Opinie urwane na sugestii zgłoszenia do UOKIK 🤨 wyszło coś z tego?
MS MEDIA
19.07.2026 09:16
Szanowni Państwo,
w związku z pojawiającymi się na tym profilu opiniami dotyczącymi niezrealizowanych zamówień informujemy, że opisywane przez Państwa zakupy NIE zostały dokonane w naszym sklepie i nie dotyczą działalności prowadzonej przez naszą firmę.
Sprawa dotyczy sklepów internetowych działających pod domenami biannova.co, biannova.com oraz robemil.com. Na stronach tych bez naszej wiedzy i zgody wykorzystano dane firmy MS Media Marcin Sobaszek. Nasza firma nie jest właścicielem ani operatorem wskazanych sklepów, nie przyjmuje składanych za ich pośrednictwem zamówień ani płatności i nie odpowiada za ich realizację.
Doszło do bezprawnego wykorzystania danych naszej firmy przez nieznany nam podmiot. Sprawa bezprawnego wykorzystania naszych danych oraz podszywania się pod naszą firmę jest obecnie w trakcie zgłaszania do odpowiednich organów. Podejmujemy również działania mające na celu wyjaśnienie sytuacji i zaprzestanie dalszego wykorzystywania naszych danych.
Rozumiemy frustrację osób, które zapłaciły za zamówienia i nie otrzymały zakupionych produktów. Prosimy jednak o niekierowanie roszczeń oraz oskarżeń wobec naszej firmy, ponieważ nie jesteśmy stroną tych transakcji.
Osoby poszkodowane prosimy o zachowanie potwierdzeń zamówienia i płatności, adresu strony internetowej, na której dokonano zakupu, oraz wszelkiej korespondencji prowadzonej ze sklepem. Dokumenty te mogą być istotne przy zgłaszaniu sprawy odpowiednim organom.
Prosimy również o niewykorzystywanie adresu naszej firmy jako miejsca osobistego dochodzenia roszczeń związanych z zamówieniami z tych sklepów. Nasza firma nie posiada Państwa zamówień ani środków wpłaconych na rzecz podmiotów prowadzących wskazane sklepy.
Dziękujemy za zrozumienie.
MS Media
Anon
16.12.2025 17:30
Czy ktoś już ma zrealizowane zamówienie z tego miesiąca? Nie wiem czy jeszcze czekać czy już działać w sprawie dalej. Zamówienie złożyłem w zeszłym tygodniu, a komentarze tutaj raczej skłaniają mnie do dalszego działania.
Weronika
28.06.2026 11:55
Przeciez zaraz lipiec 😡 nikt nie myślał o tym żeby zawitać tam osobiście może wtedy szybciej wyjaśni siee sprawa zamówień
MS MEDIA
19.07.2026 09:15
Szanowni Państwo,
Dziękujemy za zrozumienie.
MS Media
Dorota K
08.12.2025 15:31
Też niż nie dostałam!!! Jak dalej nie będzie kontaktu sprawę zgłoszę na policje!!!!
Paweł Rucki
09.12.2025 17:39
Proszę ich zgłosić tu: https://katowice.wiih.gov.pl i do UOKiK
to inspekcja handlowa, policja tu nic nie da
Uwaga ten sklep to OSZUSTWO! Sklep GIGA BLUZY nie wysyła towaru na czas, nie odbierają telefonu zamówiłem na gigabluzy.pl na Mikołajki nie doszło na czas!!! i to jedno wielkie oszustwo. Piszą ze to jakies pośrednictwo. Sprawa zgłoszona do UOKiK i urzędu skarbowego
07.12.2025 07:00
Jak wygląda praca u nich w przedsiębiorstwie MS Media Marcin Sobaszek w mieście Rybnik? Są jakieś nowe miejsca? Czekamy na aktualne info. Może pojawi się osoba aktualnie zatrudniona, bo nie wiemy jak obecnie jest u nich?