Jarosław Mejer19.02.2026 15:48
Chciałbym podzielić się negatywną opinią na temat firmy BARED Instalatorstwo oraz jej przedstawiciela, Bartosz Mocek.
Pan Bartosz był podwykonawcą firmy budującej nasz dom w latach 2023–2025 i odpowiadał za wykonanie instalacji wodnych oraz gazowych. Sam etap realizacji prac przebiegł bez większych zastrzeżeń, jednak po zakończeniu robót kontakt z wykonawcą stał się bardzo utrudniony.
Do dziś nie doszło do oficjalnego przekazania całej instalacji ani wymaganej dokumentacji, w tym książeczki gwarancyjnej do kotła gazowego. Pomimo wielokrotnych prób kontaktu – telefonicznych oraz wiadomości – nasze prośby o dopełnienie formalności pozostały bez odpowiedzi.
Dodatkowo, po około półtora roku od montażu okazało się, że wybrany i zamontowany przez Pana Bartosza kocioł gazowy jest niskiej jakości – doszło do awarii płyty sterowniczej. Koszt nowej części wyniósł około 800 zł, a naprawa kolejne 300 zł. W normalnej sytuacji naprawa zostałaby wykonana w ramach gwarancji, jednak z uwagi na brak przekazanej dokumentacji gwarancyjnej nie mieliśmy takiej możliwości.
Brak kontaktu, niedopełnienie formalności oraz pozostawienie inwestora bez wsparcia w przypadku awarii sprawiają, że nie możemy polecić tej firmy ani tego wykonawcy.