Anonimowo13.06.2026 13:04
Pracowałam w tej firmie od jakiegoś czasu na stanowisku recepcjonisty ale nie zatrzymałam się na długo niestety, prowadzają salon SowaBeautyLab.
Warunki pracy są okropne. Wypłaty jakie obiecują przy zatrudnieniu nigdy nie dostaniesz. Tylko po 150zł za zmianę w 12 godzin. Obowiązków jest tyle że czasami nie da się wyrobić nawet w te 12 godzin. Musisz udzielać uwagi klientowi, musisz prowadzić systemy rezerwacji, rozliczać wizyty , odpowiadać na wszystkie wiadomości, prowadzić strony w social mediach, odbierać telefony, dzwonić klientom z potwierdzeniami oraz przepracować wszystkie zgłoszenia jakie przychodzą z reklamy i dużo innych obowiązków które ciągle dodają się. Czasu na obiad nigdy nie masz ani ty ani inne osoby które pracują.
Na wszystkim zaoszczędzają jak tylko się da i nie. Wypłatę dostawaliśmy w gotówce żeby urzędy nie zauważyły że dostajemy o wiele mniej , zanim podpisywali karteczki że dostaliśmy co najmniej minimalną krajową.
Nadgodziny nigdy nie są płacone, a w twój dzień wolny może okazać się że nagle masz wyjść na zmianę ponieważ szefowa ma wyjazd gdzieś .
Kamery które stoją nagrywają również dźwięk co jest nie legalne.
Osoby które tam pracują też tak naprawdę nie mają żadnych doświadczeń i kwalifikacji. Depilacje laserową wykonuje szefowa i jeszcze jedna dziewczyna po kilku dniach szkoleń i tak naprawdę nie mają żadnego pojęcia co robią . Również było normalnie ze przed chwilą szefowa robi pedi jednej pani , zanim od razu wykonuje depilację laserową . Zero sterylności i szacunku do klientek które tam przychodzą.