się wyłącznie tym, jak współpraca przedstawiana jest na początku. Warto bardzo dokładnie ustalić warunki, zakres obowiązków, terminy płatności, zasady zakończenia współpracy i zabezpieczyć wszystko na piśmie.
Bo największym problemem nie jest nawet to, że możesz zostać zwolniony.
Problemem jest to, że w piątek możesz jeszcze nie mieć najmniejszego pojęcia, że w poniedziałek już tam nie pracujesz.
Monika
07.09.2026 12:02
To na jakich umowach tu pracujecie, że tak na prawdę z dnia na dzień można stracić pracę? Przecież na umowie o pracę nie mogą ot tak wyrzucić... I ile się spóźniają te wypłaty? 🫣
Maks
27.08.2026 14:20
Też się wypowiem, bo jestem już po kilku kursach u Huberta i sledze go od dobrych kilku lat.
Ja wczesniej mialem taki etap zycia, ze wiedzialem juz (mysle) sporo, obejrzalem mase materialow, probowalem roznych "rzeczy", ale finalnie ciagle krecilem sie w kolko. Co tydzien zaczynalem cos nowego i za chwile odpuszczalem. Dopiero tutaj mi sie jakos poukladalo i zaczalem robic wyniki , a nie zdobywac "kolejna" wiedze w kolko.
Nie mowie, ze wszystko jest idealnie, bo tak nie moze byc nigdzie... Przy wiekszej ilosci osob, ktore nagle dolaczyly do np di product w styczniu jak napisal ktos inny, to fakt trzeba bylo chwile poczekac na odpowiedz, nawet dzień, dwa, ale koniec koncow, dostawalem odp i feedback zawsze, a pozniej jak ogarneli skale to w ciagu kilkunastu minut max, za ten czas i tak skubałem przy lekcjach, sklepie jakies kroki.
Najtrudniej bylo mi zdobyc klienta, ale doszly nowe lekcje, bo zobaczyła ekipa, ze ludzie o to piszą i wdrożyłem wszystko, pojawiła się sprzedaż, pierwsze 5k, pierwsze 10k i lecę do przodu pomalutku ciagle. I dlatego zmierzam do jednej rzeczyy.. czy jakikolwiek kurs zrobi biznes za kogos? no nie xd. Jak ktoś kupi kurs, jakikolwiek, przerobi 10% lekcji i bedzie czekal az samo cos sie wydarzy, to proste ze bedzie rozczarowany. ale jesli ktos faktycznie wdraza, testuje i korzysta z tego co tam jest, to mozna sobie oszczedzic mase blądzenia i zdobyc wyniki. na grupce ciagle pojawiaja sie nowe winsy, wyniki, a u mnie zaczęło wszystko działać jak faktycznie zacząłem wdrażać.
Takze podsumowujac ja osobiście jestem zadowolony i drugi raz też bym dołączył do programu.
Andrzej
31.08.2026 14:13
W sensie, że masz inne zdanie? Bo ogólnie to możesz napisać swoją perspektywę co nie.
Wujek Marian
03.09.2026 23:57
Przestań już w tymi wypocinami. Nie raz były
Takie akcje gdzie H. organizował „konkurs” w ramach którego „zachęcał” do publikacji pozytywnych opinii. Czy to przypadek że nagle w tym samym czasie zaczęły pojawiać się pozytywne opinie? Myślisz że ludzie są głupi „kiniu”? Już wystarczy że wierzą w twoje gwarancje przychodu.
piter00
22.08.2026 13:15
Jestem od stycznia w programie i szczerze, chłopaki zrobili co mogli, zeby udźwignąc skalę bo mase ludzi podołączało. Ja sobie chwalę pomoc Huberta i Bartka i całą ekipę, materiały mi otworzyły w głowie, bo juz bylem w chaosie tego wszystkiego co w necie sie dzieje, sklepów co prawda zrobiłem już chyba z 7, z czego jeden siadł fajnie i oddaje mi 4-5 tysięcy msc regularnie i o to chodzi zeby probowac bo. każdy może, ale większość woli narzekać i usprawiedliwiać się, bo tak łatwiej. ; )
Ryś
22.08.2026 18:09
To fajnie ze wszystko dobrze wychodziło. Ale ciekawe jakby wyglądała ta opinia gdyby wyszedł większy problem
Andrzej
25.08.2026 07:16
No a jaka by miała być? W sensie pewnie byłaby negatywa, a jak nie było to jest pozytywna.
Dlaczego opinie są zgłaszane i następnie usuwane przez admina? Rozpoczęła się sprzedaż kolejnego kursu i przeszkadzają?
Naruto
21.07.2026 11:23
Popatrz w regulamin. Jeśli zostały rozpatrzone i zniknely to oznacza ze zgłoszenie było słuszne
Pelo
19.01.2026 12:27
Zdecydowanie odradzam jakąkolwiek współprace. Jeżeli zakupicie jakikolwiek kurs / ebook bądź coś innego to nie jesteście w stanie potem nawet złożyć reklamacji. A wiecie dlaczego? Bo nie ma gdzie, nie ma żadnego kontaktu ani nic z tych rzeczy. Domyślcie się dlaczego.
Ostatnio wypuścił projekt, pododawał ludzi na jakąś platformę i gdy ludzie zaczęli pisać komentarze, że nic za to nie dostali to nagle zakładka z czatem nie istnieje, na czacie support nikt wam nie odpowie, maila żadnego nie ma do tego gościa bo to jakaś fikcja. Co do kursów itp. to nawet szkoda gadać jakie tam materiały są zamieszczone. Co do sklepu także, jeżeli ktoś chce to niech wyda pare zł i sprawdzi sobie ten sklep to wtedy będzie miał jakiekolwiek odniesienie czy ludzie tu piszą prawde lub kłamią. Oraz będzie miał odniesienie do tego, czy warto cokolwiek kupić od tego gościa. Gwarantuje wam, że nie.
Także zastanówcie się czy kupowanie czegokolwiek od tego gościa ma jakiś sens, skoro tak traktuje ludzi. Chyba, że macie nadzieję, że z wami będzie inaczej to kupujcie i traćcie swoje pieniądze. (usunięte przez administratora) nawet się nie skontaktujecie. (usunięte przez administratora)
Gim
22.04.2026 13:09
Potwierdzam, zwykły (usunięte przez administratora) również dołączyłem i zero pomocy , o zwrocie jakichkolwiek pieniędzy można zapomnieć, jeszcze chyba poblokowali ludzi w aplikacji i pousuwali czat . Nie ma nawet jak się skontaktować (usunięte przez administratora)
11.11.2025 21:01
Kumpel
19.01.2026 14:43
Już kolejny meisiac mija od tej skargi na poślizgi w kasie. to uregulowane chociaz?
Pan Piotr
20.01.2026 00:12
A to nie tak przyjacielu. Mi już nic nie wisi. On się spóźniał notorycznie z wypłatami. Kiedyś gdy jeden z pracowników upomniał się mu osobiście, że nadal nie ma przelewu na który byli umówieni to wiesz co zrobił? Z marszu go zwolnił przez komunikator. Wysłał mu pdf z wypowiedzeniem.
Cotozaczary
01.12.2025 01:37
Idealnym podsumowaniem działalności(usunięte przez administratora) byłoby zdanie: „sprzedawaj nadzieję” – w jego przypadku raczej sprzedawaj młodym ludziom iluzję szybkiego zarobku.
W internecie buduje wizerunek milionera otoczonego luksusem i sukcesem, a młodzi odbiorcy mają uwierzyć, że zakup jego kursów pozwoli im w krótkim czasie osiągnąć to samo.
Wizerunek bogatego imperium, w moim odczuciu nijak ma się do tego, co dzieje się w tle.
Wille pokazywane w nagraniach na YouTube są wynajmowane wyłącznie na potrzeby contentu – co już zresztą wiele osób zweryfikowało. I nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie tytuły filmów w rodzaju:
„Zamieszkałem w willi za +18 milionów”,
„Rozwijam biznes w willi za 20 milionów”.
Nigdzie nie pada uczciwie informacja, że są to nieruchomości wynajęte na kilka dób przez Airbnb. No bo przecież byłoby to niewygodne. Na pytania o to w komentarzach też nigdy uczciwie nie odpowiedział, że to wynajęte domy. Czy to manipulacja faktami? Sami oceńcie.
Samochody? Leasing.
Luksusy? Rekwizyty do nagrań.
Biuro? Tzw. Wirtualny adres w Warszawie (taką usługę można kupić za ok 100 zł msc.) – potrzebne tylko do rejestracji firmy.
Do tego dochodzą cykliczne zmiany nazw platform. Nazwy kursów zmienia z jeszcze większą częstotliwością. Rozwalanie klocków i budowanie ich od nowa pod nowym logo. Dlaczego? Myślę, że każdy sam widzi i potrafi sobie odpowiedzieć.
Pracownicy pracują całkowicie zdalnie – a nie jak przedstawiano kiedyś na YouTube, „z willi Ecomfly”.
Każdy rozsądny obserwator sam wyciągnie wnioski.
Dla mnie to po prostu bańka, która prędzej czy później pęknie – może niedługo, może dopiero za jakiś czas.
Uwaga na kursy
27.09.2025 14:09
Uwaga zanim zakupisz kurs za duże pieniądze, poczytaj opinie o ecomrevolution jak i ecomfly oraz o H.M. Jest już też sporo materiałów na YT, gdzie pokazują że kursy niestety są słabej jakości i oferują ogólna dostępna wiedzę, która jest za darmo w Internecie.
niepolecam
22.09.2025 18:31
Firma sprzedaje kursy związane z tematyką dropshippingu. Reklamy i materiały są wyraźnie kierowane do bardzo młodych osób i sugerują łatwe oraz szybkie pieniądze, co moim zdaniem może wprowadzać w błąd. Same usługi są dość kontrowersyjne pod względem wartości i etyki. Jeśli ktoś chce w to wejść i przykładać do tego rękę to jego wybór. Jeśli szukasz poważnego i stabilnego miejsca pracy, nie polecam.
21.09.2025 08:00
Asystent AI
Dodaj opinię o firmie Advisly Hubert Misiąg w mieście Warszawa i miej wpływ na to jak wygląda polski rynek pracy. Jak oceniłbyś tego pracodawcę?
Zostaw merytoryczną opinię o EDUCY Hubert Misiąg